Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po avg 09, 2004 7:05 am

Deli za Renault niso poceni. Turbina za 1.9dCi motor košta 500kSIT. Vem, ker je toliko koštala mojega strica. BMWjeva je po mojih info cenejša. Pa dobr, to je samo en sklop, seveda se najdejo deli ki so dražji pri enem in drugem.

Pa še odgovor na onega ki pravi da se v Renaultu raje poceni vozi. Ja, če imaš Clia. Avantime je zelo težak avto, 2.2 dCi motor pa tudi ni tako zelo bogat z močjo (150KM). Poleg tega ima aerodinamiko hladilnika, v primerjavi s klasično obliko avtomobila. Tako da poraba se prevesi v prid BMW. Ni vedno najmočnejša mašina najbolj požrešna.
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po avg 09, 2004 10:52 am

Heh, nisem si mislu, da je avantime tako težak... :shock: Na koncu (po tovarniških podatkih) ima bemfl celo nižjo porabo kot renault... :shock: :oops: Stejkadimejka... :oops: :wink:

Kar se pa delov tiče, pa ne verjamem, da bi bil bavarc dražji. Že VW je vsaj za 1/3 (govorim po pdatkih iz AM, ne me za j***a držat... :wink: ) dražji od francoza, potem sklepam, da je bmw še toliko dražji. Nixxon, a maš podatke, koliko stane turbina za tdi al pa za bemflna?

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Po avg 09, 2004 3:39 pm

metallic je napisal/-a:Jest bi ti takole svetoval: pojdi na testno vožnjo, premisli, kaj bi rad in se odloči. Jest bi vsekakor izbral avantima, ker bi se veliko ceneje vozil, servisi bi bli cenejši in če nezarad druzga, ker se mi spi, ko gledam nemške avtomobile... :twisted:
Brez zamere, germanfans... :wink:

Servis in stroski niso pomembni ker fotr dela v tem biznisu gre se samo zaradi odlocitve ;)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po avg 09, 2004 3:43 pm

Zm3-D3n je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:Jest bi ti takole svetoval: pojdi na testno vožnjo, premisli, kaj bi rad in se odloči. Jest bi vsekakor izbral avantima, ker bi se veliko ceneje vozil, servisi bi bli cenejši in če nezarad druzga, ker se mi spi, ko gledam nemške avtomobile... :twisted:
Brez zamere, germanfans... :wink:

Servis in stroski niso pomembni ker fotr dela v tem biznisu gre se samo zaradi odlocitve ;)

Jah, pol se morš pa sam še odločt, kaj bi mel. Če si bl dinamičen voznik pol pač vzameš bmwja, če si pa "star ata" oziroma ceniš udobje pa avantima.

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Po avg 09, 2004 3:43 pm

Ja pa kar se tice srvisov pa rezervnih delov ni BMW nic drazji kot vse ostale znamke (ne recem da ni odstopanj) samo v povprecju ni razlike...in newem od kje folku ta teza da je pa BMW drag. Vem da so licarska pa kleparska dela za BMW na pooblascenem servisu draga (so pa tudi tako narejena kot BMW zahteva in ne kr neki posvoje ) in po prepricanju na laste oci vem da se BMW klepa in striha cisto drugace kot vsi ostali avtomobili.

LP,
Zm3-D3n

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT Po avg 09, 2004 4:23 pm

metallic je napisal/-a:Nixxon, a maš podatke, koliko stane turbina za tdi al pa za bemflna?

Imam jaz iz prve roke,turbina za 530d stane na uradnem servisu 360k sit.

Imaš mogoče renaultov etk,lahko malo primerjamo. :lol: 8)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po avg 09, 2004 4:42 pm

JureT je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:Nixxon, a maš podatke, koliko stane turbina za tdi al pa za bemflna?

Imam jaz iz prve roke,turbina za 530d stane na uradnem servisu 360k sit.

Imaš mogoče renaultov etk,lahko malo primerjamo. :lol: 8)

etk? Kva je pa to? :? Bi pa tut jest rad videl primerjavo rezervnih delov raznih znamk.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po avg 09, 2004 4:42 pm

Zm3-D3n je napisal/-a:Ja pa kar se tice srvisov pa rezervnih delov ni BMW nic drazji kot vse ostale znamke (ne recem da ni odstopanj) samo v povprecju ni razlike...in newem od kje folku ta teza da je pa BMW drag. Vem da so licarska pa kleparska dela za BMW na pooblascenem servisu draga (so pa tudi tako narejena kot BMW zahteva in ne kr neki posvoje ) in po prepricanju na laste oci vem da se BMW klepa in striha cisto drugace kot vsi ostali avtomobili.

LP,
Zm3-D3n

se strinjam..

To marsikdo ne zastopi. Marsikaj je za bavarca ceneje kot za cliota čeprav je clio 4x ali 5x cenejši. Res da je marsikaj tut dražje kar je pa logično že če primerjaš ceno. Ampak pri stvareh kot so filtri, servisi, zobati jermeni (deli ki s tut v normalnih pogojih menjajo)...so cene primerljive.

Ko je pa karambol al pa kaj tazga crkne ki nebi smelo v nobenem primeru pol so pa razlike. Čist logično če boš razbil prvo šipo da bo za 5-ko dražja kot za cliota.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 4:56 pm

metallic je napisal/-a:etk? Kva je pa to? :? Bi pa tut jest rad videl primerjavo rezervnih delov raznih znamk.

ETK...Ersatzteil katalog menda...torej katalog nadomestnih delov :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape Po avg 09, 2004 5:16 pm

spet ena totalno smešna tema!!! :wink:

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po avg 09, 2004 5:36 pm

Slide je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:etk? Kva je pa to? :? Bi pa tut jest rad videl primerjavo rezervnih delov raznih znamk.

ETK...Ersatzteil katalog menda...torej katalog nadomestnih delov :wink:

LP

Prvič slišim... :oops: sm že neki slišu o enih cdjih za naročanje nekih delov, za to pa še ne. Klinc, k doma tega nč ne rabmo... :P :)

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Po avg 09, 2004 7:07 pm

Sej to je res da je cefurski avto sam kar se tice opreme in izgleda (barvne kombinacije) tazga tezko srecas kje na cesti, in glih zarad tega odstoap od ostalih BMW-jev, bi pa si kupil novo petico sao je fora v tem da se ni 5-ka to kat bo cez 1-2 leti ker pac so se napake take in drugacne in ga glih zarad tega noce. Sej odlocu se bo itq on sam, jst pa itq da navijam za BMW :). Drgac pa hvala za mnenja...se piste naprej ce ma kdo se karkol za povedat ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 7:57 pm

SAFRANE je napisal/-a:530D touring
jah tko je no, prejšna 5ka je že čisti čefurski avto ratal (pa mi nej kdorhoče zameri karkol hoče)-zdej če tvojga fotra boli, da take avte furajo mulci z šipami dol pa čefurjado na 600W pol kul. Če pa le nekaj da nase, pol nej pa ne kupi ta stare 5ke.
Jebat ga, ampak ta stara 5ka ma že tak prizvolk.

Ok...tvoje mnenje, si vsaj tko napisu, ampak ni vsaka stara petka vidit čefurska, če mene vprašaš :P ...vidit so čefurske one, ki jih furajo čefurji ja, k pokupjo najbolj zjahane primerke, vse obklofane in nabijajo nato turbo musko notr tak da cela Ljubljana posluša, ne vem pa kaj je čefurskega na enem takem avtomobilu
Slika
Ali pa bog ne daj da je tole čefursko zate...
Slika
Včasih pa res kako ustreliš k želiš bit pameten ej... :roll:
Ne vem če majo tile primerki kaj čefurskega prizvoka ali priokusa, tak da malo oči odpri, pa boš mogoče vidu da ni vse tako črno kot ti vidiš...
:wink:

P.S Nisem jaz začel s čefurji, da ne bo spet po men letelo :!:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Po avg 09, 2004 8:01 pm

ej a ni sou avantime vn iz prodaje prou zarad ful nizkega povprasevanja?se prav da lahk sam rablenga kups!
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 8:28 pm

Ne vem kje sm napisu da so 5-ke (DANES!!!)inovativne v designu :? , moje besede(med vrsticami) so bile da ni vsaka petka čefurska, lahko pa da si ti malo slep...očitno je tebi vsak 8 let star avto čefurski in nevreden nakupa(podobno kot pametno utemeljiš v vseh drugih debatah o starih avtih...golf VR6 je bla ena zadnjih če se ne motim) ter najverjetneje zjahan in zgonjen, brez kakršne koli ultra nove tehnologij, po drugi strani pa sam voziš Safrana(proti katerem nimam nč!!!) ampak a je to višek stylinga in tehničnega napredka zate...
Pa zarad mene se lahka čefurji ali pa kdorkoli, tudi eskimi vozijo nekatere avtomobile zato še vedno niso eskimski ali čefurski madona...A si dojel kaj sem hotu povedat...Se nimam s čim sprijaznit...ja čefurji kupujejo petke, uredu, nisem reku da jih ne...in zato je po tvoje avto zdej čefurski...BRAVO :roll:

Če da kaj nase, pol bo kupu...Ja tist kar mu bo pasal hudiča, a ne, ne pa tistega kar nima noben pripadnik določene subkulture po tvojem mnenju...Ti očitno res kupuješ avto samo zato si kupiš ugled in status, drugače si tvojih izjav skoraj ne morem predstavljat oziroma interpretirat...sem že enkrat to napisu, pa si me prepričeval o nasprotnem, ampak večin tvojih postov te ugotovitve samo potrjuje...
Pa ne misli da me je zbodlo(ko si se tak izrazu naj se sprijaznim) ker si glih za BMW-ja napisu to, ampak vedno je zate novejši avto nujno boljši, lepši...ok, to mogoče delno drži, ampak izjave, da je avto, ki je pa prišel pred več kot ene 5 leti na trg j**c ipd. so pa hudo čudne...hja točno...tvoje mnenje je to prjatu :wink:
Nism pa nč zameru, samo hotu sm ti pokazat še drugo plat avtomobila, ki je ne vidiš, ker vidiš v avtu samo ugled, ki ti ga ta lahko prinese...najbolje da mu priporočaš kr maybacha...

LP
Zadnjič spremenil Slide, dne Po avg 09, 2004 10:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT Po avg 09, 2004 8:46 pm

Slide: :bow

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po avg 09, 2004 9:07 pm

saj ne vem, al naj se smejem, jočem, zaklepam zarad kreganja, al naj se klanjam safranu al slide-u... vsak mata po svoje prav :?

je pa res, da če bi gledali kaj danes čefurji vozijo pa rekli, takega avta, kot ga čefurji vozijo, jaz že ne bom, potem kaj nam ostane? morda kaki skyline GTR, al pa neka ultra miljaužnt dolarska eksotika, ki je niti uvozit ne moreš v naš del sveta, kaj šele registrirat :? ah... whatever, nam se vmešaval, ker bote še mene začel qrcat :D
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 9:19 pm

No, sej se da v nekaj besedah tud povedat, za tisto kar sm jz porabu pol strani :lol:
Si se že vmešal Regy :twisted: Ampak te ne bom kurcal, ker si povedal nekako tako kot jaz :D

LP

miha
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a miha Po avg 09, 2004 9:32 pm

salesky je napisal/-a:
miha je napisal/-a:Jaz bi raje Audija.

Ej tebi pa manka ene par koleščk. Piz.... take bi jst kr banal! :evil:

No vidim, da si me kar zbrisal, a sem bral ša naprej in še kar omenjajo Audije in toliko o strpnosti in prostih nasvetov.

BMW, mi ne potegne, mislim da zaradi armature in zadnjega pogona.

Renault, pa zaradi lastnih slabih izkušenj ( Clio in Espace-pvc ).
Rekli so da tu ni poti, jaz sem jih videl na tisoče !!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To avg 10, 2004 7:29 am

Safrane, jaz sicer ne vem kakega Avantime si ti vozo da je bla mašina lena, ker tisti moj je biu kr poskočen :)

Glede čefurjev se ne bom vmeševal, ker se mi zdi tema že otročja in znucana, Safrane me pa zanima če mi lahko par slikic Vectre
C ki bi jih lahko uvozo zrihto pa cene da vidim kolko je kaj dnarja to.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov