Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So avg 07, 2004 5:34 pm

JOYride je napisal/-a:Vrn mu odnos kasnga ma on do tebe!
Zagroz mu. In tko kot so vsi prej povedal - vse je na tvoji strani. Z modelom sta sklenla pogodbo, ti si se je drzal, zdej se je more se on!

Sploh ni potrebe po grožnji. Če bi šlo za kkšno drugačno situacijo pol ja.
Jst bi se mu na tvojem mestu samo nasmehu in čist na easy povedou, da naj čim prej pošlje tist pildek, predn bo še ob radio (pol pa mu jasno še radio uzameš :P ).
Zavedej se da si že zmagou, pa se še kregat niste začel ;)
Če se bo pa stvar še zavlačvala, pa ga lahko tožiš tudi, kr nisi mel avta tulk časa...
Dnarja se lahko zmerej precej vn potegne! :twisted:

Glede felten pa: šla sta po principu videno, kupljeno. Prodal je avto tak kot je, ti si mu dal denar in ga odpeljal domov. Pika, konc debate.

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT So avg 07, 2004 5:46 pm

Pa kot vidim je datum na pogodbi 2.8,torej si že 5 dni brez avta... :?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So avg 07, 2004 6:02 pm

ja lahko ga tožiš pa ko boš tožbo dubu,bo on mogu še tvojga odvetnika plačat, pa keš boš potegnu :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jonas So avg 07, 2004 6:20 pm

JureT je napisal/-a:Pa kot vidim je datum na pogodbi 2.8,torej si že 5 dni brez avta... :?

Res je, samo potem sem imel se jaz ene obveznosti, tako da sem mu tablice s prometno poslal nazaj v sredo. Priporoceno. Se pravi bi moral naslednji dan to ze vse imeti.

Omelo: za enkrat najlepsa hvala. Ce bo res potrebno, bi te prosil za tisto telefonsko, vendar bom s tem se malo pocakal, da vidim kaj bo.

Jz osebno nocm od njega nic drugega kot odjavljeno prometno. Samo tisto kar mi pripada. ne gre se mi za denar ki bi ga lahko vn potegnu al pa radio. Zato sem mu prejle tud poslal SMS (nevem kdaj ga bo dobil, glede na to da je nedosegljiv), kjer sm mu povedal da denarja od mene ne bo videl. Do drugega tedna najkasneje torka pocakam na prometno, ce mi jo misli poslati. Na njegov odgovor cakam do jutri, ce nebo nic, grem na policijo in naj oni vodijo zadevo od tam naprej.

LP, porocam ko bo kaj novega in hvala se enkrat vsem!
Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So avg 07, 2004 6:23 pm

Jonas je napisal/-a:
JureT je napisal/-a:Pa kot vidim je datum na pogodbi 2.8,torej si že 5 dni brez avta... :?

Res je, samo potem sem imel se jaz ene obveznosti, tako da sem mu tablice s prometno poslal nazaj v sredo. Priporoceno. Se pravi bi moral naslednji dan to ze vse imeti.

Omelo: za enkrat najlepsa hvala. Ce bo res potrebno, bi te prosil za tisto telefonsko, vendar bom s tem se malo pocakal, da vidim kaj bo.

Jz osebno nocm od njega nic drugega kot odjavljeno prometno. Samo tisto kar mi pripada. ne gre se mi za denar ki bi ga lahko vn potegnu al pa radio. Zato sem mu prejle tud poslal SMS (nevem kdaj ga bo dobil, glede na to da je nedosegljiv), kjer sm mu povedal da denarja od mene ne bo videl. Do drugega tedna najkasneje torka pocakam na prometno, ce mi jo misli poslati. Na njegov odgovor cakam do jutri, ce nebo nic, grem na policijo in naj oni vodijo zadevo od tam naprej.

LP, porocam ko bo kaj novega in hvala se enkrat vsem!

Jst ne bi do torka čakal, ampk ok :P Si saj poslal sporočilo s povratnco (ko on dobi ti dobiš sporočilce nazaj)? Drgač si pa prou naredu :!:

Čakamo na razplet :wink:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So avg 07, 2004 7:04 pm

Zdravo!

Fantje so ti ze vec ali manj vse povedali, bom pa vseeno se jaz pristavil pisker...

Dokument, ki si ga objavil, je le del kupoprodajne pogodbe. V njem pise, da je prodajalec avtomobil odstopil v prodajo posredniku, podjetju Avto Triglav, torej s teboj sama po sebi v bistvu sploh nima nobene veze... Manjka seveda se racun, kjer si naveden kot kupec, ampak ne od dosedanjega lastnika vozila, pac pa od posrednika, torej omenjenega podjetja, ki pa si ga moral dobiti zraven. Pravnoformalno torej ti nimas poslovnega odnosa s prodajalcem, ampak izkljucno s posrednikom! Torej se pred nadaljnjim ukrepanjem posvetuj s podjetjem. To, da si ti sam pripeljal prodajalca, v tem primeru nima nobene veze, oni so za posredovanje pac pokasirali provizijo in so zato skupaj s tabo v istem "zosu". Gremo naprej. V pogodbi pise, da je v primeru, da komitent ne izpolni vseh pogodbenih obveznosti, pogodba RAZVELJAVLJENA! To spet pomeni, da si na koncu "nasrkal" ti kot kupec, ceprav obveznosti ni izpolnil prodajalec... :roll: Taksno dolocilo je dodano z namenom, da sciti PODJETJE in je svinjarija brez primere! Pa se en clen je, ki je izkljucno v prid podjetja. V petem clenu pise, da je komitent v primeru neizpolnitve svojih obveznosti dolzan placati po 1000 SIT za vsak dan zamude... OK, zaradi tega bi se morale pa tvojemu "prijatelju" prodajalcu tresti hlace... Skratka, cela godlja :huh:

Jaz bi ti svetoval takole: prodajalca najprej prijavi zaradi IZSILJEVANJA, ki je kar tezko kaznivo dejanje in ne prekrsek! Ko bo dobil obisk plavih, bo zacel drugace razmisljat! Nato mu napovej dve tozbi (zearadi izsiljevanja in zaradi stroskov, ki jih imas, ker ovira postopek prenosa lastnistva in se ne mores voziti z avtom -placati ti bo moral tudi nadomestilo, recimo stroske najema avtomobila pri rent-a-car podjetju), prosi odvetnika, da mu poslje dopis, kar ne stane veliko, se bo pa vsaj malo presral, ko bo videl, da gre zares. Potem bo on tebe klical, ne ti njega :twisted: Zdaj pa naprej: ce ti bo izrocil (odjavljeno!) prometno, bos tozbi umaknil (prijave na policijo ne mores, za to bo mastno placal :!: ), pa je... Ne bi bilo slabo, ce prosis tudi podjetje Avto Triglav, da mu istocasno se oni posljejo dopis in ga opozorijo na sankcije zaradi neizpolnjevanja obveznosti, tistih 365.000 SIT letno mu bo tudi dalo misliti... Potem pa samo cakaj, da prinese prometno na Avto Triglav.

Igra zivcev... Tisti, ki prvi odneha, je porazenec. Imel sem ze podobne primere (seveda ne po svoji krivdi). Prav nic ti ne zavidam :(

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas Ne avg 08, 2004 5:47 pm

Uglavnm, da mal povem kaksne so nove informacije. Danes zjuraj dobim od njega SMS sporocilo, da morm se vedno placat 60k ob prevzetju. Uredu sem reku, gremo pa na policijo.
Napisem mu SMS nazaj (po GSM je itak skoz nedosegljiv) da v tem primeru grem na pocijo, saj imam overjeno kupoprodajno po sistemu videno kupljno, pa naj oni resujejo od tam naprej.
Cez kaksne pol ure dobim nazaj SMS, v katerem mi je napisal da gume niso na nobene racunu (kar je res), da nimam dokazov da sm jih placu, in da ce grem na policijo, da bo on kao tozu mene zarad prevare :roll:
Ok, s tem me je pa tok razpiz**, da sm biu ze v mestu zmenjen s kolegom iz Alfa foruma, da se pogovorimo o obisku policijske postaje.
Ravno sredi pogovora dobim se eno SMS sporocilo, v katerem je pisalo, citiram:
"Ponovno sem vse premislil. Vi imate prav! Se oproscam. Prometno vam poslem jutri!"
Mislm, pa kwa je zdj s tem folkom. Zdj sm reku ok, tko al pa tko nebi prometne prej k v tork dubu. Do torka se pocakam, ce se bo pa slucajno kej premislu, ga bo pa doletel zelo neprijeten obisk, pa nobenih policajev nebo takrat zravn. Pocasi me mineva potrpljenje.
Uglavnm, zaenkrat hvala vsem ki ste si vzeli cas in mi pomagali oziroma svetovali. Ko bo pa se kej novega pa vam sporocim. Zaenkrat hvala.

LP
Slika

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Ne avg 08, 2004 5:51 pm

Jonas je napisal/-a:Uglavnm, da mal povem kaksne so nove informacije. Danes zjuraj dobim od njega SMS sporocilo, da morm se vedno placat 60k ob prevzetju. Uredu sem reku, gremo pa na policijo.
Napisem mu SMS nazaj (po GSM je itak skoz nedosegljiv) da v tem primeru grem na pocijo, saj imam overjeno kupoprodajno po sistemu videno kupljno, pa naj oni resujejo od tam naprej.
Cez kaksne pol ure dobim nazaj SMS, v katerem mi je napisal da gume niso na nobene racunu (kar je res), da nimam dokazov da sm jih placu, in da ce grem na policijo, da bo on kao tozu mene zarad prevare :roll:
Ok, s tem me je pa tok razpiz**, da sm biu ze v mestu zmenjen s kolegom iz Alfa foruma, da se pogovorimo o obisku policijske postaje.
Ravno sredi pogovora dobim se eno SMS sporocilo, v katerem je pisalo, citiram:
"Ponovno sem vse premislil. Vi imate prav! Se oproscam. Prometno vam poslem jutri!"
Mislm, pa kwa je zdj s tem folkom. Zdj sm reku ok, tko al pa tko nebi prometne prej k v tork dubu. Do torka se pocakam, ce se bo pa slucajno kej premislu, ga bo pa doletel zelo neprijeten obisk, pa nobenih policajev nebo takrat zravn. Pocasi me mineva potrpljenje.
Uglavnm, zaenkrat hvala vsem ki ste si vzeli cas in mi pomagali oziroma svetovali. Ko bo pa se kej novega pa vam sporocim. Zaenkrat hvala.

LP

:shock: ta tip je čudn :shock: dej sporoč če bo zares poslau
Lp

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne avg 08, 2004 5:53 pm

aaaaaaaaa :har :rofl :EE :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry

tip se je živ usral hahaha

sigurno je tole temo bral :lol:

:cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry

to mi deli jonas :wink:
Slika

Kramer
Nov uporabnik

Napisal/-a Kramer Ne avg 08, 2004 5:57 pm

k je ta osebek iz kake umobolnice ušel vsaj obnaša se tako!
drgač pa upam da si je res premislu!
držim pesti za uspešen razplet!
p.s. POROČAJ

Tilen19
Nov uporabnik

Kraj: cerklje

Napisal/-a Tilen19 Ne avg 08, 2004 6:46 pm

ja zanimiv je tole!lepo da si objavu da bomo pozorni za drugic.lep pozdrav :D

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne avg 08, 2004 6:53 pm

ja pocakaj malo, ce tebi pise v pogodbi, ta pa ta avto, plus ti pa ti deli, torej so verjetno tudi te gume zraven, ce je kje napisano da ni tak se opravicujem, nisem vsega prebiral skozi, ampak ce je tak v pogodbi, mu pokazi ti lepo sredinca in se naslikaj na policiji

user562
Novinec

Kraj: jesenice

Napisal/-a user562 Ne avg 08, 2004 7:08 pm

Moje mnenje je da gres na policijo in ti njega prijavis da te izsiljuje in da sedaj po nakupu avta hoce se vec.Ti lepo povej skifom da sta se zmenila za tako ceno ki je vstela se feltne on se je strinjal podpisal sedaj pa ko ima prometno pa se izsiljuje denar.To naredi ce pa ne bo dal pa mu zagrozi kaj pa imas izgubit.Porocaj o razpletu

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne avg 08, 2004 7:11 pm

upam da se bo res iztekl dobr
drgač pa kolkr sm jst tole prebiru... si ti kupu auto k je meu gor lite feltne, in si sklenu kupoprodajno pogodbo
kupu si torej auto, autov brez koles pa ni, feltne so torej tvoje, jeklene feltne pa radkape pa si dobil naknadno, za kar sicer nimaš potrdila, to pa ni zajeto v kupoprodajni pogodbi
podpis

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Ne avg 08, 2004 7:15 pm

Izbrisano zaradi neprimerne vsebine.
Zadnjič spremenil MetodTrobec, dne Po avg 09, 2004 12:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne avg 08, 2004 7:39 pm

dokazano...so :P

Uporabniški avatar
MugenPow
Novinec

Napisal/-a MugenPow Ne avg 08, 2004 8:19 pm

to res ni fer jest bi mu vrnu ker se dela budalo nč mu ne dat, svoje pa zahtevi ker je tko prav .ce ti bo pa srau mu pa j*** vse po spisku in ga nekje počaki pa odlom da bo vedu za drugič. tki mi grejo na živce
Slika

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas Ne avg 08, 2004 11:12 pm

lublancan je napisal/-a:upam da se bo res iztekl dobr
drgač pa kolkr sm jst tole prebiru... si ti kupu auto k je meu gor lite feltne, in si sklenu kupoprodajno pogodbo
kupu si torej auto, autov brez koles pa ni, feltne so torej tvoje, jeklene feltne pa radkape pa si dobil naknadno, za kar sicer nimaš potrdila, to pa ni zajeto v kupoprodajni pogodbi

Na sejmu je imel na avtu lite feltne. Cena je bila 1.200.000 vendar je pisalo da brez teh felten. Zmenili smo se, da mi da avto z originalnimi jeklenimi platisci za 1.100.000. Preden je prisel do AT, sem ga poklical pa mi je reku da je ze zamenu, in da ima ze zmontirana originalne feltne na avtu. Pa sm ga uprasu kok hoce za alu. Pa prau, se dodatnih 100k. Pa pravm, ja ok, prpel se une, pa ti dam 1.200.000 ane. V kupoprodajni pa je napisana samo cena avtomobila samega, ki znasa 1.100.000. Felten ni na tistem racunu, kar je moja krivda, ker nism tm reku naj mi tud tist gor napise.
Lepo sem mu reku, da jz od njega nocm nic drugega, kot tisto kar mi pripada tako ali drugace. In to je prometna. Vem, da bi ga lahko tozu zarad razlicnih stvari in zadevo tudi pripeljal do konca sebi v prid. Ampak nism tak in tega ne bom naredu. Marsikdo bi ravnal drugace, vendar jz sm se tako odlocil in tako bo.
Lepo sem mu objasnil da do torka pocakam, drugace gre zadeva na policijo. Jaz srcno upam (predvsem za njegovo zdravje) da se bo tega drzal tako kot je rekel.
Bom vas pa takoj obvestu ko bo kej novega, ker vidm da nekatere to celo zanima :P Pol pa k bo enkrat avto koncno registriran name in bom meu vse papirje, pa dobiste vsi za pir :wink:

LP
Slika

Uporabniški avatar
MugenPow
Novinec

Napisal/-a MugenPow Po avg 09, 2004 12:14 am

ja pa upam da bo mrzlo pivo hec , upam da boš vse zrihtu in da boš zadovoljen z avtom
Slika

Chef
Nov uporabnik

Napisal/-a Chef Po avg 09, 2004 1:09 am

Omg. Ja, o moj bog. Prokleta pi*da izsiljevalska posrana, dobi denar za avto in hoče še 60k zaradi česa? Debilizma?!?
Pust tako budalo na miru. Lahk ga prijaviš policiji, lahk ga stožiš, lahk mu čebulo na pol presekaš, ne bo mu pomagal. Takim ljudem ne vem kako se pomaga, najbolje jih je ignorirat. Kako bi bilo če bi vsi takšne debile ignorirali? A ne bi bilo lepo ko bi se tale Mr. Drekač en dan vstal in uvidel, da je drek od človeka in ga nihče ne bo maral dokler se ne spremeni?
Da, moje otroške sanje. Redki se spremenijo. Ogromna žalost, ker si moramo deliti planet s takšnimi drekojedci.

Sožalje za komplikacije pri nakupu avta, upam da boš dobil prometno. Kaj za eno mrcino si pa sploh nabavil?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov