Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po avg 09, 2004 10:05 am

lahko vseen pod drugim nickom :roll: :?
Slika

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Po avg 09, 2004 10:21 am

dejan84 je napisal/-a:Joj, pa ne še ti... :(
Pa sm upal, da se kej vidmo v našmu koncu...

Jst sm mel tud dons na poti zaradi tega ******** vremena ene par strašljivih trenutkov :evil: (na ene dveh ovinkih je šlo že čist počez, na uni ravnici pod buzetom me je pa za ovinkom prčakalo 10cm globoko jezero na cesti, da mi je avto zaplavu... sm ga rešu pomojem glih ene 2 cm od ograje)

Vežn, da sta ostala cela, zobe si bo pa Pugi že sam porihtu :mrgreen: , če ne mu pa še zmer lahko jst pomagam. :P

Pugi je napisal/-a:Eh ne sekiraj se. Počutim se kot da bi bil poštar in me je ravnokar oblajal najbol garjsti pes v vasi.

Ti še veš ne kako to zgleda :P Lahko greš pa enkrat z mano na šiht da ti pričaram ta čudovit občutek... :twisted:
ej ker avto si to mel, ker učer smo se tud mi učer pelal in je blo res ko da bi na vodi smuču, pa še bl smo smučal na hrvaški strani.Aja bli smo v beli imprezi.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po avg 09, 2004 10:22 am

Ja
Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Po avg 09, 2004 12:11 pm

metod ti nimas glih vseh kur na stang?

mislm a se lohk se vecjo budalo nardis kukr da te brezvezne slike tle gor obsesas!

a si ti naravno przadet a si se solal!?!
Slika Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 12:12 pm

Se pridružujem mislim, hvala bogu da ni z vama nič!!! Pleh se bo že poravnu...
Samo nekaj bi pa reku...najlaže je cesto krivit...sej veste...mogoče zlajnano in nekako svetniško se sliši ampak, treba je prilagodit hitrost stanju ceste, poznavanju ceste in predvsem svojim sposobnostim...ne pravim da nimaš pojma, pa tudi sam nisem noben svetnik, kar se vožnje tiče, preden me napadejo tukaj, kaj jaz vem kako ti voziš, to sploh ni point...tud Solberg gre včasih čez svoje meje in se razleti pa je profi, point je, da cesta večinoma ni kriva za izlete s ceste, ampak voznik, razen če je, ne vem, sredi ovinka kar naenkrat zaledenelo, če je pa scalo in je bla mokra cesta, pol pa se pomoje nimaš kej na cesto bunit...Prilagodiš hitrost...Malo si za*ebala, sej smo že vsi kdaj...eni bolj eni manj... HVALA BOGU da ni hudga...:wink:
Pa nočem pametovat, zato me ne napadat... :hi
Meni se je podobno naredilo z motorjem...pa sem tud eno leto krivil cesto...pol sm pa spoznal da sm biu čist sam kriv, ker ceste nism dobro poznal in sm se malo ulegel, ker se je ovinek nepričakovano zaprl...pa NISEM divjal!!!...pa še prijatelja sem mel zadaj :oops: Tak da...kokr sm že reku, sej mamo vsi grehe in vemo kak to gre :wink:
Pa veliko sreče in čim manj cekinčkov za popravilo ti želim...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po avg 09, 2004 1:14 pm

Lep post slide :wink: .Napisano tako kot je in po vecini bi se strinjal s tabo ampak tukaj je nekako dvorezen mec. Kdo je kriv in kdo ne. Bi dal svoj primer. Men se ni problema peljati po mokri cesti tle okol 90km/h. Pac po omejitvah :D . Ampak prides pa na en predel ko bi z ne idealno linijo pri 90km/h zadnji konec pobegnil. Bi bi jaz kriv, ker nisem prilagodl cestnim razmeram al cestno podjetje, ki ne bo uredilo tistega ovinka. In na poti do Idrije je se en tak ovinek. Dokler niso sli 3-4 na streho niso dali novega asfalta tam. Sedaj ni bilo ze nekaj let nesrece.

Upam da ves kaj hocem povedat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po avg 09, 2004 2:33 pm

daewoo_rugby je napisal/-a:]ej ker avto si to mel, ker učer smo se tud mi učer pelal in je blo res ko da bi na vodi smuču, pa še bl smo smučal na hrvaški strani.Aja bli smo v beli imprezi.

Ja, sej na hrvaški strani je bla panika... :P Tm pod buzetom na uni ravnici bi laži čez pršou s čolnom, kot pa z avto.

Aja, bil pa sm z mojim novim traktorčkom (ta k je v avatarju, sam da je še čist stock :oops: , pa mal bolj modrikaste barve)
Jst vas nism nikjer ujel :twisted: ... Sm šou šele na zvečer domov.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po avg 09, 2004 2:40 pm

X-Hair je napisal/-a:Lep post slide :wink: .Napisano tako kot je in po vecini bi se strinjal s tabo ampak tukaj je nekako dvorezen mec. Kdo je kriv in kdo ne. Bi dal svoj primer. Men se ni problema peljati po mokri cesti tle okol 90km/h. Pac po omejitvah :D . Ampak prides pa na en predel ko bi z ne idealno linijo pri 90km/h zadnji konec pobegnil. Bi bi jaz kriv, ker nisem prilagodl cestnim razmeram al cestno podjetje, ki ne bo uredilo tistega ovinka. In na poti do Idrije je se en tak ovinek. Dokler niso sli 3-4 na streho niso dali novega asfalta tam. Sedaj ni bilo ze nekaj let nesrece.

Upam da ves kaj hocem povedat.

Točno to, slide strinjam se popolnoma, ampak v tem primeru je resnica prav takšna kot je napisal Xhair... NAMREČ!

Ko so delali to cesto (cca 20km) so zajebali pesek, ki so ga pregrevali in ne vem še kaj. Vglavnem nastala je cesta, kjer se tedensko naredi 5mio škode, ob nalivih pa tudi v enem dnevu po 5 avtomobilov ven leti. Čez nekaj let so to ugotovili in naredili po ostrih ovinkih grob asfalt, a so dotični ovinek, ki je eden najbol zahrbtnih, kar jih poznam - POZABILI. Tukaj se je razbilo že ničkoliko mojih kolegov, dva v zadnjih dveh letih celo totalke. Tudi sam sem že šel čist postran čez in sem res na srečo avto ulovil. Tisti ki poznamo to cesto, ga ob suhih dnevih tam krivimo počez, ampak z rezervo, ker je še ob suhih dnevih tam lahko mokro, ker teče potok pod cesto in je asfalt konstantno vlažen, razen ob soncu...
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 3:21 pm

Seveda X-hair, Pugi...zato sm pa napisu da se lahko zgodi tudi povsem nepričakovano za ovinkom...se strinjam :wink: Tudi taki "ŽLEHT" ovinki se najdejo...
No, hotu sm povedat, da v večini primerov je kriv kr voznik...tukaj očitno ni bil, nič ne rečem, ti povsem verjamem...vsakega lahko preseneti!!!

Bi pa rad še nekaj povedu...Sam večkrat poiščem zapuščen košček ceste...zavite...ni važno ali je suha, mokra ali zasnežena, asfaltna ali makadamska in tam pilim svoje znanje, predvsem pa občutek za drsenje in vožnjo pošrek itd...Pa lahko rečem, da mi je to že večkrat rešilo zvit pleh, pa mogoče tudi življenje...Pobegli zadek je za neizkušenega lahko nočna mora, vsak se pa najprej spomni zavore(!!!TO NE LETI KONKRETNO NA JASMY!!!)...to ni ravno najprimernejša rešitev, kvečjemu najskrajnejša...gas in volan ravno prav kontra...ampak to je pa treba natrenirat...Še vedno boljša izbira kot zavora, je sklopka in volan v pravo smer...
Ne rečem da sem Colin McRea, ampak upam si reči, da drsenje dovolj dobro obvladam(pa ne zato ker bi bil kaj boljši od koga tule, ali kaki superčlovek, ampak zato ker to drgnem skoraj 24/7) in me pobeglega zadka ni strah, ne rečem pa da se meni ne more zalomiti...bom se pa otepal tega z vsemi štirimi, torej bom reševal avto dokler ga bom lahko.
Vsakemu toplo priporočam, da si vzame nekaj časa, gre na en velik parkplac, ali zapuščen kos makadamske ovinkaste ceste in proba kaj se z avtom dogaja ko oprijem popusti in začne avto leteti pošrek...le s prakso in treningom se to da...drugače bo še veliko "prekletih ovinkov in cest"
Še enkrat, nimam se za Solberga jr. sam jz to nenehno probavam iz čistega užitka in zabave in sem se že mnogo naučil...probajte vsaj malo spoznat avto na meji oprijema...ponavadi je ta še vedno višje od meje povprečnega voznika...
Moja punca recimo ne mara divjanja...pa jo vseeno naučim kake "bedarije" :oops: ...ampak ne zato, da bo divjala...Primer...grema na velik makadamski plac pri nas in ona malo vozi...pa ji pravim pejt zdej malo hitreje v "namišljeni" ovinek in ji vsake toliko nepričakovano zategnem ročno...zakaj?
Da se nauči odreagirat in lahko rečem, da je že mnogo boljše kot je blo na začetku...upam, da jo bo na cesti čakalo čim manj takih situacij, da bo divjala me ni strah, ker tega sploh ne mara, ampak, ko bo pa kdaj v snegu zadek postal lahek, nepredvidene situacije torej, bo mela pa več možnosti da reši pleh in sebe, kot nekdo, ki tega nikoli ni probal...BTW...ta makad. plac je velik ene 70 x 70m in ni nevarnosti za nikogar...
Tak da, probajte, mogoče bo pa naslednjič samo :"Mater je blo bliz" ne pa :"aua, moja glava" :wink:

Skratka vsem želim čimveč srečno prevoženih kilometrov...popestrite si jih včasih s kakim treningom vožnje :wink:

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po avg 09, 2004 3:28 pm

Ko ti enkrat orng rit spipa s ceste si adijo, nimas kaj narest :?
Nausezadnje to ni nek bemfl ko bi ga lahko popravo z gasom :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 3:59 pm

monster_d je napisal/-a:Ko ti enkrat orng rit spipa s ceste si adijo, nimas kaj narest :?
Nausezadnje to ni nek bemfl ko bi ga lahko popravo z gasom :lol:

Predno se nasmejiš do solz, ker lovim avto tudi z gasom :roll: ...večkrat mi je že spipalo rit...Sicer ne s ceste(na bankino če si to mislu s tistim "s ceste", ampak tako da je šlo tud fajn počez) večkrat namenoma včasih pa tudi nenamenoma, pa sem rešil in to ne zahvaljujoč moji super talentiranosti in ultra sposobnosti, v katero ne verjamem, ampak zahvaljujoč času , ki sem ga preživel na raznih makadamskih cestah in drkanju take vožnje ko sem poskušal zvoziti "ovinek ali dva" čimhitreje in čimbolj počez...
Pa še neki...Če boš pri "nekem Bemflu" ob že spipanem zadku pohodu še poln gas, boš delal piruete ali pa končal v malinah, pri zadnjem pogonu je potreben občutek in drugačna tehnika vožnje, ko pri sprednjem pogonu, pa mislim da to veš...Lahko pa pokomentira kdo, ki ima dobro naštudiran zadnji pogon...tako dobro kot recimo Lukamarko, ki ga lahko občuduješ na videotu iz mobikroga z modrim M coupejem ali pa tip z 325i cabriotom. Tukaj jaz ne bi pametoval preveč...le čevlje sodi naj kopitar...
Jaz sem govoru za sprednji pogon, zdaj pa še enkrat potuhti kaj je treba narest pri sprednjem pogonu ko spipa rit in ko je avto fejst počez...če boš usekal po bremzah, bo avto zaradi prenosa teže in blokiranja koles lahko še dodatno zgubil oprijem zadaj, lahko maš pa srečo in rešiš vse skupaj......Načeloma pa je bolje(sploh če je plac) volan tja kamor je treba in gas da kolesa vlečejo v želeno smer, kolikor pač lahko vleče eno kolo pri avtu brez špere...Sicer je še bolj važna prava mera volana v kontra, ker se da ob majhnem drsenju tudi "brez" gasa samo z volanom lepo ujet avto, ampak je pa tudi brez špere bolje z gasom kot pa brez...verjemi :wink:
Maš pa prov, da je včasih pride pobeg zadka dosti prehitro, da bi imel veliko časa razmišljat in lovit...
Očitno si zgrešil bistvo mojega posta, ki ni bilo hvaljenje mojega znanja, ki mogoče sploh ni kaj posebnega niti odkrivanje tople vode ali celo nove znanosti, kot sem dovolj jasno napisal. Point je bil "hvalospev" treningu s katerim bi morda kdo spoznal svoje meje in meje avta ter njegovo obnašanje ob drsenju oziroma na robu oprijema...OK? :wink:

LP

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Po avg 09, 2004 4:01 pm

Mal ste hecn vse skupaj povedal glede zadnjega dela. Pri sprednjem pogonu je bolje, da ga popravljaš z volanom v kontra smer in sočasnim gasom, kot da stisneš kuplungo not. Bistvo je, da poravnaš sprednji del, kar gre z gasom bolje. Sicer pa ne vem, kako vi furate, da vam rit odnese do te mere, da je treba sploh volan motat v kontra smer. To se pri večini avtov zgodi le, če z ovinkanjem levo desno prenašaš težo pred ovinkom.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Po avg 09, 2004 4:06 pm

No, Slide sej si v tem postu napisal podobno kot jaz (napisal si ga ravno takrat, kot jaz). Moj odgovor je bil na prejšnji post.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 4:13 pm

@mož čokate postave...Točno to kar si napisu sem hotu povedat...Samo za neizkušene je nekak tud kuplunga varjanta vsaj tako učijo na šolah varne vožnje, torej bolje od zavore...
Dejstvo je tudi, da lahko pri prednjem pogonu, ko ti recimo rahlo drsi zadek v ovinku, pohodiš gas in se avto ravno tako zravna, brez velikih popravkov na volanu...
Je pa nekaj...odvisno kakšen avto, R5 recimo zelo rad pomete z zadkom pri zaviranju v spolzkem ovinku. Jaz to delam to največkrat za zabavo, tudi s "prenosom teže", večkrat pa z zaviranjem z levo nogo ali pa v zelo zaprtih ovinkih z ročno zavoro...še enkrat, za zabavo!
Torej to se mi ob normalni vožnji redko zgodi...ponavadi je treba avto malo prisilit v drsenje...se pa zgodi tudi pri normalni vožnji...lahko pa se zgodi tako kot se je Jasmy. Ko vzameš gas sredi spolzkega ovinka ali celo zaviraš, lahko pa tudi zaradi samega asfalta in naklona ceste zadek zgubi oprijem.

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 4:13 pm

Aha...zopet isti timing :lol:

LP

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Po avg 09, 2004 4:35 pm

No, sej se zgleda kr razumeva. :pivo
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 4:38 pm

:ne :pivo ko :vrum in lovimo pobegle zadke...samo kakšen sokSlika
:EE
Sori za ircanje in offtopic...
LP

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po avg 09, 2004 11:10 pm

Slide ta ideja s treningom ni slaba. Jaz sem predlani posedel kolega v avto, zdej pa instruiraj. In sva se gonila ene 2 ure, da sem vedel zakaj se gre. Vse je pravil tukaj bi moral tako tukaj tako. In mi je prislo prav, ce drugega ne se clovek ne ustrasi, ko ritko pobere.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To avg 10, 2004 7:21 am

Morte pa kr divjat eni tukaj da vam ritke odnaša...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz To avg 10, 2004 7:24 pm

X-Hair je napisal/-a: In na poti do Idrije je se en tak ovinek.

Jest ti lohk še enga povem (lohk da je isti ne vem), k sm jest tm tud puntota obračal in razstavljal na prafaktorje. Sm neč ne rečem, je res šlo mal prehitr. Je pa prvi desni ovinek, od tiste ravnince, k se začne pri zadnji hiši, ko se začneš spuščat v Zalo :twisted:
No, v glavnem sm hotu rečt, da bi še zdej prisegu, da sm vsak dan šou hitrej skoz kot takrat. Sm pa glih prej enga prehitu in je bil kot vstopa v ovinek mal bel čudn in je šlo čist po svoje. (ta prva stvar k sm jo pomislu je bla ta, d mi un k sm ga prehitu čist ziher privošči). Eniwey, tud jest, sm še na strehi tišal gas do ploha in tud kolesa sm imel obrnjena pravilno (kontra zasuku) pa ni nucal popolnoma neč, ništa, nada, pičkin dim... No tam je pozim izletov v ograjo čuda in se lohka vsej mičken zgovarjam na cesto.

BTW, a je un filmčk z obvoznice že na netu??
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov