Osebno imam o policistih pozitivno mnenje, v večini primerih so bli zelo korektni..................NE PA VEDNO.........
Primer: kolege peljem na petek zvečer domov (iz celja v žalec), pri policiji(glazija) prehitim čez mnogo takih ali drugačnih črt črnega golfa III, v katerem sta dva mulca čekirala pičke-peljala pa natanko 25 km/h.
Kmalu zatem me ta avto dohiti in se mi prlep na rit z dolgimi lučmi, ker me je motl sm mu parkrat signaliziral (4 smerniki, zadnja meglenka...),
a ju ni ganilo......v redu sm si mislu fantje bi se igral....POTEGNEM...njih nikjer več..

.jst se umirim in evo me dohitijo in zopet isto.........zgodba se ponovi še 3x na tej relaciji.
V žalcu se ustavim, da bi spustil prijatle ven, nakar zapelje zamenoj tist golf in iz njega stopta ta 2 mulca, ki sta bla verjeli ali ne polcaja v civilu ( če sta bila na dolžnosti ne vem, ker mi nista nič dokazala),
pokažeta značke in nam ukažetay naj počakamo.........pride policijska patrulja, ki mi na podlagi njunih besed prisodi kazen za nepravilno prehitevanje, prekoračitev hitrosti...
Jst jih kot razočaran občan okaram, češ kaj se gresta..gredo, a ni nič pomagalo.
Takrat so se moji kolegi usul iz avta, da fantom malce razložijo, da to tako ne gre.........polcaji se seveda userjejo in hitro v zaklon kričajoče kot kakšne babe, pa smo se hotl sam pogovort o njihovi neetičnosti, pol sm uspel prepričat kolege da ni vredn in situacija se je umirila........jst pa domov s kaznijo....in tiho zaprisego, da če ta dva kdaj prepoznam v temni ulici brez značk, se jima bom malce posvetil!!!!!
Matr sm se spet razpisu.

ops:
V glavnem polcaji izzivajo sranje na cestah, sploh tisti z provido...preveč je primerov, da bi jih našteval...
nažalost, gredo za polcaje prevečkrat pičke od dedov, ki drugače ne dobijo spoštovanja in moči in tako izkoriščajo zakon in pooblastila za zadovoljevanje svojih psihičnih potreb!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tud sam poznam par fantov, ki so se odločili za ta poklic in vem kaj govorim.
ŽALOSTNO.......pol pa čuješ da se po radiu govori: na hudinji eden pijan razbil 5 policajev, umirili so ga šele, ko je prletela cela policijska postaja na pomoč.
Pa brez zamere!
]
AHA-pa še zdej mi ni nobeden povedu glede pritožbe same, ki je bistvo moje teme
[/u]