Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 12, 2004 6:04 pm

boris_quatro je napisal/-a:
MIKIMOUS je napisal/-a:Če ti ni dobesedno na radarju pokazu kok si pelu pa kdaj, pa če nisi podpisu ti nič ne more.

Drgač se pa kr mirne duše prtož, glede na to kok z nadzvočno brzino delajo v naš držav, bo vse skupaj zastaral.

Drgač pa tuko k sem že nek omenil da majo naši polcaji naštimane radarje na 64 km/h če je omejitev 50. Vem s prve roke.

Se podpišem pod tole.

Ne boste verjel da me je policaj v kranju ustavil z radarjem 4 krat v enem mesecu, in ne boste verjeli kolikokrat sem peljal enako in sicer vedno 64 km/h. V četrto ko so me ustavili sem že kar sam povedal hitrost pol me je pa tele od policaja čudno gledal.

ali pa mam jaz ful nogo naštelano da v naselju vedno 64 vozim.

Očitno da res. Verjemi da se ne izmišljujejo in ne kažejo istih rezultatov vsem voznikom. Ne komentirajte stvari ki jih ne poznate.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Če avg 12, 2004 6:09 pm

No pa smo spet tam.

Dost mamo

Kolega k je tole debato sprožu bo plaču pol pa nehimo. :wink:

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 12, 2004 6:33 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:No pa smo spet tam.

Dost mamo

Kolega k je tole debato sprožu bo plaču pol pa nehimo. :wink:

Če ma kdo kako PAMETNO vprašanje mu z veseljem odgovorim. Z izjavami da se policisti hitrosti zmišljujemo pa res ne bomo nikamor prišli!

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Če avg 12, 2004 6:35 pm

Sej ti ni reku noben da se zmišljuješ, men so še zmerom povedal kok se prpelu, no sej je blo sam enkrat, ampak so mel profi pristop. Če sem ga usrov nimam kej, sej se niso policaji zakonov zmisl.

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Če avg 12, 2004 8:18 pm

Konec koncev si je pa vsakdo sam kriv ce se pelje vec kot je omejitev, ker mu ni nihce ukazal ali prepovedal naj se vozi toliko kot se pac je peljal (mal s filozofske plati)

Pa se eno pametno bom rekel:
Mene so ucili, da ce bi se vsi drzali predpisov na cesti se ne bi zgodila nikoli nesreca in nikoli ne bi nihce placal. Zdaj pa naj kdo rece karkoli. Jaz sem se peljal po Dunajski 88 in kaj sem mu moral, rekel sem hvala lepa in lahko noc naslednji dan pa sel placat, saj sem si pac sam kriv, naslednjic pa ne bom peljal po dunajski ali pa sel predpisanih 60.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če avg 12, 2004 8:20 pm

Osebno imam o policistih pozitivno mnenje, v večini primerih so bli zelo korektni..................NE PA VEDNO.........

Primer: kolege peljem na petek zvečer domov (iz celja v žalec), pri policiji(glazija) prehitim čez mnogo takih ali drugačnih črt črnega golfa III, v katerem sta dva mulca čekirala pičke-peljala pa natanko 25 km/h.
Kmalu zatem me ta avto dohiti in se mi prlep na rit z dolgimi lučmi, ker me je motl sm mu parkrat signaliziral (4 smerniki, zadnja meglenka...),
a ju ni ganilo......v redu sm si mislu fantje bi se igral....POTEGNEM...njih nikjer več.. :ne .jst se umirim in evo me dohitijo in zopet isto.........zgodba se ponovi še 3x na tej relaciji. :vrum

V žalcu se ustavim, da bi spustil prijatle ven, nakar zapelje zamenoj tist golf in iz njega stopta ta 2 mulca, ki sta bla verjeli ali ne polcaja v civilu ( če sta bila na dolžnosti ne vem, ker mi nista nič dokazala),
pokažeta značke in nam ukažetay naj počakamo.........pride policijska patrulja, ki mi na podlagi njunih besed prisodi kazen za nepravilno prehitevanje, prekoračitev hitrosti...
Jst jih kot razočaran občan okaram, češ kaj se gresta..gredo, a ni nič pomagalo.

Takrat so se moji kolegi usul iz avta, da fantom malce razložijo, da to tako ne gre.........polcaji se seveda userjejo in hitro v zaklon kričajoče kot kakšne babe, pa smo se hotl sam pogovort o njihovi neetičnosti, pol sm uspel prepričat kolege da ni vredn in situacija se je umirila........jst pa domov s kaznijo....in tiho zaprisego, da če ta dva kdaj prepoznam v temni ulici brez značk, se jima bom malce posvetil!!!!!

Matr sm se spet razpisu. :oops:

V glavnem polcaji izzivajo sranje na cestah, sploh tisti z provido...preveč je primerov, da bi jih našteval...
nažalost, gredo za polcaje prevečkrat pičke od dedov, ki drugače ne dobijo spoštovanja in moči in tako izkoriščajo zakon in pooblastila za zadovoljevanje svojih psihičnih potreb!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tud sam poznam par fantov, ki so se odločili za ta poklic in vem kaj govorim.

ŽALOSTNO.......pol pa čuješ da se po radiu govori: na hudinji eden pijan razbil 5 policajev, umirili so ga šele, ko je prletela cela policijska postaja na pomoč. :twisted:

Pa brez zamere!

]AHA-pa še zdej mi ni nobeden povedu glede pritožbe same, ki je bistvo moje teme

[/u]

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 12, 2004 9:21 pm

maniac je napisal/-a:Osebno imam o policistih pozitivno mnenje, v večini primerih so bli zelo korektni..................NE PA VEDNO.........

Primer: kolege peljem na petek zvečer domov (iz celja v žalec), pri policiji(glazija) prehitim čez mnogo takih ali drugačnih črt črnega golfa III, v katerem sta dva mulca čekirala pičke-peljala pa natanko 25 km/h.
Kmalu zatem me ta avto dohiti in se mi prlep na rit z dolgimi lučmi, ker me je motl sm mu parkrat signaliziral (4 smerniki, zadnja meglenka...),
a ju ni ganilo......v redu sm si mislu fantje bi se igral....POTEGNEM...njih nikjer več.. :ne .jst se umirim in evo me dohitijo in zopet isto.........zgodba se ponovi še 3x na tej relaciji. :vrum

V žalcu se ustavim, da bi spustil prijatle ven, nakar zapelje zamenoj tist golf in iz njega stopta ta 2 mulca, ki sta bla verjeli ali ne polcaja v civilu ( če sta bila na dolžnosti ne vem, ker mi nista nič dokazala),
pokažeta značke in nam ukažetay naj počakamo.........pride policijska patrulja, ki mi na podlagi njunih besed prisodi kazen za nepravilno prehitevanje, prekoračitev hitrosti...
Jst jih kot razočaran občan okaram, češ kaj se gresta..gredo, a ni nič pomagalo.

Takrat so se moji kolegi usul iz avta, da fantom malce razložijo, da to tako ne gre.........polcaji se seveda userjejo in hitro v zaklon kričajoče kot kakšne babe, pa smo se hotl sam pogovort o njihovi neetičnosti, pol sm uspel prepričat kolege da ni vredn in situacija se je umirila........jst pa domov s kaznijo....in tiho zaprisego, da če ta dva kdaj prepoznam v temni ulici brez značk, se jima bom malce posvetil!!!!!

Matr sm se spet razpisu. :oops:

V glavnem polcaji izzivajo sranje na cestah, sploh tisti z provido...preveč je primerov, da bi jih našteval...
nažalost, gredo za polcaje prevečkrat pičke od dedov, ki drugače ne dobijo spoštovanja in moči in tako izkoriščajo zakon in pooblastila za zadovoljevanje svojih psihičnih potreb!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tud sam poznam par fantov, ki so se odločili za ta poklic in vem kaj govorim.

ŽALOSTNO.......pol pa čuješ da se po radiu govori: na hudinji eden pijan razbil 5 policajev, umirili so ga šele, ko je prletela cela policijska postaja na pomoč. :twisted:

Pa brez zamere!

]AHA-pa še zdej mi ni nobeden povedu glede pritožbe same, ki je bistvo moje teme

[/u]

Ugovor pošlješ v roku osmih delovnih dni od prejema plačilnega naloga na policijsko postajo z katere sta bila policista ki sta te štrafala. To je pa tud vsa znanost. Pol pa kot si že zvedel. Predlog sodniku za prekrške in če se bo ugotovilo da si dejansko storilec prekrška boš plačal kazen + stroške sodnika.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če avg 12, 2004 10:12 pm

Brez zamire sam to je res da delajo neumnosti nekateri mladi policisti...

nevem kaj mislijo... lih so pršli iz nevam kakšne šole pa bojo takoj težili...

Nekateri starejši pa so res zakon .. :D

LP 8)

PS: v obeh smislih ne velja za vse :P
Slika

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Če avg 12, 2004 10:37 pm

AIRbrush imaš PM

LP Joseph

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 12, 2004 10:53 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Sam sem bil tudi večkrat ustavljen glede prehitre vožnje, kadar me je policaj ujel na radar mi je tudi pokazal točno na radarju kok sem prpelu, ker mi mora pokazat a ne štekaš al kuga.

Zato lepo prosm, da ne pišeš bedarij nazaj. A sem se zlagov, da je voznik upravičen vpogledat na radar, če meniš da ni pejt zakon brat k se ga jest nism spomnu.

A sem bil zdej dost jasn. To da mi pa neke kirurge umenjaš mi pa ni glih najbolj jasn kaj majo zvezo s tem.

Lej...AIR brush ti je itak že vse povedal, s kirurgom sem ti hotu povedat, da najbrž ne boš šel pamet solit kirurgu ki te bi operiral, ker veš, da ve kaj dela, tko kot bi lahko vedu da AIRbrush ve kaj govori...zato sm omenu kirurga, lahko bi pa omenu tud nekoga ki ploščice polaga in to pač zna, ker je zato učen...torej upam da si hodu v šolo in veš da točno to pove tudi tisti verz..."le čevlje sodi naj kopitar" nč druzga nism hotu povedat... :wink:
Bedarij pa jz nisem pisu, povedu sm tko ko je in kot je AIRbrush še konc koncev bolj strokovno povedal...Pa tud nikjer nism napisu, da nisi upravičen do vpogleda na radarsko meritev, ampak, da če mu že ni pokazu, da bi mogu zahtevat...poleg tega je AIRbrush tudi to razčistil, kako je z ustavljanjem druge patrulje pri merjenju z laserjem...torej brez zamere, ampak bedarij jaz nisem klatu...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT Če avg 12, 2004 11:12 pm

maniac je napisal/-a:nažalost, gredo za polcaje prevečkrat pičke od dedov, ki drugače ne dobijo spoštovanja in moči in tako izkoriščajo zakon in pooblastila za zadovoljevanje svojih psihičnih potreb!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nimam popolnoma nič proti policajem,saj opravljajo svoje delo.Tako kot jaz,tako kot pek v pekarni,kot prostitutka v bordelu... 8)

Moti me pa to,ker poznam v svoji okolici štiri fante moje starosti,ki so se,ker niso s svojo tedanjo izobrazbo dobili službe ali pa se jim ni ljubilo delati,odločili za obiskovanje "tečaja" za policiste.Kaj hočem povedati,včasih,ko je bila tacenska šola,je bila vsaj neka selekcija in malo dlje trajajoče šolanje,zdaj pa lahko vsak,ki pač ne ve kaj bi v življenju počel,gre za policaja.Potem pa niso tako redki primeri,ko mora občan razložiti varuhu reda določene stvari.
Predvsem pa je moteča ta arogantnost in prepotentnost mlajšega kadra.In vedno več je tega....Zdaj pa me zanima,airbrush,a se kaj dela v tej smeri?Kako učinkovit je notranji nadzor?In brez ovinkarjenja,v kakšni meri se upoštevajo pritožbe občanov?

Hvala in lep pozdrav,Jure

dragonhunter
Nov uporabnik

Napisal/-a dragonhunter Če avg 12, 2004 11:54 pm

Ok še moj primer...
Se peljem s fotrom in ko sva 10 m pred prehodom za pešce se ženska na nasprotni strani ceste kar spomne pa s pločnika zavije na prehod, samo pogleda svojo stran če je prosta. Ni šans da bi lahko ustavu, razen če bi imel sposobnosti brat misli pa bi se že prej pripravu. No za nama pa leteča, ustavi tej gospe in čez 500 m evo ga že za nama z lučjo. Nisem točno prepričan, al 15 al 20000 kazni, sej niti ni pomembno, samo zdi se mi ogabno da se je fotr 10 ur matral na delu, pol pa ga en fantič ki skorej še plenice uporablja, dobesedno okrade za to povsem po 'legalni' poti. A ni to en svinski odnos al kaj? Pol pa ni čudno da so policaji na slabem glasu, pa čeprav niso vsi taki, jih večina je.
Pa dostikrat ga pijemo, policaji pa u uniformah pri sosednjih mizah tudi pijejo alkohol, pa če se ne motim morajo met u krvi 0 promila. Nakar me čez kaki dve uri isti policaj ustavi pa mi da pihat... Halo...
Tudi še nisem vozil za policijskim avtom ki bi se držal pravil...
Pa dosti sem se razpisal, sej itak vsi vemo kako je s to rečjo... ukrenit pa ne moremo ničesar...

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Pe avg 13, 2004 4:44 pm

JureT je napisal/-a:
maniac je napisal/-a:nažalost, gredo za polcaje prevečkrat pičke od dedov, ki drugače ne dobijo spoštovanja in moči in tako izkoriščajo zakon in pooblastila za zadovoljevanje svojih psihičnih potreb!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nimam popolnoma nič proti policajem,saj opravljajo svoje delo.Tako kot jaz,tako kot pek v pekarni,kot prostitutka v bordelu... 8)

Moti me pa to,ker poznam v svoji okolici štiri fante moje starosti,ki so se,ker niso s svojo tedanjo izobrazbo dobili službe ali pa se jim ni ljubilo delati,odločili za obiskovanje "tečaja" za policiste.Kaj hočem povedati,včasih,ko je bila tacenska šola,je bila vsaj neka selekcija in malo dlje trajajoče šolanje,zdaj pa lahko vsak,ki pač ne ve kaj bi v življenju počel,gre za policaja.Potem pa niso tako redki primeri,ko mora občan razložiti varuhu reda določene stvari.
Predvsem pa je moteča ta arogantnost in prepotentnost mlajšega kadra.In vedno več je tega....Zdaj pa me zanima,airbrush,a se kaj dela v tej smeri?Kako učinkovit je notranji nadzor?In brez ovinkarjenja,v kakšni meri se upoštevajo pritožbe občanov?

Hvala in lep pozdrav,Jure

Dejstvo je da nekateri res postanejo prepotentni ko oblečejo v uniformo vendar so zato tu starejši in bolj izkušeni da ga postavijo na realna tla. Jaz sem delal srednjo policijsko šolo in takrat je dejansko blo mal več selekcije.

Brez ovinkarjenja ti ne vem povedat kako se kaj upoštevajo pritožbe občanov, ker to kot sem že omenil rešuje sodnik za prekrške in boš verjetno tam več izvedel kako in kaj.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po avg 16, 2004 10:34 am

AIRbrush je napisal/-a:
Mate je napisal/-a:maniac: Pomoje ne bi smel podpisat zapisnika. Vsaj jest bi ugovarju in ne bi hotu podpisat, dokler ne bi na zapisnik napisal, ali pa vsaj dopisal dejanskega casa. Mozno je, da so uposteval enga prej, al pa da ma radar narobe nastavljeno uro.

So pa tud drgac malomarni, oz. jim malenkosti delajo tezave... kot npr. se te spravjo mert z radarjem, potem mors pa v enosmerno zapeljat, ko te hoce ustavt... oni vozjo v enosmerno v napacno smer, omejitve jih pa 50% krsi v sluzbenem avtomobilu... go figure... :idea:

Nobeden na razume kaj pomeni podpis! Dajte si enkrat na plačilnem nalogu prebrat. Spodaj levo piše PREJEM PLAČILNEGA NALOGA. Z tem samo podpišeš da si ga PREJEL ne pa da si prekršek PRIZNAL.

Ce je tako, se opravicujem. Hvala.

Zal je tako, da so nekateri policaji, ki so pri svojem delu korektni.
Obakrat ko so me ustavili zaradi prehitre voznje v slo, so bili. Tudi ostalih 3x, ko je bila pac kontrola prometa, ni bilo nicesar nad cemer, bi se lahko pritozil. (razen, da so me ustavili 2x v 15ih minutah :P )
Enkrat pa je na vsak nacin hotel, da sem pihal, ko sm punco peljal v Ljubljano, kljub temu, da nisem kazal nobenih znakov alkoholiziranosti (tudi napihal sem 0.0, ker nisem nicesar spil). Potem sem pac v lovljenju zadnjega vlaka moral prekrsiti kar nekaj omejitev ;P
Imam pa kar nekaj pritozb glede voznje policajev, spostovanja omejitev, enosmernih in alkoholiziranosti.
Voznja skozi tunel pod Golovcem ni nobena redkost.. tudi 120 (omejitev 80).
Voznja proti Vrhniki po AC postenih 150-160.
Voznja od Senjakoba proti Litiji okoli 100 (om. 90) skozi krizisca pa morda okoli 90 (om. 60).
Voznja v enosmerno na OMV pri Dolu pri Ljubljani (zgleda se jim je mudilo na kavo).
Zelo nerodno obracanje sredi Sneberja v nepreglednem ovinku brez vseh 4 utripalk ob enih ponoci (ta pomoje ni bil trezen).
Pa se kar nekaj takih cvetk bi lahko nastel. Po drugi strani se pa nekateri lepo drzijo omejitev. Npr skozi Crno vas in Lipe strogih 50 km/h (je sel ze vsem na zivce :wink: )

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Po avg 16, 2004 11:20 am

Nima hude veze z temo, pa vseen;

Dans sem mel več sreče ko pameti:

Pripeljem v celje in pri znaku za začetek naselje sem še imel kakih 65-70 na števcu. Pa zagledam mal naprej 2 policaja, ki sta ravno dvigovala "lasersko pištolo" in se pripravljala, da me "ustrelita". Že skočim po bremzi, ko pride mimo ena staramama, se postavi pred pištolo in nekaj sprašuje policaja :lol: :lol: :lol: ! Tip jo je še hotel na lep način umaknit, pa ji nekaj govoril, sam prepozno, js sm že lepo mimo... :P

Nazaj iz celje, pa so me eni drugi ustavil, pa mi dal pihat (0,0), zgleda so mislil, da sem kej konkretenga spil, ker sem se sam režat začel, ko sem jih zagledal, pa se spomnu na tisto mal prej...

lp
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po avg 16, 2004 3:51 pm

ce se boste vozili po kranju se striktno drzite omejitev kajti kranjski polcaji so ZAJEBANI in ne popuscajo.
S kolegom se pelem domov ura 3:20 zjutraj....policaj naju ustavi (pumpa naspreoti renoja - kranj) in valda pihanje ...nic..pol pa rece prekoracili ste hitrost omejitev je 50 vi ste pelali 55/56 kmh lol pa v smeh in pisanje poloznice....te so tud eni d***** ob 3 zjutri drkajo za 5 km tum k bi pa mogl bit jih pa ni....

hvala bogu da so vsaj v Lj bolj normalni.....

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po avg 16, 2004 5:17 pm

Raptor je napisal/-a:hvala bogu da so vsaj v Lj bolj normalni.....

roke ravn ne bi dal v ogenj za to izjavo...sta me pa prijetno presenetila fanta s provido v modrem passatu, ko je še patruljiral po obvoznici...dobila sta me ravn ko sm slalomiral med folkom, pa za ene 10 km/h šu čez omejitev...pogledal smo posnetek, mal poklepetal, se mal smejal ( :D ), na koncu sta mi pa rekla naj ti bo, ker si dosledno uporabljal smerokaze :) ...drugač bi me pa štrafala na polno...skulirana poba, ni kej, a to je bilo hudo srečno naključje, katerega ponovitve se ne nadejam več...
GTI
ITR
E30

stejngarc
Nov uporabnik

Kraj: Tolmin

Napisal/-a stejngarc Po avg 16, 2004 5:49 pm

grem z dolenjske proti ljubljani po ac pa jo pičim enih 160-170 km/h. Kmalu dohitim policaje in se vozim prav za njimi enih 10-20km. in kolk so šli? 140-160 km/h odvisno od prometa. če bi sam tko vozu in naletu na provida bi 100% palču ko črnc!
mam že kar dost izkušenj možmi v modrem kr so me že zlokrat ustavli pa že 5x sm pihu ( vse to v cca 7-8 mescih od kar mam izpit). vsaka jim čast zmer so bli korektni in niso nič težil. kr so me dobil 65km/h na radar v naselju sem priznal in ni blo nič komplikacij. samo ko se lotjo klapi komplicirat za par km/h mi gre pa zlo na živce ker se sami niti približno tega ne držijo ( kakor je tudi zgoraj napisano )!
če se gre pa kdo frajerja delat ko ga ustavjo si je pa čist sam kriv da ga j***jo!
LP 8)

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Po avg 23, 2004 5:10 pm

Evo vam ena zloženka ministrstva za notranje zadeve o pritožbah za lažjo orientacijo in nadaljna vprašanja:

http://www.clementino.com/pritozba1.jpg
http://www.clementino.com/pritozba2.jpg

Upam da vam je dala odgovor na marsikatero vprašanje.

Uporabniški avatar
xplod
Novinec

Kraj: Ajdovščina - Idrija

Napisal/-a xplod Po avg 23, 2004 5:42 pm

Ma policaji so itq površni, mene je zadnič ob polnoči ustavu sred križišča, pa zahtevu dokumente, pole mi ob pogledu na prvo stran (tm kjerje slika), brez ga odprt naprej in mi reku de nism tapravi in mi vrnu dokumente, kaj pa bi blo če nebi mew ispita, bi se brezkrbno imuznu :? :?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov