Debate, ki niso vezane na ostala področja...

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Če avg 12, 2004 6:52 pm

MIKIMOUS je napisal/-a: Ja pa u kopru si eni razlagajo da je tm autocesta NI je obvoznica.

to sm jim tud jaz skušal razložit :wink:

Uporabniški avatar
KOENIG
Nov uporabnik

Kraj: Izola

Napisal/-a KOENIG Če avg 12, 2004 6:57 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Pugi besede si mi uzel zust. Ja pa u kopru si eni razlagajo da je tm autocesta NI je obvoznica.

:pivo

Skoraj točno, omejitev na celi dolžini ( Žusterna - Bvivje ) pa je 100 kmh!
Priznam da se večkrat peljem tam tudi 160, samo ne robantim če nekdo prehiteva z samo 110kmh in če je možnost se umaknem tudi tistim ki tam vozijo 180 - 200.
Ne prenesem pa pametnjakovičev, ki priletijo v kolono, ki prehiteva počasnejšo kolono in blendajo 2m za ritjo, češ umakni se , a pred mano kolona.
Takega čimprej spustim predse, pol mu pa jaz malo blendam. :twisted:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če avg 12, 2004 7:13 pm

dr.Zwgbl je napisal/-a:
zuneking je napisal/-a:Je pa neki druzga to, da si eni lastijo (močnejši avti) prehitevalni pas in potem en revež z recimo enim 55KM avtom pride do kamiona in mu ostaneta dve opciji:
A: Da se vozi za tem kamionom do morja
B: Da zapelje ven in bolj ali manj izsili nekoga, ki vozi 200

to pa vem kako zgleda sem bil že večkrat v taki sitaciji s svojo petko :evil: :evil: me je kar groza včas na ac peljat ko vem da bo sraje
eh pa vseeno se rad bvozim kaj zdaj bluzim nekaj 8) važno da se voziš mirno pa je lepo

Zato moraš dost hitro začet gledat kako se boš uklučil na prehitevalni pas dokler še ne dohitiš tovornjaka. tako lahko še mal pospešiš da vsaj približno prilagodiš hitrost avtomobilom na prehitevalnem pasu. Če si enkrat res za pi**o tovornjaku se je pri 80kmh res teško uklučiti na levi pas. :wink: :wink: :wink:

Recimo jz z meco 200D(švoh kot hudič) bi zlo teško prehiteval. Samo dokler mam prostor pa akamot nabijem do 140-150kmh se normalno uklučim na levi pas in ko prehitim se vrnem na svoj pas. Res pa je da moraš spremljat promet že za ene pol kilometra naprej.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Če avg 12, 2004 8:00 pm

Mene so ze v avtosoli ucili, da mora vsak sofer razmisljat in gledat za stiri: tistega pred tabo, unga za tabo unga ob tebi in zase in potem je vedno vse v redu.

Morate pa tudi pomislit da omejitve niso bile zastonj in s strani neumnih ljudi postavljene.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če avg 12, 2004 8:09 pm

Mene osebno najbol stiska na avtocesti če ni odstavnega. Če pa ta je sem pa malo bol pomirjen Pugi. Če ne gre zlepa, pa zgrda, sploh ko mađarski tovornak prehteva romunskega po principu T+1km/h :evil: :evil:

Fak ju ju mazerfokerz, huat ar ju dujing ju?! :?
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če avg 12, 2004 8:11 pm

Pugi je napisal/-a: sploh ko mađarski tovornak prehteva romunskega po principu T+1km/h :evil: :evil:

slonji dragi...

:P edited by PugiMF :wink:
SlikaSlika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če avg 12, 2004 8:23 pm

Pugi je napisal/-a:To se pa zgodi če se otroc brez izpita pogovarjajo matr. Ja fak. :shock:

Aja btw mulci, na obvoznici je 100 omejitev!
Aja, pa pomoje vsak k nardi izpit mora vedet kaj pomeni modra tabla z avtom v sredi... :roll:

Se podpišem.

Predel od brda mimo viča proti rudniku je pa avtocesta tam pa je 130.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe avg 13, 2004 7:41 am

Golfy je napisal/-a:jakaracman:

dej prosim te preberi za prau prvo.... kakšna autocesta?? tam ni nobene autoceste....
jaz sem napisau za tam, kjer je vozu un za njim, tam se nimaš kam umaknit sploh in niti se ne rabiš....

N i bilo čisto jasno ...
Predviedval sem, da misliš na AC, ker na navadini cest se nimaš za kaj umikat, razen če si več kot 10% počasnejši od omejitve in se za tabo dela kolona. Če pa pelješ po omejitvi, pa pač pelješ. Če je uni zadaj tako hiter, bo že prehitel ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 13, 2004 9:31 am

Evo samo tole, če jst vozim po navadnem pasu in mi kak k****n rine za mano, dobi štirioglate gume, al pa kljuko u kiler - o tem se lahko sam odloči, lahko pride pa do tega da zategnem ročno (avto ima na prvih kolesih ročno) in avto se bo zadaj dvignil v zrak, če jo pravi čas spuatim dobi prepotentnež za mano zadnji del mojega avta na havbo. Če mu kej ni všeč, naj se pritoži na sončno upravo(drugam se itak ne more), če pa še kej pol piska mam pa dvigalko dost neumno, da bo tip obležal(pametnejši popusti - moja dvigalka nikoli!).
Danes zjutraj na obvoznici kjer se gre za industrijsko cono moste(na letališko) se peljem in se hočem normalno vključit v promet in tipček za mano, ves prepotenten, ker ima BMW 316, me izsili in prehiti po desni(odstavni pas) in hoče biti pred mano, kar mu tudi pustim. Pol pa začne na polno bremzat pa vse 4 žmigavce prižge in kao neki maha proti men - jst lepo za njim peljem do končne avtobusne postaje za 17-ko na letališki in mu nakažem naj ustavi. Tipček se res ustavi in stopi ven iz avta - samo je zlo hitr pobegnu nazaj u avto, pa z vsem gasom in cvilečimi gumami odpeljal, ko je vidu, da sm vzel kr lepo sekiro iz avta - mal naprej so bili pa policaji - ko so ga vidl, je policaj stopu na cesto in ga ustavu - jst pa za njim in lepo do policaja mu povem zgodbo in ga prijavim za prehitevanje po odstavnem pasu, za izsiljevanje in grožnjo.
UGLAVNEM TIP JE OB IZPIT IN DENASRNA KAZEN 90K SIT.
Tko bi se mogl vsakmu takmu zgodit in bi bilo na naših cetah mirno.

P.S. Policaj je vprašal, zakaj imam sekiro u avtu. Izgovor je bil res popolen, ki sem ga podkrepil še z dokazom - smola na sekiri;
Izgovor: Zjutraj je prišel do mene gozdar in sva šla v moj gozd pogledat kok je lobadar napredoval in sem jo pozabil v avtu. Ni bilo nobene kazni - smeha pa obilo.
Old subarus never die, they just get faster!

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe avg 13, 2004 9:45 am

SE je men tud zgodlo da je hotu en auta ves skakat, pa sem šu ven pol je pa spizdu, drgač mi je pa u škarice prehitevu pa se rinu not kjer je blo sam 2m placa. Če bi ga dubu bi pisal pod nočno kroniko.

Kuko je uhka tipček z 316 važn mene bi blo sram. Če maš BMW-ja pol more bit mašina ne pa 316

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Pe avg 13, 2004 9:58 am

jakaracman je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:jakaracman:

dej prosim te preberi za prau prvo.... kakšna autocesta?? tam ni nobene autoceste....
jaz sem napisau za tam, kjer je vozu un za njim, tam se nimaš kam umaknit sploh in niti se ne rabiš....

N i bilo čisto jasno ...
Predviedval sem, da misliš na AC, ker na navadini cest se nimaš za kaj umikat, razen če si več kot 10% počasnejši od omejitve in se za tabo dela kolona. Če pa pelješ po omejitvi, pa pač pelješ. Če je uni zadaj tako hiter, bo že prehitel ...

ja sej sam tisto kjer je on napisal je navadna cesta, se peljem 4x na dan po tisti cesti..
brez zamere :wink:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 13, 2004 10:07 am

MIKIMOUS je napisal/-a:SE je men tud zgodlo da je hotu en auta ves skakat, pa sem šu ven pol je pa spizdu, drgač mi je pa u škarice prehitevu pa se rinu not kjer je blo sam 2m placa. Če bi ga dubu bi pisal pod nočno kroniko.

Kuko je uhka tipček z 316 važn mene bi blo sram. Če maš BMW-ja pol more bit mašina ne pa 316

Če se je rinu not, kjer je blo 2m placa, pol tud ti nisi držu varnostne razdalje, morš pa tistem k prehiteva ravno tko po zakonu omogočit varno prehitevanje, kar vključuje tudi držanje primerne razdalje za avtom pred tabo :roll:
Sej vem da so pacienti na ceti in da grejo včas v nemogoče prehitevat...
Samo tako hvaljenje...sem stopu ven pa je spizdu, uuaaaauuu....
dejte no...tle je bit einfach superman...pa tud če ste, obnašate se, ko da bi bli 10 let stari...mene se pa un boji, jz pa tega naperem...ej ej, kam gre ta forum :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe avg 13, 2004 10:10 am

nebivedu zraven tvojih postov se pa res nasmejim.... hahahaha dvigalka :):):)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe avg 13, 2004 10:14 am

Če se je rinu not, kjer je blo 2m placa, pol tud ti nisi držu varnostne razdalje, morš pa tistem k prehiteva ravno tko po zakonu omogočit varno prehitevanje, kar vključuje tudi držanje primerne razdalje za avtom pred tabo :roll:

Sem pozabu oment da je blo na Celovški u lublan in smo stal v kulon pred semaforjem, jest sem mu not le še ene 10km/h k sem ustavlu, varnostna je bla. Itak pa pred semaforjem sovražm ldi k si vzamejo več k 1m placa, k stem sam razpotegnejo kolono.

Frajer k mi je to naredu sem ga pa pr enih poseških dol vrgu pa je mogu za svoj ego na ta način poskrbet, je mu eno zravn.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Re: idioti

Napisal/-a mazda-mx3 Pe avg 13, 2004 10:36 am

KOENIG je napisal/-a:Mare23 ti pa tudi nisi glih tako nedolžna ovčka :wink: :twisted: :vrum

Kaj da ne....mare23 je ful nedolzna ovcka :D

Ma ce ne drugo vsaj ne vozi brezglavo kot ksni mulci, ki se jih vidi tle na obali....sam cakam, kdaj bo ksna osmrtnica v primorskih :/
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe avg 13, 2004 10:40 am

Jst še kr pravim da je neumno se sploh sekirat ( :lol: nebivedu, sekira,... ne se skirat :lol: )zaradi neumnosti drugih udeležencev.

Če je norec, ga raje pusti pri miru. Itak nikol ne veš kulk je b**** res nor.

Men se zdijo bedaki že tisti ki trobijo, kaj šele ostali.

San nebivedu, če je res, da si hotu na frajerja s sekiro (tudi če samo v šali), pol bi mogu pa tudi ti svoje podstrešje pospravit.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Pe avg 13, 2004 10:45 am

JohnyR je napisal/-a:Jst še kr pravim da je neumno se sploh sekirat ( :lol: nebivedu, sekira,... ne se skirat :lol: )zaradi neumnosti drugih udeležencev.

San nebivedu, če je res, da si hotu na frajerja s sekiro (tudi če samo v šali), pol bi mogu pa tudi ti svoje podstrešje pospravit.

se podpišm 8)
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 13, 2004 12:25 pm

JohnyR je napisal/-a:Jst še kr pravim da je neumno se sploh sekirat ( :lol: nebivedu, sekira,... ne se skirat :lol: )zaradi neumnosti drugih udeležencev.

Sej ga nisem hotu - on je mahal iz avta in neki bremzal pa žmigavce uklapljal - jst sm mu samo nakazal, da naj se na postaji ustavi in se je, ko je pa vn stopu sm pa jst ocenil kok me lahko tak poškoduje in sem lepo vzel hladno orožje izpod sedeža, da sem ga prepričal v nasprotno. Sekira je bila za samoobrambo. Men ni do pretepov in do sranja, ki ga imaš potem, zato zame velja da "bolje sprečiti nego lečiti" - če bi pa tip vame skoču, bi pa ga ruknu ene 2X z topim delom sekire po kolenih. Samo to bi bilo v samoobrambi, ker bi bil jst napaden.

Sicer se zgodi, da jst tut udarm koga, sam takrat gre ponavadi za zelo krizne situacije, pa je pol vsak udarc resnično premišljen in približno za vsak udarc tut vem kok bo škode naredu - in ponavadi moji udarci delajo hude poškodbe - samo to je praksa od nekajletnega treniranja boxa.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Pe avg 13, 2004 10:34 pm

Nebivedu ma sekiro da lazje seka ovinke tako kot policaji, joke.

Samo to bi reku: Nebivedu - Don't Sekir' Yourself.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty So avg 14, 2004 10:40 am

ne vem no...spet kar neki tole. Dokazovanje kdo ma večja j***a na cesti je idiotizem. Vožnja za ritjo :roll: in sekiranje če ti kdo pr 200 "skoči" na prehitevalni pas... ja j*** ga, pa ne bod frajer in pr dohitevanju avtomobilov mal prbremzi. Če maš makino od avta / motorja boš tko ali tako komot pospešil nazaj na 200 +, če maš pa avto, ki mu je 200 (po števcu sevede) tudi končna hitrost pa ne vozi toliko, predvidevam da nima najboljših zavor (pri njegovi max hitrosti).

In vidm da nekateri sploh ne preberete/dojamete postov. mare23 je čist lepo stvar napisal, pol pa komentarji v stilu -> hja, umaknu bi se mu, b****r
:ne
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov