jakaracman je napisal/-a:Loopz je napisal/-a:se strinjam, ampak sportcoupe naj bi vsaj nominalno spadal razred više (kot coupe verzija c-klase), bmw 1 pa spada v razred golfa, a3-ke, megana itd...kjer vlada ubijalska konkurenca...meni je sicer 1ka do neke mere všeč...a presenečen sem, da so jo zastavili na tak klasičen način, namesto da bi še dodatno poudarili bmw-jsko športnost...tako pa se tale bmwejček od konkurence po ničemer ne razlikuje bistveno, razen precej bolj zasoljene cene...glede oblike...ni grd, daleč od tega...a tudi ni nekaj za dol past...na kaj točno pri tem modelu stavi bmw mi nikakor ni jasno...mislim, da bi bilo skrajno arogantno pričakovati, da bodo ljudje plačevali velike denarje za bmw značko na havbi...nadalje me moti motorizacija...ne dvomim, da se bom za M1 slinil kot polž s parkljevko (ko pride ven)...do tedaj pa...še najzmogljivejši motor, ki je trenutno v ponudbi je 120d s (mislim da 150 KM)...če je že 118d stal dobrih 6 mio, koliko bo potem šele ta...
...kar pa se tiče dotičnega modela...poglejmo, kaj dobimo za podoben denar pri audiju, ki podobno kot bmw ponuja precej športnosti in prestiža...
A3 2.0 TDI Ambition
Cena 5.933.163 SIT
Zunanjost kombilimuzina , 3 v
Motor vrstni 4 / 2000 ccm / 140 KM
Gorivo / Poraba diesel
Garancija (let) 2 leti / 12 let
Samo eno stavr si tule pozabil: BMW ima edini pogon zadaj - in je za tiste, ki to cenijo (in si pač žeijo avto nekje v golfovem razredu), potemtakem itak brez konkurence. Če si ga seveda lahko privoščijo. Sam bi samo zaradi tega mirno pljunil tolko denarja (če bi ga imel ...)
...zadnji pogon je seveda velik bonus pri tem avtu...ravno zaradi tega se čudim, zakaj niso bolj poudarili športnega karakterja tega avtomobila, kot bmw-ju pritiče...namesto tega so ga zastavili dokaj klasično, kot da bi hoteli delati konkurenco golfu in astri, namesto da bi ciljali na drugačne kupce, ki si želijo več športnosti, ne samo pod pokrovom motorja, pač pa tudi navzven...ne me narobe razumet...avto kot celota se mi zdi odličen koncept, morali bi popraviti le nekaj detajlov (v vizuelnem smislu) , dodati v ponudbo kakega močnega bencinarja (ki sicer nedvomno bo), poudariti namen tega avtomobila, pa bi bil perfekten avto za dinamične mlade ljudi, vendar moraš taki cilji skupini ponuditi tudi malce nižjo ceno...sicer pa ja...če bi imel denar, bi tudi sam pogledoval v smeri enke