Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To feb 08, 2005 11:03 pm

De_Tomaso sej si kr dobr povedal edino to bi lahko pripomnu da bi jest lahko tud reku da če bi Alfa Romeo izumila 4x4 pogon bi mela tud vse moje simpatije pa če bi bla Alfa sposobna narest prvi avtomobili s karoserijo ki omogoča vožnjo nad 400 km/h bi imela vse moje simpatije pa tako bi lahko rekel za vse Audi-jeve uspehe in izume, prav tako za BMW-jeve,...

Ne glede na vse to je potrebno gledati predvsem na trenutno dejansko situacijo in zame imajo vse privilegije in simpatije znamke ki jih vidiš v mojem podpisu, poseben privilegij pri meni ima pa tudi znamka ki jo imam v avatarju.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To feb 08, 2005 11:11 pm

Demo je napisal/-a:De_Tomaso sej si kr dobr povedal edino to bi lahko pripomnu da bi jest lahko tud reku da če bi Alfa Romeo izumila 4x4 pogon bi mela tud vse moje simpatije pa če bi bla Alfa sposobna narest prvi avtomobili s karoserijo ki omogoča vožnjo nad 400 km/h bi imela vse moje simpatije pa tako bi lahko rekel za vse Audi-jeve uspehe in izume, prav tako za BMW-jeve,...

Ne glede na vse to je potrebno gledati predvsem na trenutno dejansko situacijo in zame imajo vse privilegije in simpatije znamke ki jih vidiš v mojem podpisu, poseben privilegij pri meni ima pa tudi znamka ki jo imam v avatarju.

kaj bi rad povedu nema veze katera kišta samo da je iz njemačke :lol:
jst pa pravm da gledaš najprej primerjavo med kvaliteto in ceno šele potem če se ne morš odločt gledaš na znamko
lp

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To feb 08, 2005 11:15 pm

Demo je napisal/-a:De_Tomaso sej si kr dobr povedal edino to bi lahko pripomnu da bi jest lahko tud reku da če bi Alfa Romeo izumila 4x4 pogon bi mela tud vse moje simpatije pa če bi bla Alfa sposobna narest prvi avtomobili s karoserijo ki omogoča vožnjo nad 400 km/h bi imela vse moje simpatije pa tako bi lahko rekel za vse Audi-jeve uspehe in izume, prav tako za BMW-jeve,...

Oprosti, a malo bo treba kakšno knjigo prebrat.

Kdaj je alfa naredila prvi avto, ki je zmogel 363Km/h, ja bil je močan veter, zato tazio Nuvolari ni upal in zmogel peljati več kot 400Km/h. HMMMMMMMMMm

Aja, bilo je leto 1935!!!!!!!!!!!!!!!

Kdaj je alfa imela prvi 4X4 avtomobil???
HMMMMMMMMMMMMM

Aja, to je bila AR 51 matta. Ja bilo je leto 1951!!!!!!!

Današnja situacija.
HMMMMMM

Kdo je izumil Common rail in sprožil dizl revolucijo, Kdo je v Evropske turnem pokalu od leta 1998 povozil BMWja in Audija(ta se je celo umakni iz tekmovanja), kdo je v DTM imel najuspešnejšo sezono in je pojedel Ople, Audije in predvsem Mercedese (pokal so celo prekinili za dve sezoni zaradi tega), ...

Ne rabim napisat, ne'?

Ne želim kazati nespoštovanja do drugih znamk, a vseeno ne maram da debate potekajo v smislu to sem jaz nekje slišal in tako pač mislim ter niso podkrepljene z nobenimi argumenti.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Napisal/-a Dejan1 To feb 08, 2005 11:19 pm

De_TOMASO :bow :bow :tomidelej: :tomidelej:

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy To feb 08, 2005 11:20 pm

Pa kdaj si boste dali dopovedat, da ima rail ima bore malo skupnega z Italijo. Je to res vse, kar lahko stejemo v prid ljubiteljem makaronov?

Search funkcija, fantje, sicer pa na kratko: ideja o common railu je fiatova (alfa je del fiata, vsebuje tudi ogromno fiatovih elementov, podedovala je verjetno tudi pokvarljivost - glej tovarna znanja), dokoncno pa so common rail razvili pri boschu in mercedesu. To je priblizno enako, kot ce se jaz spomnem nekega alternativnega pogona, ljudje z znanjem in izkusnjami pa idejo realizirajo do konca.

Dizel revolucija? Bodi no resen, Rudolf Diesel je bil menda nemec, kolikor jaz pomnim, ce govorimo o turbodizel revoluciji, pa je bil to Audi leta 1990 z 2.5-litrskim TDI motorjem.

Ce gremo se dlje ... kdo ima zasluge za prvi avtomobil tega sveta? Benzov Karel?

Nastete "prednosti" so res zavidanja vredni dosezki, a ocitno tudi to ni dovolj, da ostanes na vrhu, kajne?

... in zdaj bo nekdo na dan privlekel, kako autodeltina alfa prehiti M3 ...
Zadnjič spremenil gerchy, dne To feb 08, 2005 11:25 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To feb 08, 2005 11:20 pm

Oprosti, pozabil sem še nekaj!

Ko smo ravno pri 4X4 pogonu. Ni ga izumil ne audi, ne alfa. Iz tvojega posta pa razumem, kot da bi ga izumil audi. Če gledaš kot avtomobil za ceste in ne teren, potem je bil prvi Jensen. Za teren pa sega 4X4 še dalj nazaj v preteklost.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To feb 08, 2005 11:22 pm

kljukec je napisal/-a:

kaj bi rad povedu nema veze katera kišta samo da je iz njemačke :lol:
jst pa pravm da gledaš najprej primerjavo med kvaliteto in ceno šele potem če se ne morš odločt gledaš na znamko
lp

No narobe si me razumel. Že prej sem rekel da osebno mislim da sta Audi in BMW kar se kvalitete tiče na skoraj istem nivoju, kateri je boljši jaz nevem ker niti enega niti drugega nikol še nisem imel, glede na to kar vidim pri prijateljih, sorodnikih in znancih mi je pa Audi pač enostavno boljši, občutek pri vožnji imam drugačen kot pri bmw-ju. Nevem no, to je tako kot je recimo pri mnogih fanih za alfa romeo tako da pravijo da pač alfa je avto z dušo (to sem že dostkrat tukaj prebral). Pač so stvari oz. malenkosti ki naredijo eno znamko pri tebi malenkost bolj priljubljeno kot drugo.

Glede tega ko si rekel da izgleda da mislm tko da samo da je avto nemši pa je dober....nevem kako ti bi odgovoril, JA pa NE. Ja zato ker do sedaj sem se peljal že z goro audijev, bmwjev, merđotov, vw-jev,...ker imam pač to srečo da je okoli mene veliko teh znamk in zato sem pač pristaš nemških znamk. Ne pa zato ker nočem da me kdo narobe razume, nikoli nisem rekel da ostali ne znajo delat avtomobilov, vem da je recimo Alfa 166 tanova občudovanja vredna limuzina in da recimo Clio RS stegne ko pra*ica pa da zna Honda narest VTI-jke ki pihnejo marsikaterega nemca,...

Malo sem se zagovoru ampak tema je primerjat Audi pa BMW. Sem že napisal in zdej še zadjič: obe znamki sta mi zelo všeč zaradi določenih stvari in malenkosti pa ima Audi nekako malenkost večji privilegij. Zdej pa če kdo to razume ok, če na pa tud prou, jaz že vem kako mislim drugače pa ne znam povedat :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To feb 08, 2005 11:25 pm

gerchy je napisal/-a:Pa kdaj si boste dali dopovedat, da ima rail ima bore malo skupnega z Italijo. Je to res vse, kar lahko stejemo v prid ljubiteljem makaronov?

Search funkcija, fantje, sicer pa na kratko: ideja o common railu je fiatova (alfa je del fiata, vsebuje tudi ogromno fiatovih elementov, podedovala je verjetno tudi pokvarljivost - glej tovarna znanja), dokoncno pa so common rail razvili pri boschu in mercedesu. To je priblizno enako, kot ce se jaz spomnem nekega alternativnega pogona, ljudje z znanjem in izkusnjami pa idejo realizirajo do konca.

Dizel revolucija? Bodi no resen, Rudolf Diesel je bil menda nemec, kolikor jaz pomnim, ce govorimo o turbodizel revoluciji, pa je bil to Audi leta 1990 z 2.5-litrskim TDI motorjem.

Ce gremo se dlje ... kdo ima zasluge za prvi avtomobil tega sveta? Benzov Karel?

Nastete "prednosti" so res zavidanja vredni dosezki, a ocitno tudi to ni dovolj, da ostanes na vrhu, kajne?

... in zdaj bo nekdo na dan privlekel, kako autodeltina alfa prehiti M3 ...

To smo že tudi s tabo debatirali že neskončnokrat, kdo je naredil Common rail. OK, nima nič z italijo, samo alfa ga je pač po pomoti imela več kot eno leto prej kot vsi ostali. OK Prav maš pomote se tudi dogajo.

Pa še ena stvar, ki bo tudi nekaj takega kot common rail in da se bomo čez 10let spet kregali kdo ga je naredil prosim gercy prebero link spodaj. da se boš čez deset let, ko bomo govorili o tem kdo je izumil Uniair spet lahko delali, da smno pozabili.

http://www.italiaspeed.com/2005/cars/other/technology/02/05_02.html

Pa smo spet pri sedanjosti, ne!!!

Aja, naj še nekdo napopa članek o novem 4X4 pogonu pri Alfi Breri (dva Torsen diferenciala pa to) pa rečimo še tam kaj tehniki in sedanjosti.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy To feb 08, 2005 11:27 pm

De_Tomaso je napisal/-a:[OK, nima nič z italijo, samo alfa ga je pač po pomoti imela več kot eno leto prej kot vsi ostali. OK Prav maš pomote se tudi dogajo.

Plain and simple: Ni pomota. Ce ne bi pristopili nemci, oziroma ce ne bi fiat lastnorocno predal projekta, bi se v alfah se naprej vrteli bencinski agregati.

Kaksna sedanjost neki? Preberi si, kdo je napravil prvi avtomobil, pa bomo potem omenjali sedanjost. Namig: leto 1888.
Zadnjič spremenil gerchy, dne To feb 08, 2005 11:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To feb 08, 2005 11:30 pm

Ok samo da še odgovorim De_Tomasotu, kolkrat sem že reku da me popravte če kaj narobe povem...ko si rekel da bo treba prebrat kakšno knjigo..vem jest to da jo bo treba ker bi res rad bil na jasnem, sam ne dajem rad neargumentiranih postov in v primerjavi s tvojimi so moji res ravno to je pa med nama razlika da si ti dost starejši, imaš že svoj avto, si mnogo več o tem prebral,...16-letni mulc kot sem jaz sem lahko samo tiho ampak tak pač sem da povem nekaj kar mislim nisem pa vajen da pri vsakem postu pišem da sem star 16 let pa da nimmam avta pa da praktično nimam dost pojma in da me pač samo veliko stvari glede tega zanima in da delam na tem da se kaj tudi naučim ker to sem že napisal ene parkrat da se ne bo kdo name spravljal da sem neki pameten...ok sej sem res mogoče kdaj ampak tak pač sem se bom probal kdaj zadržat.

P.S.: smo zašli iz teme pa predlagam da nehamo primerjat z Alfo Romeo ker to ni namen te teme.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To feb 08, 2005 11:33 pm

gerchy je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:[OK, nima nič z italijo, samo alfa ga je pač po pomoti imela več kot eno leto prej kot vsi ostali. OK Prav maš pomote se tudi dogajo.

Plain and simple: Ni pomota. Ce ne bi pristopili nemci, bi se v alfah vrteli se naprej bencinski agregati.

Kaksna sedanjost neki? Preberi si, kdo je napravil prvi avtomobil, pa bomo potem omenjali sedanjost.

Ja in pol so prijazni nemci pomagali in ker so še dobri po vrhu eno leto stali ob strani in delali enake dizle kot prej. Kak že gre: potem pa svizec....

Ja Ok, kdo je izumil avtomobil, bravo, ker pač so afričani še vedno najbolj razvita celina, ker je tam v podsahari človek prvič stopil dol z drevesa. :roll: prosim, gre za več kot 100 let razvijanje veje industrije, ki se mu reče avtomobilizem. In gre za rivalstvo različnih narodov in tehnologij, ki traja enako dolgo časa. in eni so boljši danes drugi so bili včeraj, tretji bodo jutri,....

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy To feb 08, 2005 11:36 pm

Vsekakor ... ampak konkurenca je hujsa iz dneva v dan, kar je opaziti tudi pri avtomobilski industriji ... in biti danes na vrhu zahteva precej zahtevnejsi nacin dela, kot pred 20 leti ... Sicer gre res vecina zaslug Nemciji zaradi zavezniske pomoci po svetovnih vojnah, ampak leta 1888 ne vidim razloga, da bi bila Italija bistveno manj razvita.

Ja, svizec kar naj zavija, dejstva kakopak ostajajo enaka!
Zadnjič spremenil gerchy, dne To feb 08, 2005 11:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To feb 08, 2005 11:37 pm

Demo je napisal/-a:Ok samo da še odgovorim De_Tomasotu, kolkrat sem že reku da me popravte če kaj narobe povem...ko si rekel da bo treba prebrat kakšno knjigo..vem jest to da jo bo treba ker bi res rad bil na jasnem, sam ne dajem rad neargumentiranih postov in v primerjavi s tvojimi so moji res ravno to je pa med nama razlika da si ti dost starejši, imaš že svoj avto, si mnogo več o tem prebral,...16-letni mulc kot sem jaz sem lahko samo tiho ampak tak pač sem da povem nekaj kar mislim nisem pa vajen da pri vsakem postu pišem da sem star 16 let pa da nimmam avta pa da praktično nimam dost pojma in da me pač samo veliko stvari glede tega zanima in da delam na tem da se kaj tudi naučim ker to sem že napisal ene parkrat da se ne bo kdo name spravljal da sem neki pameten...ok sej sem res mogoče kdaj ampak tak pač sem se bom probal kdaj zadržat.

P.S.: smo zašli iz teme pa predlagam da nehamo primerjat z Alfo Romeo ker to ni namen te teme.

Pošlji mi v ZS sporočilo in lahko greva na kako pijačo. Kker sem strojnik, ker me avtomobili zanimajo in ker tebe enako bova sigurno imela veliko za debatirat.

Glede Audi vs BMW pa sem povedal, da mi je BMW malo bolj všeč. Nobeden od njiju pa ni slab, ravno nasprotno sta med najboljšimi.

Se opravičujem za debato o Alfi in ne bom več smetil teme.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To feb 08, 2005 11:52 pm

MALIJOHN je napisal/-a:A8 je športna limuzine. Serija 7 pa 2 toni neokretnega pleha :)

Če bi prebral kakšen test al pa kdaj prebral kometar bi mogoče ugotovil da je v večini primerov pri testih A6 vs 5 in A8 vs 7 bil audi razglašen za bolj udoben , BMW pa za bolj športem avto tako da nebi kej preveč razglabljal. V bistvu pa ne A8 ne BMW 7 ni delan za dirkališča.

Jz dam moj glas BMW-ju zarad svojega razmerja med športnostjo in udobjem ki se meni najbolj dopade.

Žan je napisal:
bmw ima pogon na pravi strani

sploh za po snegu

Tudi za po snegu je popolnova na pravi strani. :twisted: :twisted: :twisted:
Pru pogon je dolgočasen in tudi razlike med prvim in zadnjim po snegu so čedalje manjše. 4x4 je pa itak pesem zase.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To feb 08, 2005 11:58 pm

ma kaj sm prebral da je dizl revolucijo naredu audi z 2.5 motorjem
a ga ni mela thema leta 87 al neki tazga
še discovery k je nastal leta 89 je mel 2.5 tdi motor
tko da ta je mal bosa
revolucijo so nardil kvečjem 1.9- 90 km motorji leta recmo 96
ja men je bil vedno audi všeč
audi 80 majka leta 87, k je pršu ta najnovejši model - vse neki zaokrožen, k so ostali še delal avtomobile iz ravnih ploskev :lol:
drgač me je pa mercedes tako presenetu da sm ratu velik pristaš le tega
bmw mi pa trenutno vizualno noben ne odgovarja- razen m3, ki pa je že malo zastarel

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr feb 09, 2005 12:00 am

Žan je napisal:

sploh za po snegu

Pru pogon je dolgočasen in tudi razlike med prvim in zadnjim po snegu so čedalje manjše. 4x4 je pa itak pesem zase.[/quote]
ja za slidat že ko se pa dejansko morš nekam prpelat je pa druga pesmca
lp

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr feb 09, 2005 12:10 am

kljukec je napisal/-a:
Žan je napisal:

sploh za po snegu

Pru pogon je dolgočasen in tudi razlike med prvim in zadnjim po snegu so čedalje manjše. 4x4 je pa itak pesem zase.

lp

V današnjem času in podvozji s tako razporeditvijo teže z malo znanja ni razlike.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr feb 09, 2005 12:14 am

andrej777 je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
Žan je napisal:

sploh za po snegu

lp

V današnjem času in podvozji s tako razporeditvijo teže z malo znanja ni razlike.

ja vrjamem ker v naši ulci edini k z zimskimi gumami ne pride do bajte je sosed k ma bmw 320 al 318 ne vem tučn (tanov model) teorija govori svoje praksa pa svoje
lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr feb 09, 2005 12:15 am

andrej777 je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
Žan je napisal:

sploh za po snegu

lp

Resnica! Ampak ko se ustaviš z zadnjim pogonom na zasneženem hribu je pa vseeno večja jeba...ali pa ko se enkrat zakoplješ...žal je tako...drugače se pa strinjam da je FWD dolgočasen...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Eddy-k2
Nov uporabnik

Napisal/-a Eddy-k2 Sr feb 09, 2005 12:21 am

Slide: zadnji pogon moraš ločit na tiste ki imajo zaporo diferenciala in tiste ki tega zelo uporabnega dodatka nimajo.....jaz jo na mojem bavarcu imam in nimam nobenih problemov z speljevanjem kjerkoli pa imam zadnje gume že zeloooo na koncu,vozim se pa brez obtežitve da ne bo pomote...
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov