Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po avg 23, 2004 9:14 pm

metallic je napisal/-a:Včečem za nos? a ti veš kolk stane nov menjalnik? Namreč neki je zašteku, ostala je ena sama prestava in mojster je reku: Vaša krivda gospod. novga! v redu, nov menjalnik. in to po ene 10kkm prevoženih. Si je fotr mislu, sej zdej bo pa dobr. Falus bo dobr. Čez par kkm je zaribala mašina. Kr tko, nivo olja je bil kul, nobene rdeče lučke, sam pokadil se je. Mehankar: vaša napaka gospod. Pa so zamenal ene "pol" mašine. (in to na mickini mašini, ki do takrat še ni vidla cifre 4k rpm!) No in potem še fotrova velika napaka, ker ni vzel kaska: mat se je mal na parkirišču zaletela, airbaga sta se sprožila in je šlo še ne vem kolk jurijov. No in potem sta bla tastara še mal bl razočarana, ko sta mislila, da bosta dobila vsaj ene 2M, pa sta za 2 leti star avto dobila manj kot 1.5M (avto je bil umes popravljen). mogoče je bil pa '97 hyundai bistveno dražji? :shock:

Vem ja koliko stane novi menjalnik; vendar ta sranja z motorjem in menjalnikom SPADAJO pod garancijo in ne "vaša krivda gospod" ; jaz sem bil že na 4 servisih in sem se vedno počutil kot gospod. Če je očetu nek serviser naredil to kar praviš, bi moral iti direktno do uvoznika in se pritožiti na ravnanje serviserja; tam pa glede na moje izkušnje, bi mu takoj odobrili brezplačno popravilo še posebej tako novega avtomobila. Seveda vse pod pogojem da je servis bil pooblaščeni in da je avto redno servisiran a ne? -Tako da neverjetno to kar praviš; se oče ne zna potegniti zase in svoj denar ter pravice kot kupec?
Moj coupe ima ravno tako BETA motor izpeljan iz mitsu motorja; ta pa praktično že skor 5 let ni videl manj kot 4.000 rpm, kr ga vozim zelooo športno. Seveda mu privoščim redne servise in kvelitetna olja; in seveda ogrevanje(vožnja z nižjimi rpm) pred tiščanjem.
To da hyundai zgubi na ceni je sicer res pa vendar relativno; če primerjaš koliko zgubijo avti višje klase ala bmw serije 7(i got one of those), audi a 8 itd. Tko da glede na vložen denar dobiš pri hyundaiju zares pošten avto. Sam bom menjal kupeja ko pride nova gen z GAMA motorji ti majo pa celo 300.000 tisoč milj vzdržljivosti pred večjim posegom; za primerjavo vodilna toyota ima standard za motorje 180.000 tkm. Tko da po tanovem bo mitsu uporabljal hyundai motorje. (EVO included :wink: )
Zadnjič spremenil INFINITI, dne Po avg 23, 2004 9:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po avg 23, 2004 9:14 pm

sicr sm pa pogruntou d so te debate en avto proti drugm že čist falus tku d brezveze d en kle neki piše kerga naj raj kup,k zmeri pride sm do krega pa usak na svoj mlin speluje :evil: ...tku d je najbolš d če kdu kupujer avto in je u dilemi med dvema,sprobej ubedva pa kup bulšga,k zmeri nastane fuckin kreg,ampk mi gre res na jetra in me razjezi k zmeri je reno falus in oh in sploh avto k se skus kvar :evil: ...pol mi pa sm še povejte anti renojevci kera avtomobilska ferma ma največ avtomobilou k ma 5 zvezdic na crash testu?? reno pa nobena druga,in če se ne motm je nou megan med njimi!! sicr pa zdj bo spet kak pamtn reku,ja ampk je še zmeri en qurc avto...najlažje je bit pa pamtn

LP
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po avg 23, 2004 9:25 pm

INFINITI je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:Včečem za nos? a ti veš kolk stane nov menjalnik? Namreč neki je zašteku, ostala je ena sama prestava in mojster je reku: Vaša krivda gospod. novga! v redu, nov menjalnik. in to po ene 10kkm prevoženih. Si je fotr mislu, sej zdej bo pa dobr. Falus bo dobr. Čez par kkm je zaribala mašina. Kr tko, nivo olja je bil kul, nobene rdeče lučke, sam pokadil se je. Mehankar: vaša napaka gospod. Pa so zamenal ene "pol" mašine. (in to na mickini mašini, ki do takrat še ni vidla cifre 4k rpm!) No in potem še fotrova velika napaka, ker ni vzel kaska: mat se je mal na parkirišču zaletela, airbaga sta se sprožila in je šlo še ne vem kolk jurijov. No in potem sta bla tastara še mal bl razočarana, ko sta mislila, da bosta dobila vsaj ene 2M, pa sta za 2 leti star avto dobila manj kot 1.5M (avto je bil umes popravljen). mogoče je bil pa '97 hyundai bistveno dražji? :shock:

Vem ja koliko stane novi menjalnik; vendar ta sranja z motorjem in menjalnikom SPADAJO pod garancijo in ne "vaša krivda gospod" ; jaz sem bil že na 4 servisih in sem se vedno počutil kot gospod. Če je očetu nek serviser naredil to kar praviš, bi moral iti direktno do uvoznika in se pritožiti na ravnanje serviserja; tam pa glede na moje izkušnje, bi mu takoj odobrili brezplačno popravilo še posebej tako novega avtomobila. Seveda vse pod pogojem da je servis bil pooblaščeni in da je avto redno servisiran a ne? -Tako da neverjetno to kar praviš; se oče ne zna potegniti zase in svoj denar ter pravice kot kupec?
Moj coupe ima ravno tako BETA motor izpeljan iz mitsu motorja; ta pa praktično že skor 5 let ni videl manj kot 4.000 rpm, kr ga vozim zelooo športno. Seveda mu privoščim redne servise in kvelitetna olja; in seveda ogrevanje(vožnja z nižjimi rpm) pred tiščanjem.
To da hyundai zgubi na ceni je sicer res pa vendar relativno; če primerjaš koliko zgubijo avti višje klase ala bmw serije 7(i got one of those), audi a 8 itd. Tko da glede na vložen denar dobiš pri hyundaiju zares pošten avto. Sam bom menjal kupeja ko pride nova gen z GAMA motorji ti majo pa celo 300.000 tisoč milj vzdržljivosti pred večjim posegom; za primerjavo vodilna toyota ima standard za motorje 180.000 tkm. Tko da po tanovem bo mitsu uporabljal hyundai motorje.

Me žal ni bilo zraven, pa tut nism moj fotr. Tko, da bi ti težko govoru, kaj je blo, pa kaj bi lahko naredu. Sam taka so bla dejstva. Poleg tega, ko je sam usta odprl, jih je blo tam še ene par, da so mu "strokovno" razložili, kaj je bilo narobe. Seveda v njihovo korist. Bi pa res lahko uporabu kakšno čarobno besedo a la urad za varstvo potrošnikov... :?
Sicer je pa reku, da, ko je motor zaribu, ga je mislu dat popravt in tam pustit (prodat), ker jih je bil sit.
Seveda pa nobena znamka ne izdela vseh avtomobilov enakih in so možna odstopanja.
BTW, kolikor vem, imajo avtomobili 20kkm servisne intervale ne? No, ta je bil že prodan preden je dopolnil 20kkm.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po avg 23, 2004 9:47 pm

jst mam tud renoja in to starga 8 let, pa sm mogu menat samo kolektor k je poču, pa katalizator k sm ga po svoji krivdi zdrobil! Pa renoji so čist uredu avtomobili!
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po avg 23, 2004 9:52 pm

Renault je dober, Hyundai je boljsi.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po avg 23, 2004 10:14 pm

Samotar je napisal/-a:Renault je dober, Hyundai je boljsi.

:har :rofl
no dobr, bom raj nehu pisat komentarje :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To avg 24, 2004 1:31 am

tom2 je napisal/-a:Moj nasvet je takšen: Ne oziraj se preveč na bolne nasvete nekaterih tu gor, ki so apriori proti Renaultu, oz. tisti znamki, katere ne vozijo. Jaz sem se lani odločil za Megana II in ni mi žal. Z avtom sem zelo zadovoljen, gre kot urca BP. Sploh pa je nesmisel primerjati Megana I in II tako po raznih statistikah kot tudi ne po vožnji itd...Po cca. enem letu in 25.000 prevoženih km, vse dela tako kot mora in nič ne škriplje, kot si marsikdo tu od vas predstavlja...
Povejte mi prosim, kdo mi lahko garantira, da se mi ne bo npr. nova Toyota, Mazda oz. katerakoli druga znamka avta, manj oz. nič kvarila?
Nimam nič proti Hyundai-u, oz. Lantri, vendar gre v tem primeru tu, glas za Megana...
LP

Tud js mam megana II doma in sicer 1.5dci, v bistviu je to Pugijeva sestrca in morm rect, da me avto preseneca, kako dober je. Kvari se nic in je zelo kvaliteten. Moral pa bom glede na nivo debate raje zapreti gobec, da ne bom slucajno rekel, da so klele eni res idioti svetovni. Ups!... Hvala lepa in lep pozdrav... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To avg 24, 2004 8:29 am

@Metallic: Glede tvojega očeta: ne vem zakaj ni odšel k drugemu servisu, če že ne prvič pa vsaj drugič. Naj bom preklet če bi jaz dovolil da me dvakrat prepriča serviser v nekaj za kar nisem kriv. Potem, kot si že rekel, maš inštitucije ki preprečujejo podobne natege. In da je mislil da bo dobil več kot 2mio za zaleten Hyundai, skoraj nov, pri katerem je bila menjana tako mašina kot menjalnik.

Drgače je pa Infiniti prvič kar prav povedal, verjamem da vam renojevcem statistike niso všeč, meni nebi ble če bi bil fan renojev. In če vam je res vseeno kaj pravimo drugi in razne raziskave, zakaj potem vsakič tako goreče negirate to in govorite da to ni res, obenem pa pravite da vam je vseeno. A se to rahlo ne izključuje?
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To avg 24, 2004 8:46 am

Nixxon je napisal/-a:@Metallic: Glede tvojega očeta: ne vem zakaj ni odšel k drugemu servisu, če že ne prvič pa vsaj drugič. Naj bom preklet če bi jaz dovolil da me dvakrat prepriča serviser v nekaj za kar nisem kriv. Potem, kot si že rekel, maš inštitucije ki preprečujejo podobne natege. In da je mislil da bo dobil več kot 2mio za zaleten Hyundai, skoraj nov, pri katerem je bila menjana tako mašina kot menjalnik.

Drgače je pa Infiniti prvič kar prav povedal, verjamem da vam renojevcem statistike niso všeč, meni nebi ble če bi bil fan renojev. In če vam je res vseeno kaj pravimo drugi in razne raziskave, zakaj potem vsakič tako goreče negirate to in govorite da to ni res, obenem pa pravite da vam je vseeno. A se to rahlo ne izključuje?

Hec je v tem, da un trgovc, ki jo je kupu sploh ni vedu, da je bla zaletena in da je blo zamenjanga pol avtomobila, ker je bil na zunaj praktično kot nov. Pa tut motorni predel je bil tak kot pri 0 km. Razn če je bil mehankar, kar pa močno dvomim. :-P

Kar se pa statistike tiče pa: Me ne gane pretirano. V končni fazi ni moj problem, kakšne avtomobile imajo drugi in s tem kakšne težave. Men je važn, da moj dobr dela, to je vse. In zaenkrat (potrkam po glavi...) imamo doma zelo dobre izkušnje.
Čemu bi ti zaupu, svojim izkušnjam al eni statistiki, ki pregleda 10k avtomobilov? :wink: Pa sej ni važn...

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To avg 24, 2004 10:21 am

Nixxon je napisal/-a:Drgače je pa Infiniti prvič kar prav povedal, verjamem da vam renojevcem statistike niso všeč, meni nebi ble če bi bil fan renojev. In če vam je res vseeno kaj pravimo drugi in razne raziskave, zakaj potem vsakič tako goreče negirate to in govorite da to ni res, obenem pa pravite da vam je vseeno. A se to rahlo ne izključuje?

statistiko lahko uporabiš za dokazovanje kateregakoli fakta, ki je vsaj približno podoben resnici...najdeš lahko raziskavo, ko bo določeno znamko kovala v zvezde in raziskavo, ki bo isto znamko totalno spljuvala...brez zamere, statistika ni zanemarljiva, a neke strašne teže tudi nima...jaz osebno se še nikoli nism trudil izpodbijati nobene statistike...zakaj?...ker mi je res vseeno...

...jaz gledam na to takole...kaj mi pomaga raziskava, ki pravi da je toyota najmanj pokvarljiv avto, moja corolla pa čepi na servisu...kaj mi pomeni raziskava, ki pravi da je renault eden izmed najbolj kvarljivih avtov, moj clio pa laufa brez problemov odkar ga imam...in na koncu še ena konkretna...kaj je mojemu fotru pomagala raziskava, ki navaja mercedes kot najmanj pokvarljivo nemško znamko, ko mu je na trajektu crknil akumulator in ni mogel dol?...odgovor je vseh primerih enak...nič, nada, zero...niso vredne papirja na katerem so natiskane :wink: ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To avg 24, 2004 10:50 am

men tut ni jasn, kok ti lahk na servisu rečejo, da je pod garancijo zariban motor tvoja krivda?!?!??!?!? sploh verjetno starejšemu gospodu?!?!? tuki ga je tvoj oče zlo zas**l!!!!! ne bi se smel kr pustit naflancat! valda poskušajo zaslužit.foter je mel KIO, ki sicer ni hyundai, je pa korej, in je z njo naredu 115 kkm, brez ene same napake, pod garancijo so mu zamenjal samo zadnjo luč, ker je puščala vodo!
sestrama pa twingeca, pa tut v 75 kkm ni mela ene napake. jst vozm laguno l.00 tut naredu do zdaj 30 kkm, brez problema, prej sm mel laguno 95, tut naredu 50kkm, prez problema, vmes dve alfi, vse brez problema!
res pa je, da so vsi avti redno servisirani, in da imam(o) posluh za motor in avto in če slišim kakšen neobičajen zvok, ga peljem k kolegu mehaniku in pogledamo, kaj bo lahko bilo. in se ta stvar zamenja, preden povzroči piz**rijo!

evo, ti lahko kupiš katerikoli avto in ti bo crknu!
pol je pa tu še tist od znaca sestra je mela kolegico od nje polbrat v tretjem kolenu sosed je mel avto..............................!
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 24, 2004 11:02 am

Če bi odgovarjali samo lastniki dotičnih avtov(ali pa vsaj taki ki majo renoje in hjundaje), bi bilo verjetno za tistega, ki je postavil vprašanje MNOGO LAŽJE!!! Ne pa da bluzijo kr eni v smislu ta je boljši ker...ker....ker...je boljši :roll:
Sicer pa hudiča...a morte pol primerjat znamke...napište tko k recimo Pugi...Sestra ma Megane Dci...itd itd..tak pa tak... in nikjer RENO JE BOLJŠI/SLABŠI OD HYUNDAI-ja...napište kaj se vam dopade pri pomožnosti svojem avtu, kaj vas moti...dobre, slabe lastnosti, pa se bo človek sam odloču...s tem da mu še zmir toplo priporočam da vzame nasvete z 50% rezervo...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 To avg 24, 2004 11:19 am

no jst sm napisu iz lastnih izkušenj! pa tut nikogar ne poznam, ki bi mu omenjena avta crknala kr tak brez veze. skoraj zmeraj se pojavijo opozorilna znamenja...če jih pa spregledaš, je pa druga zgodba.....
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To avg 24, 2004 11:35 am

dgrejtest je napisal/-a:pr elantri mas 3 leta garancije, pr renoju 0! pa je reno sigurno manj zanesljiv kot elantra.
ce te plastika v elantri ne moti in kaksen liter porabe vec... pol ni dvoma...

pero

Renault ima 4! :shock: leta garancije :twisted: .Tolk da veš....

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 24, 2004 11:44 am

zupi13 je napisal/-a:no jst sm napisu iz lastnih izkušenj! pa tut nikogar ne poznam, ki bi mu omenjena avta crknala kr tak brez veze. skoraj zmeraj se pojavijo opozorilna znamenja...če jih pa spregledaš, je pa druga zgodba.....

@zupi13, to je še najmanj nate letel...samo na tiste, ki so mlatli prazno slamo :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 To avg 24, 2004 11:48 am

ja, sj je ql :wink: , res pa so tisti k nimajo pjma ponavadi najbolj pametni! :evil:
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To avg 24, 2004 12:39 pm

Loopz je napisal/-a:statistiko lahko uporabiš za dokazovanje kateregakoli fakta, ki je vsaj približno podoben resnici...najdeš lahko raziskavo, ko bo določeno znamko kovala v zvezde in raziskavo, ki bo isto znamko totalno spljuvala...brez zamere, statistika ni zanemarljiva, a neke strašne teže tudi nima...jaz osebno se še nikoli nism trudil izpodbijati nobene statistike...zakaj?...ker mi je res vseeno...

Seveda, samo je odvisno kdo raziskavo naredi oziroma naroči. Če bi jo naročil, recimo Ford (primer!!!!), bi najbrž šli malo bolj an roko le-temu. Samo ADAC je pa neodvisna firma in oni pa so nepristranski, saj samo seštejejo kolko avtov so v danem letu odšlepali, upoštevajo koliko jih je blo prodanih in potem je to to. Tukaj se o neki pristranskosti ne more govoriti. Razen če misliš dejstvo da je to nemška firma. V tem primeru bi bili edini nepristranski Marsovci. :lol:

Loopz je napisal/-a:...jaz gledam na to takole...kaj mi pomaga raziskava, ki pravi da je toyota najmanj pokvarljiv avto, moja corolla pa čepi na servisu...kaj mi pomeni raziskava, ki pravi da je renault eden izmed najbolj kvarljivih avtov, moj clio pa laufa brez problemov odkar ga imam...in na koncu še ena konkretna...kaj je mojemu fotru pomagala raziskava, ki navaja mercedes kot najmanj pokvarljivo nemško znamko, ko mu je na trajektu crknil akumulator in ni mogel dol?...odgovor je vseh primerih enak...nič, nada, zero...niso vredne papirja na katerem so natiskane :wink: ...

Res je, po možnosti bi bil totalno razpizden da se takole lažejo, vsaj jest. In kot lastniku enega od naštetih avtov ti ta statistika čisto nič ne pomaga. Pomaga pa bodočim lastnikom, ki se odločajo za nakup, kot avtor tele teme, katero spet vsi zlorabljamo. :twisted: Pove mu sledeče: Če kupiš ta in ta avto imaš, po izkušnjah sodeč, takšno možnost da te pusti na cesti oziroma se ti pokvari. ZA drug avto pa drugo možnost.

In seveda se ne kvari VSAK Renault (mater je težko tole na tipkovnici napisat, je reno stokrat lažje :lol: ). Če bi se kvaril vsak reno (fuf, je lažje :lol: ), bi firma v roku enega leta, največ, propadla in ekonomisti bi se samo še v zgodovinskih učbenikih učili na primeru "slabe firme". :wink:

In če smo čisto pošteni, renojev je miljon in sigurno poznate nekoga, ki se mu je tudi kvaril, poznate pa tudi tiste (če imate srečo, renojevci, ste med njimi) ki delujejo brezhibno. Jaz poznam veliko ljudi na obeh straneh, veliko ljudi ki jim dela BP, poznam pa tudi stvari kot je: zaribana turbina, oluščen lak, menjava računalnika, zablokirane bremze,... (ne vse na istem avtu hvalabogu :lol: ). In jasno da se vsak tip avtomobila kvari, če se kakšen nebi, bi se samo še tisti prodajal. :?

Ajd, LP, N
Slika

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare To avg 31, 2004 5:48 pm

metalic, sicer mi je povsem vseeno glede ocen kaj kdo priporoča, moti pa me problem okrog tvojega fotra in sonate, pa saj je to čisti blef to kar si napisu ,je čista laž, da te ne bodo tožil generalni uvoznik glede izjav ali pa ne drži starost avtomobila in še vsi ostali podatki ki si jih natrosu , ta pa je lovska :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To avg 31, 2004 6:19 pm

rok46 je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Renault je dober, Hyundai je boljsi.

:har :rofl
no dobr, bom raj nehu pisat komentarje :)

LP

To sm pa sam zarad tebe itak napisov :lol:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To avg 31, 2004 6:23 pm

hammer > kaj si se pol odlocu ???
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov