1.ne dvomim v zanesljivost BMW-ja...
2. Napisu sm ti tud nekaj o trenutni porabi, preko katere se ne da sklepat o povprečni porabi...trenutno ma komot lahko pri držanju konstantne hitrosti 5 litrov na 100km, ne pa povprečno fant...
3.Pod "tipko" AVTO v svojem profilu imaš napisano BMW 530dA, kar pomeni v BMW-jevem primeru avtomatik...če to ni to potem tud v redu...Ampak tako se pri BMW-ju označujejo avtomatiki...
4.Poraba 9,2 se mi zdi bolj realna za tako zmogljiv in predvsem ne ravno lahek avto kot je 530d, ti praviš da je ta največja kar je blo...
5.Moj namen ni kreganje, samo sej boš sam vidu, da so na tem forumu absolutni rekorderji glede porabe...in meni gredo takšne pravljice že pošteno na živce, ker samo zavajajo potencialne kupce določenih avtomobilov, recimo Janez vpraša, "čujte pjebi, jaz bi pa kupu 530d pa me zanima poraba" in mu nkdo reče, "ti kr, poraba je 5-6 litrov", ker omenjeni Janez nima pojma o avtomobilih, seveda ves v transu kupi avto in se čudi kaj je z njim narobe da pije 9 litrov(kar je za moje pojme fenomenalen podatek za skoraj 184 oziroma 218KM) in ga vsake 14 dni vozi na servis, da ugotavljajo napake, ki jih dejansko ni...
6.Tud če boš poslikal bord kompjuter ne bom nč bolj tih, ker mam vseeno malo preveč znanja o avtomobilih, da bi me ena slikca prpričala v trditev da ima BMW serije 5 s 3 litrsko turbo-dizelsko mašino, in tehta več kot poldrugo tono,
povprečno porabo 5-6 litrov!!! In ne govorim o trenutni porabi, ti si se pohvalil, da je povprečna poraba padla na omenjeno vrednost...To bi bilo možno, mogoče če bi bil doma nekje v Belgiji kjer imajo samo ravnino in bi vozil ves čas 80...Lahko ti pa jz ob priliki nalimam slikco Cliotovega računalnika z trenutno porabo 18l/100km, in motorjem 1,5 Dci...pa boš zato verjel da je POVPREČNA poraba lahko tolk vlka? Mogoče če Črno kalski klanec raztegneš na 100km in voziš v prvi do blokade cel cajt
7.Že v enem drugem postu, si pokazal svojo strokovnost pri utemeljevanju kaj je boljše BMW ali Audi...preden je blo treba pogledat kakšen avto voziš, sem vedel da ate vozi BMW-ja...Če bi blo obratno dam glavo stran, da bi bla tudi tvoja trditev obratna...Zveniš kot 12 letni fant, ki mogoče hoče dobro, a vseeno malo premalo ve, če se motim o tvoji starosti se opravičujem, nisem napisal da si toliko star, ampak da zveniš tako!Tud sam bi mel raje BMW-ja kot Audija, ampak še vedno ne bom napisal, da tisti, ki jim BMW ne sede, da ga ne dojamejo ali so čudni...Vsak ma svoj okus poba...
8.Sem že tud enkrat povedal...BMW-ji so eni mojih najljubši avtomobilov in rad preberem tudi kakšno hvalo na njihov račun, ma pa ravno zaradi naklonjenosti tej znamki, takšne in drugačne laži ali pa pretiravanja toliko bolj zbodejo...
P.S Sem že povedal, da ni moj namen kreganje???
LP, Slide