Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne sep 05, 2004 4:42 pm

jst imam še eno misel v razmislek ko že ravno nov izpis delaš, naj se izpiše povprečna poraba vseh vnosov in povprečna zadnjega vnosa
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Kraj: Žiri

Napisal/-a Bossek Ne sep 05, 2004 7:19 pm

Mate je napisal/-a:Se neki... zakaj ne zracuna "tocne" trenutne porabe. K pr men je 8.0. Ce grem gledat v un excelov file je pa 8.7 in isto na tvojmu siteu. Povprecna dveh let je pa okol 8.

V podpisu poraba ni točna ker je prišlo do napake ker sem celo računanje prenesel v 1 razred in sem nekje spregledal da je vejica namesto pike in je napačne podatke vnašalo v bazo. Napako sem seveda popravil.

Naslednje kar pride da bo narejeno je izvoz podatkov v PDF in excel. Pa še nova slikca za podpis.
Slika

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Ne sep 05, 2004 7:29 pm

red_mamba je napisal/-a:jst imam še eno misel v razmislek ko že ravno nov izpis delaš, naj se izpiše povprečna poraba vseh vnosov in povprečna zadnjega vnosa

nevem no a bi blo pomembno dajet zadnjo porabo, se če bo sreča bo v nadaljno prišlo tko da ko bo kdo kliknu na tvojo slikco ga bo vrglo na tvojo stran pa bo lahko vidu(seveda če boš to dovolil).

Zdaj designer dela slikco na kateri bo povprečna poraba(skupna), nick, znamka in tip avtomobila, prostornina ter moč.
Slika

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Ne sep 05, 2004 11:46 pm

No če se komu zazdi da bi podatke sprintal ima sedaj opcijo podatke izvoziti v PDF ali XLS(excel) format.

Priporočam PDF :roll: .
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po sep 06, 2004 12:20 pm

Bossek je napisal/-a:
red_mamba je napisal/-a:jst imam še eno misel v razmislek ko že ravno nov izpis delaš, naj se izpiše povprečna poraba vseh vnosov in povprečna zadnjega vnosa

nevem no a bi blo pomembno dajet zadnjo porabo, se če bo sreča bo v nadaljno prišlo tko da ko bo kdo kliknu na tvojo slikco ga bo vrglo na tvojo stran pa bo lahko vidu(seveda če boš to dovolil).

Zdaj designer dela slikco na kateri bo povprečna poraba(skupna), nick, znamka in tip avtomobila, prostornina ter moč.

Pomoje bi blo dobr, da bi v podpisu pisala trenutna poraba... povprecna zadnjega tanka. Bi se mal spreminjal, pa vidl bi se, kolk ga kdo tisci :twisted:

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Po sep 06, 2004 12:23 pm

Mate je napisal/-a:
Bossek je napisal/-a:

Pomoje bi blo dobr, da bi v podpisu pisala trenutna poraba... povprecna zadnjega tanka. Bi se mal spreminjal, pa vidl bi se, kolk ga kdo tisci :twisted:

ok ker dizajner še ni narisal sm mu reku nej še to doda, tko da bo po vsej verjetnosti tudi zadnjo povprečno porabo pisal :P
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po sep 06, 2004 12:26 pm

Se dobr, da so dizajnerji ena lena nared-sele-ko-ti-tece-voda-v-grlo bitja :D

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Po sep 06, 2004 4:39 pm

Mate je napisal/-a:Se dobr, da so dizajnerji ena lena nared-sele-ko-ti-tece-voda-v-grlo bitja :D

heh maš prav

no sam tačas pa programerji ne počivama....dodan je še izvoz podatkov v XML in pa tiskalniku prijazno :P

upam da bo kmal z dizanji :P ma zlo velik dela ga mormo zastopt :D
Slika

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Pe sep 10, 2004 6:32 am

ok, men neki ni jasno glede tegale tvojga algoritma za povprečje računat :?

zakaj se povprečje ne zračuna za vsak vnos ampak za vsak 2. vnos?
za povprečje računat ja ne rabiš 2 vnosa.

poleg tega mi pod povprečno porabo sedaj piše 7.08l kar je povprečje 2. vnosa, 1. in 3. pa sploh ne upošteva :!: :?:

nebi rad pamet solil samo jaz bi naredil tako:
za vsak vnos izračunaš povprečje: bencin*100 / km
skupno povprečje se pa preračuna: sum(bencin)*100 / sum(km)

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Pe sep 10, 2004 11:54 am

Men se sploh noče prijavit :? Vedno mi sprazne polja in od začetka :?
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Pe sep 10, 2004 2:02 pm

D.J.: na email dobiš potrditven naslov, če tega ne potrdiš se ti ne prijav. Če vpišeš napačne podatke te pa ne spusti čez. Sn zdajle probu pa dela prijava in registracija.

red_mamba: sn pregledu tvoje podatke. Zdej pa ti odgovorim:
Ti imaš vpisane 3 porabe. Od tega imaš vpisano pri vsaki število prevoženih kilometrov s tistim tankom. Pri dveh pa imaš označeno da nisi tankal polno temveč si samo DOtankal. Če ti dotankaš ne moreš točne vedet koliko bencina si porabo in iz sledi, da tudi ne moreš izračunat povprečne.

Če vpisuješ št. kilometorv iz števca potem rabiš vsaj 2 polna tanka za izračun. Če pa vpisuješ število prevoženih kilometru pa pač poln tank drugače se prenese poraba na naslednič ko polno tankaš.

Torej red_mamba poglej pa spremen da si polno tanku pa bo vredu :P
Slika

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Pe sep 10, 2004 9:19 pm

ok, tuki pa midva razumema besedo dotankal drugače :D

jst sm dotankal samo sem razumel to kot da nism tasnkal na čist prazn tank sam natankal sm pa zmeri do roba ;)

bom popravu

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Pe sep 10, 2004 10:58 pm

um, men tud "ne dela" - noce mi kazat povprecne porabe.

vnesel sem 2 tankanji, pa kaze se zmer 0,00 :?

tm pr povprecni mam pa en kvadratek pa en "i" notri or sth...

kaj delam narobe?

res je, da tm k te prasa o stanju kilometrov, dam na prvo mesto vedno 0, pa na drugo razliko (torej tok k mi pise na stevcku k ga zresitiram ko natankam..)

help :?:

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Pe sep 10, 2004 11:06 pm

lol, ok dela, zato ker sm mogu na "napoljen do konca" dat...kar pac prej nism, ker sm tanku za 1050 sit in 2500 sit, kar meni ni polno :lol:

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Pe sep 10, 2004 11:09 pm

Serđo™ je napisal/-a:lol, ok dela, zato ker sm mogu na "napoljen do konca" dat...kar pac prej nism, ker sm tanku za 1050 sit in 2500 sit, kar meni ni polno :lol:

v navodilih piše :P

Če vpisuješ kilometre iz števca pol moraš NUJNO imet 2 polna tanka. ČE vpisuješ pa razliko se pa pri polnem tanku izračuna pol pa če je prazn se prenesa naprej dokler ni spet 1 poln.
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Pe sep 10, 2004 11:09 pm

omg, pod 8,5 :lol:

se vidi, da vedno 5 sekund zrak not vlece, ko odsraufam "zamasek" za rezervar :lol: :lol: :lol: :lol:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne sep 12, 2004 4:12 pm

Bossek je napisal/-a:Če vpisuješ kilometre iz števca pol moraš NUJNO imet 2 polna tanka. ČE vpisuješ pa razliko se pa pri polnem tanku izračuna pol pa če je prazn se prenesa naprej dokler ni spet 1 poln.

Zanimiva zadevica je tale poraba.
BTW kero tetko imaš v podpisu ker mi je ful znana. :P

Uporabniški avatar
Bossek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bossek Ne sep 12, 2004 4:21 pm

Symon je napisal/-a:
Bossek je napisal/-a:Če vpisuješ kilometre iz števca pol moraš NUJNO imet 2 polna tanka. ČE vpisuješ pa razliko se pa pri polnem tanku izračuna pol pa če je prazn se prenesa naprej dokler ni spet 1 poln.

Zanimiva zadevica je tale poraba.
BTW kero tetko imaš v podpisu ker mi je ful znana. :P

po pravic povedan ne vem :P Sem nek dobu pa je blo ql pa sn dal.

Dodal sn še pager(izbiranje strani) na porabo, kmal pride pa še na vse ostale strani. Tko da če imate veliko vnosov je bolj pregledno.
Trenutno je samo še na razvonjem strežniku kmal pride pa tudi v javno uporabo :P
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če nov 04, 2004 8:08 pm

stran ne dela sploh že skor en teden! računi se kopičijo............... :?:
Slika

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Če nov 04, 2004 8:24 pm