Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 31, 2004 9:15 am

krofl je napisal/-a:A vete kaj pa jz mislim...da sploh ni to tuk od znamke avtomobila pomembno...če se ti divjak...si lahko divjak z oplom, renojem, bmw-je in tako naprej...

Bi pa sam povedu eno doživetje, ki nas je zeli šokiral...Slučajno je tipson vozil hondo (neko staro civic, 1.4)

To je blo letos poleti...popoldan greva jz pa mami v ljubljano, z Bmm-jem (to tud nima glih veze) no...če veste kje je pred Kresnicam (če greš zasavo) nova cesta...tm kjer je ravnina, pa majhen ovinek in nokon spet ravnina pa odcep za kresnice...
In mi2 se voziva proti lj. na začetku ravnine jz prehitim nekega z starim tamičem, ki je 70 vozil....pol tm nek na sred še en avto...in gledam na števc-120km/h...ok, sej cesta je lepa...pa le gledam u špegu, pa vidm de mi en z redečim malim avtom čist za pi**o voz...in jz pospešim do 130 un pa levi žmigovc in me gre u tist ovinek (nepregleden zaradi ograje) prehitevat...jz normalno, takoj na bremzo-nasprot pa opel astra karavan-policija!!!Za 5 metrov al pa še manj je šlo...ok, sam si mislu, tipson se modi...nakar da človek desni žmigavec in čez 150m zavije proti kresnicam?!!! Ej, če bi bil tist moment sam u avto, majke mi, bi ustavu in bi ga razbil ko prasca...Kaj bi blo če jz tam ne bi bremzu??? ne morš vrjet kaj to delajo taki mali "FRAJERJI"

ok...upam de me usaj mal zastopte! :D

Te čist zastopm sem mu podoben primer, pa nam razlagu, ampak me je mel da bi mu šu domine štelat, pa sem si reku a sem taka budala k on.

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 To avg 31, 2004 9:32 am

krofl: tud js sm že parktat mel podobne ase na cesti. Edino kar ostane je upanje da KO SE BO enkrat v kakšnem nepreglednem ovinku z norim prehitevanjem zaletel, da se nasproti ne bo pripeljala mamica, ki pelje otroka v vrtec ampak večtonski šleper...

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c To avg 31, 2004 10:50 am

bizi10 je napisal/-a:krofl: tud js sm že parktat mel podobne ase na cesti. Edino kar ostane je upanje da KO SE BO enkrat v kakšnem nepreglednem ovinku z norim prehitevanjem zaletel, da se nasproti ne bo pripeljala mamica, ki pelje otroka v vrtec ampak večtonski šleper...

ja ja....ampak za take kretene je tut tašnga šleprja škoda
SlikaSlika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 31, 2004 11:03 am

golf_c je napisal/-a:
bizi10 je napisal/-a:krofl: tud js sm že parktat mel podobne ase na cesti. Edino kar ostane je upanje da KO SE BO enkrat v kakšnem nepreglednem ovinku z norim prehitevanjem zaletel, da se nasproti ne bo pripeljala mamica, ki pelje otroka v vrtec ampak večtonski šleper...

Kokr kol zmerom pol davkoplačevalci plačamo. Bi blo najbolj da se tud rodil neb.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 31, 2004 11:37 am

:-P Dobr, da se nisem davkoplacevalec.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl To avg 31, 2004 11:41 am

golf_c je napisal/-a:

Nene, za take kretene šleparja ni škoda! Fajn bi blo...de bi enkrat se tuk spičku, da bi komi preživu...pa bi ga mogoče izučil. Najbul nepošten je pri takih norcih, da zmiri nedolžni stradajo!!

sam še neki povem! Hrvati so brez kulture u vožnji!! vete kje nas je šol en iz Zagreba prehitevat??? V tunelu!!!Ampak tistem ku ma eno špuro za gor eno pa za dol...ne u tistem ku ma usaka smer dva pasova....
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 To avg 31, 2004 11:53 am

Ok pol pa ne šleper ampak recimo buldožer, da ga po krešu samo dvigne in vrže v kako jamo, da se ne delajo kolone na cestah. 8)

Kar se pa tiče tega da vedno nedolžni nastradajo je pa vse v pripravljenosti. Tisti ki ga žge 150 na uro po magistralki je našpičen z adrenalinom in ko se bo poču bo prej to videl, vseeno poskušal najti tako pozicijo da jih bo najmanj fasal, se uprl z rokami v volan itd. Čisto drugače je pa za nič hudega slutečega nasprotivozečega voznika, ki bo kot bi amerikanci rekli "taken by suprise" in ga bo razmetalo ko coto.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 31, 2004 12:05 pm

A ti misliš da se lahko pri 150 z rokama držiš za volan in te kaj bistveno manj razmeče kot če si nepripravljen pri trku v nasproti vozeče vozilo? I don't think so...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 To avg 31, 2004 12:09 pm

Ja mislim da je razlika. Če bi se kolega držal za volan ko je zadremal za volanom ko se je v toplem avtu vračal iz nočne službe v hladilnici nebi pri čelnem trku treščil z glavo v avtobus in bi MOGOČE preživel. Tako pa ni imel šans. :cry: Glede razmetavanja se gre predvsem za glavo in vrat ali je pripravljena ali ne. To ti lahko zelo pomaga.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 31, 2004 12:26 pm

Človek...a si se ti že kdaj zaletu :? ...če se nisi, ti ne privoščim, ni lušno...če misliš da bi ga roke zadržale, da ga ne bi zabilo naprej, se hudo motiš, sam sem se z mopedom pred leti zaletel v bok avtomobil s cirka 30km/h in me je dvignilo s sedeža, krčevito sem se oklepal balance, pa me je vseeno vrglo z motorja in preko havbe avtomobila na drugo stran na tla! :shock: Sploh ne veš kakšne sile delujejo na voznika pri trku...Tisto držanje je bolj prdec v veter, verjemi!!!
Podobna je bila izkušnja z avtom...na sovozniškem sedežu se je bratranec držal za armaturo, ko sva bolj parkirala avto s sprednjimi kolesi v en 20 cm globok jarek ob cesti :oops: ...hitrost...ja pri trku okrog 30 mogoče še manj(Zelo oster makadamski ovinek...mislil sem da je manj oster in je bilo tudi malo 40 prehitro :? )...pa se je kljub temu komaj zadržal tik pred šipo...to da dvigne v eni roki čez 100kg mu ni veliko koristilo! Pa na avtu niti ni blo škode, razen par odrgnin na odbijaču...tako da si lahko predstavljaš kaj bi se zgodilo pri kakšnih 50km/h več...Hvala bogu se ni in so bile posledice samo polna usta smeha... :lol:
Lahko pa greš na 5 metrov visoko steno in skočiš na glavo ter držiš roke predse...če se boš zadržal na rokah, da ne boš udaril z glavo v tla, si verjetno svetovni prvak v bodybuildingu...Resnično, če ne bi probal ne bi vedel, kakšne sile znajo delat na človeka ob trku...
Tako da to da bi prijatelj preživel, je pa le slaba tolažba...moje sožalje drugače :(

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Napisal/-a krofl To avg 31, 2004 12:43 pm

Ne ne :) jz sm z nedolžnim cilju uglavnem na sovoznike tega norca...sej ni važn, važn je da to ni za na cesto!!!

Drgač pa...sile so res ogromne in ti pomoje roke nč ne pomagajo...največ ljudi pri nesreči umre zaradi notranjih krvavitev, ki pa so posledica pre velikih sil...

Jz sm bil lani 2 messeca pri stricu u nemčiji in sm bil na ADAC mitingu... Tm so mel enga šleparja, gor na prikolic stol, pol te pa po tirnicah spustijo in se pr 15 km/h ustavč (zabiješ)! To je taka sila, da je mene prstni koš še dva dni bolu!! Ampak 15 km/h!!??.........

You know what i mean!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 31, 2004 12:44 pm

krofl je napisal/-a:You know what i mean!

Točno to :wink:

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon To avg 31, 2004 1:36 pm

Slide je napisal/-a:

Če pogledamo kolo in avto, se mi zdi da je na biciklu nastalo veš škode. SCOTT, to so ti neki dragi bicikli a?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 31, 2004 1:58 pm

Neon je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Če pogledamo kolo in avto, se mi zdi da je na biciklu nastalo veš škode. SCOTT, to so ti neki dragi bicikli a?

Kakšno ma pa to vezo z mojo izjavo? :? Al si pomotoma citiru? :?:

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 To avg 31, 2004 2:03 pm

Ne vem no po mojih izkušnjah sem se pa še nekako zadržal ko sem uprl roke v armaturko ko je šla mati čelno v drevo. Mogoče se pa res nismo hitro takrat peljal. :P

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Napisal/-a krofl To avg 31, 2004 3:20 pm

mogoče......... :pij:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 31, 2004 3:33 pm

V sem je ze fora te teme ?? A nebi tole zaklenil ??
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty To avg 31, 2004 5:13 pm

bizi10 je napisal/-a:....

Tisti ki ga žge 150 na uro po magistralki je našpičen z adrenalinom in ko se bo poču bo prej to videl, vseeno poskušal najti tako pozicijo da jih bo najmanj fasal, se uprl z rokami v volan itd. Čisto drugače je pa za nič hudega slutečega nasprotivozečega voznika, ki bo kot bi amerikanci rekli "taken by suprise" in ga bo razmetalo ko coto.

off-topic, a vendar, ne bom prvi ;)

sicer bizi10, tole ne leti direkt sam nate, je bolj splošno napisano (tudi vem/upam da si s tistimi 150 km/h čelno pretiraval), a vendar: Zaradi takega razmišljanja, da se boš pri 150 uprl z rokami na volan in bo vse u redu (dokaj u redu) največ mularije brezglavo nori. Ker se niti ne zavedajo posledic...ker jim nihče ne pove...al pa nočejo vedt. Kar sm hotu rečt je to, da dvomim da se bi pri 30 km/h ČELNO zadržal s svojimi rokami.
Been there, done that, stvari so drugačne kot si jih predstavljaš...

Je pa res da bo drugače če se boš vsaj malo prijel, kot pa če boš čisto nepripravljen (pri nižjih hitrostih seveda).

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 To avg 31, 2004 5:31 pm

Ja tisto 150 na uro je blo pogovorno, itak ko oba začneta bremzat oz. vsaj eden se hitrosti znižajo...

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To avg 31, 2004 5:38 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
Stuhec je napisal/-a:mene pa zanima, kak se je prislo do stevilke 170

Enostavno -tista kosilnica ne gre vec kot 170... :EE

A kako? Najbrž se je mulo potem še pohvalil policiji, da kolk je šel. Isto, kot en šiptar. Ko so ga ustavili policisti pri 180 km, jih je prosu, če mu na kazen napišejo 200, da se je potem okol hvalu...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov