_VeNoM_ je napisal/-a:hehehe fak dej nehite stakim no! neki me pa zanima kdo je bol spreten 175cm oseba ali 190??? naprimer če sta oba košarkaša?!?!?

Odvisno od osebe do osebe. Je pa povprečen 175cm model bolj spreten od 190 cm modela.
V pretepih pa imajo višji (in s tem tudi navadno težji) ljudje prednost. Svojčas v bobrah pri karateju ni bilo kategorij, kasneje pa so jih uvedli, saj so ugotovili, da imajo večji tekmovalci precejšnjo prednost pred manjšimi.
Poglej tudi boks. Še tako spreten boksar iz mušje kategorije bo spušil proti nekemu povprečnemu supertežkokategorniku.
Seveda pa se lahko zgodi, da 160 cm tip s 50 kilami namaha dvometraša s 120 kilami. A to je bolj izjema seveda.
Sam sem dokaj notranje stabilna in miroljubna oseba, sem pa kaka 2 tedna nazaj hotel stopiti iz avta. Zavijal sem v stransko ulico, kjer pa je ravno tedaj šel čez cesto inavlid z berglami. Ko nisem takoj v trenutku, ko je bil centimeter prostora, zavozil za invalidom v stransko ulico in tako sprostil glavno cesto, ki je bila itak dvopaspvna, ampak sem si drznil počakati še kaki 2, 3 sekunde, da ne bi slučajno povozil nog invalida, ki jih je vlekel za sabo, sem bil deležen besnega trobljenja in mahanja dveh osebkov v neki toyoti, ki je morala počakati za mano in šofer očino še ni slišal, da bi lahko šel mimo tudi po levem, praznem pasu.
Zategnil sem ročno in hotel stopiti iz avta, ker mi je enostavno zavrelo, a tista mimosunjenca sta že oddrvela naprej.