Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po sep 20, 2004 2:19 pm

Ena od stvari ki je vazna tud posebej za nas, ki mal tud sami sraufamo je namrec tole: Kok so deli za nas dragi in kok so komplicirana popravila. Osebno se zelo nerad spravlam sraufat kakega japonca, ker so za moje pojme mal bol alien kot vag grupa in PSA. Ampak to je seveda moje osebno mnenje - kdo recimo raj japonce sraufa.

Druga stvar je tud dostopnost raznovrstnih delov - serijskih al pa aftermarket... Potem dobavljivost iz srotov in njih cena.

Vazno je, da ce kupimo avto in gre potem nekaj narobe, da nam ne stoji pred bajto pol leta, zato ker se ne da popravt...

Ajt uzivejte...
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po sep 20, 2004 2:27 pm

nebivedu je napisal/-a: (snip snip)
če se pri nas renault "kao" največ kvari je to zato, ker ima največ ljudi pri nas avto te znamke, z njim pa delajo ko svinja z mehom, pol pa jamrajo.

Dobra ugotovitev, pomoje je kar nekaj na tem.

nebivedu je napisal/-a: me nadiral, kako je lahko avto zaribal, kaka zanič znamka je to, pa da vse crkuje, pol smo šli pa avto pogledat, je pa tip prevozil 100.000 kilometrov brez da bi naredil en sam samcat servis in mu je avto zaribal, ker mu je zmanjkalo olja v mašini

Bi bilo dobro vedeti, kdaj v življenjski dobi avtomobila se začnejo pogosteje pojavljati napake. Delno jih sicer lahko potem pripišemo obrabi in staranju materiala, nekaj pa tudi slabšemu servisiranju. Ko je avto nov, namreč lastnik zelo pazi nanj (ali pa ga garancijski pogoji prisilijo v redne preventivne servise). Ko je zadeva stara in počasi izgubi status ljubljenčka, pa samo še tanka bencin in goni mašino (dokler pod pokrovom ne reče "POK!" ali "cviil..KRH!!...").

Sem imel dobrih pet let Opel vectro (ko sem kupil je bila 6 let stara), pa sem jo približno vsako leto peljal na preventivni servis (če je bila kakšna težava, kdaj tudi vmes). Ampak večjih težav ni bilo, za sam pregled mi pa mehanik (sicer od proizvajalca potrjen za to znamko) ni računal več kot 6-7 kSIT (če je bilo kaj za popravit, pa seveda še to zraven).

Tudi novega cliota bom najbrž naslednje leto peljal malo pregledat na servis, čeprav navodila to velevajo šele po 2 letih ali 30.000 km. Marsikdo pa ga najbrž ne bo niti takrat (če ne bo vmes kaj crknilo), pol bo pa javkal, kakšen drek od avta je kupil...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po sep 20, 2004 2:46 pm

sicer pa na kakovost avtomobila vplivajo tud sami serviserji
če se v autu neki pokvar in on tega ne zamena, oz zamena z rabljenim delom, nam računa novega, stvar se spet pokvari... in mi mislmo kolk je auto zanč

pol so tud uni serviserji k recimo ob menjavi olja sploh ne menajo filtra, al pa clo olja ne, računajo pa vse

se pa tud najdejo taki k zamenajo še pou auta za zihr in je pol tak račun da dol padeš
rezultat je to da imamo slabo mnenje o avtu
sej majo itq vsi avti določene napake, okvare, vendar če se stvari popravi hitro, poceni( ali celo brezplačno) in je zamenjano točno to kar je pokvarjeno smo še vedno relativno zadovoljni

serviserji tud menajo nove metlce z novimi, ker naj bi ble une prejšne zanič, menajo ležaje na auspuhih, diske na zadni osi (čeprou so tm bobni)...
podpis

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po sep 20, 2004 2:51 pm

Sami izgovori, sami izgovori...pa nakladači seveda
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po sep 20, 2004 2:58 pm

Infiniti, govoriš tko, kot da ti že preseda, da so v slo. sami renaulti, fiati, vagi, psaji..., ter bolj malo rižovcev :?: :EE
Nekoliko otročje, ampak ne se sekirat, SPLOH nisi edini. :lol: :wink:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po sep 20, 2004 3:00 pm

INFINITI je napisal/-a:Sami izgovori, sami izgovori...pa nakladači seveda

Caterpilar :P

Slika
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po sep 20, 2004 4:22 pm

Pugi je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Sami izgovori, sami izgovori...pa nakladači seveda

Caterpilar :P

Slika

Slika

Buldozer ROX!!! Yeah :P
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po sep 20, 2004 4:28 pm

metallic je napisal/-a:Infiniti, govoriš tko, kot da ti že preseda, da so v slo. sami renaulti, fiati, vagi, psaji..., ter bolj malo rižovcev :?: :EE
Nekoliko otročje, ampak ne se sekirat, SPLOH nisi edini. :lol: :wink:

Sploh ne presedajo mi izgovori na slabe serviserje, pa slabo vzdržavenja, pa "benza mi je zmankal", pa lih takrat k so avte sestavljal so mel delavci mačka, pa orodje ni blo tapravo,pa vesoljski gamma žarki vplivajo na razpoloženje anketirancev, pa cia pere možgane ratziskovalcem, bush se je zarotil proti nekaterim proizvajalcem ker ga francozi ne pdpirajo v vojni proti Iraku.... you get the point.

Anyway že Pugoslav je ugotovu:
Slika

hehehe :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov