Zanima me samo, ali si pred nakupom preizkusil obe različici Clia? Če si bi te prosil za kratek opis vožnje z enim ali drugim.
imajo dizi tudi slabosti. Že zasm si napisal, da je imel Clio veliko turbo luknjo tja do 2000 vrtljajev, kar pomeni, da do tja nimaš kaj delati in moraš zelo paziti, da se ne znajdeš v njej. Pri bencincu narašča navor in moč veliko bolj zvezno in se da konstantno voziti tudi pri dobrih 1000 obratih (če malo pretiravam).
menjalnik še toliko slabše izračunan, saj so nizke prestave precej kratke, da ti avto med speljevanjem ali v počasni koloni ne ugasne.
Clio zelo poskočen in agilen avtek, ki mu paše predvsem mestno in primestno dirjanje. Tudi lega je zelo spodobna in dolgo neutralna. Slabost malčka se pokaže na AC, kjer ga daje majhnost, lahkost - stabilnost, in veliko piša vetra, ter na kratkih grbinah - pokimavanje.
sonic je napisal/-a:Clio zelo poskočen in agilen avtek, ki mu paše predvsem mestno in primestno dirjanje. Tudi lega je zelo spodobna in dolgo neutralna. Slabost malčka se pokaže na AC, kjer ga daje majhnost, lahkost - stabilnost, in veliko piša vetra, ter na kratkih grbinah - pokimavanje.
S prvim se strinjam, z zadnjim pa ne povsem. Clio ni prav lahek (več kot 1000 kg), pa v bistvu tudi ne pretirano majhen. Tudi sicer se mi na avtocesti ne zdi problematičen, razen v enem pogledu: ni prav aerodinamičen in pri višjih hitrostih (nad 120-130 kmh) je prav nemarno požrešen. Pri 150-160 na uro mi pije več kot pri najhujši mestni vožnji (tole velja za 1.4 16v bencinarja). Najbolj ugoden v tem pogledu je za izi vožnjo do nekako 110 kmh.
oprosti in brez zamere ampak imaš težćave z sluhom.
clio dci ni glasen??? ne samo da je glasn avto se trese celi. od zunaj pa itak brezveze.
Doctor206 je napisal/-a:Meni se HDi ogrejo po 2km:P
Ko govoriš o servisih dodaj točne podatke ne samo neki govort :P
LP![]()
PS: meni se ne kadi :P
RR je napisal/-a:Doctor206 je napisal/-a:Meni se HDi ogrejo po 2km:P
LP![]()
Pravi se je oglasu, prijatu ima HDI Berlingota 90KM, avto se ne premakne nikamor, totalna turbinska luknja, na servisu v Grosupljem je bil pa že tolkokrat, da bi jest osebno odfuku Peugeot-a že davno prej.....![]()
Brez zamere, pa pozanimaj se mal o cenah servisov.....
Lp
Doctor206 je napisal/-a:RR je napisal/-a:Doctor206 je napisal/-a:Meni se HDi ogrejo po 2km:P
LP![]()
Pravi se je oglasu, prijatu ima HDI Berlingota 90KM, avto se ne premakne nikamor, totalna turbinska luknja, na servisu v Grosupljem je bil pa že tolkokrat, da bi jest osebno odfuku Peugeot-a že davno prej.....![]()
Brez zamere, pa pozanimaj se mal o cenah servisov.....
Lp
Jst nevem s kakšnim si se ti vozu ampak moj gre prav super:P
Baje da berlingo ni za dirkat :P
Nobenih težav za zdej in sm zelo zadovoljen :P
Ti k tolk veš pa povej te cene servisow za enake avte pri enakih kw![]()
LP
PS: Berlingo Peugeot![]()
![]()
si mislu partner
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov