babyM je napisal/-a:Been there done that![]()
Kazni so padale predvsem po 4 in 5 odstavku 172. člena ter 5 odstavku 200. člena ZVCP se pravi 45 oz. 85.000sit.
LP in srečno
Pugi405 je napisal/-a:Kaj a men bojo tut težil k nimam odzadej več znakcev Peugeot in 405?
1.8T je napisal/-a:Jaz sem na SIQ poslal mail, ce pri njih izvajajo certifikacijo in izdajo mnenj o skladnosti za domace custom unikatne izdelke na avtomobilih... v mojem primeru cel Jemc custom avspuh...
Bom videl, kaj mi bodo odgovorili.
/jan
Spoštovani,
Res je SIQ z nekaterimi aktivnostmi včasih vpleten v postopek homologacije, vendar zgolj kot strokovna institucija in ne kot organ, ki odloča o njeni podelitvi.
Pravi naslov za vaša vprašanja je http://www.drsc.si/default1.asp?l=2&n=50&p=content , kjer bodo verjetno poznali odgovore.
Postopek posamicne odobritve vozila pa je namenjen posamicnim uvoznikom oziroma izdelovalcem vozil. V tem postopku se pregleda vsako vozilo. Morajo ga torej uporabljati sivi uvozniki, ker le-ti nimajo pogodbe s proizvajalcem vozila in uvazajo vozila od vsepovsod, kjer jih pac dobijo ugodneje. Uporabljajo pa ga seveda lahko tudi domaci izdelovalci vozil in tudi tisti, ki vozila predelujejo ali dodelujejo.
Nasty je napisal/-a:babyM
"..(če platišča niso original znamke je potrebno imeti TÜV ne glede na vpisane dimenzije v homolomo), gledajo hitrostni razred gum, pregledajo motorni predel in notranjost vozila ....."
Tole men ni čist jasno. Kolikor vem so vpisane dimenzije gum in ne katero platišče moraš imeti vgrajene. Mislim, da tole ni čist točn. Če se motim, me prosim popravi oziroma te prosim, če napišeš kateri člen to predpisuje.
LP
Nasty
babyM je napisal/-a:Evo spet mene....
Nasty: Men so na izrednem tehničnem zatežil, da pač platišča niso original VW. Je sicer res da nisem mela s sabo homo kartončka ker se je bogi že čist precvrl ko sem ga vozla u avtu, ampak je reku da to nima veze, čeprav mam jst not vpisan 13,14 in 15 col.
Jst grem jutr na A2S, ker niso vpisal določenih predelav, ki so jih oni nardil preden so novo vozilo prodali, pa sva se zmenla z modelom da prnesem s sabo vse kar mam od papirjev in od izrednega tehničnega papirje da bo on mal pogledal pa mi bo probu še kej pomagat (vrjetn papirje k so mi jih dolžni pa še kej mi lahk svetuje). Danes po telefonu je sicer reku da so me "nategnal" za platišča sam dokaž ti to unim na LPP ko majo policaje za ritjo. Jutr ko bom lahko sporočim kaj sem zvedla.
Drgač mam pa še neki informacij za katere sicer ne vem če bojo uporabne, jih bom pa vseen delila z vami. Letos spomladi so mel sodniki seminar "EVROPSKO PRAVO" v katerem jim je bilo jasno povedano da homologacija ni več potrebna po pridružitvenem sporazumu z EU. V tem sporazumu je ekstra člen o tem (žal nisem dobila bolj točnih podatkov). Direkcija EU pravi, da že 4 leta ni podlage za zahteve po homologaciji (homologacija se smatra kot oteževanje prometa blaga).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov