Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne sep 26, 2004 9:51 pm

pomoje je s8 prevelik zalogaj, da bi si upal sikat :P jz grem u petek po ljubljan cekirat z mecko ki ima delno amg opremo, pa bomo vidl :roll:
EJ6

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Ne sep 26, 2004 9:52 pm

ena ideja...kaj ce bi nardil eno temo v namen, da se napise samo kdo bo prisel (brez debat), tok da bi vidl kdo bo in kdo ne oz. kolk nas bo??!!

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Ne sep 26, 2004 9:52 pm

Lej tega jst ne vem. Vidl se je kolk pojma majo k je mel en model športn filter u loncu pa cev dol potegnjeno pa ga un praša: "Sej to je pa original a ne?" Pa se model nasmeji pa reče da ja. Mislim ddddddd :lol:

Aja pa če bo motor na vrh spucan bo zih sledilo znanje tam prisotnih: "Tale glava motorja je pa zamenjana."
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne sep 26, 2004 11:08 pm

babyM je napisal/-a:Been there done that :roll:

Kazni so padale predvsem po 4 in 5 odstavku 172. člena ter 5 odstavku 200. člena ZVCP se pravi 45 oz. 85.000sit.

LP in srečno

172. člen

(1) Vozila v cestnem prometu morajo izpolnjevati predpisane pogoje glede dimenzij, skupne mase, osne obremenitve, glede varstva okolja ter imeti brezhibne predpisane naprave in opremo.
(2) Vozilo s tovorom ne sme presegati največjih dovoljenih dimenzij, ki so predpisane za posamezne vrste vozil.
(3) Vozila, ki ne izpolnjujejo predpisanih pogojev glede dimenzij, skupne mase in osne obremenitve, smejo biti v cestnem prometu, če izpolnjujejo posebne pogoje, ki omogočajo varen in neoviran promet, določene v posebnem dovoljenju, izdanem po predpisih o javnih cestah.
(4) Z denarno kaznijo 40.000 tolarjev se kaznuje voznik, ki vozi v cestnem prometu vozilo, ki ne izpolnjuje predpisanih pogojev glede dimenzij, skupne mase ali osne obremenitve, pa nima posebnega dovoljenja iz tretjega odstavka tega člena ali ne izpolnjuje pogojev iz tega dovoljenja, ali varstva okolja, ali nima brezhibnih predpisanih naprav za upravljanje, naprav za ustavljanje, naprav za povezavo vlečnega in priklopnega vozila, pnevmatik ali tahografa, ali če tahograf ne deluje brezhibno.
(5) Z denarno kaznijo 20.000 tolarjev se kaznuje voznik, ki vozi v cestnem prometu vozilo, ki nima brezhibnih drugih predpisanih naprav ali predpisane opreme.
(6) Z denarno kaznijo najmanj 500.000 tolarjev se kaznuje za prekršek iz četrtega odstavka tega člena pravna oseba ali samostojni podjetnik-posameznik, odgovorna oseba pravne osebe pa z denarno kaznijo najmanj 50.000 tolarjev

200. člen

(1) Motorna in priklopna vozila, ki se posamično izdelujejo, predelujejo ali dodeljujejo, morajo biti pregledana v skladu s predpisi o homologaciji, preden se dajo v promet.
(2) Traktorje pregledujejo in preizkušajo pooblaščene pravne osebe, o preizkušnji izdajo izjavo o ustreznosti.
(3) Stroške pregleda in preizkusa vozila iz prvega odstavka tega člena plača lastnik vozila.
(4) Z denarno kaznijo 25.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.
(5) Z denarno kaznijo najmanj 250.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pravne osebe pa z denarno kaznijo najmanj 25.000 tolarjev.
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne sep 26, 2004 11:20 pm

Kaj a men bojo tut težil k nimam odzadej več znakcev Peugeot in 405?
Hehe... si kar predstavlam: me upraša kaj je to za en avto :P
Pa mu rečem: Bad ass car uit a bad ass spojlar :twisted:
Pa prav on: Maš to homologirano? :lol: :lol:

Benq
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Benq Po sep 27, 2004 11:30 am

SPREMEMBA PLANA

Oglejte si tole anketo TUKAJ <<<---.

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Lep dan vsem!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po sep 27, 2004 11:41 am

Pugi405 je napisal/-a:Kaj a men bojo tut težil k nimam odzadej več znakcev Peugeot in 405?

Jaz tut! Namesto starih znakcov (črnih) imam novejše (kromirane) pa še leva kromiranega imam. :lol: Bom šel kar na servis rečt naj mi dajo TUV drugač jih tožim! :lol: :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
RR_MK2
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a RR_MK2 Po sep 27, 2004 9:12 pm

A že kdo točno ve, kdaj zdaj - v sredo al v četrtek?

Dobr bi blo vedeti, pridem (o) !!
http://vw-audi-club.si {irc: #vw-audi}
SlikaSlika
VW-AUDI CLUB SLOVENIA officialy borned 22.04.2004

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Po sep 27, 2004 11:38 pm

Jaz sem na SIQ poslal mail, ce pri njih izvajajo certifikacijo in izdajo mnenj o skladnosti za domace custom unikatne izdelke na avtomobilih... v mojem primeru cel Jemc custom avspuh...

Bom videl, kaj mi bodo odgovorili.

/jan

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To sep 28, 2004 5:33 am

Sporočte kdaj TOČNO je, da mal objavimo...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To sep 28, 2004 8:42 am

1.8T je napisal/-a:Jaz sem na SIQ poslal mail, ce pri njih izvajajo certifikacijo in izdajo mnenj o skladnosti za domace custom unikatne izdelke na avtomobilih... v mojem primeru cel Jemc custom avspuh...

Bom videl, kaj mi bodo odgovorili.

/jan

Brzina - vrlina. Ze imam odgovor. Citiram:
Spoštovani,

Res je SIQ z nekaterimi aktivnostmi včasih vpleten v postopek homologacije, vendar zgolj kot strokovna institucija in ne kot organ, ki odloča o njeni podelitvi.
Pravi naslov za vaša vprašanja je http://www.drsc.si/default1.asp?l=2&n=50&p=content , kjer bodo verjetno poznali odgovore.

Imam tudi kontaktno osebo in vrtam dalje. Na tistem linku je tudi en PDF, v katerem pise, kako se zadeve lahko homologirajo. Spet citiram:
Postopek posamicne odobritve vozila pa je namenjen posamicnim uvoznikom oziroma izdelovalcem vozil. V tem postopku se pregleda vsako vozilo. Morajo ga torej uporabljati sivi uvozniki, ker le-ti nimajo pogodbe s proizvajalcem vozila in uvazajo vozila od vsepovsod, kjer jih pac dobijo ugodneje. Uporabljajo pa ga seveda lahko tudi domaci izdelovalci vozil in tudi tisti, ki vozila predelujejo ali dodelujejo.

Moznost certificirati in homologirati vozila kot celoto ali njene dele je. Obstaja. Samo poiskati jo je treba.

Torej imajo policaji precej prav, ko zahtevajo homologacije. Zalostno, ampak resnicno. Je pa tudi res, da so v tistem PDF-ju navedene pooblascene organizacije, kot sta LPP in RTI, katere bi *morale* ugotavljati skladnost predelav tudi brez papirjev. Seveda, ce se postopek zacne pri DRSC-ju in DRSC zahteva strokovni pregled, ne pa lastnik vozila osebno direkt na LPP-ju. Papirologija in administracija imata dve poti: pravilno in napacno.

Pa ne se zdej name spravit, jaz sem samo mail poslal na pravi naslov in dobil pravi odgovor. Se bolj natancen odgovor bom pa sporocil, ko ga dobim iz DRSC-ja.

/jan

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI To sep 28, 2004 8:45 am

pridem
VIVE LE SPORT

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To sep 28, 2004 9:15 am

babyM
"..(če platišča niso original znamke je potrebno imeti TÜV ne glede na vpisane dimenzije v homolomo), gledajo hitrostni razred gum, pregledajo motorni predel in notranjost vozila ....."

Tole men ni čist jasno. Kolikor vem so vpisane dimenzije gum in ne katero platišče moraš imeti vgrajene. Mislim, da tole ni čist točn. Če se motim, me prosim popravi oziroma te prosim, če napišeš kateri člen to predpisuje.

LP

Nasty

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To sep 28, 2004 1:23 pm

Nasty je napisal/-a:babyM
"..(če platišča niso original znamke je potrebno imeti TÜV ne glede na vpisane dimenzije v homolomo), gledajo hitrostni razred gum, pregledajo motorni predel in notranjost vozila ....."

Tole men ni čist jasno. Kolikor vem so vpisane dimenzije gum in ne katero platišče moraš imeti vgrajene. Mislim, da tole ni čist točn. Če se motim, me prosim popravi oziroma te prosim, če napišeš kateri člen to predpisuje.

LP

Nasty

Ti to kr policistu reci .. on pa ti bo nazaj kazen x2 .. jeez ..

Drgac pa misel glede srede .. bomo prileteli tja .. nas bodo vrli policajcki cakali .. vse pojebali .. potem pa bomo na TVju gledali: Slovenska policija uspesno opravila se eno akcijo .. Ewwwwwww ..

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM To sep 28, 2004 3:48 pm

Evo spet mene....

Nasty: Men so na izrednem tehničnem zatežil, da pač platišča niso original VW. Je sicer res da nisem mela s sabo homo kartončka ker se je bogi že čist precvrl ko sem ga vozla u avtu, ampak je reku da to nima veze, čeprav mam jst not vpisan 13,14 in 15 col.

Jst grem jutr na A2S, ker niso vpisal določenih predelav, ki so jih oni nardil preden so novo vozilo prodali, pa sva se zmenla z modelom da prnesem s sabo vse kar mam od papirjev in od izrednega tehničnega papirje da bo on mal pogledal pa mi bo probu še kej pomagat (vrjetn papirje k so mi jih dolžni pa še kej mi lahk svetuje). Danes po telefonu je sicer reku da so me "nategnal" za platišča sam dokaž ti to unim na LPP ko majo policaje za ritjo. Jutr ko bom lahko sporočim kaj sem zvedla.

Drgač mam pa še neki informacij za katere sicer ne vem če bojo uporabne, jih bom pa vseen delila z vami. Letos spomladi so mel sodniki seminar "EVROPSKO PRAVO" v katerem jim je bilo jasno povedano da homologacija ni več potrebna po pridružitvenem sporazumu z EU. V tem sporazumu je ekstra člen o tem (žal nisem dobila bolj točnih podatkov). Direkcija EU pravi, da že 4 leta ni podlage za zahteve po homologaciji (homologacija se smatra kot oteževanje prometa blaga).
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To sep 28, 2004 4:05 pm

babyM je napisal/-a:Evo spet mene....

Nasty: Men so na izrednem tehničnem zatežil, da pač platišča niso original VW. Je sicer res da nisem mela s sabo homo kartončka ker se je bogi že čist precvrl ko sem ga vozla u avtu, ampak je reku da to nima veze, čeprav mam jst not vpisan 13,14 in 15 col.

Jst grem jutr na A2S, ker niso vpisal določenih predelav, ki so jih oni nardil preden so novo vozilo prodali, pa sva se zmenla z modelom da prnesem s sabo vse kar mam od papirjev in od izrednega tehničnega papirje da bo on mal pogledal pa mi bo probu še kej pomagat (vrjetn papirje k so mi jih dolžni pa še kej mi lahk svetuje). Danes po telefonu je sicer reku da so me "nategnal" za platišča sam dokaž ti to unim na LPP ko majo policaje za ritjo. Jutr ko bom lahko sporočim kaj sem zvedla.

Drgač mam pa še neki informacij za katere sicer ne vem če bojo uporabne, jih bom pa vseen delila z vami. Letos spomladi so mel sodniki seminar "EVROPSKO PRAVO" v katerem jim je bilo jasno povedano da homologacija ni več potrebna po pridružitvenem sporazumu z EU. V tem sporazumu je ekstra člen o tem (žal nisem dobila bolj točnih podatkov). Direkcija EU pravi, da že 4 leta ni podlage za zahteve po homologaciji (homologacija se smatra kot oteževanje prometa blaga).

Dej se ti mal bolj pozanimi o tem...sliš se zlo zanimivo in polemično...
Zgleda kot da sploh nismo v Evropi , ampak dallllllllleč na Balkanu!!
LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
KMX
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a KMX To sep 28, 2004 4:38 pm

jest MOČNO upam da vm bo ratal kj narest!!! :!:
k tole je pe že preveč :!:
Styling is not a hobby, it's a lifestyle!
Slika

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR To sep 28, 2004 4:52 pm

jas sem včeraj napisav da že 4 mesece čakam na kartonček pa sem se zmotiv že pov leta čakam na njega. danes sem pa klicav na lpp pa se mi je oglasila ena ženska jas ji povem da že pol leta čakam na kartonček in da ga še nisem dobiv. in kaj sledi gospa me vpraša kako se pišem ji povem nato pa reče da mora v arhiv pogledat pa morav sem ji dati tel. ker je rekla da mora prevert pa da bo za 10 minut nazaj poklicala in kaj sledi mine ena ura pa od nikoder klica nato sem jas nazaj poklicav pa se mi je oglasiv en moški pa mu povem da sem že prej klicav pa je rekev da žav ni možno dobiti tiste gospe ker je šla že domov. mislim kaka neresnost svinerija se dela na lpp.
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN To sep 28, 2004 5:19 pm

sej lah u sedo in četrtek :lol: ne sam res ker dan no ? 8)
>>ZIDEK<<
Slika

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To sep 28, 2004 5:39 pm

Nikjer v homologacijskem kartončku ali v nobenem zakone ne piše, da moraš imeti homologirano platišče, kljub temu, da imaš na njih montirane gume, ki so po homologaciji. Po Policijski varianti (tako pravite) moraš imeti homologirano tako platišče, kot gumo.Ne bo držalo.
Na vozilu imaš lahko vgrajeno neoriginalno platišče s homologirano dimenzijo gum in ti Varuhi zakona ne morejo čisto nič.

Ni šans, da te ujamejo na tako foro. V vseh avtosalonih ti ponujajo ALU platišča, neoriginalna, pa ni bilo še nikoli kaj narobe glede homologacije zaradi felten kjerkoli.

Saj nisem star ne vem koliko (da ne bo kdo užaljen), da me bodo Poloicaji s takimi primitivnimi forami jeb...

LP

Nasty
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov