Ban je napisal/-a:Bom še jst okol tega neki reku. Mam tud fabio 1.4, nikol nisem mel kakih velih problemov z njo. Kar se tiče prostora je ta avto res dost prostoren v primerjavi z konkurenco, klub moji višini 188 cm se da tud na zadni klopi znosn sedet. Glede izdelave nimam nobenih pripomb, kljub dobrim 4 letom je še vse na svojem mestu, nč ne ropota al pa škriple...
...no kot voznik Fabije lahko samo prikimam k temu, kar je napisal kolega

.
Tudi sam vozim fabio (zaenkrat je še) 1.4 16V 101KM. Kupil sem novo aprila 2001, drugače pa je letnik 8/2000. Prevozil sem že 67.000 km, poraba nizka - prejšnji mesec sem z 45 litri prevozil 890 kilometrov v 80% relacijske vožnje.
Sevisiram na pooblaščenem servisu in redni servis (na 15.000km) stane ponavadi od 17 - 25 jurjev, s tem, da je v avtu vedno olje Aral Hightronic.
Do sedaj je bilo potrebno zamenjat termostat, ki so ga zamenjali v garanciji (drugače stane originalen caa. 3 jurje) in nek "stabilizatorček" pri desnem kolesu, ki so ga prav tako zamenjali v okviru garancije.
Do nekje 50.000 km je bila poraba olja nična, sedaj pa ga dolijem nekje 0,7-1 l na 10.000 km, kar pa je po VW normativih za ta tip motorja normalno. Drugih problemov do sedaj nisem zasledil.
Skratka zadovoljen voznik
Aja glede Getza - dober avto, všečna oblika - mladostniški videz, vozil sem ga z 1.3 motorjem in sem bil kar prijetno presenečen. Hyundai pa mi od korejskih proizvajalcev najbolj diši.
Skratka izbira je tvoja.
LP