Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So okt 09, 2004 1:23 pm

menjekul je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:Neupostevanje znaka... To je zmer 10 jurjev - tud ce gres 250 cez. Tak mamo zakon.

sepravi tudi, če dvojno prekoračiš (oz. na polno in počez) ti da sam 10k :?: ja zakaj bi potem sploh dajali kazni za prekoračitev hitrosti npr. pri 20km/h,30km/h ali 60km/h, če si samo spregledal znak :shock: . zakaj potem dobimo kazenske pike :?:

Kot naš zakon...... policist se lahko odloči kaj ti bo dal..... prevoz dvojne polne je isto kot rdeča..... lahk pa ti da kazen za neupoštevanje talnih označb (je isto kot neupoštevanje znaka) 10 kksit....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk So okt 09, 2004 1:30 pm

Zakon je tak:

V nasleju: Prekoracitev z zakonom ali znakom dolocene hitrosti se kaznuje z denarno kaznijo bla bla bla in bla bla bla kazenskimi tockami

Izven naselja: Prekoracitev z zakonom dolocene hitrosti se kaznuje z denarno kaznijo bla bla bla in bla bla bla kazenskimi tockami

Torej, izven naselja velja samo za z zakonom doloceno hitrost, torej 90, 100 ali 130, ce pa ti znak omejuje hitros pa ta clen ne velja, torej je edini prekrsek, ki si ga naredil neupostevanje prometnega znaka.

Po logiki seveda tudi prekoracitev zakonsko dolocene hitrosti. Ker pa v visjem zakonu, ce ne celo v ustavi pise, da ce je za nek prekrsek mozno drzavljana kaznovati preko razlicnih clenov, ki se ne izkljucujejo, je potrebno upostevati nizjo kazen.

Woila! :lol:
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

Uporabniški avatar
butterfly
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a butterfly So okt 09, 2004 2:17 pm

Full velikrat tok da tud nebi nasteval!
Sem se pa kaksen mesec nazaj peljal proti Smarju pri Kopru 195km/h pa je omejitev 70 km/h!
Mel so postavljen stacionarni radar!
Pol pa na vrhu vidim policaje sem kar k njim zapeljal. Pa pride k men in me ozmerja, jaz priznam da je blo hitr nato mi pa rece da mam sreco ker je bil nastavljen na 140 km/h in se me ne vidi na sliki!
In da naj bol previdno vozim naprej!
Tud dokumentov mi ni pogledal a si lahko mislite! Sem mu mislu kar 10 jurjev dat k je bil tko toleranten!
LP

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So okt 09, 2004 2:20 pm

butterfly je napisal/-a:Sem se pa kaksen mesec nazaj peljal proti Smarju pri Kopru 195km/h pa je omejitev 70 km/h!
Mel so postavljen stacionarni radar!
Pol pa na vrhu vidim policaje sem kar k njim zapeljal. Pa pride k men in me ozmerja, jaz priznam da je blo hitr nato mi pa rece da mam sreco ker je bil nastavljen na 140 km/h in se me ne vidi na sliki!
In da naj bol previdno vozim naprej!
Tud dokumentov mi ni pogledal a si lahko mislite! Sem mu mislu kar 10 jurjev dat k je bil tko toleranten!
LP

e to so lepi dnevi 8) . ja takim je za stisnit enga cankarja 8)

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So okt 09, 2004 3:10 pm

Dobri ste, da se spomnite vseh svojih prekrskov :mrgreen:

Jaz imam izpit ze 10 let, pa se pred tem sem se 2 leti vsak dan vozil v solo, tako da poloznic sploh ne stejem vec 8) Placal sem pa mogoce vsako deseto, pa se to najvec 500 SIT ne glede na zahtevani znesek :EE

Ko bom sel v penzijo, bom pa poloznice in kuverte prodal za star papir in si z zasluzenim denarjem privoscil teden dni na Havajih :cry :cry :cry :cry :cry :rofl :rofl :rofl

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo So okt 09, 2004 3:40 pm

tole se je meni zgodilo iz časov ko sem bil še motorist ( beri...na skutreju 50 ccm :P )
...torej ustavi me policist na BMW motorju...izpit in papirje motorja prosim...mu dam kar je hotel...gleda izpit ( moja slika na njemu je bla čisto razmazana, ker se je izpit malo okopal v morju :P :P :P :twisted: )...pa reče gnilašin" hmmm...a je to vaš izpit...( gleda v sliko na kateri so samo barvne packe :shock: :shock: :shock: )..jup..mu odvrnem...on daljeˇAmpak...tole pa niste VI"..jst "kako da ne sej piše spodaj ime"...policaj " ok...to vidim...ampak na sliki niste VI"...jst pa " valda da sem...samo izpit se mi je zmoču"..pandur..preveri na policiji moje podatke in končno ugotovi da je izpit res moj :D ...gremo dalje...po pregledu skuterja ugotovi, da je zadnja guma preveč obrabljena...na skuterju sem imel namreč boljše cestne gume ( slick varjanta)...brez žlebov za vodo....pa on meni..ˇ"veste kako nevarno je voziti se naokoli z prevečobrabljenimi pnevmatikami..in to še na zadnji osi :shock: :shock: :shock: ˇ"..jst ga samo gledam in ne dojamem al je butast pandur ali jast :P :P :roll: ...u glavnem konec štorije je zgledal takole, da mi je policaj napisal kazen 10.000 sit, zaradi slabih gum...ki so bile v bistvu še čist nove slick gume za skuter :shock: :shock: ...plačal seveda nisem ker sem bil še mladoleten :D :D :D

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So okt 09, 2004 4:46 pm

Jst mam tut eno anekdoto....
Je blo že ene tri dni tega odkar sm Pugija kupu, pa me ustavjo na Brodu v NM. Mel sm še kolega s seboj, k sva šla avto zapit.... (nič alkohola :!: :!: ). Pa me ustavjo...
P: Čer....
Jst: Čer.....
P: Vozniško, prometno...
Jst: Izvolte...
P: K je vidu prometno je reku.. a so te že kdaj ustavl policaji?
Jst: A-a.... :?
P: Pogleda gume, nalepko, pogleda pod avto,..... :twisted:
P: Stopte z mano boste pihal..... pa zapelte še malo bolj naprej, da bom lahko še koga ustavu :shock: :shock: (ustavl so me na avtobusni).
In kaj sem delal?
Policistu sem pihal v obraz, ker ni imel frulice.... Si mislim.... p..... mater... WTF!!!!! Pa prav polcaj.... močnej pihej.... pa me gleda direkt v oči :x :x :x :x :x . Grem stavt, da je isku drogo ne pa alko.... Aja. Pa tole je moj frend prpravljen potrdit, če slučajno tole kakšn polcaj bere. :twisted:

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 So okt 09, 2004 5:15 pm

Mene pa v glavnem ponoc gnjavijo, no sej je res, da tud ponoci dost kruzam po nasi lepi Sloveniji in, ker imam KP registrsko, jih to ocitno moti. Pa se zacne zaslisevanje, kje sem bila, kam grem, kje delam, madona pa kaj koga moti, ce sem ob 2 zjutraj drgje, kot v Kopru.

Uporabniški avatar
Honda_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a Honda_fan So okt 09, 2004 6:05 pm

sori ampak se vam ne zdi da vas je ogromno vozlo 68 :? :? :?
Slika
tuning is not a crime, but it is a way of life

Uporabniški avatar
Honda_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a Honda_fan So okt 09, 2004 6:15 pm

sodnik zaradi preckanja dveh polnih crt
Slika
tuning is not a crime, but it is a way of life

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Napisal/-a jurk So okt 09, 2004 9:25 pm

Pugi405 je napisal/-a:Policistu sem pihal v obraz, ker ni imel frulice.... Si mislim.... p..... mater... WTF!!!!! Pa prav polcaj.... močnej pihej.... pa me gleda direkt v oči :x :x :x :x :x . Grem stavt, da je isku drogo ne pa alko.... Aja. Pa tole je moj frend prpravljen potrdit, če slučajno tole kakšn polcaj bere. :twisted:

Ti nisi dolzan polcaju pihat u ksiht, ker tip 1. ni strokovno usposobljen za ugotavljanje alkohola v izdihanem zraku brez frulice, 2. ti nima kej tezit da mu pihas v ksiht. Jst vem da bi se mu smejal, ce bi mi kej tacga zinu :lol:

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Napisal/-a jurk So okt 09, 2004 9:35 pm

Niva13 je napisal/-a:Pa se zacne zaslisevanje, kje sem bila, kam grem, kje delam, madona pa kaj koga moti, ce sem ob 2 zjutraj drgje, kot v Kopru.

Kje si bil? -> Vas ne zanima, niti nisem dolzen odgovoriti na tako vprasanje - ali - v turciji (pac na neumnu vprasanje neumen odgovor)

Kam gres? -> Vas prav tako ne zanima, ker pac nisem dolzan povedat kam grem

Tako anegdoto mam tut jst, me ustav smrkec pa sledi dialog:

P: "Dober vecer :lol: "
jst: "Cer... :lol: "
P: "Od kod pa kam? 8) "
jst: "Naceloma sploh ni vazno ne od kod prihajam ne kam grem, a je kej narobe al zakaj ste me ustavu? :evil: "
P: "Boste stopu z mano... :twisted: "
jst: "Ok ni panike :lol: "
...pihnem 0.0...
P: "In kam ste namenjeni? :oops: "
jst: "A se vi norca delate z mene? :evil: "
P: "Zakaj? :shock: "
jst: "Sem vam ze povedal da tega podatka nisem dolzan povedat...pac grem v smeri proti Bledu, pihnu nisem, sem cist trezen, a mi lahko poveste zakaj je to potrebno? :x "
P: "Ce bos ugovarjov bos dobu kazen :evil: "
jst: "Gospod, do vas se vedem korektno, predvsem vas vikam in pricakujem to tudi od vas. Ce vam nisem usec nisem sam kriv, ustavili ste me po sluzbeni dolznosti, postopek opravili skoraj korektno, z moje strani sem 100% sodeloval, torej? Mi lahko prosim poveste vas namen? Zakaj me zadrzujete, ce pa ste skozi postopek ugotovili, da ni nic narobe? :o "
... in potem po pol ure je**nj* v glavo + pokazi opremo, meritve profila, ..... mi da dokumente, se obrne in gre...
jst: "Nasvidenje :lol:"
P: " :shock: "

Wroom, wroom ....

Skratka, kreteni....

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So okt 09, 2004 11:00 pm

jurk je napisal/-a:
Pugi405 je napisal/-a:Policistu sem pihal v obraz, ker ni imel frulice.... Si mislim.... p..... mater... WTF!!!!! Pa prav polcaj.... močnej pihej.... pa me gleda direkt v oči :x :x :x :x :x . Grem stavt, da je isku drogo ne pa alko.... Aja. Pa tole je moj frend prpravljen potrdit, če slučajno tole kakšn polcaj bere. :twisted:

Ti nisi dolzan polcaju pihat u ksiht, ker tip 1. ni strokovno usposobljen za ugotavljanje alkohola v izdihanem zraku brez frulice, 2. ti nima kej tezit da mu pihas v ksiht. Jst vem da bi se mu smejal, ce bi mi kej tacga zinu :lol:

Men ni blo do smeha.. verjem.... Parkirne mi niso delale pa je reku d naj jih pržgem + tega je pa še zadnja tablca bla neosvetljena. Sej zdej sm pa popedenu stvari....

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi So okt 09, 2004 11:04 pm

[quote="Mad_Dog"]Naj navedem primer:

Prejšnji mesec sem naletel na radar v Sl. Konjicah, kjer sem prekoračil omejitev hitrosti v naselju (50 km/h) z 68 km/h in sem prejel denarno kazen 15.000 SIT oz polovico v 8. dneh,prejšnji teden pa sem z enako prekoračitvijo 68 km/h (v naselju 50 km/h) prevozil radar v Celju in prejel 30.000 SIT kazni oz. polovico v 8. dneh. Iz tega je razvidno, da je policist v Celju nepoučen o ZVCP in da mi je naredil krivico :con . Napisal sem ugovor, sedaj pa čakam na odgovor.

Največja prekoračena hitrost, zabeležena na radarju je bila 99 km/h v naselju (50 km/h), kazen: 3 kazenske točke ter 90.000 SIT denarne kazni :vrum[/quote

SVA že dva !!! Jaz sem na isti dan naleto na radar sam sm dobu sam 20.000sit!! Pa nism sm jim plačo tistih krvavo zasluženih 10 jurčkov!!!]
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi So okt 09, 2004 11:04 pm

Pugi je napisal/-a:157,6povpr. (provida) na 100 -> 30k
89 na 50 -> 55+3p
76 na 50 -> 15k
102 na 80 -> 10k
64 na 50 ->15k
112 na 50 - 200 kun (iz 500)
89 na 50 - 100 kun (iz 500)
195 na 130 - 30k

DOBAR FINTA!!! :rofl :rofl :rofl
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So okt 09, 2004 11:07 pm

jurk je napisal/-a:

Verjetno je polcaj pol umru od smeha, ko sta se onadva s frendom odpelala...kaj vse vas nafukajo ej...:roll: Vaju je samo HUDO na foro dubu...
A če bi vam reku da začnite po tleh puzat, da je to test za alko, bi tud puzali al kaj? jej jej :lol:
Da ne pozabim...to ni blo korektno s strani policaja in bi si zaslužu eno ornk disciplinsko!!!

jurk, če mene vprašaš, fehtaš za takšna polurna je*anja v glavo, reku bi iz Kranja, in na Bled...pa bi bil problem rešen, sej neb blo treba resnice govort...eni pa morte neki rečt a ne?
Pol se pa čudijo ko jih je*ejo pol ure :roll:
Mene še niso nikol, pa je blo vse kar sm spregovoru, Dober dan...hvala, nasvidenje :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Napisal/-a jurk Ne okt 10, 2004 8:09 am

Naceloma je pr men tut zmerej dober dan, hvala, izvoli, nasvidenje, .... Ni problema, dokler on strokovno vodi postopek jst zmerej 100% in prijazno sodelujem, ce pa sprasuje traparije mu pa jst tut lahko odgovarjam traparije al ne? :lol:

Pa bom posten, kej tacga nardim samo ce mam cajt pa da se mi da mal smejat, k so res smesni k jim par njihovih dolznosti pa svojih pravic citiras iz zakona in je ponavad koj panika kdo sem pa zdej jest da to vse vem :twisted:

Enivej, se vedno ma slide prav, fantje lepa beseda lepo mesto najde, bolj si prijazen do polcaja, s tezjim srcem ti bo tezil, vsaj pri vecini je tko

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 10, 2004 9:39 am

Lepo si napisu :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne okt 10, 2004 9:48 am

Mene so do sedaj samo dvakrat ustavili morem potrkat, sicer pa tudi ne spadam med divje voznike, včasih pa tudi prtisnem na gas samo v mejah normale :D
Enkrat so me dobli na eni ravnini(je bil skrit za nekim zelenjem ko gre glavna cesta pač skoz gozd :twisted: in me je dobo na 117, kar mi je potem veselo pomahal s tistim merilnikom pod nos (kazen 15.000), in pa enkrat v naselju v SG na 62 ko je blo 50 kazen 5000.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 10, 2004 9:50 am

0 :mrgreen: :pij:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov