Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Za kateri novi avtomobil se odločiti?

Citroen C5 2.0 SX
9
5%
Renault Laguna 2.0 Privilege
9
5%
Honda Accord 2.0 Sport
61
37%
Ford Mondeo 2.0 Ghia
12
7%
Peugeot 407 2.2 SV Executive
26
16%
Opel Vectra 2.2 Elegance
11
7%
Volkswagen Passat 1.8T Highline
39
23%

Skupaj glasov : 167

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To nov 09, 2004 11:43 am

Po izgledu Honda - res hud avto. Po voznih lastnostih Ford Mondeo 2,2 Tdci Titanium al kva je že, 360 Nm, z overboostom do 400 Nm in 150 KM, v opremi Ghia za 5,8 MIO SIT. Če ga boš mel za dlje časa, vsekakor ta opcija.

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan To nov 09, 2004 1:03 pm

Sem dal glas za Forda, čeprav mi je tudi Honda všeč. Zakaj ne Passata? Sem ga primerjal z novim Mondeotom in mislim da ni primerjave.
Pa lahko rečete zagrizeni VW pristaši kar hočete. Je res da je Ford malo izgubil na imenu, ampak se je zelo popravil, sedaj morajo ljude to še samo spoznati.
Pa primerjaj ceno Mondeo 2.2 TDCi Titanium in podobnega Passata pol pa reč da je za tisto razliko Passat toliko boljši.
Pri P 407 mi pa "nos" nekako ni všeč.

P.S Poglejte tale test:
http://www.autobild.de/suche/artikel.ph ... el_seite=0
kliknite galerijo in poglejte sliko 5. In to so napisali v reviji kjer ponavadi zmaga VW in Audi. (če je le mogoče)

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To nov 09, 2004 1:13 pm

:bow vsa čast, kot si rekel, ljudje morajo to samo še spoznati, samo pri nas je tko, če nimaš audija ali VW nimaš avta :P hehe

:P :P :P :P :P
Lp
Zadnjič spremenil RR, dne To nov 30, 2004 2:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

G-4S

Napisal/-a G-4S To nov 09, 2004 1:22 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To nov 09, 2004 1:28 pm

saab je tudi dosti dražji, je pa res stajliš avto ;)
men je ta mondeo titanium tok fukiš, da je za popizdit :twisted: ....prec bi mel takega srebrnega st-ja...sam je dost drag :?

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To nov 09, 2004 2:24 pm

Ford Mondeo

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 To nov 09, 2004 2:34 pm

Honda Accord. Ceprav je dizl zlo huuud, samo honde ne mors met dizla no :)
Se mi pa Ford mondeo tudi zlo dopade. Sploh odkar ma mama focusa (par stvari iz ghia opreme fali) mi je ford kar kul. Bomo vidli kako bo s problemi:)

Pa zakaj ni vmes nikjer Toyote avensis in Mazde 6? Zlo huda avta...

In zadne case je res tezko izbrat avto v tem razredu. No ja, VW se takoj izloci...

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Sr nov 10, 2004 6:49 am

jrk0 je napisal/-a:Honda Accord. Ceprav je dizl zlo huuud, samo honde ne mors met dizla no :)
Se mi pa Ford mondeo tudi zlo dopade. Sploh odkar ma mama focusa (par stvari iz ghia opreme fali) mi je ford kar kul. Bomo vidli kako bo s problemi:)

Pa zakaj ni vmes nikjer Toyote avensis in Mazde 6? Zlo huda avta...

In zadne case je res tezko izbrat avto v tem razredu. No ja, VW se takoj izloci...

Toyota Avensis mi je nekam hecne oblike od od zadaj, mazda 6 mi pa majhna zgleda (ne vem zakaj!). Kaki so pa paketi toyote terra, luna, sol? in kaka je razlika med avensis s/d in w/d (mogoce limuzina - karavan? sam kaj je pa pol verso?).
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr nov 10, 2004 6:52 am

Razmišljaš lahko samo o dveh 407 in hondi :P :D
Slika

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Sr nov 10, 2004 12:03 pm

mazda 6 sploh ni majhna. Jo ma moj kolega, sicer 5 vratno razlicio. Meni je najbolj vsec 4 vratna, ma malo daljsi prtljaznik.

avensis pa je res bolj umirjev avtomobil. Ceprav, meni je kar vsec.

terra je "najslabsa" oprema, pol je luna, najboljsa pa sol. sedan pa wagon si prav ugotovil ja. verso je pa bolj enoprostorec. ni tako lep in nima nic skupnega z limuzino kaj dosti, glede izgleda...

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr nov 10, 2004 12:38 pm

mislim, da ti avtomobili spadajo v srednji razred. jaz sem za passata mislim pa da je tud accord dober sam bi raj mel 1.8T. dizelski accord je mene bolj navdušil kot 2.0
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr nov 10, 2004 12:44 pm

najbolj me preseneča ocena za passata. ne da je slab (ga imamo doma) sam je že iz mode :D . vsi ostali so novejši pa še lepši povrhu (kljub temu vsak ma svojega jebeča pregovoru) passat nasplošno vi več toliko popularen kot je bil na začetku..

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Sr nov 10, 2004 6:10 pm

Novi mondeo je že v prvih testih pokazal ,da je boljš od pasata oz najboljši v svoji klasi!!
;) ;)

GBERLI2
Nov uporabnik

Napisal/-a GBERLI2 Sr nov 10, 2004 8:30 pm

citroen c5- hidravlika je zakon

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Če nov 11, 2004 6:08 pm

RR je napisal/-a::bow vsa čast, kot si rekel, ljudje morajo to samo še spoznati, samo pri nas je tko, če nimaš audija ali VW nimaš avta :P hehe

I eat rise every day :P

Kaj jes vsak dan ne vem, ampak pazi, da ti ne bo oblezalo v zelodcu, ker rizu se rece RICE :P

Drugace se pa strinjam, da je najboljsa izbira izmed nastetih prav japonec, sploh ce upostevam tisto, kar ima clovek napisano v podpisu... ;)

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy Po nov 29, 2004 9:32 pm

audi-fan je napisal/-a:Sem dal glas za Forda, čeprav mi je tudi Honda všeč. Zakaj ne Passata? Sem ga primerjal z novim Mondeotom in mislim da ni primerjave.
Pa lahko rečete zagrizeni VW pristaši kar hočete. Je res da je Ford malo izgubil na imenu, ampak se je zelo popravil, sedaj morajo ljude to še samo spoznati.
Pa primerjaj ceno Mondeo 2.2 TDCi Titanium in podobnega Passata pol pa reč da je za tisto razliko Passat toliko boljši.
Pri P 407 mi pa "nos" nekako ni všeč.

P.S Poglejte tale test:
http://www.autobild.de/suche/artikel.ph ... el_seite=0
kliknite galerijo in poglejte sliko 5. In to so napisali v reviji kjer ponavadi zmaga VW in Audi. (če je le mogoče)

Zdej ko sem malo pogledal je ford mondeo dizl 2.2 titanium X za 6.8miljona in ne 5.8 :-/ Rej je da je kar fejst hud, ni mi pa jasno zakaj se mondeji prodajajo po dveh letih za pol cene novega al pa manj!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po nov 29, 2004 9:46 pm

Glede mazde 6. Ne vem.. od zunaj men ne zgleda mejhna, notr ma pa velik prostora. Smo se 4je peljal v Hannover in nazaj, pa mislim, da nobenemu ni primanjkovalo prostora. Ne spredaj, ne zadaj in ne v prtljazniku. 2.0 dizel se pa tud zelo dobro izkaze. Rad se vrti vse tja do 4500rpm, tudi 5k ce je treba. Poraba na relaciji Hannover LJ 6.7l/100km z voznjo po AC vecinoma med 160 in 200, razen kjer so ble omejitve.
Slika

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To nov 30, 2004 2:32 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
RR je napisal/-a::bow vsa čast, kot si rekel, ljudje morajo to samo še spoznati, samo pri nas je tko, če nimaš audija ali VW nimaš avta :P hehe

I eat rise every day :P

Kaj jes vsak dan ne vem, ampak pazi, da ti ne bo oblezalo v zelodcu, ker rizu se rece RICE :P

Drugace se pa strinjam, da je najboljsa izbira izmed nastetih prav japonec, sploh ce upostevam tisto, kar ima clovek napisano v podpisu... ;)

:roll:

Kaj če bi pa vzel Accord 2.4 ??? A bistveno podraži? Nima 1.8T kaj delat... čeprav se mi zdi da že proti 2.0 :wiihuu

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan To nov 30, 2004 2:54 pm

Rej je da je kar fejst hud, ni mi pa jasno zakaj se mondeji prodajajo po dveh letih za pol cene novega al pa manj!

To pa zato ker imamo ali imajo ljudje mišlenje da je VW pač boljši ko je dve leti star. Saj se bo počasi tudi to spremenilo.

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Napisal/-a xopy To nov 30, 2004 6:25 pm

RR je napisal/-a: :roll:

Kaj če bi pa vzel Accord 2.4 ??? A bistveno podraži? Nima 1.8T kaj delat... čeprav se mi zdi da že proti 2.0 :wiihuu

Problem accorda 2.4 executive je v tem, da je avtomobil 7m SIT pa tudi v najvišji premijski rang za zavarovanje pride, kar dodatno podraži vse skupaj.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov