Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 18, 2004 10:09 pm

Perica je napisal/-a:tole mam pa jest za povedat:
ravno vcerej so nam na faxu pri Uvodu v pravoznanstvo povedal za primer smrtne kazi! Nekatere drzave v ZDA so povisale kazni za kazniva dejanja (katerokoli kaznivo dejanje nasploh), nekatere pa znizale! Rezultat je bil tak, da se je v drzavah z znizano visino kazni stevilo kaznivih dejanj pomanjsalo, v drugih drzavah s povisanimi kaznimi pa povecalo!!!

Se bo potem res stevilo prometnih prekrskov pri nas zmanjsalo :?: :?: :?:

Zakaj so se kazni povisale: policija je kolikor vem kupila 100 Ford Focusov in se tistih par sto radarjev ki sami slikajo!!! jah, kdo mislite da bo vse to placov :?: :?: :?: [/b]

Ej samo to...ne verjem vsega dobesedno kar slišiš na faksu...ker včasih so te stvari tok prirejene, al pa kaka pomembna stvar zamolčana, pa je stvar hitr drugačna...
Tko ko ona fora...ko sta Gorbačov in Kennedy tekla na 200m...
pa je švicarski novinar napisal...
Včeraj.....sta tekmovala K in G na 200m, zmagal je Kennedy, Gorbačov je bil drugi...
Ameriški novinar je poročal
....sta tekmovala K in G, Kennedy je zmagal z veliko prednostjo, gorbačov je bil ZADNJI...
Ruski novinar pa...
...sta tekmovala K in G, Gorbačov je bil odlični DRUGI, Kennedy pa PREDZADNJI!!!
Pa ni nihče lagal!!!

To je pač ena država...v kateri drugi je bilo ravno obratno...tisto pa ne povejo, če hočejo zaigrat pač na struno da so povišane kazni lari fari, če bi favorizirali višje kazni, bi povedal drugo zgodbo...

Ali pa še en primer...
Policisti so v neki zvezni državi močno poostrili nadzor nad dilerji...
Izkazalo se je da se je število preprodajalcev in "nakupovalcev" droge v naslednjem letu močno zvišalo... :shock:
Kaj to pomeni, da je policija zajebala? Da je bil nadzor neučinkovit, da je deloval celo stimulativno na dilerje...TEMA! Nič od tega...
To pomeni da so jih ujeli več in ker je statistika zlo ploska veda, zgleda kot da se je število zlorab drog povečalo, čeprav je dejansko (verjetno) ostalo isto...samo temno polje kriminalitete(neodkrite) se je zmanjšalo...povečalo pa se je število odkritih zlorab..ne pa absolutno število...ampak kot sem že rekel, številke delajo svoje ;) in zgleda ko da je kriminal narasel.

Mislm pa da je nekdo že zlo lepo povedal...noben policaj in noben zakon ne bo izboljšal stanja, če so vozniki kreteni...

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 18, 2004 11:26 pm

andrej777 je napisal/-a:
menjekul je napisal/-a:eh :roll: , zdaj se pa pelji 130km/h (ali manj zaradi dveh strnjenih kolon na AC) od lj do mb. porabil boč cca 1.30h. lahko pa greš hitreje in prideš v mb v eni uri. meni se zdi to bistvena razlika (sploh ko bodo trojane uspele našim gradbenikom) bo to še hitreje.

zadnji primer oz. "test", ki si ga omenil k4fc0123, je stara andekdota avtošol, ko so dali na cesto fičeka in nekega bmw-ja se mi zdi (nisem pa prepričan ali je bil bmw) in je fičo peljal po pravilih bmw pa ne. na relaciji lj- koper je bila razlika baje samo 10min. kar me ne čudi saj so lokalne ceste včasih take, da ne omogočajo hitre vožnje že zaradi prometa na drugem delu cestišča.

na avtocesti bi bila razlika med fičekom in bmw-ja kar huda.

saj maste prav, da se ljudje štulijo v semaforje, ko ne bi smeli...ampak za njimi vseeno (kljub temu, da se ravnajo po vesti in probajo izboljšat situacijo) nastaja še daljša kolona...ki eventuelno (sploh lj-center) pripelje do naslednjega zastoja.
no pa dajmo po polžje, meni to ni problem. bom raje s kolesom hodil po mestu.

Če se en povprečen slovenec preseli v trst bo prve dva meseca rabu ob svoji vožnji en teden da bo pršu od šihta do doma. Res da se ne vozimo po predpisih , ampak se ne vozimo tako da bi blo hitreje ampak tako da je še večja gužva.

Zelo rad vidim predpisane kazni za oviranje prometa, prepočasno vožnjo, nepravilno uklučevanje, ...itd. samo nisem pa še šlišal da bi kdo dobu takšno kazen. Pa bi blo dobr če bi jo kdaj kdo dobu.

Bravo .. nekdo ki se strinja z mano .. in celo razume problematiko. Delajo nic razno, da zabusavajo in so uzitkarji. Pa poglejmo:
Zmeri bodo kaznoval tistga, ki bo prehitro peljal. Nikoli tistega, ki ovira promet.
Delajo samo tist kar jim je toplo in udobno za ritko .. provide stacionarci .. fertik del.
Zadnic se peljem domov in skoraj pocva z enim .. zakaj? Zato ker je tle na vodmatu zmeri vse tako zaparkirano, da NIC NE VIDIS in mors res vn rint. Sej res na sosednem kriziscu pa policisti ustavljajo za luci in pasove in se DODATNO OGOROZAJO promet. Zadnic, trije smrkci se grejejo v pasatu smrketa na telefonu zunaj .. okoli vse poprakirano. SUPER. Kje so pildki kazni ipd?

LP, Klemen

PS: Mojemu sosedu (zelo dobrem kolegu) ni nic pomagal nakup provid in nevem kurca palca cesa se, ko ga je na dunajski nekdo z enim pezojem zrinu cez dvojno polno crto pod avtobus, ker ni gledal speglov in mrtvega kota. Stara meca E300 TD je bila totalka medtem, ko je bil motor pri 400.000KM sezmer zelo zdrav razn nekoliko razstelanga avtomaticnega menjalnika!
Pa se to .. cajtngi so prov lepo napihovali zadevo. "Mercedez pod Avtobus" Ne duha ne sluha v tekstu o pezoju kateri je bil kriv.

http://ford.krneki.org/albums/userpics/ ... CT0864.JPG
http://ford.krneki.org/albums/userpics/ ... CT0867.JPG
http://ford.krneki.org/albums/userpics/ ... CT0872.JPG
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Pe nov 19, 2004 12:34 am

sam ga je pa dobr zdelu. Mediji so pa itaq razred zase

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe nov 19, 2004 6:35 am

Nu-NRG je napisal/-a:Zadnic, trije smrkci se grejejo v pasatu smrketa na telefonu zunaj .. okoli vse poprakirano. SUPER. Kje so pildki kazni ipd?

He he brezskrbi kje so. Brz ko se bos ti peljal 53km/h skozi mesto bos glavni kriminalec. Potem se bos pa vprasal. Pi.zda kje si pa ti mene najdu :mrgreen:

So pa res zalostne take zgodbe, prevec je tega ratal. Prevec je tega jebanja, zakaj vse to? A je to res tak uzitek? Ah ja. No danes popoldan grem na izlet in bo kr nekaj kilometrov in seveda bo treba dat gor tiste gnile zimske ki pomoje ne drzijo ampak AMA popolnoma nic. Ce me kje kdo ustavi ( tokrat si res zelim da me ) je ze pripravljen stavek za gospoda, pa da vidmo reakcijo. Se se najdejo tudi prijazni in res gospodje ki vejo kaj delajo ne pa ta mularija prepotentna, ppphhhhh .....
SlikaSlika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe nov 19, 2004 5:21 pm

ahiM je napisal/-a:Zmedene bake, senilni dediji, presrane babe, odpuleni fotri, odbiti mulci, otroci brez izpita, pijanci, zadetki, samomorilci, bla bla bla jadajadajada...

CE CLOVK NE ZNA VOZIT MU NOBENA KAZEN NE POMAGA!

KAJ MOREJO POLICAJI (in policajke, da ne bom šovinist) CE JE NAROD ZABIT?

:bow :bow :bow
Bistvo! Nadaljna debata sploh ni več potrebna.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov