Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 30, 2004 2:34 am

Pa kaj k.u.r.a.c se kregate kjr avto je najlepši...

Slide,če si bil kaj pozoran pri branju postov, si verjetno opazil da v tej debati ni nobenga kreganja,samo debata o oblikovanju ;)

Nixxon,meni je zelo žal,a izgleda da smo trenutno v večini tisti ki se ne strinjamo z obliko 5-ke in 1-ke,zanimivo da sta še dva zagrižena BMWjevca ki im tale Bangle gre na živce. ;)
Glede 1-ke,saj gledam....dobro zgleda res....je atraktiven avto,samo če pogledam A3.... :bow
Men se zdi 100krat bolj skladen kot pa npr. golf

To se pa strinjam definitivno!
Samo kaj pa naj naredim jaz!? Zadnjič sem šel malo pogledat 407...saj je ful lep (meni) sem se usedel,sedež sem spustil do konca dol in kaj !? Zmanjka mi prostora za glavo(visok190cm),saj ne da ne bi mogel sedet,samo vse je tako blizu glave kot v Alfi 156 in pri vožnji potem imaš same buške po glavi....zato imam Golfa...ni ne vem kako lep,je pa bolj prostoran kot 407...lahko bi saj tisti k****v sedež naštimali da gre še malo nižje... :roll:

Glede slik mogoče imaš prav,probaj poiskat kakšne bolj poštene primerjave,jaz sem ogromno časa zgubil da sem to spravil gor(se še učim)

Mogoče bi lahko primerjali tele slikce.Zanima me če bo še kdo opazil to kar sem jaz,po mom mnenju imajo teli avtomobili nekaj skupnega,pa povejte KAJ???
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil For, dne Po nov 14, 2005 11:14 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To nov 30, 2004 9:58 am

Mater je lepa tanova trojka na tejle sliki. 8)

Kaj majo skupnega? Hmm... morda obliko oken oziroma zadnjega okna? Drugega skoraj ne vidim. Samo pri BMWju je že tradicija taka oblika oken, že leta, skoraj tako kot ledvičke.

Drugače pa mi je npr. 407 primer neskladnega avta. Vem da je večini všeč, men je pa čudn. Kot prvo ima prevelik previs čez prednja kolesa in premajhen čez zadnja. Imam občutek, ko ga vidm, da se bo naprej prevrnu oziroma avto izgleda kot da bi non-stop bremzal. Če bi inženirji oziroma dizajnerji dali sprednja kolesa bolj naprej bi takoj izgledal drugače. Sem zadevo malo predelal in se mi zdi da mu taka "optika" bolj paše, razlika je očitna.

Slika
Slika

PS: Res pa gre pri VW zic tolk dol da nism mogu verjet. Jest sm visok 185cm pa sem v Beetlu probaval zic znižat in je šou tolk dol da sm mislu da mam sam 150cm, sm komi čez volan vidu.
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 30, 2004 10:35 pm

To si lepo predelal..to tehniko še ne obvladam :? Zanimivo, čist drugač izgleda,ni čudno da si se tega spomnil,pri BMW-ju je to ena od prepoznavnih lastnosti da ima majhne previse.

Glede tega kaj imajo skupnega teli avtomobili....ne vem to sem jaz opazil,mogoče gre za splošni trend oblikovanja,npr. pri 407 sem tudi sam opazil (še preden sem karkoli prebral) da ima kabino potegnjeno nazaj, pri Octavii isto,mogoče malo manj,pri 3-ki tudi.A to mogoče še kdo vidi,al sem jaz edini?
Prav zanima me če se bo to nadaljevalo tudi z Pasatom,Vectro in ostalimi prihajajočimi avtomobili v temu razredu...zanimivo.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr dec 01, 2004 9:04 am

feto je napisal/-a:Glede tega kaj imajo skupnega teli avtomobili....ne vem to sem jaz opazil,mogoče gre za splošni trend oblikovanja,npr. pri 407 sem tudi sam opazil (še preden sem karkoli prebral) da ima kabino potegnjeno nazaj, pri Octavii isto,mogoče malo manj,pri 3-ki tudi.A to mogoče še kdo vidi,al sem jaz edini?
Prav zanima me če se bo to nadaljevalo tudi z Pasatom,Vectro in ostalimi prihajajočimi avtomobili v temu razredu...zanimivo.

Hmm, glede BMWja se mi zdi po proporcih približno isti kot predhodniki, za ostale ne vem, se mi pa zdi octavia tudi približno ista, le 407 je čisto drugačen. To počnejo predvsem zaradi tega, ker poskušajo pridobiti čimveč prostora v notranjosti, brez da bi avto pretirano podaljšali. In logično je, da zadnja šipa leze vedno bolj nazaj, pri 407 pa tudi sprednja naprej.
Slika

Uporabniški avatar
Matjaz86
Novinec

Napisal/-a Matjaz86 Sr dec 01, 2004 7:14 pm

Slika
:oops:

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon Sr dec 01, 2004 11:31 pm

Kot piše najlepši je Audi A6, tko da ostali fani BMWja, Mercedeza,... better luck next year. Sicer pa, naslednje leto bomo pa drugi mel grde poglede in nevoščljive besede kritike. :D Življenje teče dalje. Me zanima kater avto bo pobral lovoriko za poslovni avto leta.. če bo spet :bow Audi A8. :bow

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Če dec 02, 2004 8:27 am

Stupko je napisal/-a:Slika
:oops:

Kaj hočeš s tem povedat? Da ti je najlepši avto? Je lepo oblikovan, res, veliko bolj kot sedanji facelift, ki mi ni preveč všeč. Mnogo lepši od Clia, Polota, pa še kakšnega v svojem razredu.
Slika

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a N1D To dec 07, 2004 11:33 pm

Men so lepi Honda HSC Concept,Subaru Impreza WRX STi,Mitsubishi Evolution VIII,Mercedes SLR McLaren,Ferrari Enzo,BMW serija 6,Brabus SL55...pa še velik jih je :bow :woohoo
Life is complicated only what you make it to be

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne nov 13, 2005 10:42 pm

Meni na splošno tud približno ni všeč kam gre dizajn novih avtomobilov (bmw 5, 7, renault megane, clio, volvo nasploh, honda civic). Ni mi všeč, da avti optično pridobivajo na teži. Sploh pa ne dojamem koncepta teh malih enoprostorcev, ker so čist toliko uporabni kot pa navadni hatchbacki (npr. ford c-max, novi seat toledo, opel meriva...) pa še veliko bolj grdi so, ker so pridobili na višini.
So pa nekatere oblike, ki se mi blazno dopadejo - 3vratna nova astra, CLS, mitcubishi lancer -tudi karavan, nissan pathfinder, 350z...
Eno veliko pohvalo pa si po mojem mnenju zaslužijo oblikovalci pri Alfa Romeo!!!
Nove alfe so božanskih oblik. Brez izjem.
Primer :

2006 Brera :o
Priponke
brera_06.jpg
brera_10.jpg
brera_16.jpg
brera_11.jpg

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Ne nov 13, 2005 10:59 pm

Brera je Zmaga!
Mam en filmček na disku, bom poisku (hud sound!)

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Ne nov 13, 2005 11:04 pm

Tooooo mi deli italijani RULS!! :lol:

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne nov 13, 2005 11:25 pm

Men so bli od nemcev včasih zakon predvsem BMW in Mercedes, Audi in VW pa ne (z izjemo Audi 80, ki mi je bil za svoj čas zelo kul). Zadnje čase pa se stvar obrača, Mercedesi me ne impresionirajo več, novi BMWji so mi prav grdi, VW pa celo postaja všečen (Golf 5 je prvi golf ki mi je všeč), medtem ko so novi Audiji res zelo lepo oblikovani. Še vedno ostajajo klasični, ampak so končno tako dodelali tole njihovo obliko da sedaj pritegne oko. Pa ne samo to, celo notranjost mi postaja všeč (pri novem A3 npr. je čist kul), kar je pa sploh prvič pri nemcih :) Sicer ga še vedno ni čez Alfo, 159 je celo lepša od 156 ki je že itak zakon, Brera je pa sploh razred zase, ampak moram priznat da so pri Audiju dobro opravili svoje delo. Če ne bi bili tako dragi bi se mogoče celo začel zanimat za nakup... :roll:

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po nov 14, 2005 10:10 am

tha_man je napisal/-a:Men so bli od nemcev včasih zakon predvsem BMW in Mercedes, Audi in VW pa ne (z izjemo Audi 80, ki mi je bil za svoj čas zelo kul). Zadnje čase pa se stvar obrača, Mercedesi me ne impresionirajo več, novi BMWji so mi prav grdi, VW pa celo postaja všečen (Golf 5 je prvi golf ki mi je všeč), medtem ko so novi Audiji res zelo lepo oblikovani. Še vedno ostajajo klasični, ampak so končno tako dodelali tole njihovo obliko da sedaj pritegne oko. Pa ne samo to, celo notranjost mi postaja všeč (pri novem A3 npr. je čist kul), kar je pa sploh prvič pri nemcih :) Sicer ga še vedno ni čez Alfo, 159 je celo lepša od 156 ki je že itak zakon, Brera je pa sploh razred zase, ampak moram priznat da so pri Audiju dobro opravili svoje delo. Če ne bi bili tako dragi bi se mogoče celo začel zanimat za nakup... :roll:

Se čist strinjam s tabo tudi pri meni so se zadeve malo obrnile včasih audija sploh nisem pogledal zdaj pa mi je bolj všeč naprimer kot bmw 3, tako da v tem razredu avtomobilov sta mi sigurno najlepša Alfa 159 in pa Audi a4.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po nov 14, 2005 11:28 am

Uuuuu kjera stara tema....že eno leto je od tega :) ...svaka čast bass!

Sem prav še enkrat šel skoz da vidim o čem smo debatirali....pa še novo slikco BMW-a trojke sem dal, ker tista je kar zginila (saj pri meni... :? )

Že leto je okrog, a še zmeraj mi je A6 nekaj prečudovitega, jaz se ga ne morem nagledat.....nekaj kar me zmeraj pritegne kot da bi ga prvič videl....noro!

Brera je zelo lepa...ni kaj. Kar se pa tiče 159, mi pa ni lepša od 156....ne vem no.....teško je narediti lepšo. Zdi se mi kot da so morali obliko luči narediti bolj drugačno in bolj upadljivo ker z kompletno obliko avta niso presegli lepoto 156-ce.

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Po nov 14, 2005 5:03 pm

D.J. je napisal/-a:Kokr ne maram nemcev je Audiju A6ka res uspela 8)

Lambo pa tud če ne..

jst jih tut ne maram in mi tut ta ni všeč....

FOLK TO JE USE PODKUPLEN... :twisted:
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Uporabniški avatar
tonix
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a tonix Po nov 14, 2005 5:21 pm

Evo še ena alfa. Iz tega kota je prav fenomenalna. :shock:

Če jo kdo hoče za podpis - go for it. ;)
Priponke
Alfa_8C_Competizione.jpg
Slika

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Po nov 14, 2005 6:48 pm

Ta alfa je tud meni zelo lepa :idea: :!:

FABRSKA
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

passat R GT

Napisal/-a FABRSKA Sr nov 16, 2005 9:03 am

Men je pa tale avto všeč! :D
Priponke
passat.jpg
Passat R GT je unikatna tovarniška predelava passata 3,2 V6 FSI. Zunanjost so agresivno oblikovali v Volkswagnovem domačem oblikovalskem studiu, barvo pa so izbrali v kalifornijski podružnici. Predelana mehanika obljublja superšportne zmogljivosti, ki jih
passat.jpg (10.41 KiB) Videno 1612 krat
passat1.jpg
passat1.jpg (10.32 KiB) Videno 1612 krat

Uporabniški avatar
AMG Kompressor
Nov uporabnik

Napisal/-a AMG Kompressor Sr nov 16, 2005 4:14 pm

men je pa SL in pa SLR eni od najlepših avtov, ki to lepoto nebosta nikoli izgubila -sta brezčasna!!!!

vsakič ko vidim SL-a me popolnoma prevzame!!!!

drgač pa mi je jasn zakaj je nagrado dobil Audi A6 ker je res hud!!!!

LAMBORGHINI je pa itak najlepši italijanski avto vseh časov!!!!
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr nov 16, 2005 4:19 pm

AMG Kompressor je napisal/-a:men je pa SL in pa SLR eni od najlepših avtov, ki to lepoto nebosta nikoli izgubila -sta brezčasna!!!!

vsakič ko vidim SL-a me popolnoma prevzame!!!!

drgač pa mi je jasn zakaj je nagrado dobil Audi A6 ker je res hud!!!!

LAMBORGHINI je pa itak najlepši italijanski avto vseh časov!!!!

MECAAAAAAAAAAAAAA :twisted: :rofl :rofl :rofl
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov