tony1 je napisal/-a:Jerry, od enega zglednejših uporabnikov forumov takega odziva res nisem pričakoval

.
Hvala za kompliment
Ves kaj, kljub temu, da moji sestavki vcasih zvenijo zelo resno (tam, kjer je to potrebno, predvsem v tehnicnem smislu, pri cemer ni sale), pa se je treba vcasih tudi malo pohecat, ali pa enostavno povedat svoje mnenje, brez dlake na jeziku

Jaz imam pri pisanju na forumu samo eno vodilo in to je, da neglede na to, kaj napisem, pa najsi bo to sala, tehnicno pojasnilo, ali pa bedarija (kot je v tem primeru, odkrito priznam :P ) ZA TEM TRDNO STOJIM

Zdaj bom pa razlozil, da me ne bo kdo prevec debelo gledal...
Zakaj v avtomobilu nisem privezan, je prvo vprasanje! Odgovor je zelo enostaven in vsebuje naslednja dejstva: 1. Voznja je zame cisti uzitek in jo jemljem kot neke vrste sport. In kot recimo plezalci lahko plezajo privezani ali pa neprivezani (prosto plezanje), tako si tudi jaz lastim pravico, da vozim prosto, se pravi neprivezan

S tem pojasnilom sem, upam, utisal vse moraliste in jim prihranil nepotrebno nakladanje

2. Glede zakona, ki pri nas predpisuje obvezno uporabo varnostnega pasu, si pa mislim sledece: Ta zakon je napisan V GLAVNEM IN PREDVSEM ZATO, DA BI DRZAVA PRIHRANILA DENAR

Ljudje smo za birokrate samo in nic drugega kot stevilke in ce pas, ki je zelo poceni varnostni pripomocek, skrajsa lezanje v bolnisnici nekomu samo za en dan (kar drugace bremeni drzavo preko zdravstvenega zavarovanja), je namen dosezen!

V redu in prav!... ...ce ne bi bila v obtoku naslednja BEDARIJA: Drzava, katera na eni strani tako vneto (navidezno) skrbi za zdravje svojih drzavljanov, na drugi strani podpira krsitelje CPP s preblagimi kaznimi za V RESNICI STOJENE prekrske

Ce bi bilo po moje, bi morilce s cest, ki so vozili pijani, vtaknil v arest za enako dobo kot velja za nenaklepni umor, tiste, ki veckrat vozijo pod vplivom alkohola, pa samo za kako leto ali dve...

Ker se mi zdi, da je razlika med tem, ce vozis nepripet (kar ne skoduje nikomur drugemu, kot samo tebi -ce sploh) in tem, da ogrozas varnost drugih... Zdaj pa se DOKAZ, da drzava taksno dejanje (ogrozanje SEBE) ze dovoljuje in celo podpira: Opijanje z alkoholom naprimer ni kaznivo dejanje in drzava pri prodaji alkoholnih pijac celo pobira davke

Zaradi tega nesteto ljudi konca v bolnisnicah (prej pa naredi desetletja in vec trajajoco skodo se svoji druzini), pa jih NIHCE NE KAZNUJE, ker se stroski za njihovo zdravljenje preprosto pokrijejo iz davka na alkoholne pijace...

Svet je nor in je zaradi mene lahko nor, ampak jaz bom raje uporabljal SVOJO glavo...
Kar se pa zascite pescev tice, je moje stalisce naslednje: Testi avtomobilov iz tega vidika so zame cista bedarija! Sicer je prav, da tovarne tudi za to poskrbijo, je pa noro, da morajo s tem obremenjevati tudi KUPCE, ki jih prav briga, kako se bo pesec razlepil na haubi njihovega dragocenega ljubljencka

Obvelja naj nek standardni test, ki ga morajo novi avtomobili prestati, da se jim dovoli proizvodnja, in konec, basta, amen. Zascititi pesce je pa itak totalna bedarija ze zaradi tega, ker nihce ne sciti naprimer potnikov v avtomobilih, v katere se zaleti takle "cudez varnostne tehnologije", ce so ti avtomobili lazji in starejsega modela, pa potniki v njih prav tako kot pesci utrpijo hude poskodbe, pa motoriste in kolesarje, ki jim mehka hauba prav nic ne pomaga, in nenazadnje tudi vse tiste pesce, ki imajo nimajo ravno srece, da bi jih "zgazil" v idealnem telesnem polozaju...

Gre tudi za to, da je avto, ki ima pokrov motorja "pescem prijazen" na racun tega morda manj varen za samega voznika in potnike (ker konstruktorji vec truda pri izracunih sprednjega dela avtomobila namenijo zasciti pescem, kot pa preracunom zmeckljive cone, ki varuje potnike v avtu) -vseh zahtev se pac nikoli ne da izpolniti in vedno je potrebno narediti kompromis; da bi pa potniki v avtu pri trcenju z drugim vozilom nastradali zaradi (recimo) (pre) mehkega odbijaca, je pa, oprostite, POPOLN IDIOTIZEM...
Jasno?