Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ale10
Novinec

Napisal/-a ale10 Če dec 02, 2004 9:17 pm

Jst sm pa za GTI-ja.
In ga bom tud kupu 100%.
Men honde in razno tako s..... ni in ne bo pomojem nikol všeč. Tu je kr neki.
Notranjosti se ne morm navadt in konc. Ko vidm notranjost mi gre na bruhanje, katastrofa. Pa naj bo nov al pa 10let star avto. Tud tastara al pa tanova Impreza je not da ne povem kaj. Sej zunanjost je lepa, sm kaj k je drugo vse men tako nesprejemljivo. Zato tud ne kupm druzga avta kot nemca.
Sm pač takega prepričanja.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Če dec 02, 2004 9:20 pm

eh če bi jst izbiral potem bi izbral Ford focus RS..... ker ima še bolj dodelano podvozje od honde in golfa....
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če dec 02, 2004 9:31 pm

Biskvitek je napisal/-a:eh če bi jst izbiral potem bi izbral Ford focus RS..... ker ima še bolj dodelano podvozje od honde in golfa....

sam ga na žalost ne moreš :? .men je tud kul 8) (RS). ima pa nenormalno porabo ko ga stisneš...kar pa je dokaj moteč faktor :?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 02, 2004 9:32 pm

Biskvitek je napisal/-a:eh če bi jst izbiral potem bi izbral Ford focus RS..... ker ima še bolj dodelano podvozje od honde in golfa....

Ampak vedno morš vedet ZA KAJ kupuješ avto...Focus RS ima zelo TRDO podvozje in je zato tako hiter, po normalnih cestah ti bi pa zobe ven zbilo...meni bi sicer to ustrezalo, nekdo drug bo pa z Golfom čist zadovoljen, ker mu bo ponudil več udobja ob sorazmerno zelo dobrih ovinkaških sposobnostih...Focus RS je ekstrem...and that's why I'd love to have it :twisted: Ima pa še nekaj kar manjka obema tekmecema...ŠPERO!!!

Skala podvozje rocks bi reku Pug! :con

Drugač se pa seveda strinjam s tvojo izbiro Biskvitek ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe dec 10, 2004 11:17 pm

Jaz sem se že odločil. Tu pa res ni kaj veliko premišljevati. Kaj ti ponuja VW in kaj TYPE-R. :roll:
Popolnoma se strinjam z besedami, ki jih je na koncu povedal Jeremy Clarkson. In ta test ni bil opravljen z DSG menjalnikom, z katerim bi že na štartu pridobil 0.3 sec.
KLIK
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne So dec 11, 2004 8:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe dec 10, 2004 11:41 pm

Avto je treba gledati kot celoto, ne samo kako leti čez ovinke. Kot opažam, je za večino to edino merilo, samo da leti in da ima sekundo boljši čas na krog. GTI je recimo samo posebi sinonim, ki bo čez 20 let še vedno GTI in ne bleda senca preteklih dni !
Legenda iz leta 1976, je končno dobila dostojnega naslednika.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm So dec 11, 2004 12:44 am

No jaz bi izbral seveda hondo.Drugače pa ko je kdo omenil R32 ali R36, ta dva se lahko primerjata z hondo NSX, kjer pa spet nimata šans. ;)

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas So dec 11, 2004 11:18 am

saj zato bo novi civic Type R za 2007 carski
2.4l engine in 250hp

Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So dec 11, 2004 12:24 pm

Nekdo je šel primerjat Golf R32/36 s Hondo NSX, na osnovi konjskih moči. Primerjaš eksotični superavtomobil z masovno izdelanim družinskim avtomobilom, naosnovi enakih konjskih moči. Ja, zelo inteligentno. Golf GTI ni namenjen sloju cestnih dirkačev, ki se kregajo o tem ali je boljši VTEC ali prisilno polnjen motor in kateri avto je za 0.4 sekunde (!!!) hitrejši na testni progi. Prvo kot prvo, zelo dvomim da je kdorkoli na tej tabli, če nih ravno profesionalen voznik, dovolj kompetenten, da bi iz Civica iztisnil vse, kakor so to naredili na testu. Količina navora naredi vožnjo z Golfom precej manj zahtevno in bo povprečen voznik zaradi tega z njim tudi hitrejši. Drugo, Civic Type R je oskubljen avto, ki tehta ca. 200 kil manj kot Golf, ki ima veliko več serijske opreme. Dodajte vse, kar ima GTI v Civic in potem primerjajte težo in čase. In še zadnja točka: VW z GTIjem cilja na populacijo malo zrelejših voznikov, ki se radi peljejo hitro, a tudi udobno. Saj vem, da bi puristi radi imeli najbolj ekstremno trdo vzmetenje, zapore diferenciala itd., ampak potem bi bil za večino kupcev avto preekstremen. Se spomnim testa R32 vs. Focus RS par let nazaj. Focus je bil na progi, dolgi ca. 1:30, hitrejši za približno sekundo, vendar so na koncu kot favorita izbrali R32. Ista zgodba kot Type R vs. GTI. Focus je popolnoma neuravnotežen kar se tiče cestne uporabe. Pretrd in zapora diferenciala ga naredi za vožnjo neprijetnega. Proizvajalci avtomobile izdelujejo za profit, ta profit pa pride od dejanskih kupcev, ne pa od kreganja na internetu. Type R je dokaj lahek in izjemno odziven avtomobil, vendar bi za svojega vzel Golf GTI. Tiste 0.4 sekunde na progi me ne bo požrlo, se bom pa peljal dosti bolj udobno, po ovinkasti cesti v veliki večini primerov hitreje kot Type R, če pa se odločim za preprogramiranje računalnika pa še s kakimi ekstra 30 do 40 konji.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So dec 11, 2004 1:10 pm

Se strinjam. Pozabljate tudi vrhunski DSG menjalnik, v stilu F1, ki je po vse testih naravnost fantastičen,...honda ???
V glavnem Type-r sem vozil in moram reči super avto ni kaj, samo proti temu avtomobilu, kot je že bilo tolikokrat rečeno ne more konkurirat v ničemer. Prednost ima samo na stezi, pa še tam mu je GTI krepko diha za ovratnik. Da ne govorimo o porabi, kjer pride FSI, do izraza..
Zanima me, če bi recimo vsakemu dal 6.000.000 SIT, koliko bi se odločilo za nakup Type-R a. Vsi pozabljate, da bo treba ta avto nekoč tudi prodati. Kdo se bo čez 5 ali več let hitreje prodal ? Honda ? :roll: Na našem trgu sigurno ne.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So dec 11, 2004 1:13 pm

Si sigurn da ne :roll:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So dec 11, 2004 1:34 pm

PureTNT bemtisveca DOBER post. :bow Glede komentarja se zgledujte po njemu. Bil je objektiven. ;) Bravo!

Prevec si ne gnat k srcu glede kaksnega komentarja. Itak je tukaj ze en kup mularije, ko so "pametni" da ni res. In bo zaradi tiste kurceve sekunde vzel hondo. Ampak vemo da tista sekunda lahko zelo hitro rata v prid golfa, ce samo voznika zamenjamo. Zato se mi res zdi debilno ja jaz bom pa tole, ker je pa na pisti 0.2345s hitrejsi :cry Smesni ste :P

In kaj bo sledilo -> to kar zmeraj sledi. Dobili se bodo zagovorniki japonskih j**c pa nemskih sekretov in to bo to.

Men kar res lezi pr VTEC je ko se zadeva pr 5.500 zbudi iz spanca. Res lep zvok. Ampak notranjost, ah ja...nebi o tem :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So dec 11, 2004 1:56 pm

Ja zato, k pa se za golfa gre, je pa vazna serijska oprema, teža avta in vse. K je pa serijska GTA mela zaradi tega podobne probleme, da ne govorim se vec konjev na spredni pogon brez diferenciala je pa bla falus. Ubistvu sploh ni bla, da o autodelti ne govorim, k je pa v vseh standardih hitra, neglede na to da ima sprednji pogon.

McWill
Nov uporabnik

Napisal/-a McWill So dec 11, 2004 2:44 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Se strinjam. Pozabljate tudi vrhunski DSG menjalnik, v stilu F1, ki je po vse testih naravnost fantastičen,...honda ???
V glavnem Type-r sem vozil in moram reči super avto ni kaj, samo proti temu avtomobilu, kot je že bilo tolikokrat rečeno ne more konkurirat v ničemer. Prednost ima samo na stezi, pa še tam mu je GTI krepko diha za ovratnik. Da ne govorimo o porabi, kjer pride FSI, do izraza..
Zanima me, če bi recimo vsakemu dal 6.000.000 SIT, koliko bi se odločilo za nakup Type-R a. Vsi pozabljate, da bo treba ta avto nekoč tudi prodati. Kdo se bo čez 5 ali več let hitreje prodal ? Honda ? :roll: Na našem trgu sigurno ne.

Kateri izmed teh dveh bo pa imel po 5 letih višjji ceno???
Tu je pa velika prednost pri Hondi!!!

Uporabniški avatar
sharker
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a sharker So dec 11, 2004 2:52 pm

Tomy boy: a honda da se ne prodaja pri nas? a veš sploh kakšno je povpraševanje po hondah ? ne rečem da se golf ne bo prodal, ampak je bedasto trdit da boš hondo težje prodal kot golfa..

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So dec 11, 2004 2:53 pm

X-Hair je napisal/-a:PureTNT bemtisveca DOBER post. :bow Glede komentarja se zgledujte po njemu. Bil je objektiven. ;) Bravo!
Prevec si ne gnat k srcu glede kaksnega komentarja. Itak je tukaj ze en kup mularije, ko so "pametni" da ni res. In bo zaradi tiste kurceve sekunde vzel hondo. Ampak vemo da tista sekunda lahko zelo hitro rata v prid golfa, ce samo voznika zamenjamo. Zato se mi res zdi debilno ja jaz bom pa tole, ker je pa na pisti 0.2345s hitrejsi :cry Smesni ste :P
In kaj bo sledilo -> to kar zmeraj sledi. Dobili se bodo zagovorniki japonskih j**c pa nemskih sekretov in to bo to.

Se povsem strinjam...

Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...meni tista sekunda recimo nič ne pomeni, pa bi vseeno kupil Hondo, seveda še rajši v tem razredu Focusa RS, ker sem še dovolj mlad in dovolj nor na dirkaško trdoto, da mi udobje pomeni ravno toliko kot prepir dveh eskimov na jugu afrike...Čez 20 let pa bi verjetno vzel Golfa, saj ponuja za isto ceno MNOGO MNOGO več! To pa nihče ne more rečt da ne.
Samo mi pa zaenkrat športna okretnost, ki jo ima Honda tudi na račun teže, kolesne geomtrije in še česa(niso samo pospeški važni kaj šele sekunda na krog) enostavno bolj diši kot luksuz Golfa...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So dec 11, 2004 3:53 pm

Slide je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:PureTNT bemtisveca DOBER post. :bow Glede komentarja se zgledujte po njemu. Bil je objektiven. ;) Bravo!

Se povsem strinjam...

Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...meni tista sekunda recimo nič ne pomeni, pa bi vseeno kupil Hondo, seveda še rajši v tem razredu Focusa RS, ker sem še dovolj mlad in dovolj nor na dirkaško trdoto, da mi udobje pomeni ravno toliko kot prepir dveh eskimov na jugu afrike...Čez 20 let pa bi verjetno vzel Golfa, saj ponuja za isto ceno MNOGO MNOGO več! To pa nihče ne more rečt da ne.
Samo mi pa zaenkrat športna okretnost, ki jo ima Honda tudi na račun teže, kolesne geomtrije in še česa(niso samo pospeški važni kaj šele sekunda na krog) enostavno bolj diši kot luksuz Golfa...

LP

Se povsem strinjam. Vsakemu svoje ;)

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So dec 11, 2004 4:40 pm

PureTNT je napisal/-a:Nekdo je šel primerjat Golf R32/36 s Hondo NSX, na osnovi konjskih moči. Primerjaš eksotični superavtomobil z masovno izdelanim družinskim avtomobilom, naosnovi enakih konjskih moči. Ja, zelo inteligentno. Golf GTI ni namenjen sloju cestnih dirkačev, ki se kregajo o tem ali je boljši VTEC ali prisilno polnjen motor in kateri avto je za 0.4 sekunde (!!!) hitrejši na testni progi. Prvo kot prvo, zelo dvomim da je kdorkoli na tej tabli, če nih ravno profesionalen voznik, dovolj kompetenten, da bi iz Civica iztisnil vse, kakor so to naredili na testu. Količina navora naredi vožnjo z Golfom precej manj zahtevno in bo povprečen voznik zaradi tega z njim tudi hitrejši. Drugo, Civic Type R je oskubljen avto, ki tehta ca. 200 kil manj kot Golf, ki ima veliko več serijske opreme. Dodajte vse, kar ima GTI v Civic in potem primerjajte težo in čase. In še zadnja točka: VW z GTIjem cilja na populacijo malo zrelejših voznikov, ki se radi peljejo hitro, a tudi udobno. Saj vem, da bi puristi radi imeli najbolj ekstremno trdo vzmetenje, zapore diferenciala itd., ampak potem bi bil za večino kupcev avto preekstremen. Se spomnim testa R32 vs. Focus RS par let nazaj. Focus je bil na progi, dolgi ca. 1:30, hitrejši za približno sekundo, vendar so na koncu kot favorita izbrali R32. Ista zgodba kot Type R vs. GTI. Focus je popolnoma neuravnotežen kar se tiče cestne uporabe. Pretrd in zapora diferenciala ga naredi za vožnjo neprijetnega. Proizvajalci avtomobile izdelujejo za profit, ta profit pa pride od dejanskih kupcev, ne pa od kreganja na internetu. Type R je dokaj lahek in izjemno odziven avtomobil, vendar bi za svojega vzel Golf GTI. Tiste 0.4 sekunde na progi me ne bo požrlo, se bom pa peljal dosti bolj udobno, po ovinkasti cesti v veliki večini primerov hitreje kot Type R, če pa se odločim za preprogramiranje računalnika pa še s kakimi ekstra 30 do 40 konji.

zelo dober post. se strinjam s PureTNT-jem.
nimam kaj več dodati ;)

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So dec 11, 2004 5:23 pm

Slide je napisal/-a:Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...meni tista sekunda recimo nič ne pomeni, pa bi vseeno kupil Hondo, seveda še rajši v tem razredu Focusa RS, ker sem še dovolj mlad in dovolj nor na dirkaško trdoto, da mi udobje pomeni ravno toliko kot prepir dveh eskimov na jugu afrike...Čez 20 let pa bi verjetno vzel Golfa, saj ponuja za isto ceno MNOGO MNOGO več! To pa nihče ne more rečt da ne.
LP

Zgleda da res za vas "profesionalne" voznike obstaja v tem razredu samo Type-r in Focus RS.:roll:

Off Topic
Kar se tiče prodaje rabljenih vozil, ne mislim debatirat, ker ne sodi v to temo
(kdo se bo prej prodal,itd,itd). Zato prosim, da nekateri ne pišeti stvari, ki jih ne poznate. Pravkar sem prodal avto in tisti, ki ga trenutno prodajajo vejo, kakšna "štala" je trenutno na našem tržišču.
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne So dec 11, 2004 5:28 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight So dec 11, 2004 5:26 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...meni tista sekunda recimo nič ne pomeni, pa bi vseeno kupil Hondo, seveda še rajši v tem razredu Focusa RS, ker sem še dovolj mlad in dovolj nor na dirkaško trdoto, da mi udobje pomeni ravno toliko kot prepir dveh eskimov na jugu afrike...Čez 20 let pa bi verjetno vzel Golfa, saj ponuja za isto ceno MNOGO MNOGO več! To pa nihče ne more rečt da ne.
LP

Zgleda da res za vas "profesionalne" voznike obstaja v tem razredu samo Type-r in RS.:roll:

Kar se tiče prodaje rabljenega vozila, ne mislm debatirat, ker ne sodi v to temo, zato prosim, da nekateri ne pišeti stvari, ki jih ne poznate. Pravkar sem prodal avto in tisti, ki ga trenutno prodajajo, vejo kakšna "štala" je trenutno na našem tržišču.

hm... ka pa megane RS ni to tudi nek športen avtomobil????? :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov