Biskvitek je napisal/-a:eh če bi jst izbiral potem bi izbral Ford focus RS..... ker ima še bolj dodelano podvozje od honde in golfa....

TomyBoy2 je napisal/-a:Se strinjam. Pozabljate tudi vrhunski DSG menjalnik, v stilu F1, ki je po vse testih naravnost fantastičen,...honda ???
V glavnem Type-r sem vozil in moram reči super avto ni kaj, samo proti temu avtomobilu, kot je že bilo tolikokrat rečeno ne more konkurirat v ničemer. Prednost ima samo na stezi, pa še tam mu je GTI krepko diha za ovratnik. Da ne govorimo o porabi, kjer pride FSI, do izraza..
Zanima me, če bi recimo vsakemu dal 6.000.000 SIT, koliko bi se odločilo za nakup Type-R a. Vsi pozabljate, da bo treba ta avto nekoč tudi prodati. Kdo se bo čez 5 ali več let hitreje prodal ? Honda ?Na našem trgu sigurno ne.
X-Hair je napisal/-a:PureTNT bemtisveca DOBER post.Glede komentarja se zgledujte po njemu. Bil je objektiven.
Bravo!
Prevec si ne gnat k srcu glede kaksnega komentarja. Itak je tukaj ze en kup mularije, ko so "pametni" da ni res. In bo zaradi tiste kurceve sekunde vzel hondo. Ampak vemo da tista sekunda lahko zelo hitro rata v prid golfa, ce samo voznika zamenjamo. Zato se mi res zdi debilno ja jaz bom pa tole, ker je pa na pisti 0.2345s hitrejsiSmesni ste :P
In kaj bo sledilo -> to kar zmeraj sledi. Dobili se bodo zagovorniki japonskih j**c pa nemskih sekretov in to bo to.
Slide je napisal/-a:X-Hair je napisal/-a:PureTNT bemtisveca DOBER post.Glede komentarja se zgledujte po njemu. Bil je objektiven.
Bravo!
Prevec si ne gnat k srcu glede kaksnega komentarja. Itak je tukaj ze en kup mularije, ko so "pametni" da ni res. In bo zaradi tiste kurceve sekunde vzel hondo. Ampak vemo da tista sekunda lahko zelo hitro rata v prid golfa, ce samo voznika zamenjamo. Zato se mi res zdi debilno ja jaz bom pa tole, ker je pa na pisti 0.2345s hitrejsiSmesni ste :P
In kaj bo sledilo -> to kar zmeraj sledi. Dobili se bodo zagovorniki japonskih j**c pa nemskih sekretov in to bo to.
Se povsem strinjam...
Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...meni tista sekunda recimo nič ne pomeni, pa bi vseeno kupil Hondo, seveda še rajši v tem razredu Focusa RS, ker sem še dovolj mlad in dovolj nor na dirkaško trdoto, da mi udobje pomeni ravno toliko kot prepir dveh eskimov na jugu afrike...Čez 20 let pa bi verjetno vzel Golfa, saj ponuja za isto ceno MNOGO MNOGO več! To pa nihče ne more rečt da ne.
Samo mi pa zaenkrat športna okretnost, ki jo ima Honda tudi na račun teže, kolesne geomtrije in še česa(niso samo pospeški važni kaj šele sekunda na krog) enostavno bolj diši kot luksuz Golfa...
LP
PureTNT je napisal/-a:Nekdo je šel primerjat Golf R32/36 s Hondo NSX, na osnovi konjskih moči. Primerjaš eksotični superavtomobil z masovno izdelanim družinskim avtomobilom, naosnovi enakih konjskih moči. Ja, zelo inteligentno. Golf GTI ni namenjen sloju cestnih dirkačev, ki se kregajo o tem ali je boljši VTEC ali prisilno polnjen motor in kateri avto je za 0.4 sekunde (!!!) hitrejši na testni progi. Prvo kot prvo, zelo dvomim da je kdorkoli na tej tabli, če nih ravno profesionalen voznik, dovolj kompetenten, da bi iz Civica iztisnil vse, kakor so to naredili na testu. Količina navora naredi vožnjo z Golfom precej manj zahtevno in bo povprečen voznik zaradi tega z njim tudi hitrejši. Drugo, Civic Type R je oskubljen avto, ki tehta ca. 200 kil manj kot Golf, ki ima veliko več serijske opreme. Dodajte vse, kar ima GTI v Civic in potem primerjajte težo in čase. In še zadnja točka: VW z GTIjem cilja na populacijo malo zrelejših voznikov, ki se radi peljejo hitro, a tudi udobno. Saj vem, da bi puristi radi imeli najbolj ekstremno trdo vzmetenje, zapore diferenciala itd., ampak potem bi bil za večino kupcev avto preekstremen. Se spomnim testa R32 vs. Focus RS par let nazaj. Focus je bil na progi, dolgi ca. 1:30, hitrejši za približno sekundo, vendar so na koncu kot favorita izbrali R32. Ista zgodba kot Type R vs. GTI. Focus je popolnoma neuravnotežen kar se tiče cestne uporabe. Pretrd in zapora diferenciala ga naredi za vožnjo neprijetnega. Proizvajalci avtomobile izdelujejo za profit, ta profit pa pride od dejanskih kupcev, ne pa od kreganja na internetu. Type R je dokaj lahek in izjemno odziven avtomobil, vendar bi za svojega vzel Golf GTI. Tiste 0.4 sekunde na progi me ne bo požrlo, se bom pa peljal dosti bolj udobno, po ovinkasti cesti v veliki večini primerov hitreje kot Type R, če pa se odločim za preprogramiranje računalnika pa še s kakimi ekstra 30 do 40 konji.
Slide je napisal/-a:Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...meni tista sekunda recimo nič ne pomeni, pa bi vseeno kupil Hondo, seveda še rajši v tem razredu Focusa RS, ker sem še dovolj mlad in dovolj nor na dirkaško trdoto, da mi udobje pomeni ravno toliko kot prepir dveh eskimov na jugu afrike...Čez 20 let pa bi verjetno vzel Golfa, saj ponuja za isto ceno MNOGO MNOGO več! To pa nihče ne more rečt da ne.
LP
TomyBoy2 je napisal/-a:Slide je napisal/-a:Lahko bi pa še neki dodal...glede sekunde na krog...meni tista sekunda recimo nič ne pomeni, pa bi vseeno kupil Hondo, seveda še rajši v tem razredu Focusa RS, ker sem še dovolj mlad in dovolj nor na dirkaško trdoto, da mi udobje pomeni ravno toliko kot prepir dveh eskimov na jugu afrike...Čez 20 let pa bi verjetno vzel Golfa, saj ponuja za isto ceno MNOGO MNOGO več! To pa nihče ne more rečt da ne.
LP
Zgleda da res za vas "profesionalne" voznike obstaja v tem razredu samo Type-r in RS.![]()
Kar se tiče prodaje rabljenega vozila, ne mislm debatirat, ker ne sodi v to temo, zato prosim, da nekateri ne pišeti stvari, ki jih ne poznate. Pravkar sem prodal avto in tisti, ki ga trenutno prodajajo, vejo kakšna "štala" je trenutno na našem tržišču.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov