Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Če dec 02, 2004 7:09 pm

:/:o:/
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če dec 02, 2004 8:18 pm

tisto kar si lahko privošči naj ima ;) . če je fant trezne glave konji niso pomembni, če ni....bolje kupiti nekaj do 100KM. sicer pa v ovinek lahko prideš prehitro tako z jugotom kot audijem A3. vse je v glavi ;) .

fanatik
Nov uporabnik

Napisal/-a fanatik Če dec 02, 2004 8:35 pm

Golfa 3-ko VR6, al pa Renault 19 1.8 16V

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Če dec 02, 2004 9:13 pm

Če je trezne glave konji niso pomembni, s tem se strinjam in je bilo že večkrat rečeno.
Sam sem pri 18h letih vozil kot prvi avto (Golf 2 dizel) 2 meseca, nato pa A4 1.8 (ki sem ga sam zaslužil ). Med tem sem večkrat vozil tudi VR6, pa nisem nobenga od teh razbil.

Jaz bi izbral A3 1.6

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če dec 02, 2004 9:22 pm

Clovek ne me fukat kolk majo eni mucli srece :? fouz sm mu in to kako. pišuka jst se kregam doma a mi bojo pustil obdrzat razpadlo pando od sosolca al jo bom dilu dalje ta mulc bo pa kr kasiru 5 milj vredn avto wtf :) grem se fentat mogoce bo v naslednm lajfu vec srece :D

LP PiLLLe

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Če dec 02, 2004 9:38 pm

js bom pa tkole povedu
zdej sm star 19 let, izpit mam leto in pol, vozm pa beetla od staršev (btw ma 205 ps), od začetka se je fotr z mano vozu in mi mal govoril kaj je ql kaj ne-in js "mulcu" čist prvoščm avto za 5 mio sit, pa newem kok močnga-U GLAVI je to kako bo vozil!!men je fotr sam reku-prtisn ga takrt kadr si zihr (in mensezdi d po tem d ma ze vec k 20 let izpit d mu lhka zaupam)-je pa res d je najbolj d si za zacetk kup en majhen avto-ki se ga da glih tko navit in newm kaj še (js osebno si bom omislu c3 al pa polota)-prvo zarad stroškov (servisi, poraba), pe če ma na razpolago 5 mio sit mu pol še vedno ostane vsaj 2 mio za naprej, kar pa (vsaj pr men) nekaj šteje

js zdej, kljub temu d hodm na fax (in skoz delam) šparam za svoj avto, in komi čakam d pride kej čist mojga na dvorišče

mogoče bo to kar bom zdej povedu "butasto" al pa kej podobnega-s fotrom sva šla na en tečaj varne vožnje-in js sm vidu kaj se da z avtom delat (od začetka sm biu čist "lesen" k pojma nism meu kwa počet k te zanaša), pa tud fotr (glede na to d ma ze ful dolg izpit) je mel neki problemov-tk da če vm ni škoda denarja (to se čudn sliš), nej se fant najprej navad na enmu avtu d dobi še kako potrebne izkušnje-pol mu pa kupte avto, pa nej gre čez neki cajta na ta test varne vožnje-to je neki k te dejansko spravi na REALNA tla, in vidš d se z avtom res ni za igrat

ok-d ne bom preveč bluzil (kar sm že-sorry)-odločitev je vaša, js sm povedu svoj mnenje, skratka karkol mu bote kupl js bi dvakrat premislu kr avta ne kupuješ vsak dan in bi gledu mal bolj dolgoročno

fantu želim velik srečnih kilometrov v njegovi novi zverini, pa SREČNO!!!

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če dec 02, 2004 9:42 pm

Jaz bi vzel golfa ali pa astro,... skratka nekaj v tem stilu. Ostanek pa tak al tak za muziko. Drugače pa glejte na to da bo avto čim varnejši, ker pleh ni važen, važno da ti ostaneš cel (sploh če je kasko zavarovano :P ).

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 02, 2004 9:56 pm

SAFRANE je napisal/-a:Kar se tiče močnoj motorjev takoj na začetku: jest sm si takrt kupu Safrane-a, k je bil 2.5 mel 170 KM, ga predelal na 220 KM. In ? še enkrat vas vprašam : in ?
)

1.Who asked?
2.A si turbino vgradil? Ker 50KM...malo sutra...kr pojasni prosim!
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 02, 2004 9:57 pm

js bi kupu avto za 500k ostalo bi fuknu v izpit za letalo ;)

drgac pa statisticno dejstvo je da v prvih treh letih vozniki veckrat butnejo kam z svojim avtom, kot vozniki po 3 letih. to se lepo vid pr zavarovanju avta, k te zavarovalnice dodatno oskubjo ce nimas se 3leta izpit.

pac nej si kup BMW za 5 mio, pa bo vsaka praskica in vsak neopazen korit za roze, ograja, stanga, avto ipd. povzrocu 580.000sit skode. sj ce kj ne opazs pa porines pol hitr zbremzas in je sam praskica al pa mal pocen, malenkost ukrivljen sam pr takmu avtu nobena praskica ni pod 100k. za 100k si pa js avto kupm, pa se lih tko prpelm, al pa se bols. odvisno kok izkuseno sopotnico mam zravn ;) :P

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Če dec 02, 2004 10:01 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Kar se tiče močnoj motorjev takoj na začetku: jest sm si takrt kupu Safrane-a, k je bil 2.5 mel 170 KM, ga predelal na 220 KM.

OJOJOJ...

Dobr tale tvoj safrane ej.

Dej človek nehi že!!!!!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če dec 02, 2004 10:04 pm

glej saffy ne gre se za to kašen avto naj ima....res da se ve kater je v tvojem primeru bolj varen...sam pomisli...a bo smrkavc pri 18 letnih znal uporabljat pamet,ter bo vozil po predpisih....? zihr boš reku,da lohka tud z jugičem divja....sam fora je pa tuki....kaj če se skensla v koga druzga....z jugičem bi to blo recimo pri 120 km/h pri kakšnem VR-u pa čez 200....tko da nevem kako bi se izšlo za soudeleženca v nesreči...

....malce v razmislek...ne samo tebi....ampak vsem ki divjate....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 02, 2004 10:17 pm

Je pa res, da ga pa gont nebi mogu tok če bi mel bl švoh motor, sam dejte no, vsak avto se da gont in z vsakim se loh če nisi pazljiv in izkušen (kar je kle poudarek) razbiješ.

lej razlika je mal ce tiscis pr 140 al pa 240. ce ne drgac si pr 240 dost vecja nevarnost za okolico.

zmer se mi je zdel tko da vsa ta tehnika v avtomobilih povzroca samo to da totalno prevec mocne in potetntne avtomobile dobijo v roke lahko idioti, ki pol delajo sranje po cesti.

pac pred 20 leti so vozil 500 konjske avtomobile res tisti k so si to zasluzil, in so dokazal da znajo. neizkuseni so si polomil roke al pa sesul 20 metrov poznej.

kva pa dons? dons pa mas dnar, kups m5 najnovejsi, obvladujes 500 brez vsazga problema, oz ti pomaga tehnika, pol pa en dan te picka pusti, gres na ac jezn k p*****a kr vse bi pobou, izklops kksn bremzni sistem pol pa si reces jebomast zdele pa dila dila boli me kar bo pa bo in pol uletis z 340kmh v bus penzionerjev in jih pobijes 32. kva pa pol?

nije zvaka za seljaka, sam dandanes za dnar nardijo zvako z cipom ki je inteligentn in sam zveci. glavn da ma kmet $$$ ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 02, 2004 10:22 pm

@voith
A kva pol...kva pol...
Uzameš razrustano jugovino 65, se peleš 130 čez mest, prletiš u avtobusno postajo in jih ubiješ 33...torej...
Z VSAKIM AVTOM SE DA DIVJAT!!!!! 140, 240...who cares...tud 70 je ponekod brezglavo divjanje, tok gre pa še pre*ukana štirka(APN 6) OK?
Res grejo močnejši avti bolj, nekako celo zavajajo voznika da prtisne in se preda užitku...ampak če si norc si norc, pa naj bo to s 30KM ali pa 330KM. Če maš pa po glav pospravlen, boš pa tud 330KM krotil brez problemov :!:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Če dec 02, 2004 10:27 pm

Daleč smo prišli od predlogov za avto do kako bo brat vozil. Jaz osebno sem kmalu začel vozit avtomobile nad 150KM pa ne bom nič trkal na les ker ni sreča ampak gola pamet, da nisem nobenga skantu.. priznam mi je merca ušla čez celo cesto sam to zato k je blo vse izkloplen pa mokro ampak ni blo nič, ujel avto in pelu dalje. Kar se brata tiče in voznih sposobnosti, tko je vsak avto ki sem ga jaz testiral sem ga pripeljal domov, da ga je tud on pelu tko da to najbrž neki pove o tem koliko mu jaz zaupam. Mulc gor al dol nima veze, jaz pravim, da je bolje da ma od začetka hitr avto če mu je to všeč al pa "ladjo" če so mu te všeč kot so meni in ga bo ta potreba po hitrosti prej minila, če se bo zaletu kaj naj, pač se bo. Se pa strinjam s tistimi ki zagovarjate malo dražje in s tem tudi varnejše avtomobile. Imava en mesec časa, da mal pogledava na okol, da se mal zapeleva itd. Moje vprašanje je bilo:"Kater avto bi vi predlagali za 18 letnega voznika začetnika?" in ne kaj mislite o vozniških navadah in sposobnostih voznikov začetnikov, prosim držite se prvotnega vprašanja.
Hvala.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če dec 02, 2004 10:31 pm

Voith je napisal/-a:kva pa dons? dons pa mas dnar, kups m5 najnovejsi, obvladujes 500 brez vsazga problema, oz ti pomaga tehnika, pol pa en dan te picka pusti, gres na ac jezn k p*****a kr vse bi pobou, izklops kksn bremzni sistem pol pa si reces jebomast zdele pa dila dila boli me kar bo pa bo in pol uletis z 340kmh v bus penzionerjev in jih pobijes 32. kva pa pol?;

:bonk :bonk ti mal preveč muvije gledaš ha?

Voith je napisal/-a:nije zvaka za seljaka, sam dandanes za dnar nardijo zvako z cipom ki je inteligentn in sam zveci. glavn da ma kmet $$$ ;)

:clapclap

a zdj je vsak ki ima denar in dober avto kmet? :ue

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Če dec 02, 2004 10:31 pm

In Audi A3 in BMW 3-ka Coupe sta lepa in dobra avtomobila. Varna in atraktivna sta po moje tudi približno enako. Naj se gre mal zapeljat z obema in naj se sam odloči. Za BMW vem, da imaš dosti kvalitetnih in poceni serviserjev, za Audi bojo pa drugi povedal, ker jaz ne vem. V glavnem želim vama čim več sreče pri nakupu in potem pri uporabi avta.

P.S. Če te zanima kaj v zvezi z BMW-jem lahko vprašaš tukaj ali na www.bmwslo.com

Lp!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Če dec 02, 2004 10:31 pm

jah problem je tle ker ne poznamo tipa, lohka je mirna dusca k ma od cajta do cajta zeljo mal avto stisnt, pa mal skoz ovinke krivit, lohka je pa cist brez pameti, k je dokler ni izpita naredu nabijov nfs in podobno saro in misl zej to na cesto prenest.

jest mislim za prvi avto nej si kup enga golfa 4 rabljenga 1.8 masina, k je kr sot poskocna za moje pojme in nej si nabere izkusenj (pa nej ne misl da bo po 10k kilometrih kr zecar) mal nej ga napedena mal muske kr ostane nej da sparat za nasledn avto, k bo ze mal vec vedu kaj hoce.

sej sm jest tud mislu pr 18 letih da boga za j***a drzim, pa da vse obvladam sam dons lohka recem hvala tastarim da so me preprical da sm kupu tko svoh avto, ker ce bi si jest kupu kr sm takrat zelu, me dons ne bi blo tle.

dokler ne obvlada avta, voznje in prometa mu jest ne bi kupu nc mocnga, sej po kaksnih 2,3 letuh bo pa ze sam vedu kaj konkretno hoce.
Slika Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če dec 02, 2004 10:35 pm

Avalon je napisal/-a:"Kater avto bi vi predlagali za 18 letnega voznika začetnika?" in ne kaj mislite o vozniških navadah in sposobnostih voznikov začetnikov, prosim držite se prvotnega vprašanja.
Hvala.

tisti, ki mu je všeč ;) . pa fanta opozori, da zaradi radarjev premikajačih ali stacionarnih lahko kaj hitro izgubi izpit...kar pa ni ravno najbolje. pa keine alkohol trinken 8)

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Če dec 02, 2004 10:55 pm

Ni treba brisat sam držte se teme, pa bo. Sicer pa še sedaj nisem dobil konkretnega odgovora ker avto in zakaj točno ta avto.. lažem en je pojasnil nekaj o A3 ker mi je blo kr všeč.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 02, 2004 10:59 pm

Slide je napisal/-a:@voith
A kva pol...kva pol...
Uzameš razrustano jugovino 65, se peleš 130 čez mest, prletiš u avtobusno postajo in jih ubiješ 33...torej...
Z VSAKIM AVTOM SE DA DIVJAT!!!!! 140, 240...who cares...tud 70 je ponekod brezglavo divjanje, tok gre pa še pre*ukana štirka(APN 6) OK?
Res grejo močnejši avti bolj, nekako celo zavajajo voznika da prtisne in se preda užitku...ampak če si norc si norc, pa naj bo to s 30KM ali pa 330KM. Če maš pa po glav pospravlen, boš pa tud 330KM krotil brez problemov :!:

ja to nej bi blo res tko.

sam lej z papovko(pusko) se da ubit 5 ljudi ce jih v vrsto postavis.

sam nemors pa rect da je papovka pa tomahawk enako skodljiva zadeva, pa da je odvisn sam kdo ma to v roki.

je ze res to, sam pa vseen zdj govorimo o ljudjeh na splosno ne o tistih k majo v glavi poslihtan podstresje. vsi vemo pa da je tistih k majo poslihtan podstresje velik mn ko tistih k ga nimajo.

tko da dej norcu tomahavk al pa papovko v roke, pa glej scim bo vecjo skodo naredu.

navsezadnje pa mislm da lansklet je biu v novicah en k se je z bemfom zakantu v avtobusno postajo na prvi strani. ce bi se z jugotom ga se omenl nebi v novicah.
enako z unim k je pocu v avtobus hrvatov na nasprotnem pasu z fotrovim bmw5.

skratka ce bi js zakone dolocou, bi takoj dau ban na vse abs-e in vsa pomagala sploh in oh. kdor lahko nej vozi kdor pa ne pa ne. tko je blo ucas in tko bi mogl bit se zmer.

me zanima zakaj za pilote airlinerjev ne dajejo hendikepirancev pa jim se ene 20 sistemov za popotnico dajo da bojo kos nalogi.

pac ni vse za vse. nemors pocet neki za kar nisi izkusen, zato k si slab v tem.

in pazi to: js nocm srecvt po cesti tazga folka k je slab v voznji pa ma pod rito 300konjev. se strinjas z tem delom?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov