Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr dec 08, 2004 7:08 pm

Omelo,za pržgane meglenke si kr mislm ker je,sm skor 100% da se gre za rumenega megana coupeja,not pa sedi,sj sam veš kdo ;) on pa njemu podobni so itq frajerji,k sedijo pr vožnji 70% na sovoznikovem sedežu,tistih malih 30 % pa na svojem...kaj morš :twisted:

LP
Slika

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a N1D Sr dec 08, 2004 10:18 pm

ja no po 65. al 60. letu starosti odvzem vozniške :twisted: al pa res kšn temeljit zdravniški pregled da se usaj izloči nesposobne voznike
Life is complicated only what you make it to be

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če dec 09, 2004 1:41 am

Tole z starejšimi pa z nekakšnim preverjanjem vozniških sposobobnosti bi mogl bit obvezno.zanč se pelem sred dneva,suha cesta,sonček od kureščka proti igu(če kdo slučajno ve kje je to :) )za dvema avtomobiloma polnima upokojencev med 20 in 30 km/h!!!normalno se da pa vozt okol 80.in jih je prov bolu falus.on je gledu čez okn in opazvou lepote jesenske pokrajine..........
idealka bi bla da bi lepo vozil 10km/h čez omejitev in nebi blo tok sranja.najbol na živce mi grejo na razni frajerji u starih jajcih,z eno tono spojlerjev k se ti nalimajo na rit in provocirajo u stilu ala gremo dirkat :-:o
Folk misl da je cesta za izživlat in da so edini.sej ni problem hitr vozt pa se mal drajsat čez ovinke.na cesti nisi sam in ga nimaš kej srat.osebki ki si pa dvigujejo ego na cesti u stilu "mam stara j***a ampak še zmer sm bol šofer k un u bmw 6" so pa navadni pomilovanja vredni bebci.

sory če sm koga užalu pa brez zamere

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če dec 09, 2004 4:46 am

N1D je napisal/-a:da ne govorimo o modelih k jih muska nabija iz avta da se sliš posod okol :shock: no sej ne rečm jst tut učasih mal naglas poslušam sam en model enkrat nabija musko na semaforju pa pride rešilc za njem intervencijska vožnja in ga model ni slišu ker je meu musko pa je rešilc mogu čakat ene 3 min dokler je model dojeu za kaj se gre.pa mu je folk kazau naj se umakne ker je rešilc odzad sam nevem kaj si je mislu da mu folk kaže da je car al kaj :evil: :ppppp

Kaj če je bil pa gluh rečmo 88%? Tko mam jaz kolega..... dejansk če se mu dereš na uho pol sliš mal neki..... a muzko če navijem u avtu prav da jo sliš dober..... največja fora pa je da ma u svojem avtku muzko not (Wufer 400W kok se men zdi) pa veselo nabija.... Jebat ga vsaj tist sliš kaj druzga žal tko ne more.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a N1D Če dec 09, 2004 3:09 pm

če je bil pa gluh pol pa res nimam pojma kaj je delu na cesti!!kako je sploh naredu zdravniški?to je isto ko da si 88% slep pa ne vidš da je rdeča pa kr mim furaš ane.in to je kao opravičilo al kaj :evil:
Life is complicated only what you make it to be

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 09, 2004 3:11 pm

Bravo...če ne vidiš je pa res glih tak hendikep kot če ne slišiš...sploh za vožnjo avta :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

CM
Novinec

Napisal/-a CM Če dec 09, 2004 11:33 pm

1. Žmigavci
Kaj ljudje misljo da majo tisto čudno ročko na levi strani volana... za pucanje ušes? Mislm, a kdo to čudno okroglo al pa šteroglato ročko sploh še uporablja? Kriza, niša. Avtocesta tema, križišča tema, krožišča tema... nič, noben. Ko da žmigavci ne obsajajo.

saj za večino res ne obstajajo ;) nobenega nakazila da spreminja smer :roll: moj inštruktor je skoraj dobil srčni napad, če na AC ni žmigovc vsaj 3-5x utripnil pri vračanju iz prehitevalnega pasu na voznega. men celo pravjo da jih preveč uporabljam :arrow: pri prihitevanju,takoj nato pri vračanju na svoj pas, kadar prehitevam kolesarja ali pešča-po besedah nekaterih naj bi bila to skrajna neumnost. :evil: nekoč mi je komaj uspelo preprečiti nesrečo ker gasilski avto ob zavijanju levo ni dal žmigovca. vsak normalen človek bi mislu da gre naravnost in poj bum...vzor pa tak.

2. Meglenke
Ja, res, velik car si, če maš pržgane meglenke. Še večji ko ti gori še zadnja. Videvam frajerje, ke misljo da so boga za j***a prjel, kr majo meglenke. Sm to še ni tko... pač rečem i****, pa grem naprej... aja, da ne pozabim oment, na čist normalen malo blačen dan, kjer ni ne duha ne sluha o megli. Kriza rata, ko majo to uklopljeno tud babice pa dedki, ke misljo da morjo vse luči na avtu pržgat da se jih vidi.

ta scena je itak že poznana :) če imaš meglenke morš še drugim pokazato to čudo. jaz sprednjih meglenk nimam in jih pogrešam samo v primeru goste megle. Zadnjo meglenko pa uporabljam na AC kadar gre dež in je mokra cesta ker se zarad pršenja za avto luči zelo slabo opazijo. ponoči v istih razmerah pa nikoli.

3. Speljevanje
Ok, sej razumm, peljem se 70, sm tko 40 metrov stran, pa vidm avto da se hoče prklučt na cesto. In potem ko sm tko 20 metrov stran, avto spelje in je rabil, nič več nič manj 200 metrov da je prišel do bogih 50 km/h. Ok halo... aja, naj še rečem da gre za Audija A4 2.0 TDI.

še jst z 1.3 mašino prej pridobim isto hitrost. :lol: :lol:
Isto je na vključevalnem pasu na AC. Folk ne dojame da je ta pas namenjen pospeševanju da ne uletiš na avtocesto u hitrostjo 50km/h. :roll:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe dec 10, 2004 6:57 am

Meglenke, vožnja za ritjo, izsiljevanje... to je stvar kulture vožnje, mene pa tu zanima še nekaj, razmišljam namreč, kako bi bilo, če bi se udeležil kakšne šole varne vožnje. sicer je drago (30k za en dan), vendar bi mi mogoče pomagalo, da bi po sloveniji vozil varneje???

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 10, 2004 7:22 am

pilgrim je napisal/-a:Meglenke, vožnja za ritjo, izsiljevanje... to je stvar kulture vožnje, mene pa tu zanima še nekaj, razmišljam namreč, kako bi bilo, če bi se udeležil kakšne šole varne vožnje. sicer je drago (30k za en dan), vendar bi mi mogoče pomagalo, da bi po sloveniji vozil varneje???

Kje je za 30k sit? jst vem samo da kizmič računa 42k sit za en dan.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe dec 10, 2004 7:45 am

nebivedu je napisal/-a:
pilgrim je napisal/-a:Meglenke, vožnja za ritjo, izsiljevanje... to je stvar kulture vožnje, mene pa tu zanima še nekaj, razmišljam namreč, kako bi bilo, če bi se udeležil kakšne šole varne vožnje. sicer je drago (30k za en dan), vendar bi mi mogoče pomagalo, da bi po sloveniji vozil varneje???

Kje je za 30k sit? jst vem samo da kizmič računa 42k sit za en dan.

Ravnokar sem bral v Motoreviji, tečaj v vranskem, 1 dan, 33k in še nekaj drobiža za člane AMZS...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 10, 2004 8:43 am

N1D je napisal/-a:če je bil pa gluh pol pa res nimam pojma kaj je delu na cesti!!kako je sploh naredu zdravniški?to je isto ko da si 88% slep pa ne vidš da je rdeča pa kr mim furaš ane.in to je kao opravičilo al kaj :evil:

Oprosti take zakone mamo..... tudi gluhi lahko nardijo izpit..... pogoj je edin da ne smejo delat za večjo kategorijo kot je B. Barvno slepi prav tako lahko nardijo izpit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe dec 10, 2004 8:50 am

Tečaj varne vožnje.... hehe, to je isto kot bi hotel prodobit kakšne certifikate iz računalništva, na katerih se potem le nabira prah. Osebno menim, da je to totalna traparija... Največja šola je to, da se čimveč voziš in se z napak naučiš kar največ. Kaj je nekaj dni v primerjavi s 5 in več let aktivne vožnje? Tisto kar vam pokažejo na "varni vožnji" lahko najdete magari na netu ali vas nauči kakšen kolega, sprobavate pa nato lahko s kakšnim avtom do 200k... če ga pač sesuješ v nulo (and able to walk out of it) si na istem kot bi plačal tak tečaj :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Pe dec 10, 2004 9:30 am

Ja, na cesti je res vsemogoče čudo. Se strinjam z napisanim in nekaterimi komentarji, lahko bi izgubil živce, če bi se poglabljal v to situacijo. Ampak pri nas bo še vedno samo prehitra vožnja problem, če bereš kroniko. Tip ki pelje po nasprotnem pasu v nasproti vozeče vozilo bo po policijskem zapisniku povzročil nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti. Ja, če bi oba stala na mestu bi res ne bilo trka. Bravo policija!!
Fizika sedi pet!
Zato pa imamo zvočne zavore pred Belinko. Pravijo jim zvočne zavore, samo ne vem zakaj moj avto tako preruka, ko peljem 40, da skor razmišljam o nabavi terenca, če se bo taka logika umirjanja prometa nadaljevala.
Sicer pa sem o tem že pisal, berite in sodelujte na temo Belinka.

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Pe dec 10, 2004 9:33 am

Ja, na cesti je res vsemogoče čudo. Se strinjam z napisanim in nekaterimi komentarji, lahko bi izgubil živce, če bi se poglabljal v to situacijo. Ampak pri nas bo še vedno samo prehitra vožnja problem, če bereš kroniko. Tip ki pelje po nasprotnem pasu v nasproti vozeče vozilo bo po policijskem zapisniku povzročil nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti. Ja, če bi oba stala na mestu bi res ne bilo trka. Bravo policija!!
Fizika sedi pet!
Zato pa imamo zvočne zavore pred Belinko. Pravijo jim zvočne zavore, samo ne vem zakaj moj avto tako preruka, ko peljem 40, da skor razmišljam o nabavi terenca, če se bo taka logika umirjanja prometa nadaljevala.
Sicer pa sem o tem že pisal, berite in sodelujte na temo Belinka.

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a Tweety Pe dec 10, 2004 10:48 am

Več o tečaju varne vožnje si lahko ogledate tukajle...

http://www.amzs.info/tecaj.asp?id_pdr=3&id_pdg=39

loni20
Nov uporabnik

Kraj: domžale

Napisal/-a loni20 Pe dec 10, 2004 2:12 pm

Ojla, no da se še jz mal oglasm, sicer sm še vedno ˝mlada˝ voznica, in se še kr držim pravil, pa zakonov...no ne pretiravam s tem! Ampak se čist strinjam s tem kar ste povedal, glede žmigovcev, luči....rondojev.... Glede na to da je zdj v lj res velik teh krožnih krizišč, bi se lahk naučil kako se to izpelje... Sj na tomačevsekem rondoju je čist vsak dan nesreča, zarad tega k en cepec ne zna vozt tm, nj gre pa pol po drugi poti!!! :)
Ja to glede žensk kr drži, ene so čist leve...no sam ne zdj kr vse v isti koš metat, sj vem sj jz tut čist popizdim k kšna babnca pred mano ne ve da ma prednost, pa pol robantim... :) Sj kdaj se tut kšn fant najde da pojma nima kako pa kaj..
No je pa res da moraš ful pazt kako vozjo drugi..pač tko je, pa bo še neki časa!!
Aja glede starejših voznikov pa vem kako je, moj dedi je kamikaza-po domače povedano, sj dj ga jz bl okrog vozm!! :)
No varno vožnjo, pa ne se preveč razburjat na cesti!!
lp

CM
Novinec

Napisal/-a CM Pe dec 10, 2004 2:23 pm

loni20 je napisal/-a:Ja to glede žensk kr drži, ene so čist leve...no sam ne zdj kr vse v isti koš metat, sj vem sj jz tut čist popizdim k kšna babnca pred mano ne ve da ma prednost, pa pol robantim... Sj kdaj se tut kšn fant najde da pojma nima kako pa kaj..

a poj tebe vsak voznik začetnik, ki se še ne znajde dobro v prometu ob živce sprav? :P nekje si je treba nabrat izkušnje ;)

loni20
Nov uporabnik

Kraj: domžale

Napisal/-a loni20 Pe dec 10, 2004 3:10 pm

Ah to ne, sj jz nč ne trobim, sam sama pr seb kšno grdo rečem, ja no izkušnje gor al pa dol, voznik začetnik mora poznat znake, pa opazovat okollico...sj maldi si še preveč upajo če mene vprašaš, sicer pa to nisem misnla na mlade ampak mal starejše k so že pozabl na znake!! :)

CM
Novinec

Napisal/-a CM Pe dec 10, 2004 3:21 pm

loni20 je napisal/-a:Ah to ne, sj jz nč ne trobim, sam sama pr seb kšno grdo rečem, ja no izkušnje gor al pa dol, voznik začetnik mora poznat znake, pa opazovat okollico...sj maldi si še preveč upajo če mene vprašaš, sicer pa to nisem misnla na mlade ampak mal starejše k so že pozabl na znake!! :)

sj znake že poznajo, sam večina se kar privad da če oni ne bojo zabremzal alpa pravočasn speljal da bo inštruktor ;) koliko si pa mladi upajo je pa čist stvar posameznika in tga koliko imajo poštimano v glavi.

zdej pa nehejva ircat ker naja bo regy po rit :P
omelo sorry za offtopic :oops:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe dec 10, 2004 4:17 pm

Rad bi komentiral še eno navado, namreč opozarjanje šoferjev na prisotnost radarjev nasproti vozečim z žmiganjem z dolgimi lučmi. Meni se to ne zdi solidarnost med šoferji, prej potuha divjakom. Zato nikogar, ki res vozi prehitro, ne opozarjam na radar, raje požmigam divjaku, ki dirja mimo mene, ampak takrat kadar radarja NI. Pa naj cepec lepo normalno pelje kak kilometer ali dva. Ne rečem, opozoriti nekoga, ki pri omejitvi 50 na ravnem, nenevarnem odseku pelje 60 al kaj takega, ne pa vsakega norca, ki misli da je niki lauda.
tudi objavljanje kje so radarji na komercialnih radijskih postajah se mi ne zdi doprinos k boljšim razmeram na naših cestah, prej obratno. Seveda pol vsi poslušamo ta obvestila, zraven pa moramo požreti še tone reklam, s katerimi oni služijo.
vem, da se nekateri ne boste strinjali..........vendar, zato ti forumi tudi so.
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov