tristan01 je napisal/-a:Bom pa še jaz povedal svoje mnenje.
Najprej bi rad pohvalil naše policiste, za dobro delo, saj so v večini primerov korektni in strokovni.
Vsekakor pa se ne morem strinjati s pojasnilom o prvi nesreči. Sem iz Celja in precej dobro poznam tisti odsek Mariborske ceste (prevozim ga skoraj vsak dan). Slaba vidljivost... bla bla bla... izogibanje delu na cesti... malo pretiravajo. Sem imel priložnost voziti kar nekaj terencev, in vem da tisto malo robnika ne postavi avto na streho. Potreben je še precej nespreten voznik.
Nekdo je zagovarjal policiste, da naredijo vsaj 150 km na delovni dan. Tudi sam sem leto in pol vsak dan vozil na relaciji CE-MB (cca 150km), poleg tega pa še bil prisoten na faksu in ostale dnevne obveznosti, pa mi ni uspelo povzročiti niti ene nesreče, čeprav sem bil vsak dan na cesti v prometni konici, moja vožnja pa je bila vse prej kot po predpisih. Poleg tega sem nekaj časa vozil manjši tovornjak, dnevno naredil med 650 in 1000km (preden me kdo linča naj povem da je imel skupno maso samo 3,5t in ni imel tahometra, zato ne velja omejitev 8h vožnje). Na cesti sem preživel med 15 in 20h na dan, pa vseeno nisem povzročil nobene prometne nezgode. Zato ne morem verjeti pojasnilom v stilu tudi to se mora kdaj zgoditi. Če bomo verjeli takšnim izgovorom, se bo nadaljevala črna statistika letošnjega leta.
Mislim pa da bi morali pri izbiri in šolanju policistov narediti več, saj vellikem delu mladih policistov ego precej zraste, ko dobijo uniformo.
Lp Tristan01
tristan01 je napisal/-a:Vsekakor pa se ne morem strinjati s pojasnilom o prvi nesreči. Sem iz Celja in precej dobro poznam tisti odsek Mariborske ceste (prevozim ga skoraj vsak dan). Slaba vidljivost... bla bla bla... izogibanje delu na cesti... malo pretiravajo. Sem imel priložnost voziti kar nekaj terencev, in vem da tisto malo robnika ne postavi avto na streho. Potreben je še precej nespreten voznik.
tristan01 je napisal/-a:Nekdo je zagovarjal policiste, da naredijo vsaj 150 km na delovni dan.
Najprej bi rad pohvalil naše policiste, za dobro delo, saj so v večini primerov korektni in strokovni.
Vsekakor pa se ne morem strinjati s pojasnilom o prvi nesreči. Sem iz Celja in precej dobro poznam tisti odsek Mariborske ceste (prevozim ga skoraj vsak dan). Slaba vidljivost... bla bla bla... izogibanje delu na cesti... malo pretiravajo. Sem imel priložnost voziti kar nekaj terencev, in vem da tisto malo robnika ne postavi avto na streho. Potreben je še precej nespreten voznik.
Nekdo je zagovarjal policiste, da naredijo vsaj 150 km na delovni dan. Tudi sam sem leto in pol vsak dan vozil na relaciji CE-MB (cca 150km), poleg tega pa še bil prisoten na faksu in ostale dnevne obveznosti, pa mi ni uspelo povzročiti niti ene nesreče, čeprav sem bil vsak dan na cesti v prometni konici, moja vožnja pa je bila vse prej kot po predpisih. Poleg tega sem nekaj časa vozil manjši tovornjak, dnevno naredil med 650 in 1000km (preden me kdo linča naj povem da je imel skupno maso samo 3,5t in ni imel tahometra, zato ne velja omejitev 8h vožnje). Na cesti sem preživel med 15 in 20h na dan, pa vseeno nisem povzročil nobene prometne nezgode. Zato ne morem verjeti pojasnilom v stilu tudi to se mora kdaj zgoditi. Če bomo verjeli takšnim izgovorom, se bo nadaljevala črna statistika letošnjega leta.
Mislim pa da bi morali pri izbiri in šolanju policistov narediti več, saj vellikem delu mladih policistov ego precej zraste, ko dobijo uniformo.
Lp Tristan01
andrej777 je napisal/-a:Nevem al so ble kakšne pizdarije samo vseeno me nebi blo treba 2x popisovati in me pol še motiti ko jem. Aja seveda ko je pršu policaj je reku da morva nehat jest ker sva v POLICIJSKI PREIZKAVI![]()
in da morava sodelovat in uglavnem poba nč starejši od 20 let je bil pameten na moč.
andrej777 je napisal/-a:Nevem k un ko se je po CB-jevki menu je reku da naju je že popisal, tadrug je pa zraven stal pa še enkrat v knjigco pisal. Bedno se mi zdi če bo kdaj spet kej koa narobe pa po gledal svojo knjigco in videl da sem bil že 2x popisan. Panika verjetno takoj. Bom že hudo sumljiv. Pa še nevem zakaj nebi mogla lepo samo dva policaja( v civilu ali ne) pridet pa upraša....NE... pršla je cela četica jz sem jih vidu 5 samo prjatu je reku da sta bla pa pr vhodu še 2. Mislm to je pa preveč k da bova začela strelat glih zato me zanima kaj je moglo bit da so še tut za tem eno uro po čelezniški letal. Samo nisem pa vidu da bi še koga popisovali.
andrej777 je napisal/-a:Aja seveda ko je pršu policaj je reku da morva nehat jest ker sva v POLICIJSKI PREIZKAVI![]()
in da morava sodelovat in uglavnem poba nč starejši od 20 let je bil pameten na moč.
Lp Tristan01
nebivedu je napisal/-a:
Tut jst sm že kr nekej terencev vozil in da bi ga čez robnik prtisnu tko, da bi te na streho postavl je skor nemogoče. Sam skačem čez robnike tut pri 60km/h, pa mi do sedaj še ni uspelo avto vsaj na 2 kolesi spravt, kaj da bi ga šele na bok postavil. Tut če bi mu gumo raznesl, bi ga težko postavl na streho - men je na avtocesti pri 110 km/h gumo raznesl k sm na neki zapelu - zraven sta bila Cheno in WildWRX iz tega foruma, pa se je avto začel samo trest pa mal ga je vlekl v eno stran - še vedno smo lahko 3km prevozili, do prvega varnega postanka, kjer smo zamenjali gumo. Tko da tuki je mogl bit neki druzga!!!
andrej777 je napisal/-a:Ja od kolega sestrična je tut razsula marico po nekaj mesecih dela na policiji. Pa ni blo nobenga avta , suha cesta, nobenga ni lovila. Preprosto je pretiravala v ovinku in avto prevrnila in naredila totalko. Seveda za njo nobene kazni, nobenega ukrepa, in nobenega plačila za škodo. Ajde se naredi samo kazen za neprilagojeno hitrost bi pa vseno lahko dobila. Da tudi njo malo izuči.
SCH-MM je napisal/-a:UGOTAVLJANJE IDENTITETE
Policist sme ugotavljati identiteto sumljive osebe, osebe, ki jo je prijel (aretiral), na upravičeno zahtevo uradnih oseb državnih organov, subjektov z javnimi pooblastili ter na upravičeno zahtevo druge osebe.
Za policista je sumljiva tista oseba, ki s svojim obnašanjem, ravnanjem, videzom ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbuja sum, da bo izvršila, izvršuje ali je izvršila prekršek ali kaznivo dejanje.
Oseba dokazuje svojo identiteto z osebno izkaznico ali katero koli drugo veljavno javno listino s fotografijo, ki jo je izdal državni organ. Takšno listino so državljani dolžni nositi s seboj.
www.policija.si
Hm, nič ne piše, da ti bi moral povedati, zakaj te popisuje. Pač sumljiv si bil
andrej777 je napisal/-a:SCH-MM je napisal/-a:UGOTAVLJANJE IDENTITETE
Policist sme ugotavljati identiteto sumljive osebe, osebe, ki jo je prijel (aretiral), na upravičeno zahtevo uradnih oseb državnih organov, subjektov z javnimi pooblastili ter na upravičeno zahtevo druge osebe.
Za policista je sumljiva tista oseba, ki s svojim obnašanjem, ravnanjem, videzom ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbuja sum, da bo izvršila, izvršuje ali je izvršila prekršek ali kaznivo dejanje.
Oseba dokazuje svojo identiteto z osebno izkaznico ali katero koli drugo veljavno javno listino s fotografijo, ki jo je izdal državni organ. Takšno listino so državljani dolžni nositi s seboj.
www.policija.si
Hm, nič ne piše, da ti bi moral povedati, zakaj te popisuje. Pač sumljiv si bil
2X ...od tega drugič 5 policajev. Samo to je problem. Prvič je lepo uprašal sem dal dokumente je popisal (ko sem ga uprašal zakaj ni ogovoril). To je še nekak konkretno policijsko delo. Samo da pa čez 10 min isti policaj z celo četico prleti za menoj pa povovno zahteva isti dokument je pa mal hacno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov