Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 14, 2004 5:04 pm

Za take je na žalost samo ena šola - full huda nesreča, pa se pol umirijo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar To dec 14, 2004 5:06 pm

nebivedu je napisal/-a:Za take je na žalost samo ena šola - full huda nesreča, pa se pol umirijo.

al pa ne.
poznam precej takih k so se razpič**** ko gajbice, pa jih ni čist nč izučlo.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe dec 17, 2004 10:05 am

vepar je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Za take je na žalost samo ena šola - full huda nesreča, pa se pol umirijo.

al pa ne.
poznam precej takih k so se razpič**** ko gajbice, pa jih ni čist nč izučlo.

Tako nekako. Prebrnejo matkin avto na bok pa še kar gasa do daske. :roll: Saj ne, da bi kurcal lastnega kolega samo vseeno. Bolje je, da imaš na začetku enga jajčkota ki mu skoz neki crkuje (če ag mal pritisneš), da si ga pol ne upaš terat(več). :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Pe dec 17, 2004 11:25 am

ja za ene velja, za druge spet ne. pri meni je to delovalo! odkar sem se totalka razbil vozim bolj s pametjo in me eni zdj že celo zajebavajo, da sm zdej kot stara mama, po drugi strani pa ko gledam folk, ki res pretiravajo na takšnih cestah, da je brezveze govort, si pa mislim svoje v stilu: tudi ti boš nekoč mogoče spoznal, da ne gre 130 v vsak ovinek :atensn
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Pe dec 17, 2004 11:35 am

Kle je zelo veliko faktorjev od tega koliko časa imaš izpit za avto, do tega ker avto si vozil, kje si ga vozil, in kakšna osebnost si,...
Recimo najbolj zanimivo mi je gledat in mam kolega ki je mel ta problem, ko je delal izpit v PO (manj ur, lažja izpitna,...) in je prišel v LJ ga je čisto zgrabila panika ker ni bil navajen na vso gužvo na vse semaforje,... Posledica je bila da se je zaletu, ne močno ampak nekaj zvite pločevine. Sedaj pa ko bo prvi sneg malo bolj dolgotrajen ne da čez noč izgine bo spet veselo, ker kot sem nekje na forumu prebral veliko slovencev precenjuje svoje vozniške lastnosti misliš:"a sej tole bo pa znesl" in pol... :? Pa le ni znesl. :roll: Tko, da lahko pričakujemo še kar nekaj takih kresničk, osebno sem delal izpit pozimi (rojen NOV) in lahko komot rečem, da mi naslednjo zimo sneg ni povzročal problemov izpit sem delal v LJ. Medtem pa ko nekaterim posameznikom ki opravijo izpit v poletnem soncu in pridejo na sneg, so kar malo trdi za volanom, jaz sem bratu reku, da ko opravi izpit greva na Dolgi most na park plac in bova tm probala kako je če ti zadek avtomobila zdrsne. Zanimivo je da se je ta ideja hitro prijela med mladimi, da to prakticirajo, sicer bolj iz zabave Drifting pa to samo bolje na enem park placu kot pa na cesti v prometu, žalostno pa je, da je eno noč prišla Policija in rekla, da je to prepovedano/nezakonito in smo mogli oditi. :shock:
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe dec 17, 2004 11:42 am

Imam kolega, ki si je kupil R19... V prvem tednu smo sli dvakrat s ceste... Potem pa se nebroj podobnih primerov do pred kakima dvema letoma, ko se je pocu v nasproti vozeci kombi, olupil devetnajstko na bankini in potem napihal 1,7. Vse kazni skupi so prsle okol 5mio SIT. Tip zdaj dela izpit na novo (ravno vceraj je padu CPP), v kratkem lahko pricakujemo spet novo nevarnost na cesti... Samo da naredi izpit. :P :?

Drugace pa da se malo drzim prvega posta:

V Trbovljah imamo kar lepo stevilo "vzornih voznikov"... Najbolj vsec mi je nek spedenan srebrn golf, ki se na kriziscu razvrsca za zavijanje na levo, potem ko je zelena pa gasa naravnost. Jst sem samemu seb oblubu, da ce bom kdaj prvi v koloni za naravnost, ko bo tale golf levo, bom dal vse od sebe, da naravnost pred menoj sigurno ne bo sel, pa zarad mene ce se pelje cez celo nasproti vozeco kolono pleha, BMK. :twisted: Ce mi bo naredu pa kaksno prasko, bomo mel pa nov paintjob, kajneda :D
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe dec 17, 2004 11:51 am

Avalon je napisal/-a:...sem bratu reku, da ko opravi izpit greva na Dolgi most na park plac in bova tm probala kako je če ti zadek avtomobila zdrsne. Zanimivo je da se je ta ideja hitro prijela med mladimi, da to prakticirajo, sicer bolj iz zabave Drifting pa to samo bolje na enem park placu kot pa na cesti v prometu, žalostno pa je, da je eno noč prišla Policija in rekla, da je to prepovedano/nezakonito in smo mogli oditi. :shock:

Tole je res žalostno, ker bi lahko oni tut mal pomagal na kakem parkirišču, pa mal postavl stožce in bi se mladi hitr naučil kako se vozi po snegu in ledu. Pa še če se mularija znori na parkplacu, pol manj norijo po cesti. Lahko bi se pa pomoje s kakim policajem mal zmenil, da bi postavl na zasneženo parkirišče ponoči stožce, pa da sprobamo vožnjo med stožci (ovirami) na snegu in ledu. Zdej pa vprašanje če kje obstaja kak tak policaj, ki bi tako stvar izvedu - sej itak ni treba da se z ročno obračaš, ampak da se normalno voziš pa je dost, da te obrne.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe dec 17, 2004 12:01 pm

HeP][MeN mal poglej nove CPP člene s 1.1.2005....

---------------
244. člen

(1) Če voznik sluti, da so pri čakanju na semaforiziranem križišču pred njim nesposobni vozniki z zapoznelimi refleksnimi sposobnostmi ali nemara napol slepi ostareli vozniki, se mora le ta razvrstiti na levi vozni pas, po predpogoju da je le ta prazen, in počakati na zeleno luč. Pri tem se s sunkovitim speljevanjem razvrsti pred (še vedno) čakajoče vozilo. V primeru da je oseba narobe ocenila (ne)sposobnost ali bila opažena s strani policistov, dobi uradna oseba ali ogroženi voznik dovoljenje za odstrel.

:twisted:
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe dec 17, 2004 12:22 pm

ice je napisal/-a:HeP][MeN mal poglej nove CPP člene s 1.1.2005....

---------------
244. člen

(1) Če voznik sluti, da so pri čakanju na semaforiziranem križišču pred njim nesposobni vozniki z zapoznelimi refleksnimi sposobnostmi ali nemara napol slepi ostareli vozniki, se mora le ta razvrstiti na levi vozni pas, po predpogoju da je le ta prazen, in počakati na zeleno luč. Pri tem se s sunkovitim speljevanjem razvrsti pred (še vedno) čakajoče vozilo. V primeru da je oseba narobe ocenila (ne)sposobnost ali bila opažena s strani policistov, dobi uradna oseba ali ogroženi voznik dovoljenje za odstrel.

:twisted:

igzekli. :twisted: Slika
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe dec 17, 2004 12:29 pm

Na tazga bi jst rad enkrat naletu - upam, da bom mel pričo zraven z fotoaparatom - pol nej pa pišejo po cajtngih koker hočjo, pa kar hočjo, sam tak i**** bo plačeval cel življenje za škodo, ki jo je naredu.

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] So dec 18, 2004 11:03 am

Jaz bom če bo mi še keri z meglenkami vozil ob večerni uri po mestu znoru! Ne resno, ustavil ga bom pa ga tak prebutal, potem pa mu bom obe sprednji meglenki v rit zabil... Pa ne vem zakaj imajo samo takšni avti nižjega cenovnega razreda z tonami plastike okoli meglenke prižgane ko jih ni potrebno imeti?

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So dec 18, 2004 11:35 am

[Iztok] je napisal/-a:Jaz bom če bo mi še keri z meglenkami vozil ob večerni uri po mestu znoru! Ne resno, ustavil ga bom pa ga tak prebutal, potem pa mu bom obe sprednji meglenki v rit zabil... Pa ne vem zakaj imajo samo takšni avti nižjega cenovnega razreda z tonami plastike okoli meglenke prižgane ko jih ni potrebno imeti?

da se jih vidi. za varnost gre :P

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 So dec 18, 2004 4:02 pm

[Iztok] je napisal/-a:Jaz bom če bo mi še keri z meglenkami vozil ob večerni uri po mestu znoru! Ne resno, ustavil ga bom pa ga tak prebutal, potem pa mu bom obe sprednji meglenki v rit zabil... Pa ne vem zakaj imajo samo takšni avti nižjega cenovnega razreda z tonami plastike okoli meglenke prižgane ko jih ni potrebno imeti?

na avtomobilih višjega cenovnega razreda te to ne moti? :P

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] So dec 18, 2004 7:32 pm

Ne, ker tisti jih nikoli nimajo prižganih, ker imajo ksenonske žaromete.

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi So dec 18, 2004 7:38 pm

[Iztok] je napisal/-a:Ne, ker tisti jih nikoli nimajo prižganih, ker imajo ksenonske žaromete.

A ti maš tut avto višjega razreda??? :shock:
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So dec 18, 2004 7:40 pm

[Iztok] je napisal/-a:Ne, ker tisti jih nikoli nimajo prižganih, ker imajo ksenonske žaromete.

Zanimivo, pa ravno včeraj sem naletel na A6 s ksenonskimi žarometi in prižganimi meglenkami ;)

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] So dec 18, 2004 7:48 pm

Nimam jih še, sem jih pa naročil, za kratke luči komplet (original) z elektronskim uravnavanjem višine snopa. Za ugodno ceno, 300 evrov. Žaromet je pa tako ali tako isti pri tem modelu...

V bistvu pa nimam avta višj. cen. razr. Je VW New Beetle.

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM So dec 18, 2004 7:52 pm

Jaz jim vrnem s svojimi meglenkami zadaj 8) Vsak kmalu skapira ;)
Za tiste, ki mi pa preveč za ritjo vozijo pa lepo bremzo zelo na rahhlo pritisnem, ravno toliko, da se prižgejo štop luči, pa jih večina cvikne že po prvem takem manevru :-P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po dec 20, 2004 11:35 pm

No...danes mi je pa pošten na smeh udarlo...
Z avtom smo se pelal iz Ljubljane v smeri Trbovelj...pred Litijo, kjer zapelješ čez železniške tire, nas je nek tip takoj po tirih šel v ovink prehitevat :? ...ok, mogoče se mu je mudilo ampak who cares...zanimivo je bilo nadaljevanje...
Tip je cel čas prehiteval od Litije do Trbovelj :? ...kolono vozil, enga po enga...Na trboveljskem mostu je bil pa cca 5 sek. oziroma 3 avtomobile pred nami, ker je pol kolone šlo v Zagorju levo... :lol:
V Trbovljah smo potem stali skoraj vzporedno in morda smo bli doma še prej kot on...pa niti enkrat nismo prehiteval, on je pa kr naprej silu naprej mim kolone, v škarje, silu nazaj v kolono...b**** :roll: ...ampak blo je pa za umret smešno, ko smo se na semaforju postavl zraven njega :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon To dec 21, 2004 12:32 pm

Hm jaz bi pa še nekaj dodal k naši vozniški kolturi in sicer svežo izkušnjo, zame nič hujšega se je pa zgodila prometna nesreča na eni lokalni cesti. Pred nami tovornjak in za nek razlog je pač močno zaviral (kaj se to hitr ustav pa kljub svoji teži :shock: :shock: :shock: ) avto za njim komot ustavi, jaz tudi, opel vectra za mano tudi (prilagojena razdalja) Stoenka za to Vectro pa mislim, da s polnim gasom v njo.. vectro odbije v steno na sovoznikovi strani in nazaj na cesto kjer je pristala na strehi. (k v filmu, kako je to poletu :shock: ) V glavnem se ustavim in nudim očetu in sinu (Vectra) prvo pomoč nekaj udarnin, sin je imel prebito glavo sem rano začano omilil z ledom in obliži da se ni večala oz otekla. Oče je bil pa malo porezan zaradi stekla. Voznici stoeneke ni bilo nič hujšega, udarnine.
Kar me je pogrelo je to, da folk ki se je ustavil, se je ustavil zato, da so firbcal in se niti en ni spomnu dat iz avta prvo pomoč, ali pa poklicati 112 ali 113. NEEE!! To sem jim mogu povedat kaj naj naredijo, razumem, da je nekdo šokiran in obmrzne (človeška reakcija na nenavadno akcijo okoli njega) toda, da tam gledajo kako jima nudim prvo pomoč in poleg čvekajo kok je kdo porezan itd. je pa res preveč. Na srečo je lokalni zdravnik prispel mislim da 10 min po klicu, da jima je nudil strokovno pomoč (očitno je ZD blizu) kar pa ne bi mogel rečt isto za Policijsko patruljo 45min je porabila, da je prispela in potem vsem vse 4x povedat.. pa iz koga se delajo debila??? Mene.. so pa napačnega nabasal! :evil: Prvemu sem povedal ostalim pa lepo rekel, da naj k kolegu pogledajo ker je ravno dobil mojo izjavo. Aja da ne omenim nasproti vozečih vozil kako so elegantno križarili mimo in se popali na stekla vrat ter gledali ko da je konec sveta! :evil: In po vrh vsega kot da še ni konec idiotizma me en izmed policajov vpraša kje sem se navadil nuditi prvo pomoč??? :shock: A sem slučajno zelene barve al kaj takega, kot da nisem iz tega sveta. In mu prav osorno odvrnem, da preden sem sploh sedu v avto in začel vozit, sem mogu opravit izpit iz prve pomoči in da sem bil v vojski bolničar. Očitno njemu nekaj neznanega, izpit iz prve pomoči namreč. :roll: V glavnem, za zjokat. :cry:
Varno vožnjo vam želi Avalon.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov