Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če jan 06, 2005 1:26 pm

BaSe je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Če zamenaš zavore z drugačnimi(večji diski recimo) morš homologirat...je res?...če daš gume večje kot so original...morš homologirat...je res? Torej morš po tej logiki tudi športni filter ki je ravno tako DRUGAČEN od originala homologirat :?
Tisto z oljem in bencinom ni isto...ni vse tako kot si ti razlagaš...čeprav...buh dej da bi imel prav ;)

Torej tako kot ti praviš, moraš radijo, ki je prej blo original, zaj pa maš Blaupunkt in je DRUGAČEN tudi homologirat????

Obvezno :har :rofl jaz morem še box pa polico homologirat, ko mam svojo ker original sem zabrisal ven :lol: :lol:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če jan 06, 2005 2:05 pm

Jeb, ga pol nej še oljni filtr gledajo če je orginal od Honde :lol: Me zanima kaj bi za CAI kdo reku-ker filtra se tukaj ne vidi :P

Sam za radio bom pa prov šel spomlad na LPP :lol: nej mi ga homologirajo :lol: nej mi napišejo v kartonček: vgrajen Kenwood radio :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jan 06, 2005 3:01 pm

BaSe je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Če zamenaš zavore z drugačnimi(večji diski recimo) morš homologirat...je res?...če daš gume večje kot so original...morš homologirat...je res? Torej morš po tej logiki tudi športni filter ki je ravno tako DRUGAČEN od originala homologirat :?
Tisto z oljem in bencinom ni isto...ni vse tako kot si ti razlagaš...čeprav...buh dej da bi imel prav ;)

Torej tako kot ti praviš, moraš radijo, ki je prej blo original, zaj pa maš Blaupunkt in je DRUGAČEN tudi homologirat????

Pri olju in bencinu in ja...radiu :roll: je fora samo v firmi in malenkostih...za moje pojme...pri večjih gumah in zavorah pa ne ravno...se strinjaš?...in meni se zdi menjava filtra za konusnega športnega mnogo bolj podobna zamenjavi 15col felten z 17 colskimi, kot pa menjavi radija...adijo...radijo :roll:

In nenazadnje...radijo je potrošni material mar ne? Dejte mal pomislt kaj rečete, predn naredite idiota iz sebe...al pa vsaj preberi še na kaj sem repliciral...je pa tud že na tem nekaj, da si dva lahko eno stvar čisto drugače razlagava...Kar pomeni da ima eden zagotovo narobe...ali pa kar oba...in že Voithu sem povedal da je en k*** važno, kako si on ali pa darkdog24 ali pa tudi jaz razlagamo stvar, pa naj bo to diskriminacija ali pa homologacija...važno je kako si jo razlaga zakonodajalec in v končni fazi najkrajšo navadno potegnemo MI...ne VI ampak MI VSI, tudi jaz...ne pa zakonodajalec...zato ne pljuvat po meni, ker bi tud men bolj pasala kakšna stvar, ki jo je zakonodajalec prepovedal...ampak fora je, da ni vse tako kot si nekateri tu razlagajo...in to je pa res HUDO smešno :roll:
Zadnjič spremenil Slide, dne Če jan 06, 2005 3:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Če jan 06, 2005 3:02 pm

Slide je napisal/-a:
darkdog24 je napisal/-a:Športni filter je potrošni materijal kot je gorivo,zavore,svečke,jermeni,razni zglobi,gume če so istih dimenzij kot so bile prej,olje,maziva,žarnice itd......in potrošnega materijala se v Republiki Sloveniji ne homologira.
Tist ko je pa tolk glup pa bo plaču tako kazen pa mu enostavno preostane to, da vrne tablice od auta upravni enoti in od sedaj naprej hodi peš.

Če zamenaš zavore z drugačnimi(večji diski recimo) morš homologirat...je res?...če daš gume večje kot so original...morš homologirat...je res? Torej morš po tej logiki tudi športni filter ki je ravno tako DRUGAČEN od originala homologirat :?

Haloooo hallloooo sej to je normalno če daš večje gume kot so orginal da jih morš homologirat to je 1*1,če pa daš gume istih dimenzij gor ampak različnih proizvajalcev kot si jih imel na autu ko je prišo iz tovarne ven a potem to moraš homologirat?Prosim no.
Ampak športni filter je potrošni materijal ker se potroši oziroma naj bi se ampak ga maš za vedno.
Kar se tiče zavor,namesto diskov takih kot si jih mel na autu ti daš druge iste diske iste velikosti,le proizvajalca xy.A to pomeni da ker niso orginalni taki kot so bli na autu da jih morš it homologirat?

Nevem no eni ste res tolk padli v te homologacije in so vam čist možgane oprali s temi homologacijami,da to ni res več.

Povedal sm to, da policija neve ali je to potrebno ali ne.Vsak policist si to sam razloži,kar je nasproti z zakonom.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jan 06, 2005 3:05 pm

darkdog24 je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
darkdog24 je napisal/-a:Športni filter je potrošni materijal kot je gorivo,zavore,svečke,jermeni,razni zglobi,gume če so istih dimenzij kot so bile prej,olje,maziva,žarnice itd......in potrošnega materijala se v Republiki Sloveniji ne homologira.
Tist ko je pa tolk glup pa bo plaču tako kazen pa mu enostavno preostane to, da vrne tablice od auta upravni enoti in od sedaj naprej hodi peš.

Če zamenaš zavore z drugačnimi(večji diski recimo) morš homologirat...je res?...če daš gume večje kot so original...morš homologirat...je res? Torej morš po tej logiki tudi športni filter ki je ravno tako DRUGAČEN od originala homologirat :?

Haloooo hallloooo sej to je normalno če daš večje gume kot so orginal da jih morš homologirat to je 1*1,če pa daš gume istih dimenzij gor ampak različnih proizvajalcev kot si jih imel na autu ko je prišo iz tovarne ven a potem to moraš homologirat?Prosim no.
Ampak športni filter je potrošni materijal ker se potroši oziroma naj bi se ampak ga maš za vedno.
Kar se tiče zavor,namesto diskov takih kot si jih mel na autu ti daš druge iste diske iste velikosti,le proizvajalca xy.A to pomeni da ker niso orginalni taki kot so bli na autu da jih morš it homologirat?

Nevem no eni ste res tolk padli v te homologacije in so vam čist možgane oprali s temi homologacijami,da to ni res več.

Povedal sm to, da policija neve ali je to potrebno ali ne.Vsak policist si to sam razloži,kar je nasproti z zakonom.

Pa kaj se razburjaš...sej glih to sem jaz povedal...da športni filter...vsaj konusni no...mene bolj spominja na menjavo gum z večjimi...ki jih je treba homologirat, čeprav so potrošni material...Tudi če daš večje, športne diske, jih moraš homologirat...pa so potrošni material...zakaj pa pol to? kako pa si to razlagaš? Ker tukaj tudi ti prihajaš v protislovje s samim seboj...

Če ti še ni jasno...tudi jaz bi želel, da bi šlo iz tvojih ust v božja ušesa... :roll:
Zadnjič spremenil Slide, dne Če jan 06, 2005 3:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če jan 06, 2005 3:08 pm

darkdog24

Tukaj se govori o zunanjem filtru, ne pa v vgradnjem. Vsaj tako razumem.

Športni zračni filter (npr. zunanji K&N 57 i kit, K&N 69 Typhoon kit,..)
ni potrošnji material. Predelava.

Športni diski (navrtani oziroma s utori,....) niso potrošnji material.
Predelava.

Tu sta samo dva primera. Če bi se to smatralo, kot potrošnji material, proizvajalec
ne bi TUV certifikatov prilagal omenjenim artiklom (v Nemčiji).
Pri obeh omenjenih zadevah jih dobiš.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jan 06, 2005 3:09 pm

Nasty je napisal/-a:darkdog24

Tukaj se govori o zunanjem filtru, ne pa v vgradnjem. Vsaj tako razumem.

Športni zračni filter (npr. zunanji K&N 57 i kit, K&N 69 Typhoon kit,..)
ni potrošnji material. Predelava.

Športni diski (navrtani oziroma s utori,....) niso potrošnji material.
Predelava.

Tu sta samo dva primera. Če bi se to smatralo, kot potrošnji material, proizvajalec
ne bi TUV certifikatov prilagal omenjenim artiklom (v Nemčiji).
Pri obeh omenjenih zadevah jih dobiš.

aleluja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 06, 2005 3:22 pm

darkdog24 je napisal/-a:

tle se strinjam 100%

sploh pa pr homologaciji(kok mi je ta beseda ze priskutna :x ) se racuna vec al mn na to da so stvari ki jih das na avto varne, za pesce in da ne odpadajo po cesti.

kaj je pod haubo nima tle nobene veze, tko kot nima veze kaj je v kabini.

tud diski majo tuv sam zato da se ne razletijo in povzrocijo skodo drugim.

torej tud ce das dihtngo za karter, ki je ponaredek in je namesto v stirih delih(original) v enem delu(ponaredek) mors homologirat???

ka pa ce filtr sam dol vrzes pa das cez zabe, a to je tud potrebno homolomota?

za filtr se nimajo kej sekirat, ker je od njega odvisno samo delovanje masine, kako pa masina deluje je pa sam tvoja stvar. sekirajo se lahk sam ce z njo ogrozas koga, kar pa z masino bol tezko naredis.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: Je kdo tukaj dobil kazen za filter???

Napisal/-a Voith Če jan 06, 2005 3:25 pm

dgrejtest je napisal/-a: Na policijski upravi mu niso znali odgovoriti ali gre za napravo
ali opremo, ali je potrebna tipska odobritev, ali gre za predelavo ipd. Pri tem je še izvedel, da na Generalni policijski upravi sploh ne vejo, kaj se na terenu dogaja. Sploh pa se jim ne sanja, da je zaradi zračnega filtra že kdo ostal brez registrskih tablic in bil odpeljan na LPP.

sploh pa tole jasno in glasno pove vse.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če jan 06, 2005 5:56 pm

Slide
A ti še kaj razložim, da ne boš jokal kako in kaj?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 06, 2005 6:05 pm

Nasty je napisal/-a:Športni diski (navrtani oziroma s utori,....) niso potrošnji material.
Predelava.

aha torej das to gor in pol je za zmeri.

zihr zato menjajo pr reliju na vsake par tekm diske a?

niso potrosni material :lol: :lol: :lol: kake strelas ti :D

dokler je disk iste velikosti in debeline, utori nimajo veze !

utori so namenjeni ciscenju diskov, in so kot taki varnostni sistem.
TUV za diske pomen da so te utori narejeni tako da se diski nebojo razleteli in poskodovali koga.

torej ce das brisalce z dvojno metlco gor, al pa v prtlaznik vrzes pumpo k ma tud TUV, tud to mors homologirat???

pa dej no od kot vam take ideje jao.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jan 06, 2005 6:07 pm

Nasty je napisal/-a:Slide
A ti še kaj razložim, da ne boš jokal kako in kaj?

Kaj se hudiča vsi name zdej bunite... :evil: Aleluja sem napisal, ker je končno en razumel, kaj sem jaz hotel povedat...dej še kdaj moj post preberi no, pa ti bo jasno kaj sm mislu s tem... :? Jao ste razdražljivi...
Zadnjič spremenil Slide, dne Če jan 06, 2005 6:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jan 06, 2005 6:08 pm

Voith je napisal/-a:
Nasty je napisal/-a:Športni diski (navrtani oziroma s utori,....) niso potrošnji material.
Predelava.

aha torej das to gor in pol je za zmeri.

zihr zato menjajo pr reliju na vsake par tekm diske a?

niso potrosni material :lol: :lol: :lol: kake strelas ti :D

dokler je disk iste velikosti in debeline, utori nimajo veze !

utori so namenjeni ciscenju diskov, in so kot taki varnostni sistem.
TUV za diske pomen da so te utori narejeni tako da se diski nebojo razleteli in poskodovali koga.

torej ce das brisalce z dvojno metlco gor, al pa v prtlaznik vrzes pumpo k ma tud TUV, tud to mors homologirat???

pa dej no od kot vam take ideje jao.

Seveda so diski tudi potrošni material...ampak takšni kot je napisal Nasty, se štejejo tudi kot predelavo ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 06, 2005 6:21 pm

no js teh diskov nebom montiru, sam ce bi jih bi cist ponoru ce bi mi kdo teziu s tem da jih upisem v neke krtoncke.

isto vela za vse kar bom kdaj dau na avto. niti pod razno si ne grem homofobnega krtoncka delat.

sicer nimam namena nevemkok predelovat avta, ker zakaj bi sploh ga, mi cist odgovarja tak ko je, ce bom kdaj hotu kksno eksotiko si jo bom pac nabavu.

sam za filtr pa za diske pa take zadeve mi nebo pa noben srou ker je to precej neopredeljeno. pac kot js homologacijo razumem je potrebna zaradi varnosti udelezencev v prometu, ki pa jih moj filtr, diski al pa mrezca na sprednem odbijacu nikakor ne ogroza. tko da tle bi se dal celo izvedensko menenje zahtevat pa te zadeve.

tko da nedam tolarja za to. ze to da te kose kupim je zadost drago, pol pa da bi se placvou tlele kr za neki-ne hvala ;)

sploh pa to je sama preserancija s to homologacijo.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če jan 06, 2005 6:49 pm

Slide
Se ti opravičujem. Meni je izgledalo, kot zajebancija.Sorry.

Voith
Mislim, da tukaj poteka govor o tem kaj je potrebno
narediti,ko originalni del zamenjaš s športnim, kot so
diski s utori ali luknjami, zunanji športni filter,...

Žal, je po zakonu potrebno vsako predelavo vpisati v homo.
kartonček. Nisem se jaz tega spomnil.

Vem čemu so namenjeni utori ali luknje na diskih.Ampak
hvala za informacijo.

Žal te moram tudi razočarati, ker nimaš prav kar si napisal.
TUV certifikat: določa tehnično ustreznost kosa, ne pa
samo kvaliteto izdelka.Za to so drugi standardi oziroma
se izdajajo drugi certifikati.
Npr.: ALU feltne morajo imeti vtisnjeno kratico KBA, kar
pomeni, da litje izdelka ustreza minimalnim standardom za
kvaliteto. TUV pri tem nima veze.
Zakaj in kako pri rallyju menjajo diske ne bom govoril, ker je
dosti žalostno, da ne veš kdaj in zakaj jih menjajo.

Še en primer, da se ne boš branil homologacije:
če se boš (ne želim ti tega) zaletel, ti bo zavarovalnica plačal samo
tisto dodatno opremo na avtu, ki jo boš imel homologirano. Za ostalo,
se boš pa potem kregal tukaj, češ, kakšni so, avto sem imel zavarovan,
plačali mi pa niso. Preverjeno.

Homologacija "potegne" za seboj marsikaj.

Če želiš še kakšno informacijo, napiši.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 06, 2005 7:04 pm

nemaram sodobnega avtomobilisticnega zakona.

amen

torej ce nimas homologacije ti zavarovalnica krije original dele ne?

al spoh nc?

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če jan 06, 2005 7:19 pm

Žal, tako je. Marsikdo ga ne mara.

Počasi capljamo za obljubljeno deželo Europo.Tudi zavarovalnice.

V Nemčiji začne veljati zakon (nisem prepričan, mislim, da leta 2007),
ki določa davek v višini 1500 EUR, za lastnike terencev, katerih vozila
so težja od ... Žal se ne spomnim koliko je meja (v teži) za ta davek.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če jan 06, 2005 7:27 pm

Nasty je napisal/-a:Žal, tako je. Marsikdo ga ne mara.

Počasi capljamo za obljubljeno deželo Europo.Tudi zavarovalnice.

V Nemčiji začne veljati zakon (nisem prepričan, mislim, da leta 2007),
ki določa davek v višini 1500 EUR, za lastnike terencev, katerih vozila
so težja od ... Žal se ne spomnim koliko je meja (v teži) za ta davek.

veš mogoče, kako bo s prevozniki (beri: težki kamioni) :?: ker če bodo lastniki terencev obdavčeni...uh tale bo pa huda, če bo res :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov