Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po jan 03, 2005 6:47 pm

Dve leti nazaj sem na Igu naletel na neregistriran Ducato, poln Romov. Mimo mene je pičil kot sneta sekira. Dobro, pokličem 113, prijavim, pa veste, kaj mi je rekel glas na drugi strani zveze? Zakaj jih obremenjujem s takimi stvarmi. Šele ko sem popolnoma popenil je rekel: "Prav, če ste že tako vzkipljivi." Firestorm, to je razlog, da soseda ne dobijo.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 6:53 pm

saj...
jaz pa bom se peljal 55km/h tam kjer je omejitev 50km/h in me bojo že lepo jebali...
zakon pa taki...

res...asi ste...
prvo si porihtajte vaš policijski in nevem kater sistem še...potem se menite o zvišanju kazni...

ko sem gledal trenja in je ta neki višji policist ali kaj je bil rekel to:
ko sma se peljala z bratrancom(nevem če je bil bratranec, neki sorodnik pač) čez mejo v avstrijo je takoj upočasnil na omejitve, potem sem ga pa vprašal zakaj je to naredil in mi je odgovoril: "ja tam so pa kazni visoke"

ja saj majo lahko kazni visoke, majo vsaj sistem porihtan...res je da pač raje outsajderje jebejo, ampak ok to je druga zgodba...

problem je v tem, več keša kot ga ima država več ga hoče...

za to pa niti malo ne krivim tiste ki se vozijo z nerigistriranimi avti še majn pa tiste ki divjajo...

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po jan 03, 2005 7:01 pm

FireSTORM je napisal/-a:no danes sem izvedo eno zanimivo novico, kolko je tu resnice pa res nebi vedo, če mogoče že kdo ve o tem bo potrdil ali pa tudi ne...
baje da lahko greš v nemčijo na tako sloviti Nuernbergring ali kakorkoli se že to napiše, plačaš 14 EUR in se pelješ en krog z kerim avtom hočeš(svojim seveda)
baje pa imaš tudi eno izbiro da te prelepa deklica pelje en krog z BMW M5 en krog, dodatnih uslug ne nudi :P

tko sam mal offtopic za tiste kateri bi se radi izdivjali z avtom, kolko je tu resnice pa res nebi vedo...

no glede kazni pa...nebojo nič rešli z tem...

Krog na Nordschleife je res cca 10 ali 15 €, res je tam Ringtaxi M5 z gospodično Sabine, najbolj zabavno pa je to, da ti tam kasko velja, saj je to enosmerna cesta brez omejitve in s cestnino, oznako ima A2... (pozabil). Če stolčeš, pridejo policaji, napišejo zapisnik (na katerem je samo vpisana cesta in kilometer), zavarovalnica plača. Je pa treba vedet, da rabiš ene 20 krogov, da vsaj približno pogruntaš stezo in potem uživaš. pa gužva je ponavadi ...
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po jan 03, 2005 7:06 pm

Poleg tega je trosil debilizme, ker v Avstriji so kazni (za normalne prekrške, ne 200+ skozi naselje, ampak recimo 180 po AC) enake ali nižje kot pri nas ...
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 7:08 pm

meni gre na bruhanje ob takih forah...

glede dirkališča...kako je zdaj z tem kaskom? nisem te povsem razumel...če maš avto samo osnovno zavarovan ti tam kasko velja, ali moreš met avto kasko zavarovan?
vem da je bedasto vprašanje ja

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jan 03, 2005 7:10 pm

FireSTORM je napisal/-a:meni gre na bruhanje ob takih forah...

glede dirkališča...kako je zdaj z tem kaskom? nisem te povsem razumel...če maš avto samo osnovno zavarovan ti tam kasko velja, ali moreš met avto kasko zavarovan?
vem da je bedasto vprašanje ja

kasko morš met auto zavarovan
če maš osnovno, pol ni nč, razn če ti rata se u kšnga zakantat
podpis

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 03, 2005 7:11 pm

FIRESTORM: Se strinjam s tabo. Če me ustavijo na 100 kilometrih 3x za pregled dokumentov se popolnoma strinjam in z veseljem pomagam policaju kakorkoli lahko. Na živce mi gre pa tole skrivanje za grmovjem in merjenje a si se peljal 50 al 53.

Samo kaj ko navadni policaji nimajo vpliva na to.

Glede policijskega sistema pa: Moj bivši sosed je bil včasih komandir PP. Iz zaupljivih virov sem izvedel, da na PP ni vse tako kot bi moralo bit in da je treba komandirja zamenjat. Kaj se je zgodil? Komandir je napredoval, ima višji čin, višjo plačo, višje pristojnosti in sedaj dela nekje v Ljubljani v MNZ.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po jan 03, 2005 7:16 pm

Jst vidm drgač slabost v tem, da bomo taki vozniki kot sm jest, precej nasrkal za majhne stvari. Pač mene kot študenta brez zaposlitve (ki delam med faxom zato, da imam denar, da grem lahko tankat in da si kej prvoščim) & ostale ljudi z nizkimi dohodki, bojo kazni zelo "štrafale". Pač enkrat ne bom pozoren in mi bo avto ušel ne 62km/h. Glih takrat pa me bo nacilu policaj in dobu bom 30k in točko. Zame to predstavlja denar, za katerega se lahko cel mesec vozim v šolo (al pa slabo plačani delavci, ki imajo 100k plače, s tem da morajo preživeti še družino, plačati stanovanje & položnice...).
En biznismen pa bo zanalašč gonu s svojo bavarijo po mestu, pelu 79 in bo dubu isto kazen, s tem da njemu, k ma tričetrt miljona na mesec čistega teh 30k pomen glih tolk k men za ene orbit žvečilne.
Naj se začnejo kazni obračunavat glede na finančno stanje!!! Pa se gremo pol lahko pravičnost zakona. Ne pa da bom pol jst bankrotiru zarad take kazni, bogataš pa bo lepo mirno naprej na kupček nakladu, da si bo čez 2 leti lahk prvošu novo M5.
Tako računico so že uvedl na javnih prevozih pa se ni nihče preveč pritoževal(mesečna Kamnik-Lj stane za nekoga iz revne družine 10k, za onega iz premožne pa 20k)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po jan 03, 2005 7:20 pm

Jaz sem se danesl fural v službo in nisem opazil popolnoma nobene razlike :roll:
Edino kar je sem pri sebi pogruntal razliko v vožnji in sicer ne ta teden ampak kar že nekaj let opažam da vozim v vse nižjih vrtljajih - sedaj se cjazim od 2 do 3 K RPM. Prej je bla igla bolj na 4 K rpm. Ščasoma pač ugotoviš da so tudi kmetje z svojimi traktorji polnimi dreka in blata radi za kakim ovinkom, da zna čorava stara baba zllete na cesto brez da bi pogledala okoli sebe, da šmrkavci v pijanem stanju furajo 50cm prdule ob 2 zjutraj brez luči in še marsikaj... eh klinac; treba bo plačevat mobikrog
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

dpecna
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a dpecna Po jan 03, 2005 7:40 pm

nevem kak je pr vas u lublan sam na celjskem se je vse fural k ponavad;) drgač pa pravim, državi bi mogl mau vedet dat da ljudstvo narekuje zakone, ne pa peščica izbranih bogatašev in ponižna gamat v parlamentu (to leti na prejšnjo vlado hlapcev in hlapičk), vem da ne sodi to na ta forum, sam k smo glih pr zakonih, (sej se vseh tičejo), vse skupaj je odiranje po ljudstvu in to vam pravim se ne bo končal dokler ne bo enmu odlenkal, k ma dost moda in bo zbral dovolj somišljenikov pa z jajaci obmetal parlament in dau vedet krtom da se s slovenci ne gre zajebavat,....če to ne bo zalegl se pa lohk prpravjo na š kej hujga

za svobodo z uporom naprej!!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po jan 03, 2005 7:41 pm

dpecna je napisal/-a:nevem kak je pr vas u lublan sam na celjskem se je vse fural k ponavad;) drgač pa pravim, državi bi mogl mau vedet dat da ljudstvo narekuje zakone, ne pa peščica izbranih bogatašev in ponižna gamat v parlamentu (to leti na prejšnjo vlado hlapcev in hlapičk), vem da ne sodi to na ta forum, sam k smo glih pr zakonih, (sej se vseh tičejo), vse skupaj je odiranje po ljudstvu in to vam pravim se ne bo končal dokler ne bo enmu odlenkal, k ma dost moda in bo zbral dovolj somišljenikov pa z jajaci obmetal parlament in dau vedet krtom da se s slovenci ne gre zajebavat,....če to ne bo zalegl se pa lohk prpravjo na š kej hujga

za svobodo z uporom naprej!!

Kmetstvo se zopet punta! :lol:

Joke - sej je res kar praviš
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] Po jan 03, 2005 7:42 pm

Novi zakon je krasno darilo za novo leto:D looool :twisted:
PaPy

Slika

dpecna
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a dpecna Po jan 03, 2005 7:47 pm

Kmetstvo se zopet punta!

Kdo pa mislite da se bo puntal, če ne "navadni" državljani, sej njim se krivica godi, a mislite da se kateri izmed zakonov dotakne bogataševe denarnice,...
kr vzemte si za zgled gospoda plemenitega, razbije službeni avto pa ne plača ficka, al pa poglejte vsem dobro znan gospodarski kriminal (bel ovratnike), kir je biu ob premoženje zarad goljufij in umazanij.....nekdo ukrade kruh ker nima za jest pa bi mu najraj roko odsekal.

Svet je naravnost smešen!!!

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 7:49 pm

smešen?!?
niti malo smešen...totalno ZMEŠAN!

Uporabniški avatar
exclusive
Novinec

Napisal/-a exclusive Po jan 03, 2005 8:13 pm

Hm...tudi jaz opažam razlike, ljudje so se dejansko začeli bolj paziti in začeli voziti počasneje. In veste kaj ? prav je tako!
254!!!še enkrat z besedo: dvestoštiriinpetdeset MRTVIH je bilo v letu 2004 v prometu!
Kaj bi še radi ? Da jih bo še več ? Da boste morda tudi vi med njimi ? Za božjo voljo, poslušajte se malo no! Nič ne rečem, tudi sam uživam v hitri vožnji in močnih vozilih, vendar mi ni vredno mojega, sploh pa ne drugega življenja.
In ker je pač denar sveta vladar, nas je država pritisnila na tem delu, saj ve, da nas edino ta lahko ''boli''.
Priznam da tistih 5-10 km manj/več na neki Celovški res ne bo najbrž revolucija, a vendarle.
Tudi sam sem začel voziti počasneje, zadnjič sem naredil isto pot čisto po omejitvah, kot sem jo prej z bistveno večjimi hitrostmi in vedno plačeval kazni. Rezultat ? morda 7 min kasneje (???) in še avto mi je bistveno manj pokuril.
Deajsnko nima smisla divjati, če ste že toliko (pa brez zamere, to velja samo za nekatere) nezreli in otročji, potem to nehajte zaradi denarnice!
Tako da čisto podpiram novi zakon, kar naj bo oster, čimbolj! Enkrat nas bodo že izučili!
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 8:19 pm

254...ti se niso ubili pri 70 80 km/h so se kar pri kakih 170 180km/h...zaradi teh...pa bomo se zdaj mi dobesedno vozli po jajcih!
potem pa naj znižajo bencin...saj se avto pri takih hitrostih muči...naj znižajo bencin, ker ga bo avto več popil...evo spet nebojo...

pa tisti mrtvih, je pri večini bil zraven stric alkohol pri nekaterih pa še teta droga...naj za to poostrijo nadzor, naj dajo 0,1...0,0 je bzv, ker spiješ eno kavico, skadiš cigaret in že napihaš...naj tam kazni natreskajo...pa naj vsakega stavlajo

ali pa se naj že enkrat nehajo skrivat za grmovji pa kaj te vem kaj še...

ravno danes ko sem se peljal domov iz mb v radgono, so v podgradu stali plavi...in koga so stavli? bogega čeha, ker so se naši "asi" skrili za grmovje, čeh pa seveda ne ve kje stojijo naši "asi"...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 03, 2005 8:28 pm

exclusive je napisal/-a:Hm...tudi jaz opažam razlike, ljudje so se dejansko začeli bolj paziti in začeli voziti počasneje. In veste kaj ? prav je tako!
254!!!še enkrat z besedo: dvestoštiriinpetdeset MRTVIH je bilo v letu 2004 v prometu!
Kaj bi še radi ? Da jih bo še več ? Da boste morda tudi vi med njimi ? Za božjo voljo, poslušajte se malo no! Nič ne rečem, tudi sam uživam v hitri vožnji in močnih vozilih, vendar mi ni vredno mojega, sploh pa ne drugega življenja.
In ker je pač denar sveta vladar, nas je država pritisnila na tem delu, saj ve, da nas edino ta lahko ''boli''.
Priznam da tistih 5-10 km manj/več na neki Celovški res ne bo najbrž revolucija, a vendarle.
Tudi sam sem začel voziti počasneje, zadnjič sem naredil isto pot čisto po omejitvah, kot sem jo prej z bistveno večjimi hitrostmi in vedno plačeval kazni. Rezultat ? morda 7 min kasneje (???) in še avto mi je bistveno manj pokuril.
Deajsnko nima smisla divjati, če ste že toliko (pa brez zamere, to velja samo za nekatere) nezreli in otročji, potem to nehajte zaradi denarnice!
Tako da čisto podpiram novi zakon, kar naj bo oster, čimbolj! Enkrat nas bodo že izučili!

Sicer se popolnoma strinjam s tabo ampak v par malenkostih bi te popravil. Sigurno bi nas bolj bolelo če bi šli recimo v arest za 10 dni kot da plačamo 40 jurjev kazni. Še posebej bi se to poznalo pri mladih, ki nimajo glih veliko dni dopusta na voljo. Ampak OK to je druga tema.

Hotel sem te samo popravit o razliki v času. Sicer ne vem na kakšni relaciji si tole gledal ampak jest sem testiral na 12 kilometrih in sicer od Trzina do LJ Moste. Rezultat: Počasna vožnja (skoraj po omejitvah) sem rabil 18 minut, ko sem pa mal bolj po gasu stopil pa sem rabil 7 minut.

Tko da sem na lastni koži občutil in se na lastne oči prepričal, da se da na ta način prišparat ogromno časa. Veš koliko časa bi prišparal če bi šel Iz MB v KP?

Pa da se razumemo. To SEM delal. Zdej se malo bolj cenim in se sicer peljem čez omejitev ampak do neke normalne meje.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Po jan 03, 2005 8:36 pm

Vsi, ki imate proti temu zakonu - vse vas lepo vabim, da pridete k meni. Živim ob cesti Medvode-Tacen(Ljubljana). In boste vidl zakaj nekateri podpiramo tak zakon. Ko ti zjutraj od 6.30 do 8.00 mim bajte vozijo avtomobili 80-90 km/h, omejitev je pa 50, potem lahko rečeš: HVALA BOGU ZA NOV ZAKON. DANES ZJUTRAJ JE BILO PRAV LEPO VIDET, KO SO VSI MIMO HIŠE ČEZ VAS PELJALI 50, MAX 60. SEDAJ VSAJ VIDIŠ AVTO IN REGISTRSKO TABLICO-K OBIČAJNO JE TO SAM ŠVIGAL MEM HIŠE.

BRAVO ZA NOVI ZAKON!!! :pivo :bow =I :woohoo :wiihuu :clapclap

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 8:38 pm

zdaj praviš bravo novi zakon...
ko boš pa prekoračil hitrost za 5km/h na uro pa se boš sekiral tak da se nebi mogu bol...premisli prej ko kaj napišeš

no razen če maš denar nakar ti je teh 10-20kSIT drobiž...meni ni...meni je 10-20kSIT komaj za pol mesca dovol in ne teram luksusa...

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po jan 03, 2005 8:44 pm

Za siromake je to prav vredu da še bolj
občutjo razliko med revežem in bogatašem.
100k lahko eni familji podere finančni plan
za celo leto...

VSAKE TOLKO PAŠE KAKŠNA REVOLUCIJA!!!
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov