andrej777 je napisal/-a:Na kilometre gleda vsak povprečen kupec v sloveniji bolj kot na samo stanje avtomobila in cel kup drugih faktrojev. Žalostno ampak resnično. Še bolj žalostno je pa ko se prodaja 15 let star avto z 100.000km in človek še verjame da so realni kilometri.
Tako je. Ljudje so pac ovce. Potem pa jamrajo, da je avto zanic, ker je vse pocrkalo pri komaj 170.000 km (na 150.000 "podlage")...
Ne bom rekel, da nisem nikoli obrnil stevca, ampak med vec kot 600 prodanimi avtomobili sem to naredil v treh ali stirih primerih. Pa se od tega sem potem dvema pred nakupom posteno povedal, koliko km ima realnih in mu dal zraven servisne listke. Je bil kupec pac prijatelj, ceprav sem avto najprej mislil peljati na avtosejem -za tiste cepce mi pa prav DOL VISI...
Scasoma sem ugotovil, da se da avto prodati tudi z realnimi kilometri, seveda pa to zahteva nekaj vec truda in predvsem ZNANJA. Kupcu moras namrec znat dopovedat, da doloceni tip avtomobila ni prevec obcutljiv na kilometre, ce je redno servisiran. Prodal sem ze BMWja serije 7 s 400.000 kilometri in Mercedesa razreda S s 560.000 na stevcu. Tudi moja sedanja BMWja imata na stevcih realne kilometre -240.000 in 260.000, kot bo tudi ostalo.
Je pa res, da moras dandanes uporabit razlicne trike, ce hoces avto dokaj hitro prodat. Sploh ce prodajas preko oglasa, kjer te res nihce ne poklice, ce napises preveliko stevilko. Zaupal vam bom enega od svojih trikov: Ko dam oglas za avto z (naprimer) 260.000 km, v oglas napisem 160.000 km. Kupec pride do mene, pogleda avto (ki je lepo ohranjen, ker j**c NE prodajam) in ob pogledu na stevec dozivi sok

Jaz pa ostanem ldeno hladen in mu lepo razlozim, da imajo VSI avtomobili na trgu tega tipa in letnika priblizno enako stevilo kilometrov, da pa so skoraj vsi (razen mojega, seveda -v dokaz mu pokazem servisno knjigo); prevrteni

In do zdaj se mi se nikoli ni zgodilo, da bi se kdo od kupcev jezil -ravno nasprotno, skoraj vsi so mi bili hvalezni za iskrenost (in na racun tega sem prodal ze veliiiiiiiiiiiiko avtomobilov)...