Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Po feb 28, 2005 2:31 pm

phoebus je napisal/-a:A če ma servisno knjigo (potrjeno do konca ipd) je kul, ali te lahko tudi tle naserjejo?

Seveda te lahko. Zelo v redu je, če ima poleg servisne knjige še račune od opravljenih servisov. Pa moraš pazit, če ni slučajno vse z enako pisavo in enakim kulijem napisano, itd.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Po feb 28, 2005 5:11 pm

kdo sploh se gleda stevec, ce je avto 10 let star :roll:
redko se najde da je avto star 10 let, pa ima 80 tisoc prevozenih
vsaj po mojem ja tako
jaz naredim povpraecno na leto 15, vem pa za avto da na leto naredi 2 tisoc
na koncu pa je za 5 % razlike :D

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po feb 28, 2005 10:55 pm

Stuhec je napisal/-a:kdo sploh se gleda stevec, ce je avto 10 let star :roll:
vsaj po mojem ja tako

Na kilometre gleda vsak povprečen kupec v sloveniji bolj kot na samo stanje avtomobila in cel kup drugih faktrojev. Žalostno ampak resnično. Še bolj žalostno je pa ko se prodaja 15 let star avto z 100.000km in človek še verjame da so realni kilometri.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 To mar 01, 2005 8:30 am

Pred ~ 1 letom je stari ata prodal Peugeot Partnerja... starega 3 leta. Avto je imel prevoženih 8700 km :roll: (ja prav sem napisal, ne manjka ena nula)
Pač starejši človek, 1x tedensko se je peljal v mesto v trgovino, parkrat letno na malo daljšo turo... in to je to...
Folk se je skoraj dobesedno stepel za avto, ko ga je prodajal.
SlikaSlika

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Sr mar 02, 2005 11:13 pm

andrej777 je napisal/-a:Na kilometre gleda vsak povprečen kupec v sloveniji bolj kot na samo stanje avtomobila in cel kup drugih faktrojev. Žalostno ampak resnično. Še bolj žalostno je pa ko se prodaja 15 let star avto z 100.000km in človek še verjame da so realni kilometri.

Tako je. Ljudje so pac ovce. Potem pa jamrajo, da je avto zanic, ker je vse pocrkalo pri komaj 170.000 km (na 150.000 "podlage")... :roll:

Ne bom rekel, da nisem nikoli obrnil stevca, ampak med vec kot 600 prodanimi avtomobili sem to naredil v treh ali stirih primerih. Pa se od tega sem potem dvema pred nakupom posteno povedal, koliko km ima realnih in mu dal zraven servisne listke. Je bil kupec pac prijatelj, ceprav sem avto najprej mislil peljati na avtosejem -za tiste cepce mi pa prav DOL VISI...

Scasoma sem ugotovil, da se da avto prodati tudi z realnimi kilometri, seveda pa to zahteva nekaj vec truda in predvsem ZNANJA. Kupcu moras namrec znat dopovedat, da doloceni tip avtomobila ni prevec obcutljiv na kilometre, ce je redno servisiran. Prodal sem ze BMWja serije 7 s 400.000 kilometri in Mercedesa razreda S s 560.000 na stevcu. Tudi moja sedanja BMWja imata na stevcih realne kilometre -240.000 in 260.000, kot bo tudi ostalo.

Je pa res, da moras dandanes uporabit razlicne trike, ce hoces avto dokaj hitro prodat. Sploh ce prodajas preko oglasa, kjer te res nihce ne poklice, ce napises preveliko stevilko. Zaupal vam bom enega od svojih trikov: Ko dam oglas za avto z (naprimer) 260.000 km, v oglas napisem 160.000 km. Kupec pride do mene, pogleda avto (ki je lepo ohranjen, ker j**c NE prodajam) in ob pogledu na stevec dozivi sok :shock: Jaz pa ostanem ldeno hladen in mu lepo razlozim, da imajo VSI avtomobili na trgu tega tipa in letnika priblizno enako stevilo kilometrov, da pa so skoraj vsi (razen mojega, seveda -v dokaz mu pokazem servisno knjigo); prevrteni 8) In do zdaj se mi se nikoli ni zgodilo, da bi se kdo od kupcev jezil -ravno nasprotno, skoraj vsi so mi bili hvalezni za iskrenost (in na racun tega sem prodal ze veliiiiiiiiiiiiko avtomobilov)... :mrgreen:

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Pe mar 04, 2005 4:30 am

Ko se kupuje rabljen avto je najboljš da ti ga pregleda mehanik, ki popravlja ravno ta model. Jaz sem se že 2x pošteno zaj** ko sem kupoval rabljen avto; brez izkušenj sem tudi jaz gledal samo na števec in zunanji izgled. Pa sem kupil avto, ki je bil na strehi, bil ves kitan, s počeno glavo motorja ipd.

Zdaj sem ponovno kupoval rabljen avto in šel na servis ter mehaniku, ki ga sploh nisem poznal pač razložil štorijo. Je brez problema sel prvič z mano iz LJ v Sežano, kjer sva pogledala en Saab 9-3. Ga je čist skurcal. Pol sem v LJ našel drugega in na tem ni našel večjih napak. Če ga ne bi vzel s sabo v Sežano, bi najbrž vzel tistega, ker na prvi pogled nisem našel večjih nepravilnosti, poznavalec pa jih seveda je ... Zato da je šel z mano v Sežano (je on peljal) pa me je stalo 10.000, kar se mi ne zdi veliko glede na vse skupaj.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe mar 04, 2005 7:06 am

Kakor bi kupoval avto z 200 HP, pa jih tut plaču, dobi bi jih pa 100.
KUUUL

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Pe mar 04, 2005 11:14 am

andrej777 je napisal/-a:
Stuhec je napisal/-a:kdo sploh se gleda stevec, ce je avto 10 let star :roll:
vsaj po mojem ja tako

Na kilometre gleda vsak povprečen kupec v sloveniji bolj kot na samo stanje avtomobila in cel kup drugih faktrojev. Žalostno ampak resnično. Še bolj žalostno je pa ko se prodaja 15 let star avto z 100.000km in človek še verjame da so realni kilometri.

to je glih to, ce pa se na drugo ne spozna, kot ce gleda st.
jaz imam sem avto, ki je imel cca 600 tisoc km (tocno ne vem), na stevcu 250 pa je bilo ojoj
mislim da je bilo najboljs na ce bi vsi imeli sam do 100 tisoc :D

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Pe mar 04, 2005 11:42 am

Jaz imam na mojem 230000km, dokumentirano vse odkar je bil uvožen (iz Švice) v Slovenijo leta 95 z 38000km. Pa sem našel en listek o meritvah izpušnih plinov zraven tehnične knjižice, kjer piše ... november '92 --> 82km , november '93 --> 40000km :D , za november '94 ni podatka ... če sklepam, da je v tem letu naredil podobno število km, je to cca 50000km več (zanemarljivo malo :D , vendar me ima, da bi prevrtel števec naprej za 50000 :P).
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe mar 04, 2005 11:51 am

maniac je napisal/-a:verjamem samo še, če vidim, potrjeno servisno knjižco in v njej lepo napisane vse servise od začetka do datuma, pol pa obiščeš dotični servis in preveriš resničnost podatkov v računalniku.
-in ja vem, da se jih da dobiti za malo denarja.

Kako malo denarja to ti je servis dolzan dati, ce zahtevas. :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe mar 04, 2005 11:59 am

Žune je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:A če ma servisno knjigo (potrjeno do konca ipd) je kul, ali te lahko tudi tle naserjejo?

Seveda te lahko. Zelo v redu je, če ima poleg servisne knjige še račune od opravljenih servisov. Pa moraš pazit, če ni slučajno vse z enako pisavo in enakim kulijem napisano, itd.

Servisna knjizica ti NE pove, ampak POPOLNOMA NIC. Ena brezvezna knjizica z nekimi stampiljkami, ki jih zna vsak otrok prtisnt. Ko pa to knjizico vzames na uradni servis, da preveris storjene servise je pa druga pesem. Ko je bil delan servis so na servisu odprli delovni nalog in to se mora ujemat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe mar 04, 2005 5:14 pm

Ampak če je že tolk govora glede ponarejanja knjižic - kje jih pa pol dobite oziroma štemple? A maste veze na servisih oziroma tam delate?

8)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe mar 04, 2005 5:41 pm

mene pa nekaj zanima, če ima avto elektronski števec za km,vem da se da vrtet nazaj,kako se pa ugotovi pol realne km,se da ,če ga priklopiš na rač. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Navaroff
Nov uporabnik

Napisal/-a Navaroff Pe mar 04, 2005 9:54 pm

ustvariš "umetno" napako na compu od avta. Rečmo ABS izklopiš, in ta računalnik ti kljub zavrtenim števcem nazaj pove pri kolikih km (realnih) se ti je zgodila napaka. V tem primeru izklop ABSa.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov