Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne jan 09, 2005 6:42 pm

andrej777 je napisal/-a:Jz sem enkrat na obvoznci izvozu vič v ljubljani znoru. Pri 100kmh zapeljem na odstavni pas in zaviram. Vidu sem samo en avto ki je bil deleč pred menoj. Ampak je br kr čedalje bližje in bližje čeprav sem zaviral. Nakonc sem že orenk na bremze stopu in ko sem končno prbremzal da sem pršu na isto brzino kot avto ki je bil v tem trenutku samo še cca 10m pred menoj se je števec ustavil na 40kmh. Ko se je začel ovink je seveda še mal prbremzal na 35kmh. in tako do križišča kjer je šel un avto desno jz pa levo. Bla je tastara laguna v njej pa 20 letna deklca z cofki ko pika nogavička in čist nasemjana in zadovolja sama s seboj. K ni mela pojma kako bi lajko usekal če bi bil mal manj pozoren al pa če bi kdo mal bol pržgal.

Seveda se zavedaš, da bi bil v primeru trka kriv ti? Ona bi morda dobila kazen za neprižganje vseh štirih smernikov, pa še to bolj po nesreči.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne jan 09, 2005 6:47 pm

PureTNT je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Jz sem enkrat na obvoznci izvozu vič v ljubljani znoru. Pri 100kmh zapeljem na odstavni pas in zaviram. Vidu sem samo en avto ki je bil deleč pred menoj. Ampak je br kr čedalje bližje in bližje čeprav sem zaviral. Nakonc sem že orenk na bremze stopu in ko sem končno prbremzal da sem pršu na isto brzino kot avto ki je bil v tem trenutku samo še cca 10m pred menoj se je števec ustavil na 40kmh. Ko se je začel ovink je seveda še mal prbremzal na 35kmh. in tako do križišča kjer je šel un avto desno jz pa levo. Bla je tastara laguna v njej pa 20 letna deklca z cofki ko pika nogavička in čist nasemjana in zadovolja sama s seboj. K ni mela pojma kako bi lajko usekal če bi bil mal manj pozoren al pa če bi kdo mal bol pržgal.

Seveda se zavedaš, da bi bil v primeru trka kriv ti? Ona bi morda dobila kazen za neprižganje vseh štirih smernikov, pa še to bolj po nesreči.

biu bi kriu...ja...sam bi učasih zelo rad fdlsčjfčlajfdćčfjsčlkfsdjrf092w3r)(=/"#/#$"/($$&"&&)(%=#(%OKLJCDLAJ

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne jan 09, 2005 6:53 pm

accim je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:

biu bi kriu...ja...sam bi učasih zelo rad fdlsčjfčlajfdćčfjsčlkfsdjrf092w3r)(=/"#/#$"/($$&"&&)(%=#(%OKLJCDLAJ

Ja vem glih to te še bol razpizdi. In kot vzrok bi bla pre majhna varnostna in seveda naprilagojena hitrsot. tako da bi bil še en karambol več zarad neprilagojene hitrsoti in še razlog več za radarje na cestah. :evil: :evil: :evil:

Sej bi bla res kriva neprilagojena hitrsot, samo uprašanje čigava :!: :!: :!: :!:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne jan 09, 2005 6:56 pm

Da ne govorimo o tem kako bi ona vsem razlagala kako se je en norc v njo zaletu ko se je una čist normalno pa AC pelala. :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Ne jan 09, 2005 7:04 pm

andrej777 je napisal/-a:Da ne govorimo o tem kako bi ona vsem razlagala kako se je en norc v njo zaletu ko se je una čist normalno pa AC pelala. :roll: :roll: :roll:

Na večini izvozov je omejitev 40 kmh, tko da ona ni bla popolnoma nč kriva. Če si pa t navajen prletet na izvoz z 80 je pa to tvoj problem. Ona, k se je pelal 5 kmph manj od omejitve, je sigurno manj v prekršku kokr pa ti ksi 40 čez omejitev! ;)

Pa je ne zagovarjam, ker tut jst ne pelem 40 v izvoz...je pa jeba ja, ker se zaznava hitrosti iz avtoceste na obično cesto močno zjebe...pr 50 se ti zdi da stojiš...zato se ponavad zgodijo nesreče...

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne jan 09, 2005 7:07 pm

Kakšne barve laguna, pa kakšna punčka not, si reku? Znano se mi zdi. :twisted:
Licet volare si in tergo aquilae volat.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne jan 09, 2005 7:13 pm

Na izvozu LJ-Vič je omejitev 60 km/h, ne 35! Zvozi se ga lahko tudi s krepko prek 100 km/h, čeprav tega raje ne bi izvajal. Po zaviralnem pasu (le od kje je dobil to ime?) zaviraš iz polne hitrosti na želeno, veliko ljudi pa opažam, da močno zavira že na voznem pasu in nato po zaviralnem vozi z neko grozno majhno hitrostjo...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne jan 09, 2005 7:57 pm

Ja pol ko že zavijaš je omejitev. Ampak sigurno ne 40. men se zdi da 60. Odstavni pas je pa pas kjer zaviraš iz hitrosti ki si jo mel na AC do tistih 60kmh.

Tako da maš nekje na sredi tega pasa kjer sem jz to laguno dohitu bi mogla it vsaj ene 80.

Bla je tastara laguna metalik sive barve, men se zdi da odbijačev ni mela v barvi. Vozila jo je pa ena blonda z cofki ki je pomoje glih dobr dobila izpit.

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer Ne jan 09, 2005 8:42 pm

Jaz sem prepričan, da so tam omejitve 40km/h. Sicer itak redkokdo tam sploh pelje 40lm/h, ampak vseeno bi bil ti kriv. Če veš, da je tam omejitev 40km/h, moraš pač pričakovat, da lahko tisti pred tabo upočasni na omejitev... Ne moreš se potem opravičevat, da nisi bil pozoren in tako naprej. Hm, mogoče če bi imel Hummerja, bi jo lahko malo narahlo butnil - dej, zmigi se no ;)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne jan 09, 2005 8:55 pm

Iz 110. člena ZVCP:

(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki
motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.

(5) Voznik, ki se izključuje iz prometa na avtocesti ali na cesti, rezervirani za motorna vozila, se mora z
vozilom pravočasno pomakniti na desni prometni pas in brez zmanjševanja hitrosti zapeljati na
začetek zaviralnega pasu.

Omejitev hitrosti na izhodu Lj-Vič v smeri proti severni obvoznici je 60 km/h, na nasprotni strani pa 40 km/h. Ker je omejitev na izvozu, kjer je tale Pika Nogavička tako mojstrsko izpeljala zaviralni manever, 60 km/h, minimalna hitrost na avtocesti pa prav tako 60 km/h, vse do znaka konec avtoceste (ki se pojavi šele sredi izvoza), ni imela tam kaj početi s 35 km/h. Z dobrim odvetnikom bi se v primeru nesreče morda celo izmazal in bi krivdo pripisali njej...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Ne jan 09, 2005 9:02 pm

Ja pršu sem iz dolenske strani in se mi zdi da je omejitev 60kmh in to res šele na začetku ovinka in ne sred zaviralnga pasu. Če bi bla hitrost na zaviralnem pasu res 60kmh bi mogu že na voznem pasu prbremzat na 60. Ampka glih zato da se to na nardi obstaja zaviralni pas kjre zaviraš. Samo še vedno se pa do preklica AC in ne smeš pelat počasneje od 60kmh ki je minimalna hitrost na AC.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jan 09, 2005 9:22 pm

Če smo že pri pasovih...
Kaj pa pospeševalni pas!?!?
Meni se zdi da so vsi pozabili čemu služi...jaz zelo redko vidim kjerga da bi na temu pasu dosegel eno tako primerno hitrost, in šele po tem šel na vozni pas.
Večkrat kot to, vidim da zapeljejo direktno na prehitevalni pas..pa to je meni zelo nevarno in nekulturno početje...ne razumem tega :?

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Ne jan 09, 2005 10:32 pm

Če maš 130km/h notr pol lahko komot prpičiš na prehitevalnega (to se je izvajalo na uvoz LJ center v smeri za Zagreb)... :oops: Sam je pa filing. 8) Ne počnite tega če niste sigurni v svoje vozniške spoosbnosti in če nimate izpravenga avtomobila. aja pa da ni Policije nikjer. Sicer pa uvoz - izvoz 40km/h jako redko :twisted: Prej tm ene 70km/h da se pol lahko koliko tolikor kolturno vključiš v promet. Pospeševalni pas... hm. Veš kaj mene moti na naših AC da folk mal meša pase.. skrajno levi je velikokrat vozni in un na desni pa prehitevalni, DA (odstavnega) pasu sploh ne komentiram. :roll:
Varno vožnjo vam želi Avalon.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne jan 09, 2005 10:58 pm

Avalon je napisal/-a:Če maš 130km/h notr pol lahko komot prpičiš na prehitevalnega (to se je izvajalo na uvoz LJ center v smeri za Zagreb)... :oops: Sam je pa filing. 8) Ne počnite tega če niste sigurni v svoje vozniške spoosbnosti in če nimate izpravenga avtomobila. aja pa da ni Policije nikjer. Sicer pa uvoz - izvoz 40km/h jako redko :twisted: Prej tm ene 70km/h da se pol lahko koliko tolikor kolturno vključiš v promet. Pospeševalni pas... hm. Veš kaj mene moti na naših AC da folk mal meša pase.. skrajno levi je velikokrat vozni in un na desni pa prehitevalni, DA (odstavnega) pasu sploh ne komentiram. :roll:

Z manj kot 100 konji pomojem nimaš za izvajat manevra iz pospeševalnega na prehitevalni pas. No, morda trenutno, ko vsi vozijo kot po jajcih... To, da mešajo pasove je standardna praksa. Potem ko ga prehitiš po desni pa ti trobi in maha, da kaj se greš. Ob tem, da na desnem pasu ni nikogar... Odstavni pas je striktno za takrat, ko je vidljivost naravnost popolna, ker zna drugače biti smrtno nevaren.

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Po jan 10, 2005 2:17 pm

sport je napisal/-a:neyc maš srečo če bi pa bla poledica bi bli pa sam še spomini nate

to glih ne, al bi lovili zadek avta, al pa na njivi pristali,..

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Po jan 10, 2005 3:36 pm

PureTNT je napisal/-a:Odstavni pas je striktno za takrat, ko je vidljivost naravnost popolna, ker zna drugače biti smrtno nevaren.

A ti ime ODSTAVNI pas kej pove? Za take paciente bi jst tut kazni nabou... :evil:

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po jan 10, 2005 5:01 pm

eh jz meckam zadnje case sam zato, ker sparam benz. prevec je drag in nasplosno se mi ne zdi logicno, da dam na mesec 10k za benz. zaradi tega vozim tudi po omejitvah in po avtocesti 100. :roll:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jan 10, 2005 6:01 pm

PureTNT je napisal/-a: Potem ko ga prehitiš po desni pa ti trobi in maha, da kaj se greš.

Ej to se je men zgodil iz Wajdusne proti NG. Dohitim en avtomobil, je ze kr dolgo tega tak da se ne spomnim ravno najbolje. Vozim za njim, vidim da se ne bo nic zogdilo. Malo poblendam se vedno nic. Hm.... vozim se nekaj sekund za njim in enostavno obupam. Desno in gasa vstric z njim. Najprej potrobim, da me je sploh opazil, ga pogledam skomignem z rameni in grem naprej. V tistem avtu pa dva zacudena frisa, ko mene zagledata zraven. Heh, svasta.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po jan 10, 2005 11:27 pm

hmm ko sm pogledu naslov teme, sm mislu da se bo šlo o mečkanju v avtu... :twisted: :twisted: :twisted:

Kako je pa s tem?! ;) :P 8)
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 10, 2005 11:33 pm

Dejch je napisal/-a:eh jz meckam zadnje case sam zato, ker sparam benz. prevec je drag in nasplosno se mi ne zdi logicno, da dam na mesec 10k za benz. zaradi tega vozim tudi po omejitvah in po avtocesti 100. :roll:

Lepo ti gre ja...... jaz se vozim po omejitvah pa dam za nafto 30k+
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov