Slide je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:Again... Ne vem ali imaš slab dan, da si tako odragiral, ampak kakšen avto voziš igra še kako pomembno vlogo. Petica gre realno koliko? 150? Za 150 km/h jo boš pri nas odnesel brez pik, morda te celo ustavili ne bodo, medtem ko bo mene za 200 km/h že močno udarilo, tako po žepu kot po obstojnosti moje vozniške... Bi te prosil da naslednjič premisliš preden se odločiš kaj je nekdo s svojo izjavo mislil povedat.
Again...ne igra vloge...kot je že jaz2di povedal, te nihče ne sili da voziš tako hitro...v končni fazi pa lahko jaz tud 100 peljem po naselju(teoretično seveda) in sva na istem...Se strinjaš? Ali pa imamo po Sloveniji samo še avtoceste.
Da sem tako odreagiral, je krivo vsesplošno (ne)poznavanje policijskega dela na tem forumu...3/4 folka nekaj nabija, samo da nabija, kaj policaj mora znat, mora naredit, mora vedit, mora delate itd...skratka oni vejo vse...v resnici pa nimajo pojma...kar jasno izražajo njihovi posti že tistim, ki vsaj približno poznajo policijsko delo, kaj šele peščici policistov, ki so na tem forumu...oni se pomoje samo še križajo ali pa režijo ob prebiranju takih idiotizmov(ne mislim tvojih...govorim splošno) ki jih preberejo tukaj...
Lahko si pa še malo podobne stare debate prebereš(ne mislm moje)...mogoče ti bo bolj jasno o čem govorim, ampak v kolikor se prepoznaš v tistih 3/4 ti tudi potem ne bo jasno kaj je prav in kaj ni...
pa Lep pozdrav
Slide
Aha, zdaj razumem. Se strinjam, da se preveč ljudi obnaša kot da več vedo o delu policije kot policija sama. Mene sicer niti ni zmotilo nepoznavanje kazni, me pa je zmotilo nepoznavanje določenih predpisov, kot je minimalna hitrost na avtocesti. Glede tega se verjetno strinjaš, da bi gospod moral vedet.
Ubogi vecvrednostni revcek...svasta.
Pa dobro, kaj te kdo sili da vozis 200?
A ce bi imel kaj boljsi avto od svoje kripe, bi pa stalno 300 tiscal in se potem se bolj pritozeval kako si diskriminiran? Ker moras tako hitro vozit - potem so pa kaaaaaazni...
Kupi si petko se ti, pa ne bos vec diskriminiran in bos resen udarcev po zepu.
Daj otrok, umiri se. Moja "kripa" gre kar dosti preko 200, ampak to ne pomeni, da jo bom zato tiščal do konca. Me pa vseeno zanima zakaj potem plačati večjo cestnino za močnejše vozilo? Glede kazni sem že rekel, bom plačal, bolj me jezijo točke. Me pa malce bega dejstvo, da lahko nekdo na avtocesti namerno obrne avtomobil in pelje v nasrotno smer, pri tem povzroči nesrečo, v kateri sta poškodovani še dve drugi vozili, pa za to dobi 60.000 SIT kazni in 4 točke. Nekdo, ki skrajno pazljivo vozi hitreje, pa bo ob izpit.
Glede na to, da je g. Ljubo ZAJC, ki ste ga videli v TV Klubu včeraj glavni republiški inšpektor za cestni promet verjemite da ve in zelo dobro pozna ZVCP-1. Amapk kot je že nekdo rekel, Zakon niso sankcije. sankcije so stranski del zakona in ne bisto. Bisvto jso določbe, ki jih zakon predpisuje,... . Sicer pa, če bi bolj poznali g. Zajca bi vedeli da je on eden izmed najbolj gorečih predstavnikov, ki so proti takim visokim kaznim. Sam osebno sem imel predavanja z naslovom "Varnost prometa" pri njem in točno vem kakšen pogled ima on na to zadevo. Tudi sam sem prepričan, da se z zakonom ne rešuje varnostna problematika na cestah. Piri nas se vse preveč poudarka daje na individualno odgovornost voznikov za prometno varnost. Deloma ima naša država prav, saj so prav vozniki tisti, ki povzročajo nevarnost vendar so po drugi strani tudi ogrožani od drugih. Tukaj nastopi država. Pri nas se gleda samo na to, koga bodo kaznovali, ne z namenom polnjenja proračuna ampak zagotavljanja večje varnosti. Tu bi morala država nastopati kot kolektiv več resorjem ministrstev. Dejstvo je, da se s prometno varnostjo v Sloveniji ukvarja samo policija kar ni prav! Na tem področju bi morala sodelovati tudi druga ministrstva (npr: za promet - boljše ceste; zdravne-boljša reševalna služba;...) in druge vladne in nevladne organizacije. Policija sama ni kriva za to, da je stanje takšno kot je. V Nacionalnem programu varnosti cestnega prometa, ki je obvezujoče za čklanice EU imamo zastavljeno, da v letu 2005 ne sme umreti več kot 210 ljudi. Zastavljeni so tudi drugi čilji, ki jih tukaj ne bom razlagal! Problem je v tem, da ima vso odgovornost za doseganje tega cilja zgolj policija s tem, da represivno ukrepa. Druga ministrstva pa ne nosijo nobene odgovornosti. Če bi se tega problema lotili sistemsko, z delitvijo določenih segmentov varnosti v cestnem prometu med ta to pristojna ministrsva, bi to pomenilo velik korak tako za razbremenitev policije kot voznikov (in s tem zmanjšanje represivnih ukrepov). Represija ima zelo velik učininek na kršitelje vendar je ta učinek tudi zelo kratkoročen. V kolikor, se prometna politika v Slo. ne bo razvijala tako, kot je to urejeno na Švedskem, v Nemčiji in drugih dnajvarjenših dežalah, tudi ta zakon ne bo učinkoval! Glavno pri varnosti na cestah je to, da vozniki spoznajo in da jim stvar pride v zavest, kako nevarna je vožnja pod uplivom alkohola, prevelika hitrost in drugo...
Če koga zanima več o teh temah se lahko oglasi, imam zelo dobro in obsežno literaturo o tej temi!
Ps. oprpstite za slovnične napake, ampak sem zelo hitro pisal in se mi ne da popravljat teksta!
Bimmer, zelo zanimiv post. Moram reči, presenetljivo, da se kar strinjam z njim. Zanima me tvoje osebno mnenje glede tega zakona. Kaj bi po tvojem bilo potrebno za rešitev prometne problematike? Kar se tiče policije se strinjam, vse ukrepe izvajajo oni (vi?), hkrati pa so tudi na udaru javnosti. Dober primer tega vidiš, če pogledaš temo s slikami nesreče marice. Očitno je, da je bil kriv voznik Megana, pa so se praktično vsi postavili proti policajem in so padale zmerljivke, obtžbe, itd. Sam imam do sedaj s policijo same pozitivne izkušnje, pa se mi zdi, da bodo z nastopom novega zakona še bolj "priljubljeni". Glede ministrstev imaš popolnoma prav, vključiti bi se morala še najmanj Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za šolstvo in šport, prvo s propagandnimi akcijami, ki prikazujejo posledice nepravilne vožnje, drugo pa z vzgojo že od mladih let naprej. Več kot to ne bom rekel, ker na tem področju nobeden od nas ni strokovnjak (kot je tudi že omenil Slide). Glede alkohola in prevelike hitrosti se vsekakor strinjam in bi morala biti najostreje sankcionirana. Da ne bo pomote, tu govorim o neprilagojeni hitrosti, ne o 250 km/h na popolnoma prazni avtocesti, ko ne ogrožaš nikogar. Me pa zanima kakšno literaturo imaš na voljo, ker pomojem nikomur od nas ne bi škodilo malo informiranja o tej temi.
Lp