Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po jan 10, 2005 9:33 pm

Če hoče dec kupt bavarijo naj jo pač kupi, saj ni bebec, da neve da z velikim avtom so veliki stroški sploh pa 4.0 mašina ... tm ene cca. 40.000 sit na mesec za benz + ostale tekočine.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po jan 10, 2005 9:35 pm

če bi vedu nebi blo te teme ;)

pa sej drugač vsi vemo kdo vozi te avte, te ne sprašujejo kaj narest ko se pokvar.je pa verjetn fetiš met takole 7ico pod ritjo...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po jan 10, 2005 9:41 pm

Hmmm zanimiva razmišljanja.
Mene od teh ladij največ vleče k Audiju A8.Koliko je mašina mi ne igra vloge,ker mi je čisto vseeno kolk konjev je noter,najraje pa bi mel recimo 2.8 mašino tistih 300HP pa res nerabim.
Men se zdi da je recimo ta ladja zlo primeren družinski auto,ker je velik,vse ma in js sm ful razvajen postal glede te opreme ker želim da je v autu vse mogoče.
Če bi mel tak auto,mislim da nebi blo potrebe po še enem autu.

Kar se tiče popravil itd... je pa čisto odvisno kak auto najdem.Js sm recimo naletel na zelo zelo zelo dobrega Cliota,ki sem ga dosedaj povprečno samo tankal in zamenjal recimo 2 dela ki necrkujeta vsak dan.Stroški so bili samo gorivo in registracija ter servisi in potem še predelave sam te se neštejejo ker to ni strošek ampak norost vsakega posameznika :D

kolega pa ima isti Clio vendar 1 leto starejši in je na mašini zamenjal vse kar se je dalo zamenjat :roll: smola ne.
Tako da nebi js glih reku da bodo to sroški,če se auto najde dober se lahko zgodi da se bom samo vozu in tankal,če pa ne je pa potem sranje.

koliko pa ima recimo A8 2.8 porabo pri normalni vožnji?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po jan 10, 2005 9:52 pm

To je spet odvisno od:
- kok maš težko nogo
- kok kilometrov narediš
- kje se voziš mesto ali odprta cesta
če si kolikor toliko "normalen" voznik z občasno težko nogo... ti nanese tm ene cca. 10l/100km.
To je čist odvisno od osebe. Drugi ti bo povedal nekaj drugega.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po jan 10, 2005 9:56 pm

@darkdogg točno tako tudi jaz mislim, vse je odsvisno kakšnega dobiš.
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po jan 10, 2005 10:04 pm

Al pa BMW 728i je tut ke dobr. Ta pa sigurno ne žre čez 15l/100km. Pelješ se pa kot kralj. Kar se pa debate o ceni delov tiče. Res lahko naletiš na avto ki bo mel probleme in je lahko hitr pol miljona stroškov (ali več), samo 99% teh avtomobiliv se vozi brez problemov majo po 500.000km in se samo servisi delajo pa gre naprej. Tako da če dobr kupš je vsa razlika ki ti ostane samo v registraciji in porabi.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jan 10, 2005 10:13 pm

kar se tiče porabe doma mamo espaca 2.0 16V pa mamo 12 l porabe tko da ne vrjamem da ma lohka 2,8 pod 14 4,0 al pa tm okrog pa ob enaki vožnji vsaj ene 16-17+
res je da avta ne šparamo sam vseen 2.0 je cca 12l pa jebat ga

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jan 10, 2005 10:16 pm

andrej777 je napisal/-a:Al pa BMW 728i je tut ke dobr. Ta pa sigurno ne žre čez 15l/100km. Pelješ se pa kot kralj. Kar se pa debate o ceni delov tiče. Res lahko naletiš na avto ki bo mel probleme in je lahko hitr pol miljona stroškov (ali več), samo 99% teh avtomobiliv se vozi brez problemov majo po 500.000km in se samo servisi delajo pa gre naprej. Tako da če dobr kupš je vsa razlika ki ti ostane samo v registraciji in porabi.

za mercedeze pravjo da do 100.000 km morš zamenat vse, pol pa dela do 500.000 brez problemov (ob vzdrževanju seveda) (aja to vela sam za "taprave tavelke" mercedeze)
lp

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jan 10, 2005 10:39 pm

kljukec je napisal/-a:kar se tiče porabe doma mamo espaca 2.0 16V pa mamo 12 l porabe tko da ne vrjamem da ma lohka 2,8 pod 14 4,0 al pa tm okrog pa ob enaki vožnji vsaj ene 16-17+
res je da avta ne šparamo sam vseen 2.0 je cca 12l pa jebat ga

Espace je precej velik in aerodinamicno neugoden avto, 2.0 pa verjetno ze mal svoh masina za tak avto in to prinese veliko porabo.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 10, 2005 11:11 pm

Tudi 2.8 Audi verjetno ne bo pil 10...jaz bi prej računal okrog 12...pri normalni vožnji...seveda so to le ugibanja, a vendarle...motor ima najmanj 174 konjev, 2,8 litra prostornine, 6 valjev in pa težo vsaj tone in pol...9-11 litrov pijejo recimo 2.0 limuzine, ki se ne borijo ne z veliko težo in ne s slabo aerodinamiko, tako kot recimo espace...
tukaj je razpon kvečjemu od 10 absolutno minimalno...pa naprej...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jan 10, 2005 11:21 pm

Avalon je napisal/-a:če si kolikor toliko "normalen" voznik z občasno težko nogo... ti nanese tm ene cca. 10l/100km.

10l :roll:
Tolko ti pozere `motorcek` z prostornino dobriga litra.
pomoje lahko pristejes se par poleg.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po jan 10, 2005 11:27 pm

Morš mal še z glavo mislt ne sam s srcem ;)
2.8 audi popije pomoje okol 12l ob normalni vožnji.sicer pa punca pa mularija takoj prnesejo manjšo porabo. :)
s takim avtom se lahko naserješ k merjasec:)mislim da je na takih ladjah veliko bolj aktualno ˇvrtenje" števca.če ti recimo nekdo pripelje alfo ki ima 50k km, realnih je pa 150k km,ti bo že ob vžigu motorja jasn da ti kotali buče.pr ladjah je pa to pomoje mal teži ugotovit.pa težko jo prodaš naprej pol.
ah bluzim......
če ti finančno stanje(beri solidni REDNI dohodki) omogoča poskrbet za dušco pol go for it.
zravn se pa lahko še zgovarjaš da ti gre za udobje in varnost familije ;)

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po jan 10, 2005 11:28 pm

lej Dark...moj dobr kolega ma A8 4,2 quatro in je zeeelllooo zadovoljen! poraba je za tako ladjo nizka in mislim da je okrog 10-12l, ampak je res uzitek v voznji in nori pospeski!! res da je spravu porabo na 20 in vec, ampak z zelo tezko nogo!! je pa res da registracija pride ohoho dnarja!

Pa dark...ne cliota stran dat....k ti res sede pa tok si vlozu vanga :cry: ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 10, 2005 11:46 pm

vesolc je napisal/-a:lej Dark...moj dobr kolega ma A8 4,2 quatro in je zeeelllooo zadovoljen! poraba je za tako ladjo nizka in mislim da je okrog 10-12l, ampak je res uzitek v voznji in nori pospeski!! res da je spravu porabo na 20 in vec, ampak z zelo tezko nogo!! je pa res da registracija pride ohoho dnarja!

Pa dark...ne cliota stran dat....k ti res sede pa tok si vlozu vanga :cry: ;)

Lej...nočem se kregat...ampak 4,2 bencinska mašina, teža krepko čez tono in pol, konjev več kot preveč in celo quattro pogon in poraba 10-12 je pa resnično pretirano...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Po jan 10, 2005 11:57 pm

Vuso je napisal/-a:Morš mal še z glavo mislt ne sam s srcem ;)
2.8 audi popije pomoje okol 12l ob normalni vožnji.sicer pa punca pa mularija takoj prnesejo manjšo porabo. :)
s takim avtom se lahko naserješ k merjasec:)mislim da je na takih ladjah veliko bolj aktualno ˇvrtenje" števca.če ti recimo nekdo pripelje alfo ki ima 50k km, realnih je pa 150k km,ti bo že ob vžigu motorja jasn da ti kotali buče.pr ladjah je pa to pomoje mal teži ugotovit.pa težko jo prodaš naprej pol.
ah bluzim......
če ti finančno stanje(beri solidni REDNI dohodki) omogoča poskrbet za dušco pol go for it.
zravn se pa lahko še zgovarjaš da ti gre za udobje in varnost familije ;)

Ja maš prav vodi me srce in ne razum :oops: ma jebat ga tk si js to tolmačim,če si pa enkrat nemorš takega auta privoščit kdaj si ga pa potem boš?
Tk ko sm reku od teh "ladij" mi najbolje sedi A8.Lepa oblika,opreme da dol padeš,prostoren, skratka to bi js mel.Bomo vidli kak bo na polovici tega leta.Če vmes pride redna služba mislim da se nebom preveč obetavu.
Kar se pa Cliota tiče,je pa takole.Jebat ga vsega je enkrat konec.Js sam upam da če bom prodajal Cliota,da bo šel v roke tuning&styling ljubitelja.Navadnem smrtniku ga nebi prodal,ker taki neznajo delat s temi avtomobili.
Je pa tudi varijanta da Clio ostane tamali in js si kupim to pač kar si želim.
Bomo vidli,je pa res dobr mal okrog povprašat pred kakim nakupom,človk marsikaj izve.

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To jan 11, 2005 12:10 am

Če pije več, pa kaj. Kupiš pač toliko cenejši avto, da te celo leto poraba ne briga. Je pa res, da je dobro kupit avto z znano in preverljivo zgodovino. Od avta ne zahtevam, da je olišpan, ampak samo, da me ni nikoli strah it v avto in se peljat, recimo, 3000km daleč.

Bom Jerryju naredil reklamo.:oops: http://forum.bmwslo.com/viewtopic.php?t=5825. Priznam, da sem par dni tuhtal, če čem zavit v banko, ampak je pri hiši že zadosti avtomobilov.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 11, 2005 3:12 am

darkdog24 je napisal/-a:Od teh ladjih bi najraje mel A8 recimo 2.8 motor.A8 me privlači že od srednje šole in nevem js se enostavno vidim v tem autu.Tu negre za španarijo al pa kaj bodo sosede rekli itd.... ampak ta auto mi je res všeč poleg A6 in BMW 7.

mava podobn okus :D

js bi pa a8 3.0 d

kolega je kupu a8 res da 4.2 sam je letnik 96 pa rahlo do pretezno obtepenga je kupu po sprednem desnem blatniku, sprednih vratih in sprednem odbijacu. zdj je zamenu zunanjo polovico vrat, blatnik, luc, odbijac, sobe za luci prt pa letvico, dau strihat in je avto tip top.

za kok je dobu ta avto niti ne povem ker je smesno pocen, ma pa 170k km.

z deli je pa tko, da original novi so relativno dragi sam tok pa spet ne, za kksnga megana al pa kj podobnga so kr podobne cene. rabljene dele se dobi dokaj tezko, sam so pa dost cenejsi kot novi, tko da take panike spet ni.

js ti svetujem, da pogledas ce dobis kje v sloveniji rahlo butnenga, ker taki majo res mejhno ceno, in z popravilom vred prides do tazga avta dost pocen. vzdrzevanje je res nekaj drazje, sam spet pa ni ene brutalne razlike. pac mal kesa vec za velik vec uzitka na cesti. sam ne si nikakor omislt 4.2 ker to je z gorivom res kriza. kksna dizelica al pa cim manjsi bencinc bi pa pomoje mogla narest trik.

mi je pa zanimiv tist test k so ga naredl top-gearovci, k se pelejo z audi a8 v8 4.0 biturbo diesel in nardijo 800 milj z enim tankom :shock: to bi meu :-P

ce bom se dolg tacou po tem planetu, hocm enkrat umes posedovt 944T pa a8 :twisted:

skratka to je redk prevoz,ki si res zasluzi ime avto.
:D

velik srece pr morebitnem nakupu ;)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To jan 11, 2005 8:43 am

der_Alte je napisal/-a:Če pije več, pa kaj. Kupiš pač toliko cenejši avto, da te celo leto poraba ne briga. Je pa res, da je dobro kupit avto z znano in preverljivo zgodovino. Od avta ne zahtevam, da je olišpan, ampak samo, da me ni nikoli strah it v avto in se peljat, recimo, 3000km daleč.

Bom Jerryju naredil reklamo.:oops: http://forum.bmwslo.com/viewtopic.php?t=5825. Priznam, da sem par dni tuhtal, če čem zavit v banko, ampak je pri hiši že zadosti avtomobilov.

Sem glih mislil naredit reklamo za jerry-evega BMW-ja... :D :D Jst sem tut konkretno gruntal, samo ko sem si preračunal stroške na mesec in je prišlo 60% moje plače samo bencin in registracija sem si konkretno premislil... Ampak nekoč...

No v glavnem, darkdog, zračunaj si stroške na mesec, pa boš videl kaj si lahko privoščiš, kaj ne... Če bosta šla s punco na svoje pa otrok pa to, je (po moje) boljš, da si ne kupuješ nekih ladij, ampak en na izi avto, pa več denarja daš v druge svrhe... Dober avto po moje pride al pred poroko, če imaš že denar in si malo privoščiš ali pa konkretno po, ko odplačaš pufe in si v kolikor toliko dobri službi in si lahko privoščiš...

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 To jan 11, 2005 11:49 pm

Yo fantje a tole bi se splačalo menjat za mojga Cliota?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=235972

Na vzven zgleda lep,kolk prevoženih ma pa nevem.Čudno mi je tudi to, da nima airbaga.
A ve kdo kej več o teh BMW-jih?

hvala

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jan 12, 2005 12:00 am

Ne zamer, sam ti se sam neves kaj hoces.. :roll: :roll:
Premisli najprej, ce se bos res lahko locil od cliota, pol najprej poglej kolk so finance zmozne, pol pa idi iskat avto po dolocenih kriterijih.
Z a8 na 318 :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov