Debate, ki niso vezane na ostala področja...

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To jan 11, 2005 9:57 pm

rok46 je napisal/-a:dobr isuzu je najjači,pa opel z nim...konc kreganja,kup corso,bl vzdržliva je,lepša od zunej,znotrej tud,opel pa isuzu vladata...

LP

sej ti pravm pametnejši odneha!!! :D :D :D :D :D :D :D

LP miha

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To jan 11, 2005 9:59 pm

isti falus
pejt na testno pa probej. tist k ti bo ql ga pa uzem. nakonc po mojem ni nevem kake razlike. z usakmu se lahko zajebeš :?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 11, 2005 11:03 pm

accim je napisal/-a:isti falus
pejt na testno pa probej. tist k ti bo ql ga pa uzem. nakonc po mojem ni nevem kake razlike. z usakmu se lahko zajebeš :?

svoje mnenje sem že povedal sam pod tole izjavo se pa podpišem
probi pa boš vidu
lp

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Sr jan 12, 2005 12:15 am

jz sm primerjou vse take aute med sabo (beri: ibiza, polo, fabia, corsa, clio, 206, punto...) skratka use. po vseh skupnih kriterijih se mi je zdel najbolši polo (je največji, največji prtljažnik, zlo mehk volan--> se da zlo dobr z eno roko vozt, pa še sedež si lahko popolnoma nastavš. motorji niso slabi, vw ni salb, ane?) je pa res da je cena mal večja. glede na koncern vw (torej ibiza, polo, fabia) je nekak ibiza najbl športno naravnana (in tud najmanjša), fabia je naravnana elegantno, za udobno vožno (srednje velika) polo ma pa neko mešanico med obema (ampak je največji). sej nekak tako je tud splošno po teh treh znamkah. 206 ka je uredu, nimam nč rečt, res da je oblika že mal stara, ampak se dubi velik za mal dnara (dost dobro dobiš za 2 milijona). najcenej od vsej je zihr corsa, (ki jo v sloveniji dobimo najceneje gledano na evropo), zdi se zlo zanimiva glede na nov motor 1,2, ki ma neki spiralast vbrizg al neki tazga. (bodoča tašča ma corso C letnik 2002, še stari motor 1,2 pa mašina dobr potegne, sam v prvi prestavi motor pr pospeševanju na sredi kr mal zaspi (se malček ustavi če pospešuješ normalno) drgač ma ob normalni vožnji porabo mal več kt 6,5... clio je nek nasred, je pa res da je od vseh najmanjši, ma najmanjši prtljažnik, je pa vizualno dost atraktiven...

sam bi mel najraj fabio (kovinsko modro, 1,4 100KM če bo boh dau), ker mi je ušeč pa to... pol druga izbira bi bil verjetn polo, tretja corsa z novim 1,2, pol pa nevem več... bi že enga od teh treh zbrau...

upam da kej pomaga :P
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr jan 12, 2005 1:41 am

mihant je napisal/-a:ibiza najbl športno naravnana (in tud najmanjša)

Zej tukaj ne razumem,...a ibiza je manša od polota,cliota,206? :roll:

LP
The MAN

Uporabniški avatar
LUDACRIST
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a LUDACRIST Sr jan 12, 2005 7:15 am

Z zaprtimi očmi in če bi na dva kilometra reko, bi ti svetoval renault clio, opel hm kdaj drugič. 8)
Moje fokice so modre...

zoom
Nov uporabnik

Napisal/-a zoom Sr jan 12, 2005 7:45 am

Za servise pri Corsi sem se pozanimal ma jih na 50000 km!!!!! Tud glede cene so ugodni servisi do 100000km pride cca 90kart za primerjavo Yaris 225000sit....
Mislm koje razlike........
Ma taka je stvar v bistvu mi je Corsa bol u uč pala, za renoja pa mam možnost dobit popust na zaposlene....pa pridem približno na isto ceno....
Že zdavnaj bi šel na testno vožnjo pa na našem koncu testnih cors žal ni, menda prve pridejo februarja.....

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Sr jan 12, 2005 8:25 am

Corsa ma prvi servis pri 50.000 km.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jan 12, 2005 8:48 am

Jaz za nevem kakšne boljše in slabše lastnosti obeh avtomobilov ne vem tako da kar se tega tiče ne bom nič rekel, lahko pa povem da mi je osebno Corsa velik lepša. Se mi pa zdi da nevem kakšne večje razlike ni. Ali pač.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
uršolinko
Novinec

Napisal/-a uršolinko Sr jan 12, 2005 9:01 am

Jest sm definitivno za cliota pa ne zato k je francoz ampak zato k je sigurno dost bol avto sestavlen, bolj vzdržliv, podvozje je sigurno tud boljše tko, da sej nimam nč proti oplu sam izdelava pa materijali v notranjosti in take malenkosti. Absolutno clio
PS: brez zamere to je moje mnenje

lp sharky
I was born to be 2-fast and 2-furious!!!!
Tajger

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 12, 2005 9:05 am

Točno tale debata je bila nedolgo nazaj...dejte mal iskat nooooo ;)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... corsa+clio
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Sr jan 12, 2005 9:10 am

salesky je napisal/-a:
mihant je napisal/-a:ibiza najbl športno naravnana (in tud najmanjša)

Zej tukaj ne razumem,...a ibiza je manša od polota,cliota,206? :roll:

LP

je najmanjša v vw koncernu, se pravi manjša od polota in fabie, za ostale na nism prepričan... ostali si bojo kr blizu
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr jan 12, 2005 11:50 am

Jst mam corso, sicer ne dizelsko, in sem zelo zadovoljen.
Avto je razmeroma prostoren. Položaj za volanom sem si hitro našel (visok sem 183cm). Sedi se dobro, sedeži so trdi in nudijo dovolj bočne opore (pri cosmo opremi so najbrž nekoliko mehkejši).
Armatura je na pogled mogoče nekoliko dolgočasna, a se da monotonost razbiti z raznimi vložki v imitaciji aluminija. Plastika bi lahko bila boljša, a je na otip vseeno dovolj prijetna.
V primeru trivratne izvedbe je dostop do zadnje klopi nekoliko otežen, ko pa prilezeš do zadnje klopi, se sedi dobro.

Cliota še nisem vozil, ima pa ga kolega. V njegovem avtu sem preživel kar veliko časa (vožnja na morje in na razne koncerte..), tako, da lahko dam nekaj ocen o avtu.
Armatura se mi zdi lepša kot v corsi. Materiali dajejo boljši vtis kot v corsi.
Motijo me premehki sedeži in malo prostora na zadnji klopi.
Kot celota je všečen avtek. O motorju bi težko kaj rekel, ker ima on 1.2 mašino. Le ta je občutno pre šibka za kakršnokoli živahnejšo vožnjo.

Corsa se mi zdi v celoti bolj kompakten avto, clio pa bolj prepriča z notranjostjo.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Sr jan 12, 2005 12:00 pm

ma 100000000 % corsa ;) že zaradi placa čene za kaj drugega. Kuferam še ma p206 cc z odprto streho večji ko clio, še prvi model clia ma večji kuferam kot pa ta zadnji :? ne vem zakaj so pri renaultu šparali :D smo šli na morje smo spravili noter samo 2 potovalki, drugo pa vse na zadnjih zicih :? :?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr jan 12, 2005 12:38 pm

BaSe je napisal/-a:ma 100000000 % corsa ;) že zaradi placa čene za kaj drugega. Kuferam še ma p206 cc z odprto streho večji ko clio, še prvi model clia ma večji kuferam kot pa ta zadnji :? ne vem zakaj so pri renaultu šparali :D smo šli na morje smo spravili noter samo 2 potovalki, drugo pa vse na zadnjih zicih :? :?

sam to je čist res
na morje smo š li s swiftom pa cliotom
u swiftu sta bla šotora, 3 spalke, blazine, potovalke......
v cliotu pa 2 spalki pa 2 potovalki pa je biu pouhn prtlažnik
podpis

ant
Novinec

Napisal/-a ant Pe jan 14, 2005 12:31 pm

Čao

Tud pr nas doma mamo corso, sicer 1,2 16v motor in smo do zdaj več kot zadovoljni. Kuri malo od 5,8(ko vozi mat) - 6,2( ko vozim jaz oz s klimo). Res da ima malo trše podvozje ampak mene to ne moti saj se zarad tega tud bolj drži ceste.
Ko pridem s corse v puncin twingo se mi zdi da bom kr poletel :lol:
Avto mamo od maja in smo prevozili že 20 000 km. Do sedaj nič problemov >>> pa saj jih ne sme biti saj je avto skorajda nov.

Vidim vas je kr dost takih ki vozite corso, me zanima če kej veste koliko me bo prišel servis na 30 k km???

P.S. Ko smo kupovali avto, sem malo opazoval kakšne avte imajo avto šole, kar mislim da ni slab pokazatelj kateri avti so bolj vzdržljivi in kakovostni. to je moje mnenje.
v glavnem so prevladovale corse s cdti motorji. kakšnega puntota redkovidiš kar že nekaj pove o kakovosti- brez zamere, po drugi strani pa je polotov tud malo verjetno zaradi previsoke cene.

Uporabniški avatar
Grega24
Nov uporabnik

Kraj: BLED

clio 100 dci priporocam!!!

Napisal/-a Grega24 Ne jan 16, 2005 12:16 pm

Kot nekdanji voznik 100tke dci raje priporocam kot 80dci.... v tem primeru corsa ne bo primerljiva....

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Re: clio 100 dci priporocam!!!

Napisal/-a Andy Ne jan 16, 2005 1:13 pm

Grega24 je napisal/-a:Kot nekdanji voznik 100tke dci raje priporocam kot 80dci.... v tem primeru corsa ne bo primerljiva....

Tud sam sem vozil 100Km dci in priznam da sem zelo pozitivno presenečen nad navorom ki ga iztisne ta mala zadevca 8)

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a PaGeR Ne jan 16, 2005 5:12 pm

Ja faaaakkkk pa kake mate ;)

Očitno so res nekateri 13-letniki okupirali forum :P

Jst mam sicer opla, sam ti lahko svetujem tako, da najdeš nekoga iz foruma ki ima corso dizla, ali pa se zapelješ do lj ali kjer ti je bližje, pa sprobaš testno corso, ker če misliš dati za nov avto, boš pa tud dal tistih 5k za bencin, da se boš nekam zapelju..

Kupi pa tisto ki to bo bolj sedlo (kot cenovno in življenjsko)

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Ne jan 16, 2005 5:24 pm

Nevem no pa ne zato kr vozim opla...ampak zato kr mi je corsa enostavno bol všeč pa bolše se vozi kot pa clijo ti svetujem corso...drugač pa idi na probno vožnjo z obema pa boš vido kaj izbrat...LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov