Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jan 24, 2005 9:12 pm

tnx. tip je pa pravi lopov :shock:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 25, 2005 4:00 am

Lesane Parish Crooks je napisal/-a: ni avta na svetu ki se ga ne bi dal ukrast,pa nej bo to japonc,italijan,francoz al pa vzhodnofrizijski riznštrudl!

ma to sploh ni res.

js ti zrihtam katerkol avto tko da ga najboljsi tat na planetu ne odpelje v eni uri.(brez prikolce seveda)

strosek je pa ene par jurjev.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 25, 2005 5:28 am

Voith je napisal/-a:
Lesane Parish Crooks je napisal/-a: ni avta na svetu ki se ga ne bi dal ukrast,pa nej bo to japonc,italijan,francoz al pa vzhodnofrizijski riznštrudl!

ma to sploh ni res.

js ti zrihtam katerkol avto tko da ga najboljsi tat na planetu ne odpelje v eni uri.(brez prikolce seveda)

sam nekje skriješ šalter al pa 2 in to je to
podpis

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi To jan 25, 2005 7:36 am

Voith je napisal/-a:

ma to sploh ni res.

mislim, da je on govoril za serijski avto :roll:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jan 25, 2005 9:22 am

Voith je napisal/-a:

ma to sploh ni res.

Končno eden, ki ve za kaj se gre in kaj je dobra zaščita. Najboljša je unikatna zaščita, potem se pa tatovi lahko je****
Še največ je bla-bla in čvek-čvek, sm slišu in rekla kazala, ....

Enkrat sem enmu starmu pasatu popravljal ključavnico, ki je bla pokvarjena in mu je delal pa ni delal mu ključ ni dobr prijel, imel pa je pnevmatsko CZ. Naredil sem mu daljinsko, da ni več s ključem odklepal in zaklepal, potem je bilo v redu.
No, še prej sem ponesreči zaklenil avto, ključavnica pa že čist zanič in sem se skor 1 uro matral da sem ga odprl. Pozabte na tenis žogco, pozabte na kavelj in podobne zadeve, saj ni šlo in ni šlo. S kavljem, bolj sem vleku knof ven, da bi se odklenilo, bolj je kompresor vleku knof nazaj noter :shock:
S tenis žogco pa tut ni blo pogojev da ta fora dela, ker luknja od klučavnice nikakor ni povezana s cilindrom ( sem imel vrata razdrta in mehanizem, tko da ...)
In kaj sem na koncu naredil? da mi ne bi kompresor vleku knof nazaj, sem mu moral odklopiti štrom. Le kako, če je zaklenjen avto in zaprta havba? vlamljanje havbe, da sem prišel do akumulatorja, je bilo veliko lažje, potem pa sem tut knof lahko ven potegnu.
Zdej pa ne vem, a sem jaz tak štor, al pa je preveč čenč o raznoraznih načinih vlamljanja.
Torej, avte ukradejo v glavnem profiji, ki poznajo sisteme 100x bolje kot na servisih.
Ostali vlomi v avte; le kaj bi se matral, cegu al pa kamen v šipo ... vsake tolk cajta na kakem parkplacu vidim zdrobljeno šipo na tleh, le kaj bi to bilo :roll: je mogoče spet kdo pustil denarnico na sedežu in je nekoga zamikala.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To jan 25, 2005 10:12 am

Voith je napisal/-a:

ma to sploh ni res.

Sej se z vsem strinjam ampak ne moreš zdej rečt brez prikolice. A boš dal na šipo nalepko da ne velja če ti avto odpeljejo na prikolici? Dejstvo je, da lahko vsak VSAK!!! avto odpeljejo če se jim zahoče. Lahko ti nardiš par sistemčkov, ki jim bo otežil posel ampak odpeljal ga bodo pa vseen.

Se pa popolnoma strinjam z reber-jem. Zaščita mora bit unikatna. Ne pa da na šipi piše firma alarma, ker pol takoj vejo kako ga bodo onesposobli.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky To jan 25, 2005 10:56 am

Meni dela normalno.
The MAN

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To jan 25, 2005 11:31 am

Se pa popolnoma strinjam z reber-jem. Zaščita mora bit unikatna. Ne pa da na šipi piše firma alarma, ker pol takoj vejo kako ga bodo onesposobli.

Tako je Tomaž. Prva stvar, ki sem jo jst naredil, je bila odstranitev nalepke od alarma in nalepil nevtralno. Naj se potencialni tat vozila mal matra okol tega. Seveda pa je kot pri vsaki zaščiti poleg tehničnega zavarovanja potrebno še fizično in sicer z vgraditvijo sistemov, kot so blokada menjalnika, blokada stopalk, volana itd. Kombinacija takega varovanja zelo oteži krajo, saj si bodo tatovi raje poiskali tisti avto, ki vsega tega nima - vedno se najde kak tak. Vendar pa, če se bo nekdo, ki je profi organiziran, odločil ukrasti ravno ta avto, ga bo pač naložil na drugo vozilo in odpeljal (ampak to je pa že velika skrajnost).

LPD

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To jan 25, 2005 12:40 pm

ste me kr mal u bad spravli s tem filmčkom :?
Fahren bis der Arzt kommt!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To jan 25, 2005 5:28 pm

Mah da ti bodo avto naložil pa odpelal morš met že kr mal sreče pa res eno orenk makino in avto je že vnaprej prodan.folk, ki se profesionalno ukvarja s tem ne bodo šli krast naših krip(95% slo. voznega parka).večina avtov se pa krade za rezervne dele in teli lopovi niso taki majstri.če ti kupš avto za 3 mio ali več in ti je škoda dat še unih 80k za DOBER alarm(seveda ne tovarniški),pol pa res ne vem kaj.une tovarniške bedarije k sam piska so brezveze.more met vsaj blokado motorja tko da mu avto po tolk metrih pač crkne.v starejše avtomobile se še da notr rint eno custom made zadevo, v novejše pa mal težji ker je že tok ostale elektrike da če ne druzga ti gorijo lučke na armaturki.
če ti bodo hotl avto ukrast ti ga seveda bojo(tko al pa drugač) z dobrim alarmom pa ta možnost drastično pade.
jst vem da če bi mel cliota al pa VW bi mel 100%alarm notr.mal glejte kere avte se krade(clio,audi,golf,passat)
aja še to glede nalaganja.nekateri alarmi imajo tudi možnost da se vgradi še nek poseben modul,ki je občutliv prov na to dviganje.seicer se verjetno samo dere(kar je ob odnosu ljudi čist brezveze, ker se ne bo noben niti obrnu).

lp

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Napisal/-a icely_slo To jan 25, 2005 6:01 pm

reber je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:

ma to sploh ni res.

Končno eden, ki ve za kaj se gre in kaj je dobra zaščita. Najboljša je unikatna zaščita, potem se pa tatovi lahko je****
Še največ je bla-bla in čvek-čvek, sm slišu in rekla kazala, ....

Enkrat sem enmu starmu pasatu popravljal ključavnico, ki je bla pokvarjena in mu je delal pa ni delal mu ključ ni dobr prijel, imel pa je pnevmatsko CZ. Naredil sem mu daljinsko, da ni več s ključem odklepal in zaklepal, potem je bilo v redu.
No, še prej sem ponesreči zaklenil avto, ključavnica pa že čist zanič in sem se skor 1 uro matral da sem ga odprl. Pozabte na tenis žogco, pozabte na kavelj in podobne zadeve, saj ni šlo in ni šlo. S kavljem, bolj sem vleku knof ven, da bi se odklenilo, bolj je kompresor vleku knof nazaj noter :shock:
S tenis žogco pa tut ni blo pogojev da ta fora dela, ker luknja od klučavnice nikakor ni povezana s cilindrom ( sem imel vrata razdrta in mehanizem, tko da ...)
In kaj sem na koncu naredil? da mi ne bi kompresor vleku knof nazaj, sem mu moral odklopiti štrom. Le kako, če je zaklenjen avto in zaprta havba? vlamljanje havbe, da sem prišel do akumulatorja, je bilo veliko lažje, potem pa sem tut knof lahko ven potegnu.
Zdej pa ne vem, a sem jaz tak štor, al pa je preveč čenč o raznoraznih načinih vlamljanja.
Torej, avte ukradejo v glavnem profiji, ki poznajo sisteme 100x bolje kot na servisih.
Ostali vlomi v avte; le kaj bi se matral, cegu al pa kamen v šipo ... vsake tolk cajta na kakem parkplacu vidim zdrobljeno šipo na tleh, le kaj bi to bilo :roll: je mogoče spet kdo pustil denarnico na sedežu in je nekoga zamikala.

Sej to baje pali samo na vakumskem CZ.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 25, 2005 7:29 pm

kolega ma en tak sistem, da more narest s prsti kontakt med maso kljucavnice in enim sraufkom pod armaturo, potem neha utripat lucka in avto vzge. rd bi ga vidu majstra k bi to razvozlal. js ce bi dau za avto velik cekinov, bi naredu tko da bi pod armaturo cviknu glavno kontakt zico kljucavnice, in jo prek enga releja zvezu z enim cheap vezjem, ki bi delu na en mejhn daljincek ki bi ga obesu na kljuce. pol bi pa se enkrat ta isti kabl cviknu pa ga spelu prek enga stikala ki bi ga nekam kr dobr zakamufliru. to je to. pa dal bi se se morje tega narest, skratka ce bi res hotu zascitt svoj avto, mi ga tat zihr ne odpelje. kvecjemu avtovleka, sam pred tem pa itak ni pomoci.

avto se da nalozit, sam da ti avto kdo nalozi, je to ze ogromen dogodek, ki ga po vecini folk opazi, ce ti pa nekdo bluzi po avtu pa se odpele je pa to iz oci opazovalca neki cist normalnga, sploh ce tat to pocne tko ko da je korit njegov.

drgac pa kake alarme kj uporablate, pa kake so kj izkusnje? js mam zdj v novem avtu gt 109, a ma kdo kj izkusenj s tem? nej bi meu blokado motorja, pa na daljincku je en butast knof ala panic, k przge alarm ?? kr neki.

pa je su moj 666 post :?

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To jan 25, 2005 7:29 pm

jst si bom kupu blokado za menjalnik.
Upam, da v navezi z alarmom usaj mal pomaga oz. odvrača potencialne tatove..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jan 25, 2005 7:41 pm

na tistem seznamu ki ga je dal borut007 sm ugotovu da je 1 in 4avto na listi ( audi a6) bil pajsnjen v nm, bil je nov, v zadnjih dneh je bil popalen (oba na včerjašnji dan), pa tud registracija in številka šasije je zelo podobna, tko da se mi zdi da morda spet skrivajo kluče v špegle :P . sicer sm pa enga od teh dveh se mi zdi glih dons vidu v nm. najbrž so zdj že na jugu.
lastniki a6 se paste v nm.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To jan 25, 2005 7:57 pm

No če bi jest zavaroval avto, bi naredil na podoben način kot je to pojasnil Voith, še ena varianta pa je, da eno izmed žic, napajanja pumpe za bencin precvikam, napeljem v kabino in nanjo nalotam tiste štekarčke, ki naredijo kontakt kadar se jim približaš z magnetom. Vse to bi skril nekam pod armaturo, tepih,..., pol bi pa rad vidu tistga, ki ugotovi da mora nekam prislonit magnet in kam ga mora prislonit.

Drugače pa alarm Harpoon je bil v prejšnjem avtu in se je zelo izkazal, v sedanjem ga pa ni in zdej ga tut ne bo dobil, ker ima že skoraj 180k km. Kdo se bo šel pa zdej matrat pa se s kodami zafrkavat pa protivlomno ključavnico?
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo To jan 25, 2005 11:24 pm

Al mas pa tko narejeno da ko obrnes kljuc v kontakt, se ne zgodi nic, dokler ne das noter radija, in se vklopi remote, in starter zaprede :twisted:
Edino kar je slabo je to, da moras po ploscico, ce jo pozabis, pa se sele v avtu spomnis. Ploscica gre pa itak vsakic z mano.
:twisted:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To jan 25, 2005 11:26 pm

če maš original ključe, ti je res problem auto 2x odpelat
podpis
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost