Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Pe jan 28, 2005 10:44 pm

Nikakor ne podpisuj ničesar!!!!

Če je on baraba pa je odpeljal s kraja, pol bod baraba še ti in mu vrni milo za žajfo...

Ne nasedaj zgodbicam o registrski in bla, bla, bla... To enostavno ne more bit res!!! Najprej odpelje, potem pa ko ga policija najde se pa userje pa laže, baraba... :evil:

Poleg tega bi šel jst na tvojem mestu še na zavarovalnico ocenit škodo in v kolikor je škoda na tvojem avtu večja kot ti je plačal on na kraju, mu njegov znesek lepo vrni, pa naj ti njegova zavarovalnica plača popravilo oz. akontacijo če boš sam popravljal...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So jan 29, 2005 2:22 am

Ma ne bi podpisu pa če mi da 2 gajbi zravn.model je mel možnost izbire:počaku pa plaču škodo ali pa tvegu in spizdu.pač se mu ni izšlo.pr takih pobegih je zmer mal adrenalina.kam bomo pa pršli da bi vsi pol podpisval.pol sploh ni nobenga plusa da počakaš oškodovanca.
pohvala polcaju pa očividcu.unga pa ko j**e.je igral in izgubil.se zgodi.sicer ga pa ne obsojam saj bi sam tudi verjetno spizdu.no najprej bi mal počaku da ščekiram da ni noben porajtu ;)

lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 29, 2005 6:21 am

mah ce ti bo vrnu stroske in vse, podpisi, zgubit nimas kj.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So jan 29, 2005 6:49 am

dosedaj:

pozitivnih odgovorov v smislu: "ne bodimo nestrpni", "ponudimo človeku roko", skratka tistih, ki problema ne bi komplicirali in prijateljsko rešili zadevo, je: 15 (jaka_z; lisko; skull23; voith....)

negativnih odgovorov v smislu "nič ne podpisuj"... pa prav tako 15

trije odgovori so ne eno ne drugo.

PS: Da ne bo neodločeno, še moj prispevek: Če sta se zmenla in ti je plačal, ne glede na to, kako je do tega prišlo, mu lahko greš na roko,
morda bo - ob tvojem pozitivnem ravnanju - naslednjič, ko bo koga opraskal pomislil, glej morda je pa ta tudi OK tip; kar je boljše kot da ima slabe izkušnje in misli: ma k*rc, zadnjič se z onim ni dalo nič zmenit, ko j*be tudi tega.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht So jan 29, 2005 8:26 am

samo ce je hotu pobegnt, zna bit clovk mal zaj... in po mojem ce je zaj... se zna zgodit, da bos mel se enkrat s klucem en posten cartatoo po avtu narjen :( ... ce se to sploh da, da on nebi placu kazni, ce ti podpises, podpis ... sej smo ljudje, pa se placu ti je pol ... ne vem no, odloc se po svoji volji ... upam, da ne bos mel prevelkih problemov s tem ... lp

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar So jan 29, 2005 8:59 am

Hja.. če si dobil denar, jaz nebi kompliciral in se dodatno pritoževal; nikoli ne veš na koga lahko naletiš - kot je en uporabnik prej napisal ;)
I'll be back.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe So jan 29, 2005 9:26 am

lublancan je napisal/-a:večina vas ma zanimive komentarje
ko vam naslednič razbijejo auto, vlomjo vanga....
ne kličte policije, ker še takrat kadar kej nardijo, bi vi uničval njihou deu
in če slučajno vidt kšno tako stvar, se raj obrnte stran, ker če pokličete policijo ne bo nič

model je poškodvou tvoj auto in pobegnu, če bi se mu mudil bi napisu listek in ga dau na šipo - to traja pou minute
pobegnu je, torej nej za to odgovarja

in namest da podpisuješ neke pritožbe v njegovo korist, raj pel unga polcaja pa očividca na pir, ker sta ti prhranila stroške in hitro ukrepala
kolkr sm jst razumu je policaj ujeu in prpelu storilca, preden si ti sploh pršu do auta? in pol bi vi nagrajeval storilca....
:roll:

Podpis,

naslednjič se bo policaju in tistemu odčividcu zdelo, da je itak brezveze se kaj trudit, saj si je povzročitelj " zapisal" tabljico.
Hotu ti je spizdit, zdej ga boš pa še podpiru in v drek potlaču tiste ki so ti pomagal. Če bi ti bil povzročitelj ze kak znanec, ne bi rekel, samo tujec ki te je hotel okrog prinest, ne vem no, jaz 100% ne bi podpisal.

LP

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jan 29, 2005 9:28 am

RoZleht je napisal/-a:samo ce je hotu pobegnt, zna bit clovk mal zaj... in po mojem ce je zaj... se zna zgodit, da bos mel se enkrat s klucem en posten cartatoo po avtu narjen :( ... ce se to sploh da, da on nebi placu kazni, ce ti podpises, podpis ... sej smo ljudje, pa se placu ti je pol ... ne vem no, odloc se po svoji volji ... upam, da ne bos mel prevelkih problemov s tem ... lp

Ma ja se enkrat predlagam da podpisi to in se ga otresi,mu pa povej da je imel blazno sreco in da se ti lahko samo zahval,kar je tudi res ocitno si postenjak,on pa se v tej luci pokazal kot nepostenjak!Lepo si to povedal,ti zna narediti se v nadaljne skodo,tako da res najpametneje da potpises in vse skupaj pozabis!Ne potpisuj pa ce ti ni izplacal vse nastale skode...

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport So jan 29, 2005 9:30 am

zaj**** je ta tip.
Jst bi se zmenu, če je res tolk tipčku žal da je pobegnu, naj ti (poleg poravila avta) še 3 mesece ročno avto pere. Tako ga boš bolje spoznal in ugotovil ali je prav da si podpisu ali ne :P
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So jan 29, 2005 9:37 am

Torej...to hm..jah...ni ravno najlepša situacija. Pač če tipu podpiše vse lepo in prav. On se pritoži bla bla.. Policaj, ki je pa vestno opravljal delo ga je ujel in pač je vse zmenjeno. Zdaj tu je bil policaj pošten. Če podpišeš se nekako obrneš proti njemu. (policaju) in si njega "zajebal". Dobro..pač je "samo" policaj. Amapk če bi se tako stalno delalo, od kod naj imajo potem policaji motiv, da opravljajo svoje delo vestno pošteno itd. itd. Ker Tip je po mojem hotu zbežat. Itak se da zmeraj listek za brisalc alpa kej podobnega. NEmorš ti samo zapisat tablce in potem spraševat pač kdo je lasnitk tablice itd. itd.(kot je Golfy napisal) Mislim to se mi zdi res nesmisel oz. mi je smešno.

Po drugi strani, pa če ne podpišeš zajebeš njega, ki ti je dal denar za popravilo. In kar je še večji problem, ja..na žalost..nikol se neve kakšen je on. Mogoče, kot so drugi pisali, boš enkrat prišel na parkirišče in zagledaš svoj avto popolnoma opraskan itd. itd. Oz. stalno razmišljaš o tem.

Nevem..odloč se nekako..ni najbolj ugodna odločitev, če si tip človeka ki ga NE b.k. za vse :roll:

Lp

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san So jan 29, 2005 10:16 am

On ti zelo težko dokaže, da je imel poštene name, ravno zato, ker so ga dobili cca. 10 km proč. To, da bi te naknadno poklical :lol: . Odločitev je tvoja, vendar jaz nebi nič podpisoval in naj se stvar razplete po običajni poti. Ne mu pa dajat neke osnove, da se bo lahko nanjo izgovarjal.

Yagi-san

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So jan 29, 2005 10:51 am

Takole naredi, pa bo za vse dobro in pošteno, če si že želiš, da ne bi nikogar zaj**** in da ne bo nihče užaljen:
Poišči policaja in očividca, se jima lepo zahvali, razloži situacijo, da nameravaš podpreti povzročitelja, da ne bo dobil kazni za to, da je revež študent in da si je zapomnil lekcijo, pa ne glede na to kaj je imel namen storiti, da se ti je povzročitelj lepo opravičil in da je skesan .... ti pa povzročitelju povej eno pridigo, in naj se ti še enkrat skesano opraviči.
Če še ne veste, če je pobeg, ti zavarovalnica sicer krije iz kupončka, povzročitelj pa to potem plača, ker ga zavarovalnica terja, torej kuponček ne velja. Na ta način je povzročitelj pošteno kaznovan tako s strani zavarovalnice, kot s strani države.
Ali nismo že dovolj policijska država, ki zna vse reševati samo še z nabijanjem kazni? nabijanje kazni ni rešitev, velikokrat že takale lekcija z nekaj dni poštenega straha pomaga več kot kazen, saj je kaznovani potem jezen na cel svet in ....
No, zamislite se, ali se bomo kaznovali vsevprek, ali je to iz slovenske nevoščljivosti po kateri smo znani.
Odpuščanje ti da večje zadoščenje kot pa maščevanje (no ja, ne vedno)
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jan 29, 2005 11:03 am

reber je napisal/-a:Takole naredi, pa bo za vse dobro in pošteno, če si že želiš, da ne bi nikogar zaj**** in da ne bo nihče užaljen:
Poišči policaja in očividca, se jima lepo zahvali, razloži situacijo, da nameravaš podpreti povzročitelja, da ne bo dobil kazni za to, da je revež študent in da si je zapomnil lekcijo, pa ne glede na to kaj je imel namen storiti, da se ti je povzročitelj lepo opravičil in da je skesan .... ti pa povzročitelju povej eno pridigo, in naj se ti še enkrat skesano opraviči.
Če še ne veste, če je pobeg, ti zavarovalnica sicer krije iz kupončka, povzročitelj pa to potem plača, ker ga zavarovalnica terja, torej kuponček ne velja. Na ta način je povzročitelj pošteno kaznovan tako s strani zavarovalnice, kot s strani države.
Ali nismo že dovolj policijska država, ki zna vse reševati samo še z nabijanjem kazni? nabijanje kazni ni rešitev, velikokrat že takale lekcija z nekaj dni poštenega straha pomaga več kot kazen, saj je kaznovani potem jezen na cel svet in ....
No, zamislite se, ali se bomo kaznovali vsevprek, ali je to iz slovenske nevoščljivosti po kateri smo znani.

Lepo povedano,svaka cast!!! :clapclap

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik So jan 29, 2005 11:15 am

kje pa bi lahko zvedu kdo je lastnik zapisane tablie a niso to zaupni podatki?
jest mal dvomim v postenost, ceprov ce ti je placov .. tezka je tale :?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 29, 2005 11:53 am

s_mande je napisal/-a:
reber je napisal/-a:Takole naredi, pa bo za vse dobro in pošteno, če si že želiš, da ne bi nikogar zaj**** in da ne bo nihče užaljen:

Lepo povedano,svaka cast!!! :clapclap

Tle se tudi jaz podpišem. Točno to nardi al pa vsaj del tega.Nabijanje kazni je itak slovenska politika....Policaj bo u primeru da tega ne storiš dobil pohvalo (al pa bo sam sabo zadovoljen da je lahk kazn napisu) Tam ko bi pa res mogl kaj urejat.... pa itak nič od nič.....Za primer sam včer oz. dans zjutri..... polno zasnežena cesta prek mb.... policaj me prehiteva (kardeljeva u mb) po drugi špuri (brez lučk brez vsega) sneg na cesti.... hude razmere u glavnem.... no in jaz pospešim (če lahk policaj brez lučk pa brez vsega pol lahk še jaz a ne?) no in sma se tako peljala skoraj drug ob drugem 70 (omejitev 50 o razmerah raj nebi...... najraj bi ga takrat jaz ustavo pa mu kazen bil....)

Sicer sem mel jaz podoben primer ( Na parkingu vzratno u enga) s to razliko da jaz nisem zbežal ker me je itak vidu prek okna.No in pol sma neki mutla (celo policijo klicala) pol sma se zmenla pa poklicala še enkrat na policijo da jih ne rabma)... zgledlo lih tko kot da sma se norca delala iz policije :D Pa sem mu pol tud škodo kril kok je pač bil račun.....

Tko da če ti je kril škodo pol ga reši (moje mišljenje) Ker nikol ne veš s kom maš opravka..... bolš u miru spat kot pa da nikol ne veš kdaj boš mel avto sesut a?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert So jan 29, 2005 12:32 pm

WRC555 je napisal/-a:Tko je...jst bi bil lahko svina, pa bi zahteval, dej mi kupon...ampak sm mu reku za minimalno vsoto denarja, tok da se bo ravno izslo pri licarju...pac nism tak, da bi nategoval. Skode ni veliko, u bistvu je minimalna...ampak gre se za princip, je pa reku, da je klicu na policijo in da so mu tam dali naso telefonsko.

Fora je pa v tem, da ce jaz podpisem pritozbo, pol bom zajebal tistega policaja, ki ga je ujel, a me razumete...zdej jst ne vem, a je mel res tako dobre namene, ampak tega pa ne morm nardit temu policistu, u bistvu me je on resil ker ga je ujel.

sori, ampak te moram razočarat... povzročitelj bo sel na zagovor na sodišče (bivši sodnik za prekrške) če ti kaj podpišeš, ali pa ne... :tomidelej: in to zato, ker se prekrški ne preganjajo na predlog oškodovanca (razen v primeru, da podaš predlog sam pri sodišču) ampak na podlagi, tako kot v tem primeru, ugotovitve uradne osebe... se pravi... popolnoma nepotrebno dejanje, pa še osmešil se boš... :con

če pa želiš možakarju kej pomagat, boš lahko v njegov prid pričal na sodišču med obravnavo... sam... ne vem, če si je to zaslužil.. :bonk in zlasti ker imam občutek, da ti je poleg vsega še lagal... zakaj?

1. ker na legalen način ni mogel preko tvoje registrske številke priti do tvojih osebnih podatkov :shock:
2. ker policija nima posebnega imenika telefonskih številk... le tistega. katerega se lahko poslužiš tudi ti :shock:
3. nobenga, tud policista ne, ne boš potunkal, zgorej pa sem ti napisal zakaj :tomidelej:

In še moje mnenje:
hotel je pobegnit, da ne bi plačal za popravilo, sedaj, ko je bil najden pa se na vse možne načine "vleče ven" in se mu kronica na glavi kr sveti :lol:

skratka... če mene vprašaš brez milosti, pa da mu drugič kaj takega nebo več padlo na pamet
to sem jaz

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert So jan 29, 2005 12:38 pm

jp, v sloveniji smo vsi sami :pray: ... ti pa maš smisel za humor :lol: :lol: :lol: in pride čokolada in zavije svizca v ovoj... reber...ja, nagrado mu dej :lol: :[] :clapclap
to sem jaz

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ So jan 29, 2005 12:52 pm

jbeat ga la sam sam jst pošten pa sm pustu enmu modelu listek k sm ga mal oprasku!al so sam p.i.z.de,no saj pr men sva se zmenila da dam za barvanje!Drgač je pa žena njegova klicala policijo, pa so me policaji pršl na dom in mi dali kazen 5k, no naslednji dan me mož njen kliče in reče da naj prnesem kazen da bo on poravnal!

Mislim če sm lahko jaz fer zakaj še drug ne more bit???!!!No mislim kar je lisko reku se strinjam podpiš pa reč mu naj sedaj vidi kako je če bežiš,vrej da si bo zapomnu al pa ne.Mah bodi dobr...

lp venom

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX So jan 29, 2005 1:25 pm

..ce si dobu stroske povrnjene...podpis zadevo..nima smisla da se delas uzaljenga in ne vem kaj, relax!

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n So jan 29, 2005 1:53 pm

JSt nebi 0 podpiseval....ko ga j**e....ce je hotu spizdit pa naj ma kar je hotu met....pa drugic ne bo spizdu ker ve kaj ga alhko caka :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov