BiMMER je napisal/-a:Načeloma je stvar taka. UE izdaja VD do 80 leta starosti lastnika VD. Ker v tem času lahko pride do posabšanj zdravja voznika je zdravnik dolžan obveščati UE o vseh zdravstvenih omejitvah, ki se nanašajo na varno vožnjo. Torej, če vam recimo naknadno ugotovijo (torej po opravljenem VD) da imate dioptrijo potem je zdravnik, ki je to ugotovil dolžan obvestiti UE o omejitvi. UE vas nato pozove, da se zglasite pri njih, da vam omejitev vpišejo v VD. To je teorija, ki pa se dandanes še ne dogaja prav pogosto. Lahko pa se zgodi, da boš dobil poziv UE, da prinesi VD, da ti vpišejo omejitev - vozi z očali ali kon. lečami!
ej fora je da jm lahko enostavno rečeš, da jih nej proba, to bi jst reku, par postov viši, pa če si naknadno donu očala pa da ti ne piše v izpitu ti nč ne morjo. Men nč ne težijo pa nimam slike s špegli, pa vozm z njimi.andrej777 je napisal/-a:Jz mam sončna očala z dioptrijo. Pa Še prou tako zgledajo sploh ne da bi mele dioptrijo. Pa že čakam več kot leto da me ustavljo policaji in mi težijo za učala pa me prasci nočjo ustavt. Pa bi jih prou rad enkrat mal zajbaval.![]()
![]()
daewoo_rugby je napisal/-a:ej fora je da jm lahko enostavno rečeš, da jih nej proba, to bi jst reku, par postov viši, pa če si naknadno donu očala pa da ti ne piše v izpitu ti nč ne morjo. Men nč ne težijo pa nimam slike s špegli, pa vozm z njimi.andrej777 je napisal/-a:Jz mam sončna očala z dioptrijo. Pa Še prou tako zgledajo sploh ne da bi mele dioptrijo. Pa že čakam več kot leto da me ustavljo policaji in mi težijo za učala pa me prasci nočjo ustavt. Pa bi jih prou rad enkrat mal zajbaval.![]()
![]()
Gricko je napisal/-a:-- ko si delal izpit in si imel recimo očala, te pol zafrkavajo in moraš plačevati na vsake 2 - 5 let pregled + podaljšanje!!! + tega, če si normalen človek, že sam skrbiš za to, da dobro vidiš , se pravi moraš še očala menjati in hoditi na preglede -> se pravi dvojno plačuješ!!
-tisti , ki pa niso imeli očal, jim pa kar podelijo izpit do 80 leta!! Ja fak a ta človek pa pri rečmo 30ih nebo imel problemov??Al pa raje pri 50ih!! Ne ampak njemu ni treba ničesar delati, jaz imam pa že od 12ega leta ISTO dioptrijo ( -1.25) pa me jeb..ejo na dve leti!! Zadnji pregled sem ful puzdil in so mi komaj podaljšali za 5 let![]()
Sej ta država je itak čist u kurcu!!!
(retorično vprašanje!)
TomyBoy2 je napisal/-a:Gricko je napisal/-a:-- ko si delal izpit in si imel recimo očala, te pol zafrkavajo in moraš plačevati na vsake 2 - 5 let pregled + podaljšanje!!! + tega, če si normalen človek, že sam skrbiš za to, da dobro vidiš , se pravi moraš še očala menjati in hoditi na preglede -> se pravi dvojno plačuješ!!
-tisti , ki pa niso imeli očal, jim pa kar podelijo izpit do 80 leta!! Ja fak a ta človek pa pri rečmo 30ih nebo imel problemov??Al pa raje pri 50ih!! Ne ampak njemu ni treba ničesar delati, jaz imam pa že od 12ega leta ISTO dioptrijo ( -1.25) pa me jeb..ejo na dve leti!! Zadnji pregled sem ful puzdil in so mi komaj podaljšali za 5 let![]()
Sej ta država je itak čist u kurcu!!!
(retorično vprašanje!)
Sorry da odpiram staro temo, ampak me zanima nekaj. Kaj če po petih letih ne podaljšaš izpita ?
Danes sem tako besen zaradi glupe slovenske birokracije, za eno blesavo podalšanje imeti toliko potrebnih stvari, manjka to ono, pošiljajo te ko enga cucka. Vzameš dopust za eno tako "glupo stvar" in še ni dovolj.Očala se manjajo itak na 2-3 leta, že zaradi izgleda in kontrole svojega vida.Sem se odločil za F..UCK THE SYSTEM.
jst mam isto, samo da mam za pet let, tko da nasledn let mii poteče in treba bo plačat pregled in vse, napisal ti bojo da voziš z očali in potem jih boš nujno mogu met. boš pa mogu vse plačat pa sliko z očali prnest.Primoz_86 je napisal/-a:Naj še jaz nekaj vprašam
Pred dvemi leti sem bil na zdravniškem pregledu za izpit. Imam -0,75 dioptrije. "Zdravnica" me je vprašala, če se strinjam, da pridem čez 3 leta še enkrat pogledat, kako je z dioptrijo, ker naj bi se izboljšalo in bi potem lahko vozil brez očal. Sem rekel da se strinjam. Zdaj mi piše v izpitu veljavnost do 2007, nikjer ne piše, da naj vozim z očali.
Zanima me kako bo s podaljšanjem? Bom moral še enkrat plačat tistih 10.000 za pregled? Koliko stane podaljšanje izpita? Se mi zdi, da me je nategnila. Ali obstaja možnost, da ne grem na zdravniški, pa mi vseeno podaljšajo? Na očala sem navajen in jih imam na sebi vedno, razen med spanjem , tako, da me ne bi motilo, če bi napisali, naj vozim z očali.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov