Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če feb 10, 2005 10:28 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Slovenci res nimate pojma o avtomatskih menjalnikih.

7G-Tronic in SMG nimata dveh sklopk. 7G-tronic je klasični avtomatski menjalnik s pretvornikom navora, takim kot v Oldsmobileu leta 1939, SMG pa je robotiziran ročni menjalnik z ENO sklopko. Edini menjalnik z dvojno sklopko je do sedaj folcvagnov DSG.

Vozil sem dva avtomatika, in sicer Corso EasyDrive, ki premore robotski menjalnik in XM-a s klasično avtomatiko. Lahko vam povem, da robotiziranec ne pride do kolen klasični avtomatiki, njegove prednosti so le prednosti ročnih menjalnikov, to je za malenkost boljši pospeški ter manjša poraba. Pravo udobno vožnjo nudijo le klasika in pa seveda CVT, vendar se mi slednji zdi dolgočasen. Kajti tudi če je avtomatik, je vseeno lepo poslušati prestavljanje.

LP
J. de Vivre

Kdo je pa govoru da ima SMG dve sklopki...ti si zdaj samo toplo vodo odkril, ki jo je odpru že kdo drug vključno z mano :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 10, 2005 10:42 pm

Očitno sem preveč površno preletel vse poste. Se posipam s pepelom.

LP
J. de Vivre

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če feb 10, 2005 10:43 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Očitno sem preveč površno preletel vse poste. Se posipam s pepelom.

LP
J. de Vivre

Ni panike
Pozdravljen na forumu ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Če feb 10, 2005 11:26 pm

Slide je napisal/-a:Pozdravljen na forumu ;)

Welcome tudi z moje strani :hi

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe feb 11, 2005 12:14 am

Še na nobenem forumu nisem prejel toliko dobrodošlic. Prijazni ste!

LP
J. de Vivre

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe feb 11, 2005 4:05 pm

ni ga lepsega kot :vrum
Manual itak

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To feb 15, 2005 11:00 pm

Tudi jaz rad šaltam, vendar vseeno mislim, da k nekaterim vrstam avtomobilov pa le paše avtomatika: višji srednji razred, višji razred, luksuzni razred, enoprostorci, avtobusi.

Tudi meni osebno bi kdaj prav pasalo, da bi avto šaltal sam namesto mene. Super ideja se mi zdi DSG, ki omogoča udobno avtomatsko menjavanje kakor tudi dinamično ročno.

LP
J. de Vivre

Uporabniški avatar
PiPi1883
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a PiPi1883 To feb 15, 2005 11:03 pm

Stvar okusa. Jaz osebno nebi nikoli vzel avtomatika.

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To feb 15, 2005 11:25 pm

No jaz ga pa nikoli ne bi imel v recimo BMW-ju...SMG morda...steptronic ni šans...
Medtem ko bi na stara leta komot se vidu v enem AUDI A6 3.0 TDI quattro avant tiptronic...brez problema, luksuz, udobje in le občasna elegantna športnost...enako kak enoprostorec...tam je športnost zadnja stvar...in bi bil avtomatik več kot dober...
Ampak športen avto in avtomatika...ne hvala :D

ringeraj
Nov uporabnik

Kraj: crnomelj

menjalnik

Napisal/-a ringeraj To feb 15, 2005 11:33 pm

jst mam e klaso 00 l automatik! recem pa sam to tist ki pravi da je automtik za en falus in da z njim ne mores divjat pa tako dalje............

ga se ni probal vozit dlje kot 100km! al pa ga se sploh ni vozu! in mu jst povem da je se sto let za leseno zlico!

jst osebno sem ga vzljubu in ostajam pri njem!

drugim pa nasvet probaj juho pol pa govori da ni slana!
zivi svoje sanje in ne sanjaj svojega zivljenja

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: menjalnik

Napisal/-a Slide To feb 15, 2005 11:38 pm

ringeraj je napisal/-a:jst mam e klaso 00 l automatik! recem pa sam to tist ki pravi da je automtik za en falus in da z njim ne mores divjat pa tako dalje............

ga se ni probal vozit dlje kot 100km! al pa ga se sploh ni vozu! in mu jst povem da je se sto let za leseno zlico!

jst osebno sem ga vzljubu in ostajam pri njem!

drugim pa nasvet probaj juho pol pa govori da ni slana!

Seveda lahko divjaš...ampak to ni to...sori...100 ljudi 100 čudi, nismo čudni če mislimo drugače, sem pa že vozil avtomatika in ga dodobra sprobal, tak da vem kako se pelje in kake so prednosti in kake so slabosti...vseeno najbrž malo slabše kot ti, ampak v grobem vem zakaj hočem "the stick" ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To feb 15, 2005 11:48 pm

Jaz sem si vedno želel imeti avtomatika in sem jih nekaj tudi sprobal in bil po teh izkušnjah še bolj odločen. Vsekakor pa bi ob mnogih trenutkih pogrešal kuplungo, šalthebl in pa cvišngas. Mogoče bodo kdaj naredili klasični menjalnik s kuplungo in vsem, a s tipko AUTO nekje zraven za udobno kruzanje.

Veliko udeležencev tega foruma ima bolj v spominu vonj mleka kot bencina, še večja skupina pa ne premore bolj umnega komentarja kot: 'Ful mi je všeč!', 'Mrcina!', 'To bi imel!', 'j***a!' ipd., tako da kakih zrelejših mnenj od njih ne moreš pričakovati.

LP
J. de Vivre

ringeraj
Nov uporabnik

za joie

Napisal/-a ringeraj To feb 15, 2005 11:55 pm

ja pa sj na mojem lohk saltas 5 brzin ma sekvencni menjalnik sam levo pa desno! pol mas pa se dvo stopenjskega ko ga pohodis do kraja! ( npr: presalta za dve brzini nizje) pa se gumb ma na koncu pedala tko da ni pene! toplo priporocam se sploh ce delas kaksne vecje kilometre!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: za joie

Napisal/-a Slide Sr feb 16, 2005 12:06 am

ringeraj je napisal/-a:ja pa sj na mojem lohk saltas 5 brzin ma sekvencni menjalnik sam levo pa desno! pol mas pa se dvo stopenjskega ko ga pohodis do kraja! ( npr: presalta za dve brzini nizje) pa se gumb ma na koncu pedala tko da ni pene! toplo priporocam se sploh ce delas kaksne vecje kilometre!

Sej poznam tiptronic varjante...ampak to še vedno ni to kar jaz hočem...tako kot je Joie de vivre napisal...enostavno JAZ OSEBNO preveč pogrešam kuplungo, hebl in tisti božanski cvišngas med heblanjem :twisted:
Ne vem sicer kaj misliš z dvostopenjskim...tisti pojav se imenuje kickdown in je standarden pri vseh avtomatikih, tudi starejših...prepozna zahtevo po polnem pospeševanju in izkoristi motor do maksimuma...
Kakor sem že velikokrat rekel...meni ročnega, tebi avtomatika...za vsakogar nekaj, kaj bi pa blo, če bi blo vsem isto všeč ;)

ringeraj
Nov uporabnik

no ok

Napisal/-a ringeraj Sr feb 16, 2005 12:13 am

sj ti ki tulk znas se res nbom s tabo naganjal res si majster!

aja pa na petki mora bit ful hud obcutek ko presaltas!
kr lukno u afalt naredis A?

ce mislis da si tko dobr sofer pa ce se misliz z menoj naganjat! greva loh probat lj crnomelj pa 10 min ti dam prednosti!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: no ok

Napisal/-a Slide Sr feb 16, 2005 12:16 am

ringeraj je napisal/-a:sj ti ki tulk znas se res nbom s tabo naganjal res si majster!

aja pa na petki mora bit ful hud obcutek ko presaltas!
kr lukno u afalt naredis A?

ce mislis da si tko dobr sofer pa ce se misliz z menoj naganjat! greva loh probat lj crnomelj pa 10 min ti dam prednosti!

EDIT: ne bom se jaz s pametnjakoviči kregu... :roll:
VEŠ VSE STARI VEŠ VSE...ja jaz sem pa super man za volanom s svojo petko 1.1 in vrtam luknje v zemljo...ne rabmo več rudarjev stari...častna partizanska

ringeraj
Nov uporabnik

adijo

Napisal/-a ringeraj Sr feb 16, 2005 12:18 am

pa sj ni panike ne se razburjat to skodi tvojemu spolnemu zivljenju!

aja ce ti pa zarad avta krivo greva lahko pa z istimi pa se vedno mas 10 min prednosti!

lahko noc

bee cool

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: adijo

Napisal/-a Slide Sr feb 16, 2005 12:20 am

ringeraj je napisal/-a:pa sj ni panike ne se razburjat to skodi tvojemu spolnemu zivljenju!
aja ce ti pa zarad avta krivo greva lahko pa z istimi pa se vedno mas 10 min prednosti!
lahko noc
bee cool

ahhh...lahko noč ja...
joj joj
Slika
Zadnjič spremenil Slide, dne Sr feb 16, 2005 12:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr feb 16, 2005 12:24 am

pa je spet pršlo do- jst mam pa dalšga
fak se ne znate pogovarjat
jst osebno bi mel najraj neki podobnga tiptoniku
sam kaj k je treba vse doplačat
lp

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr feb 16, 2005 12:46 am

Za driftat nikakor avtomatika=gotova smrt :?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 17 gostov