Debate, ki niso vezane na ostala področja...

asPeteR
Nov uporabnik

Napisal/-a asPeteR Po feb 07, 2005 2:40 pm

Ja ti prokleti junksi so pa res katastrofa. V lj na vrocih tockak, sploh ni za parkirat oz. tja bi moral poslat kapse. Recimo kaj pa je dolznost kapsov? Varovanje drzavljanov in zapiranje hudodelcev.
Ne vem zakaj se ne naredijo enega strateskega nacrta recimo kot je ta primer, poloviti vse lopove k unicujejo, kradejo avtomobile oz. notranjo opremo. (saj ne krado sam Avtoradijev, krade vse vse od airbagov in avtoradijev naprej) Skratka z pametno strategijo bi lahko policaji vecino tega kriminala avtomobilisticnega zatrli, to je 100%. In tudi vsak policijski sef bi to potrdil.

SAMO problem je k s tem v bistvu nic ne resis. Problem kriminala le preusmeris na druga podrocja ... To je glavni problem. Zaradi tega ni strategije policije, zato so policaji apaticni ko jih poklices zaradi kraje, npr avtoradija.

najbolj uspesna bi bla res varianta, da bi se ustanovil geto, kjer bi junkiji dobivali svojo dozo. (ok no, ne overdoze, pac se deklariramo kot humana drzava) Saj je jasno, enkrat junki, vedno junki ...

Drugace pod vse povedano, res ne vem kaj bi naredil, ce bi dubil kaksnega junkija pri delu nad mojim avtom (al pa tud tujim, da bi blo ocitno, da ni lastnik) ... Ker mislim, da bi to vsakega do konca pogrelo. Sploh ce bi prisel iz kaksnega teka al pa fitnesa ... K si mal "ogret" ... Barabe hudiceve so ti junkiji!

Skratka preventiva je sigurno alarm in ostali pripomocki. Ker vecina avtomobilov nima alarma in junki vedno izbira najlazjo tarco. Torej tarca, ki ni zavarovana, ki je parkirana na najmanj frekventnem prostoru, ki nima alarma, pa recimo se nima ploscice dol ... To je velika potencialna tarca. Ce na vse to pazis (+se druge reci) potem je manj moznosti, da kaj fases ....
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po feb 07, 2005 3:00 pm

Shatzy je napisal/-a:Drgač pa, a bi bla varianta da bi se ob sprožitvi alarma sprožla en kamerca, k bi jo namonteru nekam na armaturo čist pod šajbo? Sej dobiš pouhn teh spykamerc, k jo lohk za gumb zatakneš?
In če jo daš na konc armaturke, nad al pa v zračnik, bi đanksa prou lepo posneu v ksiht, kako se zajbavao akustiko vn vlečt. Računalničarji in avtoelektričarji tega sveta, združite se! :lol:
Pa 30% od vsazga prodanga artikla je mojih... ;)

8) Ha, ha, na tem jaz delam že dobre pol leta, tko da nisi prvi, ki razmišlja v to smer.
Bi pa to ne bila samo ena kamera, ampak kar 4 kamere, ki bi snemale stalno, tudi ko je avto parkiran nekje in tudi med vožnjo, saj bi s pomočjo posnetka potem lahko odkrival in dokazoval več stvari, ne samo vlom v avto. Tudi poškodba na parkirišču s strani vandalov, štorastih šoferjev, ... in tudi med vožnjo, se lahko pripeti kakšen zoprn primer, in bi mogoče posnetek pomaga dokazati krivdo ali nedolžnost. Pa še če te policaj ustavi in te kaj gnjavi in je predrzen in pokroviteljski, bi mu lahko na koncu rekel samo: nasmehnite se, snema vas skrita kamera :P

Zaenkrat imam še težave pri izbiri kamer, ki bi jih skril tako, da bi bile čim manj vidne.

In na koncu cena: preko 250ksit :cry:
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Po feb 07, 2005 5:44 pm

250? Pa te kamercene koštajo več k 10, 15 kosov ena...drgač pa če bi skoz snemu bi bil problem kam bi to shranjevou...mogoče en 512 Flash disk? Pa ostala oprema?

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Po feb 07, 2005 6:06 pm

asPeteR je napisal/-a:Ja ti prokleti junksi so pa res katastrofa. V lj na vrocih tockak, sploh ni za parkirat oz. tja bi moral poslat kapse. Recimo kaj pa je dolznost kapsov? Varovanje drzavljanov in zapiranje hudodelcev.
Ne vem zakaj se ne naredijo enega strateskega nacrta recimo kot je ta primer, poloviti vse lopove k unicujejo, kradejo avtomobile oz. notranjo opremo. (saj ne krado sam Avtoradijev, krade vse vse od airbagov in avtoradijev naprej) Skratka z pametno strategijo bi lahko policaji vecino tega kriminala avtomobilisticnega zatrli, to je 100%. In tudi vsak policijski sef bi to potrdil.

Hm, kam bi jih pa zapirali? Ze itaq so vsi zapori prenapolnjeni. In telih ni malo...
A mislis, da jih policisti ne polovijo? Vem za en primer, ko je policist zjutraj pripeljal enega mladenica k sodniku, ponoci pa so ga spet dobili. Kaj pomaga, ce sodni mlin ne melje. Vse zastara ali pa dobijo minimalne kazni. :twisted:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Po feb 07, 2005 6:29 pm

Shatzy je napisal/-a:250? Pa te kamercene koštajo več k 10, 15 kosov ena...drgač pa če bi skoz snemu bi bil problem kam bi to shranjevou...mogoče en 512 Flash disk? Pa ostala oprema?

Tiste kamerce za 10ksit so bolj izhod v sili in so uporabne za posnetke od blizu, do 3m, za kaj bolj resnega je višja cena. Shranjevanje na hdd recimo 120GB ki je trenutno ugodna varianta, potem pa še sama snemalna naprava. Lahko bi uporabil PC z ustreznimi vhodi in softverom ali pa že kar narejeno napravo.
Do sedaj sem delal z enimi mini kamerami, pa enimi za video nadzor in kupljeno napravo za video nadzor.
Za dokaj dobro sliko stvar ni poceni.

asPeteR
Nov uporabnik

Napisal/-a asPeteR Po feb 07, 2005 6:44 pm

SCH-MM: Ja to je pa druga zgodba ... Nas sodni sistem. Ne samo da meljejo pocasi, so tudi neuncikoviti pri zapiranju teh junksov ... Sam s tem nic ne resis ce jih zapres.
Jaz mislim, da bo v prihodnosti tako, kot sem ze zapisal. Namrec raziskave so utovotile, da junki je vedno junki. No, npr. v don pierinu se kar nekaj folka spreobrne ... Sam vecina pa ne, ker se preprosto ne morejo. Po eni strani so revezi, samo vseeno da ti razbijejo avto clovek ne more najti kaj dosti milosti ...
Skratka mislim, da jih bojo izolirali v geto in tam bodo dobivali svojo dozo, ce bojo recimo opravljali dolocena dela ...(karkoli pac) To bi bil en moj model za junkse. Seveda le za tiske junkse s kriminalom (s kriminalno preteklostjo)!! Zaradi mene je lahko clovek junki sam druge naj pusti pri miru!

Drugace pa je tole s kamero zanimiva idea. Mogoce bi blo fino da se kamera res sprozi takrat, ko sistem zaza vdor. Avto(kamera) posname storilca, in potem se slika poslje takoj prek UMTSa k lastniku avta in policiji, npr. potrebno bi bilo narediti kompleten informacijski sistem povezati s policijo. Recimo to je moj pogled na to kot infomatika ... :)
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po feb 07, 2005 7:44 pm

eh ja spet ste vsi neki pametni. pac kups si un radio k ma rocko da celga vn potegnes, in ga nosis okol kot kovcek. problem resen.

pa te avtoradio tatovi so dzanksi, al pa pru letnik sredne sole, capac wanabeji.

in pol je najvecja fora da k vm kdo ponud radio k je vredn 50k za 10k ga pa hitr kupte in se vm zdi ful ok nakup pa to, fucka se vm ce je slucajn en ostou brez tocno tega radija pa se sipe. prou zanima me kok folka overall tle gor na tem forumu ma uradno kupljene radije, in kok folka je kupil radije napol zastonj, ker so bli plunjeni tocno tko ko od tega tipa. pa ne mi bluzit zdej da noben nima tazga radija, ker ce nebi blo povprasevanja, se tud kradl nebi tega.

pac puscejte sipe odprte do konca, pa vse not, pa nebo noben nc ukradu.

to diskutiranje o ukradenih radijih je tko ko scanje proti vetru.

shit happens in to je to. drugic radio sabo, al pa dt 300 sit za parking, pa bo radio ostou.

enostavno ne vidm smisla da ste pol vsi neki pametni ko enmu ukradejo radio. jebiga moje sozalje, sam tok enga govora, pol k bi pa res mogl pridt do akcije bi se pa mal mn k vsi posral.

drgac pa zadi za radio si montirejte rocno bombo M75 in pol ko ga kdo vn cukne ga ubije pa se avto u luft fukne. superduper, en dzanki bo mn ane?

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po feb 07, 2005 8:45 pm

ja, voith je to povedal v svojem stilu, v bistvu pa sem tudi jaz razmišljal, da teme a-la ta tukaj nimajo pravega smisla.
Najprej nekdo potarna, da su mu ukradli radio, sledi nekaj izrazov sožalja, nekaj nasvetov o varnostnih sistemih pri radijih, nakar sledi, kaj vse bi kradljivcu naredili...
ok, opozoriti, da je ukraden ta in ta radio, pa malo pozornosti na bolšjakih... ostalo pa je res bolj ko ne zguba časa
lp pilgrim

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Po feb 07, 2005 10:24 pm

Drugače pa .... en zares dober aktiven alarmni sistem :twisted:
http://www.stickdeath.com/2003auto.html
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov