Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe feb 25, 2005 10:52 pm

aja maky
zdele si reku, da pomagaš tud sosedom
pa dej potegn še pr bebasti sosedi, pa nau problemov
k pomoje bi mogu vsak narest po svojih močeh da se nebi za brez veze kregal, al pa jebal, pol bi bil pa mir na svetu ( :P ja right)
peace over and out

Uporabniški avatar
NiceRice
Nov uporabnik

Kraj: Ho(nda)land

Napisal/-a NiceRice Pe feb 25, 2005 11:18 pm

kljukec je napisal/-a:
maky je napisal/-a:
NiceRice je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:freza ne sme met gosenc
oz takih frez ne rabmo
to je za ful snega
http://www.yardman.com/servlet/BrandPro ... =14&SUB=55
s tako je užitek kidat
tud z mokrim snegom ni problema
uglavnem ti si raj frezo zrihti in z njo res ni problema potegnt še na konc po cesti, in z nje zmetat sneg

jah očitno še nimaš izkušenj z ameriškim crapom od tehnike :roll: , ker če bo človk nabavu to, kar si mu ti svetoval bo kmalu spet ročno kidal, ker zadeva ne bo vžgala takrat, ko jo bo najbolj rabu, če pa misliš, da je boljša kolesna freza ma pa honda tole: http://www.hondapowerequipment.com/imag ... -large.jpg

jo mamo že 2 leti pa je čisto vsakič vžgala. pred sezono jo zakurblamo. če ne užge ta drugič na roke dobi elektro šok pa je zadeva rešena. ;)

mi mamo tud tako, al pa zlo podobno
pa nobenih problemov
jst sm hotu sam povedat da za naše razmere niso na gosence
jo maq kolega in sicer yamahino- podn od podna- hitrej na roke, k se skoz zabasuje

No ja, vsak si naj svoje mnenje ustvari, moj sosed recimo ima Hondino kosilnico, ki jo uporablja kot prevozno sredstvo za vse živo že ene 20 let, pa da vidite kaj z njo dela :roll: , ampak crknit mu pa noče in noče. Še en link do enega testa http://www.abbysguide.com/ope/reviews/66-0-1.html

Mene ameriška kvaliteta izdelave ni preveč prepričala, dva znanca imata kosilnico MCCuloh al neki tacga, ki ima plastično ohišje motorja, ojnica laufa kar po plastiki in obema je po enoletni uporabi ojnica preluknjala ohišje, da je prišel zrak v notranjost oz. je šla mešanica ven
:x No zdaj sem že malo offtopic
Why you feel faster when you eat rice?
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe feb 25, 2005 11:51 pm

NiceRice je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
maky je napisal/-a:
NiceRice je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:freza ne sme met gosenc
oz takih frez ne rabmo
to je za ful snega
http://www.yardman.com/servlet/BrandPro ... =14&SUB=55
s tako je užitek kidat
tud z mokrim snegom ni problema
uglavnem ti si raj frezo zrihti in z njo res ni problema potegnt še na konc po cesti, in z nje zmetat sneg

jah očitno še nimaš izkušenj z ameriškim crapom od tehnike :roll: , ker če bo človk nabavu to, kar si mu ti svetoval bo kmalu spet ročno kidal, ker zadeva ne bo vžgala takrat, ko jo bo najbolj rabu, če pa misliš, da je boljša kolesna freza ma pa honda tole: http://www.hondapowerequipment.com/imag ... -large.jpg

jo mamo že 2 leti pa je čisto vsakič vžgala. pred sezono jo zakurblamo. če ne užge ta drugič na roke dobi elektro šok pa je zadeva rešena. ;)

mi mamo tud tako, al pa zlo podobno
pa nobenih problemov
jst sm hotu sam povedat da za naše razmere niso na gosence
jo maq kolega in sicer yamahino- podn od podna- hitrej na roke, k se skoz zabasuje

No ja, vsak si naj svoje mnenje ustvari, moj sosed recimo ima Hondino kosilnico, ki jo uporablja kot prevozno sredstvo za vse živo že ene 20 let, pa da vidite kaj z njo dela :roll: , ampak crknit mu pa noče in noče. Še en link do enega testa http://www.abbysguide.com/ope/reviews/66-0-1.html

Mene ameriška kvaliteta izdelave ni preveč prepričala, dva znanca imata kosilnico MCCuloh al neki tacga, ki ima plastično ohišje motorja, ojnica laufa kar po plastiki in obema je po enoletni uporabi ojnica preluknjala ohišje, da je prišel zrak v notranjost oz. je šla mešanica ven
:x No zdaj sem že malo offtopic

ja pač ni yard man ampak MCCuloh al neki tacga
jst ti bom tko povedu
po moje nema veze iz katere države prhaja zadeva, glavn da je kvalitetna
ti si pač japan freak
yardmana so nm vsi priporočal in je namenjena tudi večjim površinam

gre predvsem zato da je za po asvaltu al pa tlakovcih slabši gosenični pogon
in sicer samo zato ker ima slabši pritisk na tla
kolesni ima samo zadi kolesa, spredaj pa jo ''drsaš'' in tako odmetava od tal
gosenični pa stoji na gosenicah
res pa je da če bi bilo 50cm+ mi bil bolši gosenični, ker ga lahko voziš po snegu in tako odmetavaš v plasteh
torej je za naše razmere bolši kolesni pogon, pa še hitrejši je
nevem a sm že kje napisal da ma kolega yamaho z gosencami, tako da dobro poznam kako gre tudi s podobno frezo tej ki jo ti reklamiraš
lp

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon So feb 26, 2005 12:52 am

jakaracman je napisal/-a:
george_ je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:Za to mislim, da obstaja kazen. Sicer pa je pločnik pred hišo vsak dolžen očistit sam. Če te res tako zelo moti, jo prijavi.

ja poznamo budale ki kuj ko narediš neki dobrga vse pokvarjo. no naprimer jest plužim ulice pa prkirišča, pa k vidm kaj ljudje počnejo bi jih sam :bonk , pa eni se kregajo ker večina snega pade na njihovo stran pa to morte dožvet!
ja pločnike pa v našem koncu mi plužimo tko da se nobedn preveč ne zmatra :evil:

lp, naftar

Vozis plug? Pol si ti tud enden od unih k.... ki sveze skidan izhod iz privat parkinga lepo zapluzis s snegom s ceste? Take bi postrelu (in tovrstno pocetje prepovedal) ...

Peesda si pameten...
Pa ga pejd ti vozt, če si tolk brihten. Al maš rajš zasnežene ceste?
A mislš da ma un ki pluž čas da se z vsakim dovozom j**e in obrača in nevem kaj popravlja???
Veš vozit traktor z plugom ki je kljub temu da je pod kotom še vseeno v širino 3m ni ravno mala malca.

Pa da ne boš reku da sem tud jaz eden izmed njih in zaradi tega zagovarjam...sploh ne, poznam pa par ljudi ki to delajo... Tako da ne tuki srat no...

LP, zlabo

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So feb 26, 2005 8:18 am

kljukec je napisal/-a:aja maky
zdele si reku, da pomagaš tud sosedom
pa dej potegn še pr bebasti sosedi, pa nau problemov
k pomoje bi mogu vsak narest po svojih močeh da se nebi za brez veze kregal, al pa jebal, pol bi bil pa mir na svetu ( :P ja right)
peace over and out

hvala ampak nikoli več. predlani je fotr spucal skor clo ulco po pločnikih pol nam pa pride ta baba zabit da ji je fotr ograjo uničil z snegom. ograja je pa stala lesena ene 20 let in nikoli barvana,sneg se jo je pa mejčkeno pipnil čisto na vrhu. tko da... takim ne grem. drugače pa ostalim sosedom ni problema (so več ali manj starejši okoli nas tko da si sami spucajo mogoče ravno vhod in dovoz).
SlikaSlika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Re: Zakaj sploh plužijo

Napisal/-a WhiteCell So feb 26, 2005 9:21 am

maky je napisal/-a:Zakaj se gre. Pluženje po ulicah. Lepo spluži (ok po naši ulici spluži tako da gre 60% snega na levo, 40% na desno stran). Cesta je po temu lepo čista in se vidi asvalt in je normalno prevozna. Dokler se soseda ne sprdne in zmeče ves sneg nazaj na cesto. Ja hudiča zakaj pol sploh plužit če je 1 uro po tem ko se plug odpelje iz ulice naša ulica ko šahovnica ker večino snega pride nazaj na cesto.

jaz lepo ves sneg zmečem za ograjo ali pa naredim večji kup tam kjer nikogar ne ovira.

Tako ravnanje je zame čisti kretenizem saj z tem, ko se sneg vrže nazaj na cesto medtem ko še sneži naredi več škode kot koristi. Ok tud sam vržem s časom sneg na cesto ampak takrat ko sije sonce in se sneg hitro razstopi. Tako se pa še kar lepo nalaga in nalaga...

Kaj vi mislite o tem?

se mi je že zgodilo...enostavno ker besedeniso pomagale...sm šel domov po lopato in v pričo nje skidal sneg njej nazaj na dvorišče....ko to ni zaleglo....sem ponoči nabral sneg po ulici in ji naredil velik kup snega na dvorišču ki tut peš ni bil prehoden....
po tem nikol ni več kidala na cesto... :roll:
V8 POWER

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So feb 26, 2005 10:04 am

Jest sm mel tud eno podobno izkusnjo, in sicer v ljubljani Na Mivki.

Se peljem po cesti, ko vidim eno starejso zensko, k je na cesto nametala ze skor 10cm snega. Pa se ustavim in odpremo okno pa vljudno recem, da to ni dobro, ker se lahko hitro zgodi nesreca in da bi bilo bolje, ce bi sneg metala kam drugam. Ona pa mi nazaja nesramno odgovori, da nej bom tiho, ker bo drugace z lopato po avtu vzgala - lopato je ze dvignla. Sm se vs razpizden odpelju in poklicu policijo. Operater je rekel, da se bo nekdo sel tam mimo peljat - ce so res prisli ne vem.

Ne grem za vsak drek klicat policije, samo me je njeno arogantno obnasanje in grozenje tok razpizdilo, da sm ji mogu zamorit.

Vem, da je zaj****, ker ti plug nasuje sneg nazaj na dvorisce in garazni klanec - je treba pac se enkrat odkidat, ali pa spucat se del ceste. Samo, ce bi tisti s pugom pazil na vsak dovoz bi s sihta prisel sele ko bi se sneg ze stopil. Sneg je treba odmetat, samo ne na cesto.
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ So feb 26, 2005 11:09 am

nebivedu je napisal/-a:
maky je napisal/-a:Zakaj se gre. Pluženje po ulicah. Lepo spluži (ok po naši ulici spluži tako da gre 60% snega na levo, 40% na desno stran). Cesta je po temu lepo čista in se vidi asvalt in je normalno prevozna. Dokler se soseda ne sprdne in zmeče ves sneg nazaj na cesto. Ja hudiča zakaj pol sploh plužit če je 1 uro po tem ko se plug odpelje iz ulice naša ulica ko šahovnica ker večino snega pride nazaj na cesto.

jaz lepo ves sneg zmečem za ograjo ali pa naredim večji kup tam kjer nikogar ne ovira.

Tako ravnanje je zame čisti kretenizem saj z tem, ko se sneg vrže nazaj na cesto medtem ko še sneži naredi več škode kot koristi. Ok tud sam vržem s časom sneg na cesto ampak takrat ko sije sonce in se sneg hitro razstopi. Tako se pa še kar lepo nalaga in nalaga...

Kaj vi mislite o tem?

Mislim, da je tako dejanje celo prepovedano in da lahko plačaš kr dost visoko kazen, če mečeš sneg na cesto iz svojega dvorišča.

;) ;) :-P

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So feb 26, 2005 11:33 am

s tem maš minuto dela :D
pa sosedi pred ograjo porini :D
Slika
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 26, 2005 11:34 am

tole ma res vsak v garaži prkeranga ob ferariju seveda

_Sp|dy_
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a _Sp|dy_ So feb 26, 2005 6:11 pm

pri nas tud ena skor soseda zmiram sneg nazaj zmeče na cesto, ker ji naplužijo kopico pred stopnice. Ja kaj pa ona misli da se bo mim njene hiše plužar z dvignjenim plugom peljal?! Pol pa fila tist sneg pa jezno preklinja zraven mi se ji pa smejimo :twisted: :-P

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG So feb 26, 2005 6:35 pm

Zadnic se peljem domov, in kar na enrkat tak zajeten kos snega meni preko / pred avto. Se ustavim in pogledam na desno in vidim tipa ki mece sneg na cesto. Sem si rekel, picka ti materina bos ti ze enkrat na mino naletel.. Ce bi slucajno v avto takrat zadel, samo se 113 in se gremo po prihodu plavih menit dalje.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So feb 26, 2005 8:14 pm

En folk je pa res smotan. Odkidajo dovoze preden pride plug, potem pa se nekej pritožujejo, ko jim plug nazaj zapre dovoz. Žal ne gre dugače in nekateri to ne zastopijo.
Jaz odkidam šele potem, ko cestarji in komunalci naredijo svoje, razen, ko moram nujno ven z avtom, potem odkidam prej in to samo tolk da pridem ven. Seveda potem ponovim vajo, ker je potem zapluženo. Včasih pa sem odkidal še cel pločnik pred mojo bajto, sedaj pa ne več, ker se mi neumno zdi. Spucam sneg, ko uni nehajo s svojim mešanjem snega.
Eno zimo je bla fora, ko so cestarji splužil je šlo še malo na pločnik, potem pa pridejo komunalci in splužijo pločnik in sneg nazaj na cesto. To so ponovili 4x v enem dnevu, tako da se je sneg že skoraj stopil. Pločnika pa komunalci niso mogli plužit k ograjam ker je folk piz***. Enkrat so pločnik s tamalo rolbo, pa so sneg nametal enmu na vrt kjer je imel plac, čez 2 uri so pa že komunalci z lopatam sneg z vrta odstranjeval. Tak folk je treba zapret, pa kaj mu dela v napoto na vrtu, saj ni bilo nobene škode. Sedaj pa komunalci sneg s pločnika odfurajo stran in to zato, ker je folk smotan in ne pusti da ma sneg na vrtu.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So feb 26, 2005 8:51 pm

Mi mamo cestarje naučene da pred našo hišo desko na levo obrnejo kje je ena stara hiše kjer noben ne žvi. Samo mamo itak tako velik dvorišče da je treba z traktorjem od strica zaorat tako da tut že bi še bil tist kup ni blema. samo enkrat je bil problem ker je bil en čist nov pa čez noč je ene 30cm snega vrglo in je na dvorišče tak kup naredu da z busom fotr ni čez prebil. :roll: :roll: :roll:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So feb 26, 2005 11:29 pm

Včasih, ko sem še kidal pločnik pred mojim dvoriščem in ko so potem komunalci čistili pločnik in spet vse pokvarili, sem enkrat, ko mi je bilo dosti, počakal komunalca, ga ustavil in mu zabičal, če mi še enkrat zasuje dovoz, mu bom zavil vrat :evil: naročil sem naj plug dvigne ko gre mimo, ostanke kjer bo dvignil plug, bom pa že jaz pospravil za tistih 5 lopat snega. Bolje, kot pa da mi posvinja cel pločnik dovoz in ograjo ko je že spucano. Zadnje čase pa počakam, da nasvinjajo ta svoje, potem pa jaz naredim finale.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po feb 28, 2005 8:28 am

Kaj vi mislite o tem?

Sploh nebi začenjal te teme...

Tu v Mariboru je katastrofa, folk kr meče sneg nazaj na cesto, avti ga zvozijo ob straneh, na sredini pa nastajajo kupčki, in pol mi z znižanimi avti veselo drajsamo svoje avteke ob sneg...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po feb 28, 2005 8:40 am

george_ je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:Za to mislim, da obstaja kazen. Sicer pa je pločnik pred hišo vsak dolžen očistit sam. Če te res tako zelo moti, jo prijavi.

ja poznamo budale ki kuj ko narediš neki dobrga vse pokvarjo. no naprimer jest plužim ulice pa prkirišča, pa k vidm kaj ljudje počnejo bi jih sam :bonk , pa eni se kregajo ker večina snega pade na njihovo stran pa to morte dožvet!
ja pločnike pa v našem koncu mi plužimo tko da se nobedn preveč ne zmatra :evil:

lp, naftar

Si kar predstavljam, kako te je*** :D :D . V naši ulici so včasih stanovali sami direktorji (sej stanujejo še, samo direktorji niso več, ker so v penziji) in med njimi je bil direktor komunale nasproti čez cesto od nas. Seveda so vedno plužili tako, da je nasipalo nam, ne pa njemu... No in ko je šel v penzijo in so prišli mladi, ki ga niso poznali, plužit, so obrnili smer in po 20-ih letih začeli plužit na drugo stran. To je bil tak revolt, da sem mislil da bodo fentali ubogega pobčka... No, samo potem je priletel še moj foter, pa še ene par sosedov z naše strani ulice, pa so ga rešli :D :D :D Od takrat se že par let pluži na ono stran :D :D

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
george_
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a george_ Po feb 28, 2005 3:42 pm

zlabon je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:
george_ je napisal/-a:

lp, naftar

Vozis plug? Pol si ti tud enden od unih k.... ki sveze skidan izhod iz privat parkinga lepo zapluzis s snegom s ceste? Take bi postrelu (in tovrstno pocetje prepovedal) ...

Peesda si pameten...
Pa ga pejd ti vozt, če si tolk brihten. Al maš rajš zasnežene ceste?
A mislš da ma un ki pluž čas da se z vsakim dovozom j**e in obrača in nevem kaj popravlja???
Veš vozit traktor z plugom ki je kljub temu da je pod kotom še vseeno v širino 3m ni ravno mala malca.

Pa da ne boš reku da sem tud jaz eden izmed njih in zaradi tega zagovarjam...sploh ne, poznam pa par ljudi ki to delajo... Tako da ne tuki srat no...

LP, zlabo

no evo saj edn da se strinja, in ne tko k drugi k te pizdijo k ti hočš neki dobrga narest. sam sej letos je že bol. nej se kregajo jest ta svoje nardim poj me pa boli k...c.
lp, naftar
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov