Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po feb 20, 2006 2:39 pm

VWGapo je napisal/-a:
Golf III je napisal/-a:Kej v LJ je kak mojster k dobro spolira avto? Sej bi ga sam, ampak se mi zdi da se ne da tako dobro.... al ja?

Mene tud zanima kje je v ljubljani ali pa okolici domžal kakšn dobr mojster za poliranje :?:

mal je treba po forumu poiskat ...zato imamo iskanje
precej tega o poliranju je bilo ze napisanega in tudi mojstri so bili omenjeni

npr: http://www.topfinish.si/main.php
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Sr maj 09, 2007 11:01 am

Rabil bi en nasvet in sicer: katero izmed sonax-ovih polirnih past naj uporabim za 10 let star avto črne barve (poliran je bil samo 1-krat do sedaj). Gledal sem tiste plave, ki imajo oznake od 1-3 pa ne vem katera bi bila najbolj primerna. Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri Sr maj 09, 2007 11:19 am

Najbolje da uporabiš tisto ki ima številko 3 (mislim, da je najbolj "agresivna"), ampak to je bolj kratkorajna rešitev - pri meni so se vse lise in praske po parih pranjih ponovno pojavile.
Najbolje je da avto z vodobrusnim šmirgl papirjem pobrusiš in potem spoliraš z 3M polirnimi pastami (groba, fina, zaščita).
Če bi kdo rabil kaj več informacij naj pove pa bom poiskal link od 3m-ove strani kjer je tudi filmček kako naj bi se zadeva izvedla in pa šifre artiklov.

PS:to sem naredil na svojem avtu (prebarval sem ga lani) in moram rečt, da je izpadlo bolje kot pa sem pričakoval - še bolje pa bi bilo če bi imel doma pravo polirko (200€) in ne kar vrtalnega strojčka :oops:

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Sr maj 09, 2007 12:00 pm

Ne brusit ravno ne bi šel, ker barva sploh še ne zgleda tako slabo. Rabil bi le malo več leska in odstranil bi rad tiste praske od pranja. Lenivec a mi lahko prosim bolj konkretno poveš kje bi dobu tiste paste?

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr maj 09, 2007 12:07 pm

Griffin je napisal/-a:Kako je pa s plastičnimi deli??
A jih pred poliranjem s čim namažete? Al po poliranju?
Ker znajo ti plastični deli kr dobr obledet od polirne paste :? :evil:
Kako to delajo profiči?

plastične dele se zaščiti s kreptrakom 8) ,ker se polir pasta žažre v plastiko
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Napisal/-a Kiri Sr maj 09, 2007 12:08 pm

lenivec je napisal/-a:ma ja kr brusit bo šel...

naj kupi en compound od priznane firmeinbo. kako brušenje lepo te prosim.

Mislim, da samo compound ne bo dost...če bo samo s compund-om poliral bo imel še več prask, lis in avto se bo še manj svetil (sploh ker je črn...)...potrebno bo potem še strojno spolirat in zaščitit...

Pa ja - brušenje...sliši se zelo neumno ampak tako se dobi ShowCar perfect paint job. Nebene pomaranče (in podobnih nepravilnosti), ki jih recimo srečaš na tovarniško pobarvanih avtomobilih...

PS:od 3M dobiš polirne paste (in vse kar zraven paše - gobice...) pri spekter d.o.o. v žalcu

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr maj 09, 2007 1:42 pm

Joj dej spet si me spomnu - moram it do top finish, da mi uredijo črnuha za poletje 8)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Sr maj 09, 2007 1:49 pm

INFINITI je napisal/-a:Joj dej spet si me spomnu - moram it do top finish, da mi uredijo črnuha za poletje 8)

a ni škoda denarja..... :lol:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr maj 09, 2007 1:54 pm

nejko307 je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Joj dej spet si me spomnu - moram it do top finish, da mi uredijo črnuha za poletje 8)

a ni škoda denarja..... :lol:

Ja in kaj bi ti predlagal?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr maj 09, 2007 2:01 pm

landcruiser je napisal/-a:Rabil bi en nasvet in sicer: katero izmed sonax-ovih polirnih past naj uporabim za 10 let star avto črne barve (poliran je bil samo 1-krat do sedaj). Gledal sem tiste plave, ki imajo oznake od 1-3 pa ne vem katera bi bila najbolj primerna. Hvala za odgovore.

resnici na ljubo.....brezveze ti je kupovati polirne paste, le imaš namen zadevo 'polirati' na roke..ker to ne bo poliranje mapak zgolk kozmetika avtomobila (zato se vsem povrnejo rise po parih pranjih).

Raje kupi kak dober vosek alikako drugo zaščito avta, ter namaži z njim...bo na vsak način boljši efekt.

Eda od dobrih zadev: od utomagica: Bananamagic...cena 10 EUR..namažeš, se sveti ko pasja j***a (super za temne barve).

če imaš pa rise po avtu...tu bo pa pomagalo zgolj in samo strojno poliranje (pod nobenim pogojem pa ne kupuj compound in podobne agresivne paste ker boš avto še bolj zrisal!)
LP

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Sr maj 09, 2007 2:02 pm

Lenivec, kje se dobi te zadeve od Automagica? V bližni ljubljane kje, če majo? bi lepo prosu, če izdaš to skrivnost... :)
Slika

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr maj 09, 2007 2:04 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Lenivec, kje se dobi te zadeve od Automagica? V bližni ljubljane kje, če majo? bi lepo prosu, če izdaš to skrivnost... :)

skrivnost se razreši na telefonski številki: 041 672 228 Matjaž

predno pokličeš njega pa si poglej uradno stran od automagica da boš vedel kaj želiš...če pa želiš cenik od MAtjaža ....pa meni sporoči oz. daj mail, da ti ga pošljem.

LP

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Sr maj 09, 2007 2:44 pm

vincent je napisal/-a:[

Raje kupi kak dober vosek alikako drugo zaščito avta, ter namaži z njim...bo na vsak način boljši efekt.

Eda od dobrih zadev: od utomagica: Bananamagic...cena 10 EUR..namažeš, se sveti ko pasja j***a (super za temne barve).

LP

Se pravi, da se mi bolj splača vzeti en dober vosek... Tudi mene zanima kje bi lahko dobil na primorskem to od Automagica. Kaj pa tisti rdeč vosek od sonax-a bi bil primeren za to?

Kaj potem z voskom ne gredo dol tiste površinske lise od pranja.

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Napisal/-a Kiri Sr maj 09, 2007 2:50 pm

ne...vosek je namenjen zaščiti laka...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 09, 2007 7:34 pm

če se nočte zajebavat s kupovanjem pravih past, mašin in kasnejšega polirana , kolega res vrhunsko nardi za dober dnar...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr maj 09, 2007 7:46 pm

Polooo je napisal/-a:če se nočte zajebavat s kupovanjem pravih past, mašin in kasnejšega polirana , kolega res vrhunsko nardi za dober dnar...

kok dober dnar?mam golfa iv crne barve.pac da se ga spolira z ksno nezno barvo pa da se da vosek gor za zascito.
am od kod pa je kolega?
Zadnjič spremenil abbe, dne Sr maj 09, 2007 7:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov