Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To mar 18, 2003 1:38 pm

LOL
Slika

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty To mar 18, 2003 3:39 pm

Haby je napisal/-a:Je se ni nazaj k so jo kr policaji pridrzali zaradi neizpravnega avta :D :P

sem nazaj, me niso nc zadrzal. samo sem celo noc delala, pol pa domov po papirje, na LPP (kjer je blo vse ok, sem vidla enga tako upicajzlanga audija A4!!! lep avto, lep voznik...) in seveda pol nazaj domov v postlo medveda gret in sem se zdele zbudila...

kaj moram pa naprej porihtat pa ne vem, sem bla tok zmatrana, da sem pozabila vprasat. mislim pa da cca 1 teden cakam na kartoncek. bo ze, mam pa zdaj v avtu zapisnik o strokovnem pregledu, kar pokazem plavijem, ko me ustavijo.

lp qwerty

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To mar 18, 2003 8:41 pm

Jest sem danes dobil papirje (TÜV), upam da bo vse ql... jutri jih še pokličem prej dol, da ne bom kej pozabil priložit... Delam pa homologacijo za feltne/gume/vzmeti, za auspuh pa so mi v A3M zatrdili, da ne rabim papirjev... we'll see.

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty To mar 18, 2003 8:46 pm

ice je napisal/-a:Jest sem danes dobil papirje (TÜV), upam da bo vse ql... jutri jih še pokličem prej dol, da ne bom kej pozabil priložit... Delam pa homologacijo za feltne/gume/vzmeti, za auspuh pa so mi v A3M zatrdili, da ne rabim papirjev... we'll see.

a se men sam zdi, a tale a3m kar neki hara po svoje - mimo zakonov (dokler se lahko prodaja brez papirjev o HL?). sem slisala, da kupci vsi razjarjeni nazaj hodjo po papirje, oni jih pa ne dajo. ker jih pac nimajo!!!

ce so moje domneve tocne - za ubit! ce ne - se oproscam...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr mar 19, 2003 1:35 pm

Ja meni so ob nakupu zagotovili, da so homologacijski papirji še v pripravi... no, danes so mi povedali, da TÜV papirjev za Powerful lonce ni, lahko pa dajo nekakšno evropsko izkazilo o primernosti al kaj že... upamo, da bo to zadostovalo za LPP homolgacijo...

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr mar 19, 2003 2:13 pm

Po moje bi moralo ustrezat, saj niti TUV, niti nevem kakšen papir NE ustreza SLO standardom - tako vsaj trdijo inšpektorji, ko ti pridejo harat v trgovino, za njih velja samo SLO A-test, tako, da sploh ne vem zakaj se sploh pol omenja TUV :?:
Slika

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr mar 19, 2003 2:38 pm

Seveda nimajo papirjev ce so pa univerzalni.TUV papirjev sigurno nikoli ne bojo imel ce pa bi bili tipski pa ze mogoce.Zalostno je to da se na eni strani zahteva za vsako predelavo homologacija po drugi strani pa se prodajajo izdelki ki nimajo nobenih papirjev in se sploh ne bi smeli prodajati ker se jih ne da homologirat.Imam pa obcutek da se gre tem trgovinam samo zato da prodajo pa ceprav robo brez papirjev in zato bi zakon mogel prvo pritistniti nanje.

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr mar 19, 2003 2:52 pm

vinci je napisal/-a:Seveda nimajo papirjev ce so pa univerzalni.TUV papirjev sigurno nikoli ne bojo imel ce pa bi bili tipski pa ze mogoce.Zalostno je to da se na eni strani zahteva za vsako predelavo homologacija po drugi strani pa se prodajajo izdelki ki nimajo nobenih papirjev in se sploh ne bi smeli prodajati ker se jih ne da homologirat.Imam pa obcutek da se gre tem trgovinam samo zato da prodajo pa ceprav robo brez papirjev in zato bi zakon mogel prvo pritistniti nanje.

my thoughts exactly!!! to je problem številka ena, vzporedno z njim pa se problem št. dve: homemade variante.

ceprav fantje: kar je s papirji, je drazje - vsi pa smo prav veseli, ce lahko kje kaj ceneje kupimo, ne?

Tako, da niso le trgovci in domaci mojstri vsega krivi.

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če mar 20, 2003 3:33 pm

kolkr jest vem lahko tud homemade zadeve homologiras! samo moras prej na A-test peljat, pa ti homologirajo! Ti lahko naredis doma cel avto ce hoces, samo moras narediti dolocene a-teste... in zmagas, tko da ne govorit, da se home made izdelkov ne da homologirat!

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Če mar 20, 2003 4:25 pm

life4rave je napisal/-a:kolkr jest vem lahko tud homemade zadeve homologiras! samo moras prej na A-test peljat, pa ti homologirajo! Ti lahko naredis doma cel avto ce hoces, samo moras narediti dolocene a-teste... in zmagas, tko da ne govorit, da se home made izdelkov ne da homologirat!

ja, kolkr ti ves. to sem slisala tut jaz, celo kaj vec o tem: papirji, nacrti o izdelavi, uporabljen material itd. pa naj bi slo skoz.

ampak, na LPP mi je reku da ne gre. ce mas ti drugacne informacije, povej od kje in kaksen je postopek. (argumentiraj)

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Napisal/-a Meggy Če mar 20, 2003 4:54 pm

Argument bi kar jaz podal.Tudi Buggye si delajo sami in motorje tricikle (Trike),pa jih homologirajo in potem registrirajo.Hec je v tem,da za A-test rabiš tudi tehnično dokumentacijo oz.načrte in postopke izdelave spojlerjev. Če imaš vse to dobiš dovoljenje za uporabo home made zadevic. Problemček je pa ta,da so spojlerji zelo zahtevnih oblik in bi jih bilo težko kar tako pomeriti in narisati.

Pa enga lepga sončka za vse!!!
A.-P.Don

stromar
Nov uporabnik

Napisal/-a stromar Če mar 27, 2003 11:12 am

Danes biu na lpp-ju in naredu homol. za auspuh...uf,ena kazen manj :D :shock:

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Če mar 27, 2003 2:12 pm

stromar je napisal/-a:Danes biu na lpp-ju in naredu homol. za auspuh...uf,ena kazen manj :D :shock:

Stromar če si z primorske doma ti ni blo treba iti na lpp v Lj.! homologacijo lahko opraviš tudi v Kopru pri Proavtu! Vsaj 1x na teden al vsak drugi teden pride stric iz LPP Lj. v Koper! Jaz sem se danes pozanimal in so rekli da ni problema :D

stromar
Nov uporabnik

Napisal/-a stromar Če mar 27, 2003 4:33 pm

Ja s kopra ja...nisem vedu tega?Kje pa je Proavto?Prvič slišim... :shock:

stromar
Nov uporabnik

Napisal/-a stromar Če mar 27, 2003 5:25 pm

Sm našel na internetu,ah škoda...bom pa feltne tam homologiral,ko bom nekje dobil klinčevi T.U.V. :evil:

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Če mar 27, 2003 5:49 pm

stromar je napisal/-a:Ja s kopra ja...nisem vedu tega?Kje pa je Proavto?Prvič slišim... :shock:

Tam zraven radija Capris je ! ne moreš zgrešit :D
Kak avto pa vozis če smem vprašat? :oops:

stromar
Nov uporabnik

Napisal/-a stromar Če mar 27, 2003 7:46 pm

mantara je napisal/-a:
stromar je napisal/-a:Ja s kopra ja...nisem vedu tega?Kje pa je Proavto?Prvič slišim... :shock:

Tam zraven radija Capris je ! ne moreš zgrešit :D
Kak avto pa vozis če smem vprašat? :oops:

VW Polo 1.4 100 KM..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov