Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po mar 14, 2005 8:00 pm

Tomaz40 je napisal/-a:
Hudiča! Pa sm mislu da tolk butastga človeka ni pod soncem. No očitno je! Nč bat. Sej en more tut bager vozt a ne? ;)

do solz :cry :cry :cry

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po mar 14, 2005 8:29 pm

borut007, v celoti se strinjam s tvojim uvodnim postom. Jaz namreč ne opozarjam voznikov na radarje, pa se zato še nimam za zadrtega, zaje*anega starega voznika, ki cinca po cestah s klobukom za volanom, skregan sam s sabo ter pi*di na cel svet okoli sebe, ampak se mi zdi, da z opozarjenjem dajem potuho potencialnim povzročiteljem prometnih nesreč. Opozarjanja tudi sam od drugih ne pričakujem, če vozim nad omejitvijo, je to pač moj riziko.
Da omejitve niso nekaj za lase privlečenega, o čemer bi moral sam presojati in si jih razlagati po svoje, me prepriča dejstvo, da jih pozna ves razviti svet in vsa evropa (ok - Nemčija na AC ne).
Ljudje smo različni, nekateri mislijo, da v prometno kulturo spada "držanje skupaj" in opozarjanje na "to bando policijsko", drugi pa mislimo, da v prometno kulturo spada vožnja v skladu z omejitvami.
Za takšna različna mnenja in debate okrog njih pa so kot nalašč takšni in drugačni forumi.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Bota
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Bota Po mar 14, 2005 10:08 pm

Jst mam pa tule še eno vprašanje. Kolk časa po tem, ko ste vidli radar, še blendate? Jst se nikol ne morem odločit al je že dost daleč stran al ne.
LP, Bota
Slika

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Po mar 14, 2005 10:10 pm

Blendu sm in vedno blendu bom. :D

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Po mar 14, 2005 10:14 pm

ponavadi blendam do kaksnega vecjea križišča, potem ko je velika verjetnost da nepride več v poštev.
Ponavad pa mi kaps poblenda pol pa listek napise :(
ceprov morm nekam potrkat da me ze kr nekaj casa ni vstavu :D

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po mar 14, 2005 10:27 pm

menjekul je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:
Hudiča! Pa sm mislu da tolk butastga človeka ni pod soncem. No očitno je! Nč bat. Sej en more tut bager vozt a ne? ;)

do solz :cry :cry :cry

Ponavadi se ne spučam na tako raven, da bi koga zmerjal sam če lohk on mene, lohk tut jest njega, drugače pa mislim, da se tut na forumih lahko ohrani neko normalno raven kulture, česar Voith očitno ni sposoben.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

flay
Nov uporabnik

Napisal/-a flay Po mar 14, 2005 10:42 pm

KAJ CMO RECT,SE OBSTAJAJO PIZDE K TKO RAZMISLAJO :?: TUD TI LAHKO PADES NA MINO :evil: (NEKATERI SO SOVINISTI) :woohoo

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To mar 15, 2005 1:48 am

zanimiv mi je kok dost vs je zagovornikov izkoriscanja in egocentrizma brez meja tle gor. zdjsn sistem je ze v osnovi iskoriscanje sibkejsega. men se to ne zdi prav, najverjetneje je neki narobe z mano.

sistem v katerem zivimo nej bi biu svoboda. je pa samo zbledela slika svobode.

tomaz, ce sm te uzalu, se ti globoko opravicujem.

SeekK
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a SeekK To mar 15, 2005 8:06 am

Voith je napisal/-a:zanimiv mi je kok dost vs je zagovornikov izkoriscanja in egocentrizma brez meja tle gor. zdjsn sistem je ze v osnovi iskoriscanje sibkejsega. men se to ne zdi prav, najverjetneje je neki narobe z mano.

ves kako je..kakor vzames...bom vzel zdravnisko oskrbo! to stane ogromno denarja! in ce bi nam vs ta dnar od tega prispevka dajali nazaj in bi si to morali sami placevat bi prsl do tega da tisti k bi bli premoznejsi bi si ze placal ce bi eden huje zbolel, pa se tisti tezko, tisti ki pa niso tako pri denarju, bi pa recimo da oce zboli in je vec tednov v bolnici preprosto bankrotirali! Da bi samo lezal bi bankrotirali! Da o ksnih operacijah ne govorimo...in zdej ko vsi placujemo je res da nevemo ce bomo ta denar za zdravnisko oskrbo sploh kdaj porabl mi osebno, samo jst bom cisto vesel ce tistega ne bom nikol rabu in bom zdrav! Zdej pa ce pa nekdo huje zboli pa njegova oskrba ne gre samo iz tistega denarja, ki ga je on vplaceval, ker ga preprosto ni dosti, ampak dejansko za njega placujejo tud drugi v nasi drzavi...ce se ti zdi to tako narobe potem nevem...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To mar 15, 2005 9:02 am

Voith je napisal/-a:zanimiv mi je kok dost vs je zagovornikov izkoriscanja in egocentrizma brez meja tle gor. zdjsn sistem je ze v osnovi iskoriscanje sibkejsega. men se to ne zdi prav, najverjetneje je neki narobe z mano.

sistem v katerem zivimo nej bi biu svoboda. je pa samo zbledela slika svobode.

tomaz, ce sm te uzalu, se ti globoko opravicujem.

Hvala sprejmem opravičilo in se ti opravičujem če sem jest tebe užalu.

Glede sistema. Sej se strinjam, da močnejši izkoriščajo šibkejšega, sam vedet morš, da kadar zagusti, bi marsikdo od močnejših želel da bi bil med šibkejšimi. Če jest ustanovim firmo, zaposlim ljudi in vsakemu izmed zaposlenih dam recimo 100 jurjev plače. Od njega moram imet vsaj 200 jurjev profita. 100 jurjev gre za njegovo plačo, 50 gre za stroške (stroji, oprema, material, elektrika, telefon, voda, službeni avtmobili,....) 50 je pa mojih. Zakaj mojih? Zato, ker jest tvegam vse kar imam za to firmo. Če firma propade, bom jest izgubu ohoho pa še pa još denarja, bil bom brezposelen, mogoče celo v dolgovih. Delavci si bodo pa enostavno spakirali svoje stvari in šli v drugo službo.

To je sicer popolnoma laična razlaga ampak na taki osnovi deluje sistem.

Druga zgodba so pa tisti v velikih podjetjih, ki dobijo za skoraj 300 jurjev odpravnine za vsak DAN ko so bili zaposleni. To je pa po mojem mnenju tisto, ker je ostalo od bratstva in enotnosti, Tita in partije.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy To mar 15, 2005 10:06 am

Heh Votih, ti si res car. :roll: Današnji sistem ni čist nič druzga kokr naravna selekcija - močnejši preživi. Če je v naravi tko, pol verjetn ne more bit napak, a? Če pa nočeš davka plačvat ti predlagam da se preseliš v kkšn Kongo, tm sigurn nimajo davka...use kar boš prdelu bo lahko tvoje, 15 kokosov pa 20 banan!

Kar se pa blendanja tiče, se strinjam da Šumaherwannabejem ne blendam, ampak trobm. Blendam pa za neprižgane luči, pa tistim ki se vozjo normalno (to ne pomen 30+ nad omejitvijo).

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To mar 15, 2005 10:35 am

ze samo dejstvo da je vec kot 90% svetovnega bogatstva v rokah 3% prebivalstva pove zadost o nasem sistemu.

v kongu je zlato, dragi kamni in vse tak. zakaj misls da se tm koljejo na dnevni postavki? zato ker je tm neverjetno velik naravnih bogastev in zahod kupuje za drobiz zlahtne surovine, cez vsa trupla.

tko da ce se bom kdaj res selu, avstralija vabi, pa ena cessna in nimas lepsga. tle bo itak spet ciklus. molzi molzi molzi pok-vojna in spet od zacetka tko kokr je ze vec tisocletij. zadnje case nam spet zategujejo uzdo in se jo bojo. dokler nebo pocl ns bojo molzl. tko je blo v zgodovini ze najmanj 1000x in pac film se ponavlja spet.

pa tud ta kvazi demokracija ni nc pametnga. js volim nekoga na podlagi tega kok laze po tvju pa kok se mu zobje svetijo na plakatu. ucasih so saj na celo postavl pametne ljudi, zdj so pa na vrhu pac eni bebci v slogu unga jurija, ki bi prodau duso, da bi lahk nategnu eno smrklo.

ce smo ze pr sistemu, clovek je ze v kali falu sistem. kako si lahko mi kr lastimo zemljo ? :lol: mi ene mravlje k tle lazmo okol smo si kr rekl: gee kaj ce bi si mi kr polastil tist kar si lasti ns? hmm ja najbols. rezultat je pa to.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To mar 15, 2005 10:40 am

glede tega blendanja se men zdi da je dokej fer da nekoga opozoris na radar! ker lahko da bo kdo tebe nekoc opozoril in ti prihranu kak tolar ! glede tistih divjakov ki vozijo vlik preko omejitev pa itk ne jebejo 5% ce poblendas.. al pa ne vidjo.. pri nas v Novem mestu je vsak dan vec opozoril na radijih kje stoji radar :P za druga mesta pa nevem ;)

LP 8)

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm To mar 15, 2005 3:12 pm

No dragi nedeljski vozniki, ki norcem (=vsem ostalim) ne blendate - enkrat vam bo modri pomolil liziko in vam napisal kazen za 54-3=51km/h, pol se vam bo pa scufalo in ne boste šli iz hiše en teden zaradi moralne krivde takega hudega prekrška. Nazadnje sem kazen dobil pred enim letom in to glih zarad takih. Od Logatca naprej so merili na odseku za 60km/h (prej 90), jst sm lepo pr tabli dal nogo z gasa in ga zagledam potem hinavca skritega. Pisal mi je kazen za 70km/h petdeset metrov naprej od table za konec omejitve. Ja ja, tako je to, če si brezbrižni norec. Hvala unim trem glistam hinavskim nasproti vozečim, ki so se prepričali, da je tak norec, kot sem jaz dobil kazen 5000 SIT. Veselo čakam vašo šokiranost in užaljenost :P

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če mar 17, 2005 8:12 am

pilgrim je napisal/-a:Opozarjanja tudi sam od drugih ne pričakujem, če vozim nad omejitvijo, je to pač moj riziko.

Hvala bogu. HVALA BOGU!
Koncno ena modra, pametna, jedrnata in konstruktivna!
Pa se povzetek za vse ostale katere ne morte razbrat sporocila.

ZA SVOJA DEJANJA SMO ODGOVORNI SAMI IN NE DRUGI.

V temu primeru, ce se peljes nad omejitvijo, si sam kriv. In cisto nic drugi, pa tudi ce ti niso blendal. To je edino kar velja v moji glavi, in v glavi pilgrima tudi. Bodite fer pa sprejmite posledice, ce peljete prehitro.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Če mar 17, 2005 8:53 am

Wow, to se je pa razvilo v taprav klepet!

Kakorkoli, jst v večini primerov blendam, če vidm kkšnga debila, ki vozi 80 tm kjer je omejitev 50 in imam SAM občutek da vozi dost prehitro za razmere na cesti potem naj plača. Raj vidm, da ga 10x rada ustav, kot pa da ga, ko bom enkrat hodu po pločniku, zanese in me zbije. Zdej če je pijan pač ne moram vedet, razn če res tako vijuga, pol pa naj ga kr policaj ustav.

Blendam vedno za neprižgane luči pa za kkšn mobitel (če so res že policaji kje), norcem pa nism in ne mislm blendat. Mam vsakodnevno probleme z njimi. In sama vožnja je do danes ratala eno velko tveganje.

Sm čakam od kje mi bo en 19 letn mulc, ke je dobil kkšn kombi na zadn pogon prletu čelno 100 ko bo prehiteval kamion (kar se mi dogaja skoraj vedno, ko se peljem po cesti NM-MB).

Za moje pojme je bistveno premal policajev po cestah! V Ameriki maš v vsaki puščavi ene 10 partulj.

Sm in zmerej bom ostajal istga mnenja. Po lokalnih oz. regionalnih cestah se vsaj prbl. drži omejitev (do 20% čez), na avtocesti pa vozi avtu, zavoram in refleksom primerno. S tem ne mislm da voziš 250, ampk tm do 160 bi pa moglo brez problema it.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če mar 17, 2005 8:55 am

Blendam.Sej ze moj nick pove da blendam. :vc
Pa vozim po stari cesti z KP-LJ. Tam je malo prometa,je pa polno ravnic, na katerih se gre 120 brez met obcutka da se gre hitro. No jezi me, da je vcasih radar na takih lepih ravnicah. Ce mi bo kdo blendal mu bom hvalezen. ;)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Če mar 17, 2005 9:01 am

Blinder je napisal/-a:Blendam.Sej ze moj nick pove da blendam. :vc
Pa vozim po stari cesti z KP-LJ. Tam je malo prometa,je pa polno ravnic, na katerih se gre 120 brez met obcutka da se gre hitro. No jezi me, da je vcasih radar na takih lepih ravnicah. Ce mi bo kdo blendal mu bom hvalezen. ;)

Tud jaz vam bom hvalezen, če mi boste blendal. Pa sej ne da bi ful gonu, o.k. tm k vem da lahko :twisted: . Drugač je pa to čist stvar posameznika a blenda al ne. Sam je pa res da mormo vozniki skupi drzat.

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Če mar 17, 2005 9:02 am

ja bledam pa zmeri bom, pa kdaj še na radio pokličem, pa itak so na Gornjskem zlo predvidljivi v zadnjih 5-ih letih nimajo nove lokacije....
pa za blendanje jih še nisem vidu težit.....skratka kranjski Polcaji so fer....pohvalno
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov