Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr mar 23, 2005 6:39 pm

McLaren je napisal/-a:So what če je star 70 let. Tolk stari bi lahko mene pa vse druge še marsikaj naučili.
Itaq da je bil v tem primeru kriv stari čiča in je naredil hud prekršek, ampak je krivično vse 70 letnike metati v "isti koš". Moj SA je star 71 let pa vozi avto BP in do zdej ni mel še nobene večje nesreče (razen enkrat je na NOVEM Alekotu feltna odpala :lol: ).
Ne metat vse v isti koš prosim.

BTW. dobro da si se rešil.
Srečno

No vidš in tut če bi mogu recimo do sedaj že 1x (recimo pri 65 letih) na pregled in odpelat eno uro z komisijo in mogoče zapravu 15 jurju bi blo kej narobe. Mogoče jih bi blo pa 10 ki nebi nardil in med tem tut tak "heroj" kot je bil ta ki je vozu po napačni strani.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Sr mar 23, 2005 6:40 pm

ja no...če bi mel srečo, bi preživu....sam ata bi pa.............sej vemo kaj
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr mar 23, 2005 6:47 pm

jaz pa mislim da je za zmetat 90% 70+ letnikov v isti koš :evil:

sej gledam mat kako voz, pa strica, pa fotra sem gledu....
fotr je ful vredu vozu, ko jih je mel 50 + ga je pa že začel srat po cesti.
sicer nič pretreslivega, vendar je hitro kej spregledu, kej zamudil...vglavnem dost slabše je vozo kot recimo pri 40 ih!Hitrost je bla pa vedno višja.

mat je tudi vredu vozila, po 50 letu pa je začela tko srat po cesti, da mi je kar slabo, ko se kdaj z njo vozim.Vbistvu se sploh ne vozim več z njo , raje jaz vozim, ker drugače popizdim zraven.
ko se vklučuje na AC namesto da bi pospeševala po svojem pasu, se pelje skor do konca pasa 60 kmh, pol se pa valda ne more vklučit, ker vsi vozjo 120kmh!!

s stricom (60 +)se bojim vozit, ker je ene parkrat že izsilil šleparja :shock:
pas za naravnost, on ob desni ob šleparju in pol začne kar zavijat levo direkt pod šlepar jaz pa sam PAZZI :shock: vs usran. Pa še par podobnih, v ovinke gre 30kmh po ravnini pa potegne, da ga noben ne more prehtet..

od punce fotr, raje sploh ne bom govoru...

--------------------------
glede na take moje izkušnje, vsi ampak res VSI 50+ letniki začnejo veliko slabše vozit kot so!!! (eno bolš eni slabš), ampak ajde te še niso za odpust!!
Ampak če tko gledaš kolk 50-60 letniki že serjejo, pol veš da 70+ so KATASTROFA!!!

in če nimajo za sabo še nobene resne nesreče še ne pomeni da vredu vozjo!!!
In noben me ne bo prepričal, da 70 letniki dobro vozjo!!! Sem se s preveč folka že vozu okol in vidu kako vozjo :x

In se čist strinjam da bi morali od cca 60ega naprej na vsake 5 let podaljšat izpit glede na njihove sposobnosti!Pa ne mislim da se na 5 let odre folk (glede denarja) ampak bi bila pač ena vožnja, kjer bi se videlo kako vozi.Če bi vozil vsaj prebližno normalno , bi podalšal, če pa bi sral po cesti pa adijo :!:

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Sr mar 23, 2005 7:01 pm

McLaren je napisal/-a:So what če je star 70 let. Tolk stari bi lahko mene pa vse druge še marsikaj naučili.
Itaq da je bil v tem primeru kriv stari čiča in je naredil hud prekršek, ampak je krivično vse 70 letnike metati v "isti koš". Moj SA je star 71 let pa vozi avto BP in do zdej ni mel še nobene večje nesreče (razen enkrat je na NOVEM Alekotu feltna odpala :lol: ).
Ne metat vse v isti koš prosim.

BTW. dobro da si se rešil.
Srečno

Se podpisem pod to.Konec konecv ima McLaren deloma prav.
Poznam in videl sem ljudi stare okoli 60 ali 70 let pa vozijo res lepo,tekoce in brez kakrsnokolih problemov.Imamo pa tudi takne ki imajo doma ozoroma so lastniki naprimer novega VW GOLF-a 5 in se je treba skozi naselje peljati 40km/h izven naselja pa max. 70 mogoce 80km/h. :/:o:/

Glede teh GAJSTERFAHRER-ov pa nimam besed.60.000SIT kazni meni pa npr.napisejo 40.000SIT zaradi preglasne glasbe(ker pac nisem pozoren na cesto in ne vidim POLICIJE,RESILCA...)se vedno sem ga videl ker veliko spremljam promet v vzratnem ogledalu.
Mislim da bi bilo dovolj odvzem vozniske in ponovno opravljanje(pa taksnim dedkom bi bilo treba npr.vseke dve leti na zdravniski preglled.)Denarna kazen???Kaj pa vem.Bolje kar odvzem in prepoved opravljanja leto dni. ;)

To je samo moje misljenje.Sem pa vesel in hvala bogu da se nis razbil. :!:
Lep vecer vam zelim se naprej.s_mande

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr mar 23, 2005 7:17 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:Po mojem mnenju je imate vsi prav in tudi noben nima prav. Ne da se posploševat. Niso vsi stari ati nevarni in niso vsi smrkavci nevarni.

Tut meni je en ata pripeljal na silvestrovo nasproti na rondoju tomačevo, tam kjer zaviješ proti Trzinu. Torej ata je mogu v nasprotno smer vozit že kar nekaj časa da je prišel do rondoja.

Drugač pa roko na srce veliko več je smrkavcev, ki ogrožajo promet kot starih atov. V naselju te lahko prehiti samo smrkavec, na AC se preko 200 kmh vozijo samo mozoljavci v starih BMW-jih al pa avtih od svojih starcev.

Če smo mal samokritični: 95% ljudi na tem forumu misli, da so čudoviti, najboljši in sploh popolni vozniki. Zato pol vidiš teme kot so: peta- prsti in podobno! Ma ljudje najprej se naučte vozit, naberte par kilometrov izkušenj pol se pa u detajle spuščajte.

hehe, ne mečt vse mlade voznike v isti koš. jest po naselju vozim po omejitvah isto izven naselja. Stari BMWji imajo se vedno boljše vozne lastnosti kot kaksni novi avtomobili, ki isto dosezejo hitrost 180km/h vendar da v teh avtih letis.

Dal si pa isto izjavo kot vse mame ki zivijo okoli mene " BMW pa mladi voznik za volanom toj dirkač, zbija otroke, trga asfalt, ne spoštuje starejsih...

:lol:

Ja v bistvu je res tko napisan sam ni mišljen. Ne vem če se kej voziš po višnjegorskem klancu (NM-LJ) ampak tam je skoraj pravilo da v klanec se vozijo BMW, MB,... 130-140, yugeci, škode favorit in R5 pa 80-100 ker jim več ne znese. Klanec dol: BMW, MB ipd še zmer 130-140, ostala raja pa kolkr leti pa vsi nasmejani v avtu kakšen stroj imajo.

Sej nič ne rečem sej padejo sposobnosti voznikov, ko se le ti starajo ampak se tega zavedajo in se ne vozijo 170 kmh. Kaj pa smrkavci, ki so pravkar nardil izpit? Hitr na AC pa probat kolk hitr se bo dal ovink zvozit. Kdo je zdej nevaren? Starejši se zavedajo koliko so sposobni in koliko ne, mlajši pa vsi mislijo da so carji za volanom.

Se pa strinjam, da bi blo treba uvest teste za voznike. Ampak za to, bi blo treba spremenit vse od avtošol dalje. Kdo vozi tko kot so vas učil v avtošoli? NOBEN!
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Sr mar 23, 2005 7:21 pm

to je ideja za trenja ju3

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr mar 23, 2005 7:36 pm

Tomaz40 je napisal/-a: Kdo vozi tko kot so vas učil v avtošoli? NOBEN!

Ja to bi pa bla sele katastrofa.
Zadnjič spremenil X-Hair, dne Sr mar 23, 2005 7:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr mar 23, 2005 7:43 pm

Sam res. Vidm zdele ko ma sestra en mesec izpit.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Sr mar 23, 2005 7:49 pm

X-Hair je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a: Kdo vozi tko kot so vas učil v avtošoli? NOBEN!

Ja to bi pa bla sele katastrofa.

Kriza bi bla kriza :?

Uporabniški avatar
Skubi
Nov uporabnik

Napisal/-a Skubi Sr mar 23, 2005 7:53 pm

Lol ljubi vozniki, voznice.

Vozna, ja sej en mor bit kriv an, sam kdo zdej bo, k pa ceb biv voznik zacetnik.

Gremo lahko statistiko pogledat pa sm zihr daj u 99% obtozen voznik zacetnik.

tko informacisko jest sm un kolega od Bel-tirida k je preltu u hrusko, k je mu ze 2 totalke.

Doker mamo zakne tkole fletno postimane se nimamo kej pravdat, nad 70 let malo kod na cesto spada, pod 18 glih tko ne tist od 18-20 (da te mal pamet sreca) pa nucajo strozje kazni to jh pa nekak imajo/imamo.

Peles se po glavn cest 70 (omejitev 90) ker vozis za enmu navem kasnmu voznikam k ma "iskusne" pol pa prides u vas se pa za nemu glih tko 70 peles a ni isti K!

Lepo prosm, furam pice hocem prehtet avto na cest k je omejitev 90, on pa fura 40, ampk ne jest kod mladi voznik nemorm prehtet, ker FUKS po sred ceste fura.

Kdoj kriv je cist odvisn, sam bl k so stari bl se jim j**e. Stara sola nimas kej. Dopovej mu kej in si ze legenda. tok da smo si na jasnem.

Ce bi prslo do trka, bi bel pomoje se prezvu, sam .... zdej s5 odvisn od okoliscin, pa od srece. To j use kar je na cest

Riziko je na cesto se samo postavt, kaj sele ce vozts.!

(se opravicujem za napake, nikol neznam pisat po forumih, toj zame problem)
Zadnjič spremenil Skubi, dne Sr mar 23, 2005 8:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Among the forgotten! But still Alive!

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr mar 23, 2005 8:05 pm

heh, jah sej bolsga avatarja nebi mogu dat. Pove vse o tebi :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr mar 23, 2005 8:06 pm

Ej sorry sam tega res ne morem prebrat. Prisel do 3 odstavka in enostavno obupal. Globoko udihni, en persen al pa mogoce en rokomet, da se zrelaksiras pa napis se enkrat. ;)

Hvala
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr mar 23, 2005 8:08 pm

ej, skubi, lepo pozdravljen, ampak
daj drugič napiši kaj po slovensko.

Uporabniški avatar
kroskris
Novinec

Kraj: z Dežele

Napisal/-a kroskris Sr mar 23, 2005 8:09 pm

Vse najboljše za rojstni dan, res si mel dobre reflekse da si se rešil in bil si priseben in koncentriran na vožnjo. In prav to naredi dobrega voznika, če tega ni, potem človek ni za na cesto kjer bi ogrožal sebe in druge!
Če bodoči šofer nima teh sposobnosti, se mu odvzame izpit, to je jasno, pa naj bo star 20 ali 70,...ata se res ni zavedal kaj dela, ali pa je delal samomor,...? to sam najbolje ve.
Izkušnje pridejo z leti, z leti pa tudi minevajo sposobnosti, žal tako je,
skratka dobrodošel med živimi :)

Pa ta post zgoraj, kriza, daj prosim piši saj malo čitljivo slovenščino, ni to sms varianta :roll:
omg, i love my bmw!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 23, 2005 8:11 pm

Evo men se je u soboto ponoč naredl k sm šu iz rondoja pri tomačevem na obvoznico - pridem v rondoju do odcepa in potegnem proti obvoznici in kar naenkrat prileti avto nasproti in iz obvoznice zapelje v nasprotno smer proti rondoju. Na njegovo srečo sem bil s puncinim avtom in sem se mu umaknil na rob ceste. Če bi bil z mojim tankom, se mu nebi umaknil, ampak bi ga nabil čelno, pa potem tožil za vse poškodbe in za vse kar ima, tut usrane gate bi mu pobral. Za take kretene je samo ena stvar - metek u čelo pa račun za metek in pogreb poslat njegovim sorodnikom.
Old subarus never die, they just get faster!

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO Sr mar 23, 2005 8:16 pm

Kendič dobr da si živ, mater... velik nesposobnežov je na cest... tut jez kej kdaj zajebem... pa jebiga... sj to usak... hmmm čakam na žurko za r.d.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr mar 23, 2005 8:16 pm

nebivedu je napisal/-a:Evo men se je u soboto ponoč naredl k sm šu iz rondoja pri tomačevem na obvoznico - pridem v rondoju do odcepa in potegnem proti obvoznici in kar naenkrat prileti avto nasproti in iz obvoznice zapelje v nasprotno smer proti rondoju. Na njegovo srečo sem bil s puncinim avtom in sem se mu umaknil na rob ceste. Če bi bil z mojim tankom, se mu nebi umaknil, ampak bi ga nabil čelno, pa potem tožil za vse poškodbe in za vse kar ima, tut usrane gate bi mu pobral. Za take kretene je samo ena stvar - metek u čelo pa račun za metek in pogreb poslat njegovim sorodnikom.

tebe pa že dolg ni blo med nami.(al te pa jaz nisem dolg vidu)
pa vidim da se nisi nič spremenil , niti tvoje mišlenje :P

a se splača zabijat :? maš ti in on probleme. sej po eni strani maš prov, in eni zanalašč izivajo, veliko se jih pa zmoti. nažalost je takih preveč :?

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Sr mar 23, 2005 8:18 pm

@X-Hair Ej sorry sam tega res ne morem prebrat. Prisel do 3 odstavka in enostavno obupal. Globoko udihni, en persen al pa mogoce en rokomet, da se zrelaksiras pa napis se enkrat. ;)

Tudi sam sem zelo tezko prebral. :con Ampak nekako sem. ;) Res bi lahko malo lepse,slovnicno napisal. :/:o:/

@kroskris Izkušnje pridejo z leti, z leti pa tudi minevajo sposobnosti, žal tako je,
skratka dobrodošel med živimi.

Ja se popolnoma strijam.Tako mi je oce enkrat rekel:

Clovek se uci celotno zivljenje in nakoncu umre brez da bi vse znal.

Uporabniški avatar
Skubi
Nov uporabnik

Napisal/-a Skubi Sr mar 23, 2005 8:22 pm

s_mande lepa pridiga oceta, pohvalno pa se kako drzi.

Kdaj se bo svet spremenu? LOL

Ja glede mojega pisanja se bom trudil lepse pisati. Avantar je pa vredi an :P

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Sr mar 23, 2005 8:22 pm

No in kje je srž problema???
V napačni signalizaciji na koncu gorenjske avtoceste... Pa tudi na začetku primorske avtoceste... Pa še kaj bi se našlo...
Dokler se to ne bo poštimalo, se bodo dogajale takšne stvari...
Ali se bo moralo res zgoditi najhujše, da se bodo ključni ljudje na darsu in ostalih primernih inštitucijah zamislili in popravili napake...

Lp
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov