Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po apr 11, 2005 10:57 am

Ne rečem, da je članek brezvezen, ga je pa treba jemat z rezervo. Je pač sama teorija. Jaz sem imel občutek, kot da sem v drugem razredu OŠ, ko sem ga bral. Mal teksta, mal pisanih slikic in happy ending :D
O zavetrju pa nebi. Ni čudno, da je pol za kamjonom kolona petih avtomobilov, ki veselo vozijo 70km/h in so presrečni, ker so v zavetrju. Lejga norca, ki prehiteva. :roll:
Razmišljam, da bi naslednjič na regionalki vozil s peto v štantgasu (gre čist lepo). Taka lepa varna brzina, 30km/h, poraba je itak nizka... Prideš mogoče samo par minut kasnej, bolj si spočit, bolje se počutiš, manj ogrožaš druge, zraven lahko gledaš TV in bereš časopis, lahko gledaš pokrajino, šaltat ni treba, prehitevat tud ne... A sem že omenu nizko porabo? :lol:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr apr 13, 2005 2:57 pm

Slide, nikoli nisem omenil uradnih norm. Je pa tako, da na veliko policijskih postajah norme SO, ne glede na to, da to nikjer ni napisano. Tiste tri postaje, ki si jih omenil, so očitno svetle izjeme, vendar jih je žal še vedno premalo. Kaznovanje za 70 km/h pri omejitvi 60 v ponedeljek ob desetih zvečer na Dunajski pri AMZSju se mi zdi navadno zafrkavanje.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr apr 13, 2005 4:15 pm

PureTNT je napisal/-a:Slide, nikoli nisem omenil uradnih norm. Je pa tako, da na veliko policijskih postajah norme SO, ne glede na to, da to nikjer ni napisano. Tiste tri postaje, ki si jih omenil, so očitno svetle izjeme, vendar jih je žal še vedno premalo. Kaznovanje za 70 km/h pri omejitvi 60 v ponedeljek ob desetih zvečer na Dunajski pri AMZSju se mi zdi navadno zafrkavanje.

Vsekakor(tisti žal si dobro zadel ;) ), saj jih je še nekaj, ampak tukaj delajo tisti najožji kolegi, drugače pa to niso edini primeri, ampak nekateri šefi so pač ritolizniki in skušajo potem potrjevat razne statistične podatke, svojih nadrejenih, najebajo pa v očeh ljudi policaji, ker se bojijo šefov in potem štrafajo kot da bi bili zmešani oni in ne njihov šef...
Glede kaznovanja sem pa tudi sam napisal, da bi bla situacija mogoče tudi boljša, če bi stali kje kjer bi to učinkovali, ne pa 100m za tablami&stuff.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

gad
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a gad So apr 16, 2005 11:17 am

imam vprašanje, upam da spada lahko sem.
če prehitevaš avto na hitri cesti (omejitev 100), si torej na prehitevalnem pasu, voziš pa recimo 130, ampak prehitevaš, in te zmerijo, si v prekršku ali ne?? na avtošoli so rekli da je prehitevalni pas za prehitevanje in torej nima omejitve, seveda pa da ne smeš furat 10 km 180 in prehitevat tako kolone, hehe
ve kdo?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So apr 16, 2005 11:30 am

Kokr jst vem policaje čist nč ne zanima kaj si ti počel ko si imel preveliko hitrost! Njim je sam pomembno da si jo prekoračil (velja namreč 100 na obeh pasovih!) ter da bo v njihovo blagajno spet padlo mal cvenka! Žalostno, a resnično.

Uporabniški avatar
petra
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a petra Ne apr 17, 2005 6:53 pm

o, vidim, da nisem edina, ki kolne po cesti, ko se pelje v in iz službe.
prej sem bila v službi 21 km od doma, zdaj, ko sem se preslila enako 21 km. Prej sem vozila do službe 15-20 minut, zdaj vozim 35-50 minut. Zato, ker je res na cestah premalo kulturnih voznikov, oziroma skoraj nihče od tistih, ki se jim kao mudi pa nikamor ne peljejo, ni slišal za sistem zadrge v gneči, kar pomeni, da vsak spusti enega pred sebe in druga stvar je ta, da tam, kjer je omejitev 90km/h, folk zjutraj pelje nekje med 30 in 50 km/h in seveda zato stojijo avtomobili kilometre za njimi.

rada imam dinamično vožnjo in to, da nekdo spredaj bluzi, ubija tako vožnjo in mene in postajam živčna in agresivna na cesti. in takega, ki tako ovira promet ne bo nihče kaznoval zato, ker ne vozi čez omejitve, jaz pa vozim previdno in hitro, čez omejitve pogosto, me bojo pa za vsak kilometer preveč zaje***al, pa nikogar ne ogrožam in ne oviram prometa!!!!!!!!!!!!!!!

balkanska kultura na naših cestah!!!!!!!!!!!!! :x
zvok (vsaj) šestvaljnika je orgazmičen

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne apr 17, 2005 8:54 pm

petra je napisal/-a:o, vidim, da nisem edina, ki kolne po cesti, ko se pelje v in iz službe.
prej sem bila v službi 21 km od doma, zdaj, ko sem se preslila enako 21 km. Prej sem vozila do službe 15-20 minut, zdaj vozim 35-50 minut. Zato, ker je res na cestah premalo kulturnih voznikov, oziroma skoraj nihče od tistih, ki se jim kao mudi pa nikamor ne peljejo, ni slišal za sistem zadrge v gneči, kar pomeni, da vsak spusti enega pred sebe in druga stvar je ta, da tam, kjer je omejitev 90km/h, folk zjutraj pelje nekje med 30 in 50 km/h in seveda zato stojijo avtomobili kilometre za njimi.

rada imam dinamično vožnjo in to, da nekdo spredaj bluzi, ubija tako vožnjo in mene in postajam živčna in agresivna na cesti. in takega, ki tako ovira promet ne bo nihče kaznoval zato, ker ne vozi čez omejitve, jaz pa vozim previdno in hitro, čez omejitve pogosto, me bojo pa za vsak kilometer preveč zaje***al, pa nikogar ne ogrožam in ne oviram prometa!!!!!!!!!!!!!!!

balkanska kultura na naših cestah!!!!!!!!!!!!! :x

Žalostno, a resnično.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne apr 17, 2005 10:53 pm

Podpis.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov