Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So apr 09, 2005 11:30 am

Kot prvo se vprasaj zakaj dizel vlece tam :?: :!:
To mi je jasno ce masta isto moc pri razlicnih obratih da isto vleceta, sam u koncni fazi zarad kompresij in posledicno vecje rocice v dizelskem motorju je primerljiv manj mocn ampak ma vec navora, predvsem zato ker ma daljsi hod bata in iz tega izhaja vecji navor... MOC je pa v odvisnosti od casa se pravi tudi v povezavi z obr. v minuti.... naprej ti nebom razlagal :idea:

PS: glede moje voznje... ne bom komentiral si ze ti povedal kako stvari stojijo fitipaldi... :roll:

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So apr 09, 2005 11:42 am

Hmmmm... Osnovni principi in razlike so ostali isti...

In jst vse kar sm reku sm tud podpru vsaj priblizno, nism govoril da si ti neumn pa da neumnosti govoris pa nism metal ven floskule kot so "ni to dizl iz golf 2jke..." (reality check? JA JE vec al manj! )

Da ne bos zivcen vec, pa da bos dejansko vsaj osnove vedel o razliki v motorjih ti predlagam ene dva clanka:
http://auto.howstuffworks.com/question399.htm
http://auto.howstuffworks.com/question381.htm

Sej sta cist preprosta in ne razlagata o nekih hi-tech dodatkih diesel motorjev, sam osnove drzijo...

PS: povej mi en diesel avto ki je hitrejsi od bencinca pri isti prostornini in turbotu (ista znamka)

PSS: povej mi en diesel avto brez turbota ki je hitrejsi od bencinca z isto prostornino brez turbota (spet probaj vsaj 2 primerljivi znamki)

Uporabniški avatar
blue tornado
Novinec

Napisal/-a blue tornado So apr 09, 2005 12:00 pm

nismo več v času golfa I in II, dizli so se razvili v sodobne zmogljive stroje

Bravo,koncno en pameten stavek od vseh postov,kar naj bi bilo IN,ter kaj naj bi bilo OUT!!Moje mnenje-kupi avto z motorjem,ki ti je vsec in ti ustreza...Priznam,da sem vcasih imel velik za povedat cez"traktorje",ampak,ko sem vozil,poslusal,testiral,OBE razlicice motorjev,sem tudi pomislil na zgoraj citiran stavek!! :roll: 8)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So apr 09, 2005 12:00 pm

No se pravi se ti strinjas z mojo zacetno tezo da pac diesel ni narjen za dirkat ce rabi dodatke in vecjo prostornino za isto moc (in posledicno bi blo tut logicno da so zarad tega drazji novi, drazji za vzdrzevat, registrirat...) Ti malo glej kaj ljudje govorijo... To sm reku jst ze na zacetku pa si se cist razburu.... ( pa primerjava na katero sem se odzval je bla primerjava med hdi in VTS xsaro, ki je bla resnicno smesna)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So apr 09, 2005 12:41 pm

HajdukS je napisal/-a:No se pravi se ti strinjas z mojo zacetno tezo da pac diesel ni narjen za dirkat ce rabi dodatke in vecjo prostornino za isto moc (in posledicno bi blo tut logicno da so zarad tega drazji novi, drazji za vzdrzevat, registrirat...) Ti malo glej kaj ljudje govorijo... To sm reku jst ze na zacetku pa si se cist razburu.... ( pa primerjava na katero sem se odzval je bla primerjava med hdi in VTS xsaro, ki je bla resnicno smesna)

:tomidelej:
Slika Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So apr 09, 2005 12:45 pm

Ok zdej pa tko. Kreganja in pametovanja mam dost.
Takih tem je blo že n odprtih, in vedno eno in isto sranje.

ZAKLEPAM!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov