Debate, ki niso vezane na ostala področja...

A sem nor? :P

Ja!
27
22%
Ne, Katrce so fajn :)
70
56%
Z tem avtom nisi nor ampak mrtev!
28
22%

Skupaj glasov : 125

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Po apr 11, 2005 6:01 pm

Hja, foter je imel dve katri slabih 20 let. Ko sem se učil vozit, sem tisti kratek pedal za plin stokrat preklel, in ko sem se vsedel v hyundai ponyja, nisem mogu verjet, da avto kar samo spelje, ko spustiš sklopko :lol:

Lega na cesti je dobra prov zaradi zmaknjenih zadnjih koles.

Pleh (tudi podvozje) gnije kot za stavo...

V dežju se pojavljajo konstantni problemi z vdiranjem vlage v vžigalno kapo, pol pa jebeš ježa z brisanjem rotorja...

Zaradi majhnih steklenih površin se šipe rosijo ene 3x hitreje kot pri 'navadnih' avtih...

Glede pasivne varnosti... Hm, kakšne pasivne varnosti? :?
Avto je bil zdizajniran leta 60 in varnost je temu primerna. Torej poden. Vedi, da je povprečna petka še vseeno dvakrat varnejši avto. In če bi rad malega simpatičnega renaulta, jo bolj priporočam. Let's face it - če se s katrco kam skantaš, bo žal treba umret. :roll: Fajn rek pravi, da so v katri varnostni pasovi samo za identifikacijo potnikov :-P.

Poznam modela, ki je letu iz ovinka, katra se je prevrnila, modela je ruknilo iz avta, fasal poškodbe glave in danes je živa rastlina. Saj je avto legenda, sam za vsakdanjo vožnjo za isto ceno dobiš precej boljši avto... :)

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Po apr 11, 2005 6:16 pm

kar se vdiranje vlage tiče ... ni glih res ... sm se vozu dosti kilometrov do punce in nazaj v NALIVU da ti pamet stane ... smo tut v koloni premikali glih da smo se, itd, pa morem rect da mi še NITI ENKRAT ni zamocilo ničesar. smo se pa sz kolegom parkrat v golfu 1 peljali pa ga je mogu sredi dezja ob cesti pustit in klicat prjatla da nas je prsu iskat.
ce mas haubo na mestu in nimas use razresetano, pol ti ne bo pozimi nikjer pihalo v kabino, mraz ti nekaj casa bo ... par km dokler se ne ogreje (morda glih 1-2 km) ampak potem pa se bos pelou kot se spodobi.
poglej ene modele k majo nove avte pa imajo same probleme sz njimi (ko kaj gre ni varjante da boš sam kaj porihtal sredi ceste), pa še vozit jih ne znajo ... pol pa moram sz katrco se spuščat v prehitevanja in sečenje ovinkov, itd.

btw: kako je z unimi felgami, po katerih sem spraseval v prejsnjem mojem postu?

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Po apr 11, 2005 6:38 pm

hja, glede vdiranja vode v rotor kape - jest vem samo to, da ima foter še od katre izpred 15ih let nekje v kleti še ene dve razdelilni kapi :P spomnim se tud, da smo enkrat v enem dežju na krku, ko sem bil še mulo vžigali tista j***a...

res pa je, da se je na novejši katri (l.89) se je problem pojavljal zelo redko - recimo potem, ko je avto pol leta stal...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po apr 11, 2005 6:50 pm

Uf s katrco mam tud jest ene par lepih pa tud mal manj lepih/prevrjenih spominov :)

Če ti je avto všeč pa če si pripravljen se sprijazniti da pač ni ravno prestiž in luksuz ( :D:D ) potem kar kupi! :)

Če te pa skrbi lega, vodljivost, moč,...jo pa lahko predelaš, kej tazga recimo:

Slika

:D :D :D :D :D :D :D
Če je ravno, ni zabavno.

dragonSI
Nov uporabnik

Napisal/-a dragonSI Po apr 11, 2005 11:56 pm

Joj, kje je že to? Moja prva, litostrojska, je imela še 6V el. napeljavo, pa tri brzine v menjalniku. Za drugo, dve leti staro, sem dal pa točno toliko, kolikor je stala nova iz tovarne. Ta, druga, je segnila na dvorišču. Ni kej, zakon avto (za tiste cajte).

Leta 80 sem imel priliko vozit 4x4 po puščavi. Malo prešvoh mašina, ampak udobna pa dosti bolj kot terenci.

Pa pr kraj vozte.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To apr 12, 2005 6:07 pm

Ja ko pri 80 šaltaš iz tretje v četrto in pohodiš gas se zgodi: NIČ. :oops:
Drgač pa za prvi avto, da sploh dobiš občutek v prometu in da ni škoda avta, ker je registriran vreden manj kot luč za audia, super karjola.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 To apr 12, 2005 6:11 pm

kje bi dobil tiste felge za katrco??

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To apr 12, 2005 6:20 pm

katra rullz :D

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 12, 2005 7:11 pm

kle okol je mel ene par folka kr letece te karjole :) katra powah :D

sam ta zgori na slikci je pa res sexi, tako bi meu takoj. taki offroadi bi bli da je kr konc :D

a ma ta katrca kksn ime? me zanima kako zgleda se iz drugih prespektiv.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To apr 12, 2005 9:25 pm

Jst mam tako katro k je gor na sliki. Plastično, veliko ene 30 cm. :oops:

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Katrca Pe apr 15, 2005 7:18 am

Samotar je napisal/-a:Ja ko pri 80 šaltaš iz tretje v četrto in pohodiš gas se zgodi: NIČ. :oops:
Drgač pa za prvi avto, da sploh dobiš občutek v prometu in da ni škoda avta, ker je registriran vreden manj kot luč za audia, super karjola.

zakaj pa šaltaš pri 80 v četrto to ne gre tko :roll: js šaltem tkole približno: prva do 50, druga do 100 :twisted: , tretja do 130, pol dam pa v četrto da se lepo pelem, to je pri pospeševanju.

vsazga vata je škoda tut katre, če si si jo sam kupiu pol paziš nanjo, če pa je nisi sam kupiu pa vemo kaj se dela z avtom :shock:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Pe apr 15, 2005 10:00 pm

Tista Katra k sm jo jst pelov je šla po klancu navzdol največ 110.

A po tanovem je katra avto ? :P Sem si sam kupil avto, sedaj ga prodajam, ker mam ogledanega udobnejšega.

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Pe apr 15, 2005 11:03 pm

Samotar je napisal/-a:Ja ko pri 80 šaltaš iz tretje v četrto in pohodiš gas se zgodi: NIČ. :oops:

Ko katrci zmontiraš obratomer ugotoviš, da se katrca v tretji pri 150 km/h vrti z 9000 obrati, šaltaš v četrto in gre katrca 160 km/h po števcu (da ne bo zdej nastala debata kolk je to realno). Da se nič ne zgodi??? Ti ne veš kakšen filing je to, ko se vse dere, notr pa trije Celjani čez Zasavje letijo v Ljubljano. Tudi 2 × 300 W zvočniki takrat ne preglasijo tega lepega zvoka iz izpušne cevi in tistega otožnega zvoka motorja, ki ti pravi NE ME TERAT tok fejst.
Katrca je zakon, škoda je sam, ker se pri nas ni prodajala s tako streho kot sta jo mela diana in spaček, pol bi bla pa pravi kultni avto.

LP Luka

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Pe apr 15, 2005 11:35 pm

CAB DRIVER je napisal/-a:........Ti ne veš kakšen filing je to, ko se vse dere, notr pa trije Celjani čez Zasavje letijo v Ljubljano. Tudi 2 × 300 W zvočniki takrat ne preglasijo tega lepega zvoka iz izpušne cevi in tistega otožnega zvoka motorja, ki ti pravi NE ME TERAT tok fejst...........

Hehehe, supr si to napisal!!! :tomidelej: :tomidelej: :har :har
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne apr 17, 2005 5:07 am

Caterham je napisal/-a:
CAB DRIVER je napisal/-a:........Ti ne veš kakšen filing je to, ko se vse dere, notr pa trije Celjani čez Zasavje letijo v Ljubljano. Tudi 2 × 300 W zvočniki takrat ne preglasijo tega lepega zvoka iz izpušne cevi in tistega otožnega zvoka motorja, ki ti pravi NE ME TERAT tok fejst...........

Hehehe, supr si to napisal!!! :tomidelej: :tomidelej: :har :har

literatura :tomidelej:
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Klemch
Nov uporabnik

Kraj: Križe,Gorenjska

Sas!

Napisal/-a Klemch Ne apr 17, 2005 8:07 pm

Miha oz. Katrca, si ti mogoče tud član Renault kluba?

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po apr 18, 2005 10:05 pm

by the way:
kaj je to - dobil sem po mejlu, pa ne vem, kaj si naj mislim :shock: :?:
Slika
zgleda kot rezultat seksa med katro in londonskim taksijem :P
lp pilgrim

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Po apr 18, 2005 11:42 pm

Blindirana katra ?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 19, 2005 12:45 am

mislm da je to en japonski flashback katre, in neki so celo jamral baje da bi to radi proizvajal. pa kokr vem je se ena razlicica.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re:

Napisal/-a BlackWind To jul 12, 2011 7:13 pm

No mi v firmi smo tudi kupili eno :)
Je ena unikatnih predelav. Od enega izmed sedmih slovencev ki so se lotili predelave, po francoskih nacrtih. Rollbare pa so naredili takrat v revozu. Vozilo je homologirano in se veselo vozi po Ljubljani. Avto pritegne MNOGO pogledov :)
cez zimo pa jo bomo se malo porihtali....
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov