Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po maj 02, 2005 9:47 am

Očitno se ne bo nič naredilo v tej vukojebini, če samo vozniki ne bomo opozorili na te katastrofalne ceste. Predlagam da naredimo kakšen mimovoz, 100 avtomobilov z npr. 20km/h... da slučajno se kaj ne poškoduje podvozje...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po maj 02, 2005 10:13 am

ice je napisal/-a:... da slučajno se kaj ne poškoduje podvozje...

Potem najprej zacnimo tam, kjer se ceste namerno "unicuje". Na cesti Ljubljana Litija pri Sentjakobu in pri Dolskem (po novem) so na cesto nalimali tiste proklete bele lezece policaje, k samo rukajo. Rukajo enako, al peljes 20 al pa 60. Verjetno pri 100 nehajo. Zato tuki jest skor vedno peljem po levem pasu (pa nisem edini - zadnjic smo sli stirje, en za drugim) ker se je tm cez nemogoce normalno peljat po omejitvi. Naj zarad mene tja dajo stacionarni radar - na teh dveh delih itak vedno peljem po omejitvi (mogoce +10) ne pa napravo za unicevanje podvozja in pridobivanje novih crickov. :x
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Po maj 02, 2005 10:26 am

Sedaj mi pa en naj razloži tole. Ta vikend sem se peljal na relaciji Radgona-Murska Sobota, pa Avstrijski strani. Avstrijci so pred mejo imeli cesto "pofilikano" vse povprek, zalito z tisto zadevo, ker jim je cesta tudi spokala. Ampak poglej gazlimka, vožnja je bila tako lepa, kot na naši najnoveši cesti. Avtomobil ni niti malo poskakoval, v glavnem milina, kljub na videz zelo zdelani cesti. Takoj, ko sem prestopil mejo, je začelo tako grdo rukat, da to ni res. Pa cesta še "poflikana" ni bila. V glavnem katastrofa, naše strokovnjake bi malo poslal našim sosedom na inštrukcije, kako se "flikajo" ceste. :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po maj 02, 2005 11:51 am

Saj ni treb aizven LJ it. Danes sem na koprski pri 60- po stevcu z Minijem Cooperjem S po tleh usekal ...
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po maj 02, 2005 11:56 am

Fiat007 je napisal/-a:Jaz mislim, da zadnje case se na a.com samo še šinfa čez vse povprek in počasi se bom začel zamišljati ali sem samo jaz na tem svetu tak, ki prizna svoje napake in se ne povzdigujem v vesolje.
Predlagam pa vam, da prihodnjih volitvah kandidirate za vodilne polozaje v slovenski politiki, ker ste idelani kandidati za spreminjanje življenskih razmer v predragi Republiki Sloveniji in naredite Sloveniji deželo v katero se bo rad naselil vsak človek!
Pa kaj vam je ljudje.
Ceste so take kot so.
A mislite da v avstriji pa ni ovinka kjer skoz kdo ven ne leti?! A mislite da tam ni nic nesrec, pa ceste brez lukenj :roll:
Jao jao vi meni prevec komplicirate.
Sej pravim, jaz bom volil za vas!!!

LP

Pomoje je point te debate, ko se napise neprilagojena hitrost. In potem pridejo zaradi takega policijskega zapisnika, do nekih cudnih anket. Ne pa, da bi se sinfalo naso, kdorkoli je ze kriv za to. Tudi pri nas so letel v hrib pa na streho. Odkar je asfal polozen kot je treba, cudezno tam ni bilo vec nesrece. :? Ocitno so se vsi potem zacel vozit 60. ;) Stekas :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po maj 02, 2005 11:58 am

ice je napisal/-a: Predlagam da naredimo kakšen mimovoz, 100 avtomobilov z npr. 20km/h... da slučajno se kaj ne poškoduje podvozje...

Sem za, tako kot sem predlagal, da gremo iz morja vsaj 30 avtomobilov po omejitvah po AC in novinarja s sabo. Pa to ne bi bilo, da bi bi se nekaj zajebavalo folk. Zgolj demonstracija kako se je voziti po omejitvah. Ker tukaj se ti najdejo debili, ko napises da se vozis 160 si ze cel kriminalc. :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 02, 2005 12:42 pm

Kriminalc :P
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po maj 02, 2005 1:05 pm

W|zz je napisal/-a:Hmm.. kako pa oni nadzorujejo te ceste? Najbrs se ne vozjo uslužbenci tm gor in "nadzorujejo"?
Veš slučajno točen naslov oddaje? Bom pogledu če je kje na netu :) more bit zanimiv...
lp

Naslov je bil "Autobahn", "Das Autobahn" ali nekaj takega :|

Nadzor pa poteka izkljucno po elektronski poti. Na tisoce videokamer posname vsak meter avtoceste, kontrolorji v nadzornih postajah pa ukrepajo glede na videno situacijo. Tako recimo ob zastojih in prometnih konicah s pomocjo svetlobnih prometnih znakov (LED ekrani) preklasificirajo dvopasovnice z odstavnim pasom v tripasovnice, ko se promet umiri, pa desni pas spet postane odstavni... Poleg tega imajo izdelanih nesteto racunalniskih programov, ki kontrolirajo pretok prometa in svetlobno signalizacijo prilagodijo tako, da nastane t. im. "zeleni val", itd, itd. Seveda s kamerami opazijo tudi nesrece in prakticno isti hip ze vzleti helikopter, ki zaradi racunalniske povezave tocno ve, kam mora leteti... Za nas, ki smo se komaj izkopali iz makedama, cista znanstvena fantastika... :shock:

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po maj 02, 2005 2:25 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Sedaj mi pa en naj razloži tole. Ta vikend sem se peljal na relaciji Radgona-Murska Sobota, pa Avstrijski strani. Avstrijci so pred mejo imeli cesto "pofilikano" vse povprek, zalito z tisto zadevo, ker jim je cesta tudi spokala. Ampak poglej gazlimka, vožnja je bila tako lepa, kot na naši najnoveši cesti. Avtomobil ni niti malo poskakoval, v glavnem milina, kljub na videz zelo zdelani cesti. Takoj, ko sem prestopil mejo, je začelo tako grdo rukat, da to ni res. Pa cesta še "poflikana" ni bila. V glavnem katastrofa, naše strokovnjake bi malo poslal našim sosedom na inštrukcije, kako se "flikajo" ceste. :roll: :roll: :roll:

Jah sej naša cesta, tud če je sveža lepa nova bo takoj postala valovita, ovinki so pa itak pod nekimi čudnimi nakloni... škoda besed ;)

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po maj 02, 2005 3:26 pm

X-Hair je napisal/-a:... Ker tukaj se ti najdejo debili, ko napises da se vozis 160 si ze cel kriminalc. :?
zakaj so pa potem hitrosti na avtocestah (razen redkih izjem, nemčije, islandije, estonije in latvije) povsod omejene na največ 130 km/h :?: :?: :?:

pa brez zamere
in
lp - eden od "debilov" ;)

k temi pa: avtopark imamo tak kot v las vegasu, prometno kulturo več al manj na psu, ceste pa malo boljše kot v tunguziji - kar je račun, ki se ne more iziti pozitivno - žal.
lp pilgrim

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po maj 02, 2005 6:29 pm

pilgrim je napisal/-a:zakaj so pa potem hitrosti na avtocestah (razen redkih izjem, nemčije, islandije, estonije in latvije) povsod omejene na največ 130 km/h :?: :?: :?:

Zakaj pa v Angliji v 15. stoletju niso smeli sexati, ce niso imeli kraljevega dovoljenja :?: :?: :?:

Svet je poln omejitev in tako je tudi prav, sicer bi nastal kaos. Ljudje so povecini ovce in ovce potrebujejo ograjo, sicer se razbezijo in jih pojemo volkovi... to smo pa tisti, ki se omejitev (ograje) ne drzimo, oziroma smo zunaj nje... :EE

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Po maj 02, 2005 11:52 pm

Nu-NRG je napisal/-a: Pa se ena podmukla? Kako je nastala dolenjska avtocesta? Najprej je bila normalna cesta cez Visnjo Goro, potem so nardil avtocesto na drugi strani (dolenjska > Ljubljana) in potem dostukal Lj > Grosuplje > Visnja gora. Tisti del avtoceste cez visnjo goro (Lj > dolenjska) je se kar stara cesta izpred mojega casa .. malo flikano pa zalito ..

Ja, in če dobr pogledaš, ''stara izpred tvojega časa'', ki je sedaj kakor avtocesta, nima niti ograje. In kreteni želijo izsiliti še cestninsko postajo. Da bi jim plačevali za to, da se lahko vozijo po cesti, ki so jo gradile mladinske delovne brigade pred veliiko desetletji.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To maj 03, 2005 1:18 am

Naše ceste so več ali manj katasrofa.
Najprej nekaj o AC.Kar se tiče gradnje novih cest so to povečini samo AC.ampak to ne vsaj 30Km AC ampak raje delajo odseke po 5 km in je skoraj celo leto nekje nekaj zaprto in polno plastičnih stožcev leži okrog.ko se že ta cesta nekako zgradi(seveda je vsaj pol leta prej postavljeno dars-ovo stranišče) se približno kakšno leto vsi veselo vozimo :)=(: potem pa nekega deževnega dne začneš plavat po voznem pasu =I Kako jim uspe zgradit cesto na katerih so po enem letu že opazne kolesnice in bi potreboval pol litra ruma in vesla :P na novejšem odseku obvoznice, ki se odcepi proti dolenjski(desen ovinek čez most) so postavili ene ogromne table z ogromnim svetlečim klicajem.ko pripelješ proti tabli in zasveti skoraj oslepiš in odpelješ naravnost v ograjo :roll:
Sledijo regionalke.Hvala svem tistim, ki ste sodelovali v titovih mladinskih brigadah, ker se drugače nebi imeli kje voziti.recimo cesta lj-kranj.vsake 3 metre je tak mejhen "kucel" in poka.namest cestnine bi lahk kupil amortizerje :idea: pa to ni ena vukojebina ampak edina cesta(poleg AC) kranj-lj(drugih ne poznam).zakaj bi delali nove regionalke,če so "zastonj" in lahko štukamo AC, ki so za plačat?
Tudi jaz sem gledal Autobahn na discoveryu.no comment.tako pri nas ne bo nikoli.
Aja jaz sem tudi eden izmed "debilov", ki so za omejitve 130.če ti paše peljati več pač pelješ.varno pa to sigurno ni.varno pa ni zaradi nas vseh.folk sploh ne gleda špeglov , ko prehiteva.večina poškil za pol sekunde v špegu , vidi da je tist dost daleč in zapelje ven.boli jih kita al ti voziš 160+ ali pa 110.jaz v malo gostejšem prometu na Ac in obvoznici peljem lepo po voznem pasu in gledam drevesa.škoda živcev kdaj bo kdo ven zapelal in bo treba bremzat, ko i****,kdaj se ti bo kdo na rit prilepu in se začel osvetljevati, ko božična jelka naj se mu umaknem(najboljše pod šlepar), da bo lahko s kripo odbrzel naprej..mal offtopic
lp ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 03, 2005 5:49 am

ma dejte jamrat no. nase ceste so super duper, lahko bi blo se 20x slabse kot je.

sicer jih res preplacujemo sam jebiga pac tak zahojen sistem mamo, kjer je cestnina za 100km skor 2k pa kdor ma elektriko more placevat rtv narocnino :x

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 03, 2005 7:35 am

Ljublancani mate sreco, da bi imel saj 20% takih cest kot vi bi biv srecen. Pr ns na Bledu se ne da vozit z spusenim avtom in nizkoprofilnimi gumami. Ceste so zjebane do konca, ze 50x poflikane, zgubane od leda na jezeru. Ko je nekdo napisov 7cm luknje, pri nas je mankal pokrov od kanalizacije, na najbolj prometni ceste in mankal je 2 dni. Jest sm glih vcerej roke menov in dav 100k cez 40k km grem pa po nove.

juhuh jest grem koj protestirat, enkrat bi mogl nekej narest, sej se ns dobi lahko vec tisoc.

Vs dnar za ceste gre v LJ in za nove avtoceste, zdej 10 let smo koj placeval za ljubljansko obvoznco, ki jo mate skorej zaston.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To maj 03, 2005 10:12 am

Hja, naše ceste ja, zanimiva tema...

Čisto slučajno nekaj malega vem, ker moj sodelavec v pisarni rihta občinske ceste...

Prvi problem je tampon... V večini Slovenije je zelo mrzlo, zemlja zmrzne tudi do metra globoko (pri nas v Kočevju). Tampon bi moral biti debel vsaj toliko, kot je največja globina zmrzali, torej en meter... Pri nas so tamponi 20-30 cm... Zato pozimi dvigne in napoka cestišče. Enkrat ko je počeno je konec. Cesta lahko zdrži 20 let normalno, ko enkrat poči in ni v redu porihtano bo v dveh letih makadam... Kamion zapelje čez razpoko in se asfalt kar drobi, koščki se raznesejo, voila luknja je tu....

To kar omenjate, da fliknejo lopato asfalta v luknjo in potolčejo se reče strokovno hladna masa. Pozimi po mrazu asfaltne baze ne delajo in ni normalnega vročega asfalta. Hladna masa je namenjena flikanju čez zimo, da ne vozimo direkt po luknjah, dokler se ne zaženejo asfaltne baze...

Največji problem je seveda denar, tekoči meter ceste pač pride toliko in toliko, pri nekaterih občinah je ureditev par km ceste zavzame dva proračuna, država pa itak daje večino na AC...

AC, tukaj pa se pojavi naslednji problem... Zmetali smo ogromno denarja na AC, ki so konstruirane tudi za tovorni promet. Kamioni pa se izogibajo cestninam in se vozijo po regionalkah. Če se še spomnite je bila na začetku omejitve, kamioni so morali voziti po AC. Seveda so izsilili da so prepoved umaknili... Zato se promet recimo čez Lukovico ni kaj prida zmanjšal, kamioni še zmeraj šibajo in uničujejo ceste... Absurd torej, zmetali smo miljarde za AC, na regionalkah se pa ni nič spremenilo...

Kar se pa konstrukcije in znanja delavcev tiče se pa ne bom vtikal, se ne spoznam toliko.... V osnovi se meni zdijo slovenske AC kar v redu (je pa res da dosti drugih nsem videl), v nagibe itd se pa ne morem spuščat....

Upam pa, da bo po koncu gradnje AC kaj več deanrja namenjeno regionalkam...

Pa še par črnih točk na našem koncu. Cesta Kočevje-Petrina pri gostilni Pri grofu(Krkovič) je nagubana kot štrudl, že par motoristov mrtvih... Pri slapu Nežici se je na nagubanem asfaltu ubil pred manj kot enim tednom prvi motorist v letošnji sezoni... potem cesta (Janševa) Rakitnica-Gotenica-Koč. reka-Štalcerji je na obeh skrajnih koncih že kot ementaler. Naj omenim še cesto op desni strani Krke od Straže do NM...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To maj 03, 2005 10:50 am

Bel-Tirid je napisal/-a:Vs dnar za ceste gre v LJ in za nove avtoceste,....

to mal napacno gledas...po nekaterih predelih Lj. je kar dosti lukenj in raznih zaflikanih cest, ki je kriza...so tudi ceste, ki so potrebne popolne obnove...ene dve sm navedu mal visje v mojem prejsnem postu.
Za Lj. obvoznco je bil denar davko plačevalcev...vsi so ga dajali ( lahko se motim...ne me drzat za besedo)...isto je k registriras avto in mors dat dnar za cestnine...mas ene k cestnino vsak dan uporabljajo in druge, ki jo mogoce 1 do 2× mesecno...
There is no time...

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley To maj 03, 2005 2:08 pm

Mislim da so največji problem naši politiki - vzamejo denar od cest in z njim mašijo luknje v proračunu. Zaradi tega je tudi zmanjkalo denarja za gradnjo avtocest, kljub temu da je bilo zastavljeno tako, da bi se avtoceste gradile nemoteno vse dokler ne bi avtocestni križ bil zgrajen.

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Če maj 05, 2005 9:55 am

Kaj pa pravite na to, kar so naredili pri Belinki?
Smo se že lani razpisali na to temo, pa so na direkciji odgovorili, da je vse v skladu z zakonom, da se temu reče zvočne zavore, halooo, avto ti pa pri 40 na uro skor razpade. Kje so dobili normative za take zvočne zavore? A ne vejo, da se pri poskakovanju koles zavorna pot podaljša, če že hočejo prispevati k večji varnosti!!!
Ceste so že tako v k., zdaj pa še nasuvajo beton čez, da bo vožnja bolj varna! Vidi se, da Žlender nima pojma o tehniki in vozilih, ter varni vožnji!

mate30
Nov uporabnik

Napisal/-a mate30 Če maj 05, 2005 9:56 am

Ste za to, da spet načnemo temo Belinka in tiste bele črte, ki sekajo v podvozje?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov