Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
playa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a playa Pe maj 13, 2005 6:33 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Vi da jim odnašate rit. :roll: Ne vem no.

Še 2 miljona vas ni pa da bi kr celo državo v tistm tednu dni k ste dol prežvel??

Zgrešeno, pa kaj res mislš da so sam slovenci dol turisti, tut če bi bli ne pustijo oni velik dnarja, veš..

Trebo je vas Slobo naučit reda :!:

Tocno Mi Slovenci smo jim resili rit ja. Kaj mislis da so prva leta po vojni pri njih upali kaksni tujci dol hodit? Ce takrat nebi bilo nas, in nasega denarja, vprasanje kaksno bi bilo zdej ekonomsko stanje pri njih.
Calibra

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe maj 13, 2005 6:57 pm

hehe, zdej smo pa že mal skrenil od bistva posta...hehe :D
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 13, 2005 7:27 pm

playa je napisal/-a:

Še 2 miljona vas ni pa da bi kr celo državo v tistm tednu dni k ste dol prežvel??

Zgrešeno, pa kaj res mislš da so sam slovenci dol turisti, tut če bi bli ne pustijo oni velik dnarja, veš..

Tocno Mi Slovenci smo jim resili rit ja. Kaj mislis da so prva leta po vojni pri njih upali kaksni tujci dol hodit? Ce takrat nebi bilo nas, in nasega denarja, vprasanje kaksno bi bilo zdej ekonomsko stanje pri njih.

Mi smo bli leta 91 na Malem Lošinju. In so z vojaškimi helihopterji namerno provocirali ko so preletavali in tut po 10 minut 'lebdeli' nad počitniškim domom, ki je bil v lasti firme v kateri matka dela.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz Pe maj 13, 2005 7:58 pm

Leta 91 hrvati niso imeli nobenega helikopterja.

Jaz osebno nisem imel s hrvaskimi policisti nobenih slabih izkusenj. tudi takrat ne, ko sem bil ustavljen kot voznik sredi Zagreba, malo pred svitom, v hrvaskem avtomobilu. Sovoznik je bil lastnik, hrvat, pijan kot krava, jaz malo manj. Ko me je ustavil, sem razlozil, da je tako pijan, da ne more niti stat, kaj sele, da bi kaj zapel....sem dal svoje dokumente, dokumente od avta in po 5 minutah, ko je preveril podatke o avtu, sem odpeljal naprej.

Druga storija so pa policaji na istrski meji...to so mentalci, policaji prestavljeni iz srbske meje po kazni. Se ti pacient skrije za utico, da ga ne vidis. Vidis pa carinika nekaj metrov naprej. Stojis in cakas ko budala, da pride policaj in mu das dokumente...njega ni in ni. Ti malo dopizdi in se premaknes do carinika...pa ti pacient prleti in....aaaaaaaaaaaaaa, slovenac, izbegavas kontrolu aaa?.....p***a mu m***a....300 kun kazni. Pa ne mislit, da so samo slovenci na tapeti...vsi po vrsti.

Kar se tice mobilni radarjev, sem dobil po mailu nekaj slikic...ne bom lepil gor, ker si mi ne da. Imajo Mondeote, Superbe, Pasate...vsi zmorejo preko 200km/h.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe maj 13, 2005 8:09 pm

Samotar je napisal/-a:
playa je napisal/-a:

Mi smo bli leta 91 na Malem Lošinju. In so z vojaškimi helihopterji namerno provocirali ko so preletavali in tut po 10 minut 'lebdeli' nad počitniškim domom, ki je bil v lasti firme v kateri matka dela.

tut jst sm bil tega leta na Malem Lošinju...skos so neki letala preletavala...drgač pa čist prazne plaže...v hotelu nas je bilo ene 25! Pravzaprav je bilo več zaposlenih-hehe
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

lychee
Nov uporabnik

Napisal/-a lychee Pe maj 13, 2005 9:30 pm

Oh, oh kok nekateri nakladajo.....

Glede tega kolk ima Hrvaska od turistov, bi povedal da je za turizem na Hr stopnja DDV = 0%, torej v proračun gre zelo malo, itak vecina folka nima prijavleno..... je pa res da od tega zelo dobro živijo tisti lenuhi(Dalmatinci-glih zarad njih je stopnja 0, ker so leni ko ...) ki nič drugega ne znajo kod sedet na kofetu in jamrat....

Glede komentarjev o Lošinju.... Mislim da je bla na lošinju prej velika vojarna, torej je blo v Jugi tam veliko orožja, in za to so tam preletavali helikopterji..... Ta vojarna se je v preteklih letih preuredila v nekej? za turizem.....

Evo, ko boste sli na morje, se nasmehnite, ce vas bodo slikali:))
To sem dobil po mejlu, tako da ne vem ce je vse tocno,( slike mi se pa ne da postat):

> Popis presretaea prometne policije koji ae ordinirati po
> autocestama i brzim cestama:
> 1. ZG-5760-GC; crveni Ford Mondeo (See attached
> file: mondeo
> 2.jpg)
> 2. ZG-7111-ED; bijeli VW Passat (See attached file:
> passat.jpg)
> 3. ZG-3827-CA; zelenosivi VW Passat (See attached
> file: passat
> 2.jpg)
> 4. ZG-6447-BD; plavi VW Passat (See attached file:
> passat3.jpg)
> 5. ZG-3821-CA; plavi VW Passat (See attached
> file: passat
> 4.jpg)
> 6. ZG-5767-GC; tamnoplavi Ford Mondeo (See attached file:
> mondeo.jpg)
> 7. ZG-4351-HA; svijetloplava (c)koda Superb (See attached file:
> superb.jpg)
> 8. ZG-6440-BD; bijela (c)koda Superb (See attached
> file: superb
> 2.jpg)
> 9. RI-944-KN; tamnosiva Honda Accord (See attached file:
> accord.jpg)
> 10.ZG-4357-HA; srebrna Opel Vectra (See attached file:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 13, 2005 9:34 pm

jah tud ce je ddv 0% vseen ta denar ostane na hrvaskem.

maestro
Novinec

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 13, 2005 11:06 pm

Vontz je napisal/-a:Leta 91 hrvati niso imeli nobenega helikopterja.

Nevem, no. Vsi trajekti so mel hrvaško zastavo pa ta helihoptr je mel tut hrvaški al pa clo ustaški grb.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So maj 14, 2005 10:21 am

Leta ´91 so Hrvati imeli kar lepo zbirko helikopterjev, med njimi tudi ruske Mi-24 (sicer le nekaj primerkov).
Kar se tiče Hrvaške pa dol nisem bil že pet let, ker se mi zdi zamalo, da moram jaz, ki dol pustim krepko šestmestno vsoto, skorajda najet prevajalca, da lahko razločim, kaj je dnevna ponudba v restavraciji, medtem ko imajo jedilnike napisane v vseh ostalih jezikih - pa smo procentualno še vedno najpogostejši obiskovalci. Je pa očitno, da kot narod nimamo popolnoma nobenega samospoštovanja, saj kljub vsem zafrkancijam trume ljudi še kar naprej hodijo na Hrvaško in jim puščajo denar. Za isti denar se gre lahko v Turčijo, kjer za gosta naredijo vse, pa je vseeno s kje je.

Kar se tiče politike: Rupel, Janša in Bavčar so Hrvatom prodajali orožje, Hrvati pa imajo vso dokumentacijo in jih s tem efektivno izsiljujejo. Ostali politiki pa so tako ali tako med sabo znanci z naše preljube Juge.

Lp

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če maj 31, 2007 10:16 am

Ta tekst sem prekopiral. Kroži po e-mail.
Za tiste, ki niso seznanjeni, da ne boste žrtev mož postave

Človek se vpraša, če se to dogaja tudi pri nas. Neeeeeee, verjamem pa ne nobenmu

Hrvaški radarji prirejeni za Slovence
Ljubljana, Zagreb, 15.05.2007
VITO PETROVIĆ
Hrvaški policisti naj bi voznike goljufali s prikazovanjem izmerjene hitrosti, ki pa je v resnici le ročno nastavljena meja, ko radar začne opozarjati na prekoračitev omejitve
Eden izmed voznikov nas je opozoril na neprijetno izkušnjo s policisti na Hrvaškem, in sicer naj bi ti zlorabljali ročne radarje. Policisti naj bi zaustavljali voznike in jim na ročnih laserskih merilnikih pokazali hitrost, ki je krepko presegla lokalno omejitev. Pozorni občan trdi, da mu je hrvaški policist namesto izmerjene hitrosti v resnici na radarju kazal omejitev, ki jo lahko nastavi ročno. Laserski merilniki hitrosti imajo namreč možnost nastaviti hitrost, pri kateri pisk opozori, da vozilo vozi prehitro. Ta omejitev je zapisana na istem zaslonu kot izmerjena hitrost in če nismo pozorni, katera lučka pod njim gori, lahko nastavitev zamenjamo za resnično meritev.

"Potem ko sem v zadnjih dveh tednih že dvakrat doživel enako izkušnjo, sem se odločil o tem spregovoriti tudi za druge voznike. Pred kratkim sem imel pri Osijeku bližnje srečanje s policistom, ki je trdil, da me je ujel na radar pri 93 kilometrih na uro, medtem ko sem v resnici vozil okoli 65 kilometrov na uro, zato sem vedel, da laže. Z razdalje mi je pokazal radar in na njem je res pisalo 93. Ko sem mu dejal, da nisem vozil tako hitro, je začel spraševati, ali trdim, da laže, in podobno. Po krajšem pogovoru sem ga prosil, ali lahko še enkrat vidim hitrost, vendar je radar medtem že ugasnil. Ko sem ga vprašal, kaj pa zdaj, je dejal, naj počakam trenutek, da ga prižge in mi pokaže zadnjo izmerjeno hitrost. Še enkrat mi je pokazal, da res piše 93, vendar sem opazil, da na radarju gori lučka ob napisu limit, kar mi je bilo sumljivo. Policista sem vprašal, ali se da kaj dogovoriti okoli kazni, pa je dejal, da ker sem pošten, mi jo bo znižal na 300 kun," je o dogodkih razložil Ivan Milišič. "Ker pri sebi nisem imel toliko denarja, sem se odpravil do prvega bankomata, medtem pa sem se po telefonu pozanimal, kaj pomeni lučka pri oznaki limit. Ugotovil sem, da je to omejitev, ob kateri njemu zapiska radar, zato sem se vrnil in policistu dejal, naj mi da radar v roke, pa lahko tudi jaz poljubno nastavim zaslon. Takrat se je začel izmikati, češ da je le približno ocenil, kako hitro vozim, ker pa me ni mogel pravočasno ujeti, je nastavil to hitrost na pištoli," pripoveduje Milišič, ki ga je policist po tej razlagi izpustil.

"Le dva tedna zatem me je v Osijeku na enak način ujel policist na motorju in mi kazal radar z napisom 71 kilometrov na uro, čeprav vem, da nisem vozil več kot 55. Pogledam na napravo in vidim, da je bila nastavljena po enaki metodi. Ko sem mu dejal, da vem, kako je to naredil, je spremenil temo pogovora in mi dejal, da lahko grem," opiše svoje drugo srečanje s hrvaškimi radarji Milišič. Glede Milišičeve zgodbe smo po elektronski pošti poslali nekaj vprašanj na hrvaško ministrstvo za notranje zadeve, kjer pa so nas odpravili s splošnim odgovorom. V njem navajajo zakone o uporabi radarjev na Hrvaškem, spletne strani izdelovalcev radarskih merilnikov in možnost pritožbe nad delom njihovih policistov, nič pa o sami obtožbi na račun njihovih prometnikov.

še link s slikami kako izgkleda ta opevani radar

http://www.hraweb.com/vbulletin/showthread.php?t=29885

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 31, 2007 11:57 am

Je že bilo objavljeno na a.comu
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov