gerchy je napisal/-a:Cudno da na servisih tako stokajo, ko morajo pri prenekateri hondi zamenjat celotni motor, ... utrgani ventili, zobati jermeni
In kaj hoces povedat? Skregano z logiko, da priganjan motor vzdrzi dlje? Sicer ima res vsak svoje mnenje, ampak ce zelis ziveti v zmoti, potem izvoli ...
Ce ze govorimo o primerjavah, potem nikakor ne gre primerjati nemskih avtomobilov z japonskimi. Ce se se bolj osredotocimo na vrhunce tehnoloskih dosezkov (denimo slavni VTI), recimo BMW M3, M5 ...Audi RS2, RS4, RS6, ... razni Mercedesi AMG, porsche, luksuzna vozila z izjemno sportnim pridihom, z najboljsimi voznimi lastnostmi, podvozjem in se in se.. seveda, boste rekli, cenovno ni postena primerjava, a tako to je. Japonci jim pac niso kos. Ok, pred nos mi boste vrgli Evo variante, razne Subaruje, Mitsubishije. Zelo dobri avti, izjemna lega na cesti, bogato rallyjevsko ozadje. Toda, kje je ergonomija, kje je superiorna oblika, tradicionalnost estetike, vrhunska iz dodobra preizkusenga tehnologija, pripadnost znamki (Japonci menjavajo modele kot pekarna zemljice), kje je priljubljenost, kje vrhunskost, kje natancnost, kje je perfekcija?
Toliko v poduk glede primerjav! Nihce me ne preprica, da je honda lahko avto z duso in tako perfekcijo kot zgoraj nastetih nekaj primerkov!
Ne govorim, da so japonski avtomobili slabi in nevzrdzljivi, so zgolj povprecni in ne vrhunski!
Pa srecno!
Sicer je celotna debata stvar okusa, a po mojem okusu je golf zadnji avto, ki bi mu pripisal "dušo"
pa brez zamere