Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
audi racing
Novinec

Napisal/-a audi racing Pe maj 20, 2005 6:05 pm

od uceri pa do dans jih je umrlo 4 ljudje.velik glede na to da ni petek 13.!
lep pozdrav audi racing

Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe maj 20, 2005 6:59 pm

splash je napisal/-a:pa od peleta brat je biu tud udeležen?
kdo je potem tist k je preživel? :cry:

ne ni biu od peleta brat udeležen...tisti ki pa je preživel je pa zdj v kritičnem stanju in dohtarji so rekl da verjetno ne bo... tud če ti powem kdo je ne boš nč več vedu,no ime mu je denis,če zdj kej več veš

Lp
Slika

MisterX
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a MisterX Pe maj 20, 2005 7:25 pm

Alonso je napisal/-a:Morija tut na avtocesti LJ-KR pred izvozom Gameljne.

Kombi na pasu, ki vozi proti KR, na drugi strani pa mism da Fiat Punto na pasu ki vozi proti LJ :roll: :roll: K sm se mem pelov nč jasn. Kombi razbit spredaj, Punto zadaj. Zaščitne ograje sploh ni blo.

Šofer u kombiju se mi zdi da je umrl, ker je nekdo ležal na tleh in bil pokrit s sivo prevelko.

NORO JE NA TEH NAŠIH CESTAH. :!: :!: :!: :!:

Ni bil punto ampak Peugeot 206. Ta kombi je priletel v mojo mamo, kot, da bi jo želel ubit. Povedala mi je, da je peljala normalno 110 KM/h (moja mama je izredno preveidna) in je rekla, da ga je vidla v ogledalu kako se ji prebližuje in je mislila sej bo odvil, no ni odvil ampak je napikiral direktno nanjo vzaj z 150 KM/h. brez zaviranja. Peugeot odzadaj čist uničem moji mami čudežno čisto nič, samo vratne mišice so malo nategnjene.

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Pe maj 20, 2005 7:50 pm

MisterX je napisal/-a:
Alonso je napisal/-a:Morija tut na avtocesti LJ-KR pred izvozom Gameljne.

Kombi na pasu, ki vozi proti KR, na drugi strani pa mism da Fiat Punto na pasu ki vozi proti LJ :roll: :roll: K sm se mem pelov nč jasn. Kombi razbit spredaj, Punto zadaj. Zaščitne ograje sploh ni blo.

Šofer u kombiju se mi zdi da je umrl, ker je nekdo ležal na tleh in bil pokrit s sivo prevelko.

NORO JE NA TEH NAŠIH CESTAH. :!: :!: :!: :!:

Ni bil punto ampak Peugeot 206. Ta kombi je priletel v mojo mamo, kot, da bi jo želel ubit. Povedala mi je, da je peljala normalno 110 KM/h (moja mama je izredno preveidna) in je rekla, da ga je vidla v ogledalu kako se ji prebližuje in je mislila sej bo odvil, no ni odvil ampak je napikiral direktno nanjo vzaj z 150 KM/h. brez zaviranja. Peugeot odzadaj čist uničem moji mami čudežno čisto nič, samo vratne mišice so malo nategnjene.

Hvala Bogu, da ji ni nič.

Uporabniški avatar
Kaktus
Novinec

Kraj: Mirna

Napisal/-a Kaktus Pe maj 20, 2005 8:18 pm

Mate je napisal/-a:Vceraj pozno popoldne pa je bila nesreca v Dolu pri Ljublani. Motor je lezal obrnjen na glavo 3 metre nizje od ceste... kaj je bilo z motoristom ne vem.

Od danes: http://www.policija.si/si/okc/novice/nov_prikaz_det.php?id=5034
Od vceraj: http://www.policija.si/si/okc/novice/nov_prikaz_det.php?id=5029 - na isti cesti :?

Tole ni blo na isti cesti...
Današnja nesreča je bila na Poljanskem klancu, nesreča predvčerajšnijm zvečer pa se je zgodila blizu kraja Dol pri Trebnjem oz. bližje kraju Gomila. V tej nesreči je umrl moj skoraj sosed...

Vsem - naj počivajo v miru...

lp Pero

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe maj 20, 2005 8:43 pm

Alonso je napisal/-a:
MisterX je napisal/-a:Ni bil punto ampak Peugeot 206. Ta kombi je priletel v mojo mamo, kot, da bi jo želel ubit. Povedala mi je, da je peljala normalno 110 KM/h (moja mama je izredno preveidna) in je rekla, da ga je vidla v ogledalu kako se ji prebližuje in je mislila sej bo odvil, no ni odvil ampak je napikiral direktno nanjo vzaj z 150 KM/h. brez zaviranja. Peugeot odzadaj čist uničem moji mami čudežno čisto nič, samo vratne mišice so malo nategnjene.

Hvala Bogu, da ji ni nič.

Yep. Pa dobr, da ni blo nobenga na zadnjih sedežih. Upam, da tole ni blo iz kšne neumnosti ala voznik kombija telefonira/drka radio... :?

Uporabniški avatar
petra
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a petra Pe maj 20, 2005 9:35 pm

kakšne bedarije in grozote na naših cestah...

ok, to že vsi vemo, da od zakona ni nič, ah, kaj nič, manj kot nič! samo molzejo naše denarnice...
ampak mi plačujemo cestnino vsako leto pri registraciji in to ne malo, prekleto!!!!!!!!!!!!!! in s tem denarjem naj bi se vzdrževalo ceste, ki so ravno na nevarnih odsekih vsak dan bolj nevarne (polne lukenj, neutrjene bankine, ni zašlitnih ograj, so polne kucljev,...)... ja, hudiča, kam pa potem romajo vse milijarde tolarčkov, ki jim jih moramo dat? nekomu v žep, ljudje se pa vsakodnevno ubijajo po takih cestah

upam pa stavit, da takile dogodki mnogo premalo vplivajo na nas voznike, da bi se spametovali (čeprav sem bila pridna voznica v tem tednu)! kdaj nas bo srečala pamet? :?:
zvok (vsaj) šestvaljnika je orgazmičen

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Pe maj 20, 2005 9:45 pm

R.I.P.

:cry: poznal

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe maj 20, 2005 10:09 pm

kdaj nas bo srečala pamet?

Mah fora je v tem, da nekatere nikoli ne bo srečala pamet. Da citiram znanca "Če bi dal 3/4 tistim, ki so noreli in se ubili življenje nazaj, bi še enkrat naredili isto bedarijo".
Fora je, da pač določeni ljudje brezglavo divjajo neglede na zakone. Država je IMO kot prvo dolžna sestavit nek čimbolj pravičen cestni zakon (tudi kar se višine kazni tiče!), kot drugo pa dodeliti policiji dovolj sredstev, da lahko opravljajo pogoste nadzore in take norce čimprej spravijo s cest. To je edina rešitev.
Nekaterim se pač ne da nič dopovedat. Naj mi nekdo pojasni, kaj se je recimo pojalo šoferju kombija po glavi, ko je po naši glavni ulici pripeljal 140km/h (ocena policije) in do smrti povozil mojega soseda.
V primeru te nesreče na AC pa ne pomaga noben zakon in noben nadzor... Pač v tistem trenutku je šofer ali nepozoren ali pa ga zadane kap (čeprav je IMO prva varianta bolj verjetna) in bum.

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 So maj 21, 2005 1:28 pm

rok46 je napisal/-a:

ne ni biu od peleta brat udeležen...tisti ki pa je preživel je pa zdj v kritičnem stanju in dohtarji so rekl da verjetno ne bo... tud če ti powem kdo je ne boš nč več vedu,no ime mu je denis,če zdj kej več veš

Lp

Je bil Peletov brat... tudi sam dj... sicer ga nisem poznal... Sem se pa denes pogovarjal z enim discotecarjem in mi je povedal, de sta oba vrtela pri njem... brat je vrtel house, trance ipd... lahko pa de je bil prjatu ne vem... sm jst sem slišal de je brat...

lp

Prosko
Zadnjič spremenil prosko002, dne So maj 21, 2005 1:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
audi racing
Novinec

Napisal/-a audi racing So maj 21, 2005 1:39 pm

pr nas ko smo sli z solo u piran(gratis bus)sej ne nas autobus pri solinah secovlje prevrnu u un jark! :D
lep pozdrav audi racing

Slika

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM So maj 21, 2005 2:15 pm

Speedfighter je napisal/-a:Pa kaj to folk počne?!
Ni mi jasno kako uspe skoraj vsak dan nekomu "iz neznanega razloga zapeljati na nasprotni vozni pas ter trčiti v nasproti vozeče vozilo"?!
Žalostno je to...

Ma to sploh ni taka umetnost. Imaš npr. mobitel v predalčku, nekdo kliče, se skloniš (pač priznajmo, da nas večina včasih tudi med vožnjo telefonira oz. vsaj pogledaš kdo te kliče, če se že ne javiš), pogledaš na cesto, si malo iz idelane linije, želiš kaj popravit... Ali pa želiš npr. CD zamenjat ali drugo positajo, pogledaš na radio... Si odvijaš čigumije itd. itd.....

To je par vzrokov, ki sme jih slišal od k sreči preživelih udeležencev, ki so nendaoma zapeljali na levo. Itaq, da če voznik podleže poškodbam se potem napieš, "zaradi neznanega razloga", kaj veš kaj je delal...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 So maj 21, 2005 2:42 pm

@Templar: Tudi približno se ne morem strinjat s tabo, ker če bi to kar si rekel držalo, je zakon popolnoma odveč. ZVCP je zato, da ljudje vozijo po predpisih. Če se predpisov ljudje ne držijo je z njimi nekaj narobe. 50% manj nesreč bi se zgodilo, če bi poštimal razmere na cesti (prekinjena črta po ravnini in neprekinjena na ovinku, omejitve tam, kjer so potrebne,...) Dokler tega ne bo, pa se nobe ne drži nobenih pravil.
Tko da hec je tudi v zakonu. Seved so pa na cesti tudi taki, ki jim je vseeno za cel svet.

To da zapelješ na drugo stran ceste se zgodi tko hitr da verjet ne moreš. Si obrišeš nos (tko kot naj bi si voznik kombija, ko je blo pred kakim mesecem 8 mrtvih), mutiš po radiju, iščeš tečefon, iščeč dudo, ki je padla otroku iz ust,... Pač trenutek nepazljivosti, ki se lahko konča tragično ali pa tko da ga pozabiš čez 2 minuti.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo So maj 21, 2005 3:32 pm

No jst sm sam poznal Denisa, ki naj bi še bil v komi :cry: Sploh si ne morem predstavljat da je res se pred kratkim sva debatirala, res ŠOK! Tista dva druga pa nisem poznal.
R.I.P.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So maj 21, 2005 4:18 pm

prosko002 je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:

Lp

Je bil Peletov brat... tudi sam dj... sicer ga nisem poznal... Sem se pa denes pogovarjal z enim discotecarjem in mi je povedal, de sta oba vrtela pri njem... brat je vrtel house, trance ipd... lahko pa de je bil prjatu ne vem... sm jst sem slišal de je brat...

lp

Prosko

lej,narobe si slišu...jst sm use poznou zlo zlo dobr,od vseh teh peleta še najman,ja tadrug k je mrtu je tud DJ biu, Stripy smo ga klical in ni njegou brat,voznik še zmeraj v komi,pobolšala se je idini cirkulacija krvi,še 1x povem ni biu od peleta brat

LP
Slika

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo Ne maj 22, 2005 3:04 pm

Na tisto nesrečo pri Dolu, sem glih pripeljal ko sem se vračal iz službe.
Potem pa zvem še za Peleta, ki je moj sosed. Sploh ne vem več kaj se dogaja na cestah. Ja pa tist ni bil njegov brat. Ne verjet vse tercjalcem.
R.I.P. Pele :cry:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 23, 2005 6:09 am

Očitno se bomo slovenci pobili med sabo na cestah. A mi že to dost, da nas več pomre, kot se nas pa rodi, zdej pa še full nesreč. Počasi usiha slovencki narod - počasi a "uspešno". Mal se umirte na cestah - sej ni treba da vozite z maximalno dovoljeno hitrostjo(omejitev), sej lahko vozite tudi manj - sploh po avtocesti, kjer so nevarni odseki, na običajnih cestah bi lahko spustili gas, sej je važno da pridete na cilj in ne kok hitr pridete na cilj. Počasi boste moral postat malo bolj strpni in ne na vsak način prehitevat in noret po naših že tako uničenih cestah.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po maj 23, 2005 6:44 am

Nebivedu: Se čisto strinjam s tabo, samo pač smo slovenci nori na avtomobile in vožnjo z njimi. To bomo zelo težko spremenil. Se pa da spremenit (izboljšat) razmere na cesti, in dat pametne omejitve tam kjer so potrebe. Na ta način bi ljudje vidl da upoštevanje omejitev koristi tako njim kot njihovim avtomobilom in bi jih bolj upoštevali. Zdej je pa tko, da omejitev ne pomeni NIČ! Postavljajo jih kamor se jim sprdne.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po maj 23, 2005 7:00 am

Preveč konjev pod haubo pa tud za volanom.
Prevečkrat pušijo sopotniki, nasproti vozeči....
Je pa tud tkole: na A.com je ena tema odprta o nesrečah in posledicah le teh, 223 tem pa o tuningu pa 300+ KM, pa 250+ km, pa street dragih, juhuuu drift po BTC (F**, kot bi NFSU3 igral z damage na OFF), kar tudi nekaj pove o mentaliteti.
Saj sploh ne rabimo vojne da bi se pobil.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 23, 2005 7:14 am

cordo je napisal/-a:Preveč konjev pod haubo pa tud za volanom.
Prevečkrat pušijo sopotniki, nasproti vozeči....
Je pa tud tkole: na A.com je ena tema odprta o nesrečah in posledicah le teh, 223 tem pa o tuningu pa 300+ KM, pa 250+ km, pa street dragih, juhuuu drift po BTC (F**, kot bi NFSU3 igral z damage na OFF), kar tudi nekaj pove o mentaliteti.
Saj sploh ne rabimo vojne da bi se pobil.

Ja sam s tem da tukaj je še malo nesreč. Mislim na BTC in ilegalce - tam se ponavadi samo material lomi ali krivi - na cestah pa je vseeno večja možnost za človeške žrtve.
V SLOVENIJI MANJKA ENO "IGRIŠČE" PROGA ZA ZNORET SE IN PA 3x VIŠJE KAZNI BI MOGLE POTEM BIT - VSAK BI IMEL MOŽNOST SE ZNORET NA PROGI, ČE BI PA TO POČEL V PROMETU PA 3x VIŠINA KAZNI - POL BI PA NAJBRŽ BLO MAL BOLJ VARNO PO CESTI - do takrat pa, hvala nekomu, da imam terenca, k ma mal boljše odbijače, pa ker so mal bolj trdi in se terencev norci na cesti izogibajo.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov